Нова година в Израел и Йордания

Оферта номер: Е1518
Вид транспорт: Самолет Самолет
27.12.2018 / 7 нощ
София – Тел Авив – Хайфа – Назарет - Кана – Капернаум – Табха - Тиберия – Джераш – Аман – Бетания – Мъртво море – Небо – Мадаба – Шобак – Петра – Йерихон – Витлеем – Йерусалим – Тел Авив
Цена от: 2068.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / София – Тел Авив – региона на Хайфа
Отпътуване от летище София 16.00 ч с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион в 18.30ч. Трансфер и настаняване в хотел в района на Хайфа. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / Хайфа – Назарет – Кана – Капернаум – Табха – Голан – Тиберия
Закуска. Туристическа програма в Хайфа - разглеждане на красивия пристанищен град, разположен на брега на Средиземно море. Бахайските градини (отвън) и залива на Хайфа. Следва град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където е преминала голяма част от живота на Светото семейство. Разглеждане на църквата при извора на Благовещението; храмът на Благовещението (изграден върху руините на стара византийска църква и дома на Светото семейство. Посещение на Кана Галилейска – мястото на първото Христово чудо, превръщане на водата във винo. Отпътуване за района на Галилейското езеро. Туристическа програма: Капернаум - този древен град се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея, разглеждане на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър; Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба"; изглед към Голанските възвищения. Настаняване в хотел в Тиберия. Вечеря. Нощувка в Тиберия.

3 ДЕН / Тиберия – Небо – Мадаба – Петра
Закуска. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт Шейх Хюсеин. Заминаване за планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Светото Писание, Мойсей е погребан там. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Посещение на град Мадаба - известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна със своята уникална подова мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Петра.

4 ДЕН / Петра – Шобак – Аман
Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от Седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розово-червеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал- Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Отпътуване за Аман. По пътя кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Пристигане в столицата на Хашемитското кралство Йордания. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Аман.

5 ДЕН / Аман – Джераш – Бетания (река Йордан) – Аман
Закуска. Отпътуване за най-добре запазеният римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса), основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно част от процъфтяващите и космополитни градове на Гръко-римския Декаполис. Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, Форумът с овална форма, Хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър, и много църкви от ранното Средновековие. Посещение на Бетания – мястото, където Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Завръщане в Аман. Свободно време. Вечеря. Новогодишно парти в хотела. Нощувка в Аман.

6 ДЕН / Аман – Йерихон – Мъртво море – Витлеем
Закуска. Преминаване от Йордания в Израел през граничния пункт Аленби. Посещение на Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Панорамна гледка към - Манастира на изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Заминаване за Мъртво море. Време за плаж. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

7 ДЕН / Витлеем – Йерусалим – Витлеем
Закуска. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „Градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Туристическа програма в Йерусалим: пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Продължаване към Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота. Следва храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Название идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. След поклонението програмата продължава с хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

8 ДЕН / Витлеем – Новия Йерусалим – Лод – Тел Авив/Яфо – София
Закуска. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим (панорамна обиколка с автобус): Парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 19:30 ч. Пристигане на летище София около 22:20 ч.

Пакетната цена включва:
- самолетен билет София – Тел Авив – София  с редовен полет на авиокомпания България ер с включен багаж;
- летищни такси (253 лв. към 01.04.2018 г.);
- 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Хайфа, хотел 3*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Петра, хотел 3*;
- 2 нощувки със закуска и вечеря в Аман, хотел 3*;
- 2 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;
- екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания
- луксозен автобус с безплатен WI-FI в Израел;
- саунд система със слушалки по време на туровете;
- всички трансфери по програмата;
- гранични такси
- всички екскурзии по програмата;
- входни такси за обектите по програмата;
- Сертфикат за хаджийство;
- водач, придружаващ групата по време на целия престой;
- медицинска застраховка асистънс ЗАД "АРМЕЕЦ" АД, с покритие 10 000 евро.

 
Цената не включва:

- Новогодишно парти – очаквайте информация и цени
- бакшиши – 5 щатски долара на турист на ден (заплащат се на място, съответно Израел и Йордания);
- допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание, заплащат се в Израел):

*нощен Йерусалим – 25 евро
*разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 евро
 *обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро
- лични разходи.
 
Акценти на програмата:
-Хайфа (Бахайските градини)
-Назарет (домът на Христос)
-Кана Галилейска (първото Христово чудо)
-Джераш (перлата на гръко-римския Декаполис)
-Бетания (място на Кръщението Христово)
-Аман (столицата на Хашемитско кралство Йордания)
-Небо (Моисей и неговият поглед към Обетованата земя)
-Мадаба (приказният град на мозайките)
-Шобак (прочутата крепост на тамплиерите)
-Петра (едно от Седемте нови чудеса на света)
-Вади Муса (Долината на Моисей)
-Мъртво море (време за плаж и релакс)
-Витлеем (църквата Рождество Христово)
-Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача)
-Лод (църквата с гроба на св. Георги)

Дати на пътуване и цени:

Дати на пътуване Възрастен в двойна стая Трети възрастен в двойна стая Дете 2-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая Единична стая
27.12.18 - 03.01.19 2068 лв. 2068 лв. 1988 лв. 2500 лв.


Условия за резервация:
-Начин на плащане: депозит – 650 лв., копие от валиден международен паспорт, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.
-Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
-Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
-Необходими документи: задграничен паспорт
 
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
- От 59 работни дни до 30 дни – размера на депозита ( 650лв )
 -От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването


Условия : 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
-ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 26.11.2018г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;
-Информация относно здравните изисквания:  няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Израел
-Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност. 

Забележка: пакетната цена е калкулирана по курс 1,65 лв. за щатски долар към 10.06.2018 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 8 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.


16/07/01
Етикети
обетованата земя , nova godina iordania , петра , новогодишни празници в израел , novogodishni praznici v iordania , oferta izrael , oferti za nova godina , nova godina v izrael i iordania , екскурзии , petra , оферти за ранни записвания , aman , витлеем , оферти за нова година топ травелс , novogodishni praznici , стената на плача , бахайските градини , virleem , novogodishni praznici izrael , tiberia , почивка израел , нова година в израел , oferti , прочутата крепост на тамплиерите , почивки топ травелс , новогодишни празници йордания , оферти топ травелс , ранни записвания нова година , израел и йордания , шобак , назарет , ranni zapisvania novogodishni praznici , nova godina top travels , нова година йодания , pochivki top travels , ekskurzia izrael , ранни записвания , nova godina ot sofia , ranni zapisvania top travels , oferti za ranni zapisvania , нова година топ травелс , църквата с гроба на св. георги , ekskurzii , izrael i iordania , обиколна екскурзия , джераш , oferti top travels , екскурзия йордания , вади муса (долината на моисей) , новогодишни празници йордания , сион , нова година със самолет , екскурзия израел , ekskurzia izrael i iordania , ekskurzii top travels , novogodishni praznici izrael , гетсимания , top travels , novogodishni praznici v izrael , oferti za nova godina top travels , тел авив , оферти за нова година , obikolna ekskurzia , ранни записвания топ травелс , оферти за почивки , църквата рождество христово , oferta iordania , оферта йордания , nova godina sys samolet , аман , домът на христос , оферти за новогодишни празници , кана галилейска , oferti za ekskurzii , новогодишни празници в йордания , почивки , oferti za novogodishni praznici , витлеем , pochivki , хайфа , мадаба , новогодишни празници , йерусалим , нова година , оферти , топ травелс , haifa , оферта израел , оферти за екскурзии , небо , нова година в израел и йордания , екскурзии топ травелс , божи гроб , nova godina v izrael , лод , pochivka izrael , nova godina , мъртво море , ranni zapisvania nova godina , oferti za pochivki , петра , тиберия, , аман , плаж и релакс , ranni zapisvania , tel aviv , нова година от софия , бетания
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах