Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Да покориш Дракона : Гранд тур на Китай + Хонг Конг и Макао

Оферта номер: Е1488
Вид транспорт: Самолет Самолет
Превод на български език от съпровождащия екскурзовод!
СОФИЯ – Хонг Конг – Макао* - Гуилин – Лонгшенг – Сиан - Луоянг – Шаолин - Пекин – Шанхай – Тонгли- Суджоу – Шанхай – СОФИЯ


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.


СОФИЯ – ХОНГ КОНГ
Полет от София до Хонг Конг. Отпътуване от летище София, Терминал 2.

Ден 2 : ХОНГ КОНГ
Пристигане в Хонг Конг. Посрещане на летището от местен екскурзовод. Трансфер и настаняване в Хонг Конг. Самостоятелна вечеря. Нощувка.
 
Ден 3 : Хонг Конг – Макао (закуска)
Закуска. Свободно време за разходка из Хонг Конг или възможност за екскурзия до Макао с включен обяд – по желание и срещу допълнително заплащане – заплаща се в България. Самостоятелна вечеря. Нощувка.
 
Ден 4 : Хонг Конг – Гуилин (закуска, вечеря)
Закуска. Обзорна екскурзия на остров Хонг Конг и изкачване до връх Виктория. Трансфер до гарата и пътуване до Гуилин с бърз влак. Настаняване в Гуилин. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 5 : Гуилин – Лонгшенг - Гуилин (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Лонгшенг. Посещение на терасовидните оризища в Лонгжи, измежду които “Гърба на дракона”. Разходка до селището Пинган. Обяд. Следобед завръщане в Гуилин. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 6 : Гуилин – круиз по река Ли – Сиан (закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за пристанището. Круиз по река Ли, която след Гуилин поема своя път на юг. Плаването надолу по течението на Лижянг е изпълнено с очарование по всяко време на годината. Обяд. Трансфер до летището и полет до Сиан. Пристигане в Сиан. Посрещане от местен екскурзовод. Вечеря. Трансфер до хотела. Настаняване в Сиан. Нощувка.
 
Ден 7 : Сиан (закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване към мястото, където се намира Теракотената армия. Известна колкото Великата китайска стена и Забранения град, погребаната Теракотена армия, датираща от 2000 г., е невероятно добре съхранена и продължава да бди над древния имперски некропол. През 1974 г. селяни, копаещи кладенец, откриват за света това, което е, без съмнение, най-значителната находка на 20 век – подземие, съхранило хиляди теракотени войници в естествен ръст с техните коне, готови за бой. Обяд с местен специалитет (нудли). Разходка по Площада на барабана и на Кулата с камбаната. Посещение на парка с малката Пагода на Дивата Гъска. Посещение на Джамията и на мюсюлманския квартал. Банкет с равиоли и спектакъл с музика и танци на династията Танг.  Нощувка.
 
Ден 8 : Сиан - Луоянг - Шаолин – Джънджоу - Пекин (закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Трансфер до гарата. Отпътуване с високоскоростен китайски влак посока Луоянг.  Посещение на пещерата Лонгмен, една от четирите най-красиви пещери в Китай, която датира от династията Уеи – 1500 години. В пещерата все още могат да бъдат видяни хиляди статуи, издълбани в скалата. Обяд. Екскурзия до храма Шаолин, който е смятан за един от източниците на китайското бойно изкуство. Ще имате възможност да присъствате на демонстрация на Конг фу. Вечеря в града и трансфер до гарата в Джънджоу за нощния влак в спални вагони Джънджоу – Пекин. Нощувка във влака.
 
Ден 9 : Пекин (закуска, обяд и вечеря)
Пристигане в Пекин рано сутринта. Трансфер до хотела и закуска. Посещение на Площад Тян Ан Мън, най-големия площад в света и център, в който се пресичат миналото с настоящето. В центъра на площада се издига Мавзолея на Президента Мао, който гледа към Портата на Небесния мир, водеща към Забранения град. Посещение на Забранения град. Той наброява над 9000 зали, сред които 6 най-важни постройки, които ще разгледаме отвън, защото влизането за посетители е сторого забранено – Залата на Върховната хармония, където са се чествали официални церемонии, Двореца на Съвършената хармония, който е служел за зала за празненства, Двореца на Небесната чистота, Тронната зала, покоите на императриците, помещенията с наложниците, днес превърнати в музей, както и имперските градини. Обяд. Посещение на Двореца на Принц Гонг. Вечеря с Патица по пекински. Нощувка.
 
Ден 10 : Пекин (закуска, обяд и вечеря)
Закуска в хотела. Екскурзия до Великата китайска стена в района на Митяню. Там се намира най-дългата напълно реставрирана секция от Китайската стена, която е отворена за посетителите. Има много по-малко туристи и гледката е невероятна. Великата китайска стена е единственото човешко творение, видимо с невъоръжено око от Луната. Тя се извива като гръбнак на дракон по протежение на около 6000 км. Великата китайска стена, датираща от династията Кин, е била изградена, за да предпазва Китай от варварските нашествия. Обяд по време на екскурзията. Разходка по Свещения път, опасан от двете страни с 36 мраморни статуи. Посещение на една от 13 гробници на династията Мин, най-голямата в некропола. Връщане в Пекин. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 11 : Пекин – Шанхай (закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Посещение на Летния дворец. Някога той е бил Лятна резиденция на императорите. Разделен е на 4 части: официални сгради, апартаменти, храмове и места за разходка. Основната сграда е Двореца на Доброжелателността и Дълголетието. Там може да бъде видян дървен трон и двор, населен с животни от бронз. Обяд. Посещение на Небесния храм. Символизиращ съвършенството но архитектурата от династията Мин, “Тиянтан” или Небесния храм е днес символ на Пекин. Синът на Небето е изпълнявал там тържествени ритуали, за да измоли по-добра жътва, да издейства Божията милост и да поеме върху себе си греховете на народа. Вечеря в града. Трансфер на гарата за нощния влак в спални вагони Пекин-Шанхай. Нощувка във влака.
 
Ден 12 : Шанхай – Тонгли -  Суджоу (закуска, обяд и вечеря)
Пристигане в Шанхай рано сутринта. Трансфер до хотела и закуска.  Отпътуване за Тонгли. Построен на бреговете на езерото Таиху и на Големия Канал, Тонгли е заобиколен от вода и е набразден от канали, над които са изградени 49 моста с различни форми. Екскурзия из селището. Посещение на градината за уединение и размисъл. Тя е призната наред с други класически градини в Суджоу като обект под закрилата на ЮНЕСКО. Обяд по време на екскурзията. Разглеждане на Суджоу познат още като китайската Венеция. Посещение на Градината на майсторите на мрежи. Тя е най-малката от жилищните градини в Суджоу, но въпреки това е най-впечатляващата поради използването на пространство, което създава илюзията за площ, която е много по-голяма от действителните й размери. Връщане в Шанхай. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 13 : Шанхай (закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Посещение на Старият център на Шанхай. Той е съхранил своето колониално очарование, където безбройни улици и улички се преплитат като лабиринт. Обяд по време на екскурзията. Посещение на Площада на народа, Храма на Нефритения Буда, Градината на Мандарина Ю, Изложбения център за градско планиране в Шанхай. Разходка по Бунд. Вечеря в телевизионната кула „Перлата на Изтока“. Кулата е втората по височина сграда в Шанхай. Днес, на 267-ия метър от земята има разположен въртящ се ресторант, който прави едно пълно завъртане около оста си за точно 60 минути. По време на вечерята ще се насладите на уникалната гледка на нощен Шанхай. Транцфер до летището за полет до София.

Ден 14 : Шанхай - София
Отпътуване за София. Пристигане в София в 12.00ч.
 
КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!
Цени: Възрастен в стая с две легла Единична стая Трети възрастен
Промо цена* 4998 лв. 5678 лв. 4958 лв.
Редовни цени 5398 лв. 5978 лв. 5358 лв.
 
*Промо цените важат при резервация направена със 100% плащане, минимум 4 месеца преди датата на тръгване
Хотели
Примерни хотели по програмата: 
  • Хонг Конг, Metropark Kowloon Hotel Hongkong
  • Гуилин, Park Hotel
  • Сиан, Aurum International Hotel 
  • Пекин, Jiangxi Grand Hotel
  • Шанхай, Kingtown Hongkou Hotel

Цената включва: 
  • Самолетен билет София – Доха – Хонг Конг ; Шанхай – Доха- София
  • Летищни такси 398 евро
  • 1 вътрешен полет с летищни такси Гуилин - Сиан
  • 2 нощни влака спален вагон Джънджоу - Пекин , Пекин - Шанхай
  • Транспорт с комфортен автобус за посещенията и екскурзиите
  • 2 трансфера с китайски високоскоростен влак Сиан-Луоянг, Хонг Конг - Гуилин
  • 11 нощувки / 9 в хотели 4* по програмата и 2 във влак спални вагони/
  • 11 закуски
  • 9 обяда в ресторанти по време на екскурзиите
  • 7 вечери в ресторанти по време на екскурзията
  • 1 Вечеря с Патица по пекински
  • 1 Банкет с равиоли и спектакъл с музика и танци на династията Танг
  • 1 Вечеря в телевизионната кула „Перлата на Изтока“
  • 1 безалкохолна напитка на всяко хранене (с изключение на Хонг Конг)
  • Входни такси на обектите, упоменати в програмата
  • Местни екскурзоводи на английски
  • Превод на български език от съпровождащия екскурзовод
  • Посещение на китайската Венеция – Тонгли и Суджоу
  • Посещение на Забранения град
  • Посещение на Великата китайска стена
  • Посещение на манастира Шаолин
  • Посещение на древния имперски некропол с Теракотената армия
  • Посещение на терасовидните оризища в Лонгжи
  • Круиз по река Ли
  • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“
Резервация:
  • Депозит в размер на 2000 лева на човек при плащане по редовни цени;
  • Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане
  • Доплащане до 40 дни преди датата на отпътуване
ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
QR 228  16MAY 4 SOFDOH  1300 1750  
QR 870  17MAY 5 DOHHKG  0325 1605  
QR 815  29MAY 4 PVGDOH  0020 0525      
QR 227  29MAY 4 DOHSOF  0650 1200  
 
Допълнителна информация:
  • Считано от 16.08 Китайско посолство в София промени начина на подаване на визи. Всеки кандидат трябва да се яви лично при подаване, за да му бъдат взети биометрични данни.
  • Ваксинации не са необходими.
  • Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги.
  • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата
  • Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване
Срокове за анулации и неустойки:
  • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
  • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
  • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
  • под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
  • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
  • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.
Цената не включва: 
  • Такса обработка на документи за виза – 50 лева
  • Виза за Китай – 80 долара към дата 15.07.2017 г.
  • Екскурзия до Макао – 135 евро, заплаща се в България, осъществява се при мин. 15 туриста
  • Екскурзия Нощен Сити тур в Доха – 40 евро, заплаща се в България, осъществява се при мин. 15 туриста
  • Бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 100 лева ( заплащат се в България)
  • Обяди и вечери в Хонг Конг
  • Оскъпяване на медицинската застраховка за лица над 69г. - 23.80лв (по 1.70лв на ден)
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация обадете се в офиса ни


33/08
Етикети
екскурзия до пекин , екскурзия до китай , китай с хонг конг и макао , китай 2021 , екскурзии китай 2021 , екскурзия до китай , шаолин , екскурзия до пекин , почивка китай , екскурзия до китай , почивка в китай , kitai , pekin , toptravels , екскурзия до китай , пекин , китай с хонг конг и макао 2021 , ekskurziq do kitaj , екскурзия до хонг конг , екскурзия до сиан , екскурзия до шаулин , ekskurzia do kita , ekskurziа do makao s ekskurzovod , ekskurziq do shaulin , sian , хонг конг , pochivka kitai , екскурзия до китай , организирана екскурзия до китай , екскурзия до сиан , почивка китай , ekskurziq do kitai s ekskurzovod na bylgarski , екскурзия до пекин , сиан , ekskurziа do makao , самолетна екскурзия до китай с хонг конг и макао , екскурзия до китай , екскурзия до шаолин , ekskurzii do kitai s vodach na bylgarski ezik , екскурзия до шанхай , екскурзия до китай , ekskurziq do kitai s grupa , ниски цени , екскурзия до китай 2021, екскурзия до пекин , pochivka kitai , pekin , гранд тур на китай + хонг конг и макао , ekskurziq do kitai , екскурзия до китай с група , екскурзия до сиан , организирана екскурзия до китай с група , kitai 2021 , ekskurziа do makao s vodach
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах