Почивка в Хавана и Варадеро - от Май до Октомври 2019! 3 нощ. в Хавана и 4 нощ. във Варадеро         Почивка в Баяибе, Доминикана от Май до Октомври 2019 Лято / Есен 2019; 9 дни/ 7 нощувки         Почивка в Доминикана от Май до Октомври 2019 Ранни записвания до 30.04.2019!         

Екскурзия до Индия - Златния триъгълник 2019

Оферта номер: Е1561
Вид транспорт: Самолет Самолет
12.11 - 19.11.2019/8 дни - 6 нощ
София - Истанбул - Делхи - Агра - Джайпур - Делхи - Истанбул - София
Цена от: 1946.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
12.11.2019 1946.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН / СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – ДЕЛХИ
Среща на летище София. Полет за Делхи през Истанбул в 16.00 ч. с Турски авиолинии. Кацане на летище Истанбул в 18.20 ч. Полет за Делхи в 20.55ч.

2 ДЕН / ДЕЛХИ
Кацане в Делхи в 05.15 часа. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до хотела, по възможност настаняване преди 14.00ч. Следобед разглеждане на старата част на Делхи - комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, Червената крепост (отвън) – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Продължаваме с Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големия архитектурен проект на империята Mughal. Вечеря. Нощувка

3 ДЕН / ДЕЛХИ
Закуска. Днес ще продължим с Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние. В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век. Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди войници загинали в Първата световна война. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / ДЕЛХИ - ДЖАЙПУР
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Джайпур (270 км – около 5-6 часа). Настаняване в хотел. Свободна вечер, възможност за посещение на колоритния пазар в Джайпур. Вечеря. Нощувка

5 ДЕН / ДЖАЙПУР
Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чието изграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите. Вечеря. Нощувка

6 ДЕН / ДЖАЙПУР - АГРА
Закуска. Отпътуване за Агра (240 км, около 4 часа). Настаняване в хотела. Посещение на фабрика за мрамор, където ще видим старата техника за произвеждане на мраморни изделия „Пиетрадура“. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН / АГРА
Закуска. Посещение на Крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Посещение на Тадж Махал - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Отпътуване за Делхи (около 240 км, 4 часа). Пристигане в Делхи. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН / ДЕЛХИ – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Ранен трансфер до летище. Полет за Истанбул в 06.55 ч.Кацане в Истанбул в 11.30 ч. Полет за София в 14.45 ч. Кацане на летище София в 15.05 ч.

Една нация, безброй дестинации. Индия не се поддава на определения. Непреодолим магнит за посетителите през вековете. Елате и станете свидетели на славното минало сред темпото и жизнеността на модерното и вълнуващо настояще!
 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА ИНДИЯ — ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК
 
Заминаване Човек в
двойна стая
Единична
стая
Трети
възрастен
Дете без доп. легло
от 2-11.99 г.
12.11.2019 € 995 €​ 1245 €​ 895 €​ 795

Забележка:
- Пакетните цени за дете са без използване на допълнително легло. Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен.

Цената включва:
- Двупосочен самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София
- Летищни такси
- Традиционно посрещане на летището в Делхи и всички трансфери
- 6 нощувки със закуска и вечеря
- Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
- Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Джайпур, Агра и Делхи
- Езда на слонове за изкачване до Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
- Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
- Водач по време на пътуването
- Медицинска застраховка с покритие до 10 000 евро

Цената не включва:
- Индийска туристическа виза – 90 USD
- Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
- Бакшиш (задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор) — 10 USD на човек на град
- Застраховка Отмяна на пътуване

Хотели
5* Golden Tulip Suites Gurgaon - Делхи или подобен
5* Crystal Sarovar - Агра или подобен
5* Clarion Bella Casa - Джайпур или подобен

Допълнителни екскурзии:
 
Обиколен тур на Новия град Делхи - включен в цената.
Новия град Делхи или Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперски Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще разгледаме храма Lotus Temple построен 1986. Ще продължим с автобуса през Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди  войници загинали в Първата световна война. И накрая ще завършим нашата обиколка с посещение на храма Акшардам които е хиндуистки храма показващ типична хиндуистка, индийска архитектура и култура.

Обиколен тур на Стария град Делхи - включен в цената.
Стария град на Делхи – комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, посещение на Червената крепост – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина погледнато от града и на 18 метра височина погледнато от реката. В крепостта се намират още Перлената Джамия – Moti Masjid и Diwan-I-am – голяма зала в която са се изслушвали проблемите на хората. Продължаваме с  Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големият архитектурен проект на империята Mughal. Разглеждане на храма Laxmi Narayan Temple – това е нов модерен храм в чест на богинята Лакшми която е богиня на благосъстоянието и парите. Ще завършим с разглеждане на старата част на Делхи с един от най-старите и натоварени пазари построен през 17 век.

Екскурзия до древната столица Амбър - включен в цената.
Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, ако не изкачването става с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсулмански маниер на декорация и украсяване.
Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите.

Посещение на Тадж Махал - включен в цената.
Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор и блестящото отражение във водите на канала е наистина спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов.

Посещение на Крепостта Агра - включен в цената.
Крепостта Агра също позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Това е най-дългата крепост в Индия която е обградена от 70 метрова висока стена. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал.

Забележка:
- Програмата може да претърпи промени
- Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20
- Краен срок за записване по програмата: 30 дни преди заминаване

Необходими документи за издаване на индийска виза:
Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител в офис на ТА.
• Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
• Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата.
• От 01.06.2016 г. Посолството на Република Индия въведе онлайн издаване на виза.
• Повече информация на: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html и в офисите на ТА

10/05
Етикети
езда на слонове , ранни записвания индия топ травелс 2018 , ранни записвания топ травелс , делхи 2018 , ekzotika s vodach 2019 , джайпур 2018 , top travels , oferti top travels 2018 , oferti za ranni zapisvania , ранни записвания индия топ травелс , new delhi , rezerviraite top travels , екскурзии с водач , obikolna ekskurzia , dalechni pytuvania , ранни записвания , india s vodach 2018 , оферти топ травелс 2018 , agra 2018 , ranni zapisvania india top travels 2018 , ekzotichni ekskurzii , ranni zapisvania india top travels , екзотични почивки , pochivki 2019 , екзотика 2019 , хинду храм лакшми нараян , екзотична екскурзия индия , дворецът на ветровете , оферти индия топ травелс 2018 , амбър форт , екзотика индия , ranni zapisvania , почивка индия 2018 , оферти 2019 , екзотични екзурзии , кутаб минар , india zlatniat triygylnik 2018 top travels , ранни записвания индия топ травелс , ekskurzia do india 2018 , oferti za ranni zapisvania 2019 , ekzotika 2019 , ранни записвания , ранни записвания , екзотични екзурзии 2019 , ranni zapisvania delhi top travels 2018 , oferti india 2018 , оферти индия 2018 , ekskurzii 2019 , delhi , гробницата на хумаюн , ekzotichni pochivki 2019 , ranni zapisvania , ekzotichni pochivki , екзотични почивки 2019 , делхи , оферти 2018 , езда на слонове , ekskurzii s vodach , обиколна екскурзия , вратата на индия , индия - златния триъгълник , екскурзия индия 2018 , екскурзия с водач , dzhaipur 2018 , далечни пътувания , ranni zapisvania top travels , изкачване с джипове , oferta delhi samolet , ранни записвания 2019 , ранни записвания делхи топ травелс , шиш махал , ezotichni destinacii , екскурзии 2019 , градския дворец , ezda na slonove , тадж махал , джантар мантар , екзотика с водач 2019 , ranni zapisvania india top travels , оферти за ранни записвания 2019 , delhi 2018 , оферти , индия 2019 - златния триъгълник , оферти за ранни записвания , zlatnia triagalnik , ranni zapisvania 2019 , оферта делхи със самолет , ekskurzii , ranni zapisvania , река ямуна , екскурзии , ранни записвания делхи топ травелс 2018 , индия , ekskurzia india , oferti top travels 2018 , ekzotika india , pochivki , индия 2018 , златния триъгълник , индия с водач 2018 , крепоста moti dungri , ranni zapisvania delhi top travels , oferti 2018 , „петра дура” , oferti , индия златният триъгълник 2018 топ травелс , india 2018 , бирла мандир , гробницата итмад уд даула , ранни записвания делхи топ травелс , india , ranna rezervacia 2018 , червената крепост , ranni zapisvania , индия златният триъгълник 2018 , ekzotichni oferti , индия 2019 - златния триъгълник , акшардам , оферта индия със самолет , почивки , ekskurzia s vodach , india zlatniat triygylnik 2018 , резервирайте топ травелс , ekzotichna ekskurzia india , почивки 2019 , ранна резервация 2018 , агра 2018 , oferti 2019 , old delhi , крепоста амбър в джайпур , топ травелс , екзотични дестинации , ранни записвания , екзотични оферти , агра в делхи , ekzotichni ekskurzii 2019 , pochivka india 2018 , екскрузия индия , oferta india sys samolet
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах