Почивка в Малта през Oктомври 01.10 - 24.10.2020/3, 4 и 7 нощ         Почивка в Хавана и Варадеро - от Юли до Октомври 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Доминикана 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         

Индия - Златния триъгълник

Оферта номер: Е1561
Вид транспорт: Самолет Самолет
12.04.2020/8 дни - 6 нощ
София - Истанбул - Делхи - Агра - Джайпур - Делхи - Истанбул - София


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


Програма
1 ДЕН
.

Една нация, безброй дестинации. Индия не се поддава на определения. Непреодолим магнит за посетителите през вековете. Елате и станете свидетели на славното минало сред темпото и жизнеността на модерното и вълнуващо настояще!

 
ПРОГРАМА 

ДЕН 1 София – Истанбул – Делхи

Среща на летище София. Полет за Делхи през Истанбул в 16.00 ч. с Турски авиолинии. Кацане на летище Истанбул в 17.15 ч. Полет за Делхи в 20.20 ч.

ДЕН 2

Делхи
Кацане в Делхи в 04.45 часа. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до хотела, по възможност настаняване преди 14.00 ч. Следобед разглеждане на старата част на Делхи — комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, Червената крепост (отвън) – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Продължаваме с  Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големия архитектурен проект на империята Mughal. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3

Делхи
Закуска. Днес ще продължим с Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар — най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди  войници загинали в Първата световна война.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4

Делхи - Джайпур
Закуска. Отпътуване за Джайпур (272 км, около 6 часа). Пристигане, настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5

Джайпур
Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чието изграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 6

Джайпур - Агра
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Агра (около 241 км, 4 часа). Настаняване в хотел. Посещение на фабрика за мрамор, където ще видим старата техника за произвеждане на мраморни изделия "Пиетрадура". Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7

Агра - Делхи
Закуска. Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце — легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Посещение на Крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Отпътуване за Делхи (232 км, около 4 часа). Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8

Делхи – Истанбул – София
Ранен трансфер до летище. Полет за Истанбул в 06.25 ч. Кацане в Истанбул в 10.30 ч. Полет за София в 13.45 ч. Кацане на летище София в 15.05 ч. ПАКЕТНИ ЦЕНИ 
Заминаване Човек в
двойна стая
Единична
стая
Трети
възрастен
Дете без доп. легло
от 2-11.99 г.
12.04.2020 € 995 €​ 1235 €​ 935 €​ 895

 Цената включва:
-Двупосочен самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София
- Летищни такси
- Традиционно посрещане на летището в Делхи и всички трансфери
-6 нощувки със закуска и вечеря
-Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
- Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Джайпур, Агра и Делхи
-Езда на слонове за изкачване до Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
-Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
- Водач по време на пътуването
-Медицинска застраховка с покритие до 10 000 евро


Цената не включва:
-Индийска туристическа виза – 45 USD или 80 лв
-Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
-Бакшиш (задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор) — 10 USD на човек на град


Полезно: 
 -Българските граждани се нуждаят от виза. Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител в офис на Марбро Турс.
-Необходими документи за издаване на индийска виза:
— Сканирана цветна актуална снимка размер 5,5 см х 5,5 см, формат jpg.
— Сканиран международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след крайната дата на пътуване, формат pdf

 
Допълнителни екскурзии: 
 
1.Обиколен тур на Новия град Делхи - включен в цената.
Новия град Делхи или Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперски Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще разгледаме храма Lotus Temple построен 1986. Ще продължим с автобуса през Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди  войници загинали в Първата световна война. И накрая ще завършим нашата обиколка с посещение на храма Акшардам които е хиндуистки храма показващ типична хиндуистка, индийска архитектура и култура.

2. Обиколен тур на Стария град Делхи - включен в цената.
Стария град на Делхи – комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, посещение на Червената крепост – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина погледнато от града и на 18 метра височина погледнато от реката. В крепостта се намират още Перлената Джамия – Moti Masjid и Diwan-I-am – голяма зала в която са се изслушвали проблемите на хората. Продължаваме с  Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големият архитектурен проект на империята Mughal. Разглеждане на храма Laxmi Narayan Temple – това е нов модерен храм в чест на богинята Лакшми която е богиня на благосъстоянието и парите. Ще завършим с разглеждане на старата част на Делхи с един от най-старите и натоварени пазари построен през 17 век.

3. Екскурзия до древната столица Амбър - включен в цената.
Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, ако не изкачването става с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсулмански маниер на декорация и украсяване.
Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите.

4. Посещение на Тадж Махал - включен в цената.
Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор и блестящото отражение във водите на канала е наистина спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов.

5. Посещение на Крепостта Агра - включен в цената.
Крепостта Агра също позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Това е най-дългата крепост в Индия която е обградена от 70 метрова висока стена. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал.

Хотели
5* Golden Tulip Suites Gurgaon - Делхи https://suites-gurgaon.goldentulip.com/en-us 
5* Clarks Shiraz - Агра  https://www.hotelclarksshiraz.com/ 
5* Clarion Bella Casa - Джайпур //www.clarionbellacasa.com/ 


10/12/02
Етикети
new delhi , top travels , делхи 2018 , ranni zapisvania , ekskurzia s vodach , ekzotichni pochivki 2019 , езда на слонове , oferti za ranni zapisvania 2019 , индия с водач 2018 , хинду храм лакшми нараян , оферта индия със самолет , ezotichni destinacii , oferta india sys samolet , джантар мантар , oferti top travels 2018 , ekskurzii , oferti 2019 , екзотични почивки 2019 , оферта делхи със самолет , ранна резервация 2018 , крепоста амбър в джайпур , agra 2018 , delhi 2018 , агра 2018 , индия 2019 - златния триъгълник , почивки 2019 , акшардам , топ травелс , india zlatniat triygylnik 2018 , амбър форт , ranni zapisvania india top travels , оферти топ травелс 2018 , дворецът на ветровете , екскурзии 2019 , оферти индия топ травелс 2018 , ekskurzia do india 2018 , екзотика индия , вратата на индия , ranni zapisvania india top travels , ранни записвания индия топ травелс 2018 , индия златният триъгълник 2018 топ травелс , „петра дура” , агра в делхи , изкачване с джипове , delhi , pochivki 2019 , екзотични почивки , india , екскурзии с водач , почивка индия 2018 , индия 2018 , оферти 2019 , ekzotichni ekskurzii , ekskurzii s vodach , златния триъгълник , ранни записвания индия топ травелс , pochivki , ranni zapisvania 2019 , далечни пътувания , екзотични оферти , оферти за ранни записвания 2019 , ranni zapisvania , ранни записвания делхи топ травелс , червената крепост , река ямуна , бирла мандир , ranni zapisvania , екзотична екскурзия индия , индия 2019 - златния триъгълник , old delhi , ranni zapisvania delhi top travels , екзотични дестинации , dzhaipur 2018 , ranna rezervacia 2018 , оферти индия 2018 , кутаб минар , шиш махал , oferta delhi samolet , оферти , ранни записвания делхи топ травелс , екзотика 2019 , ekzotichni pochivki , ekzotichna ekskurzia india , оферти за ранни записвания , zlatnia triagalnik , ekzotika india , екзотични екзурзии , oferti top travels 2018 , oferti za ranni zapisvania , крепоста moti dungri , градския дворец , ekskurzia india , екзотика с водач 2019 , obikolna ekskurzia , ранни записвания индия топ травелс , индия , india zlatniat triygylnik 2018 top travels , ekzotichni ekskurzii 2019 , ранни записвания , oferti 2018 , ekzotika 2019 , ekzotika s vodach 2019 , ранни записвания топ травелс , ranni zapisvania india top travels 2018 , ранни записвания 2019 , oferti india 2018 , индия - златния триъгълник , rezerviraite top travels , екзотични екзурзии 2019 , pochivka india 2018 , екскурзия индия 2018 , екскрузия индия , ранни записвания , ранни записвания , ranni zapisvania , оферти 2018 , тадж махал , гробницата на хумаюн , india s vodach 2018 , ranni zapisvania top travels , делхи , dalechni pytuvania , india 2018 , резервирайте топ травелс , ranni zapisvania delhi top travels 2018 , ekzotichni oferti , почивки , езда на слонове , екскурзия с водач , oferti , ekskurzii 2019 , гробницата итмад уд даула , джайпур 2018 , екскурзии , ранни записвания делхи топ травелс 2018 , индия златният триъгълник 2018 , обиколна екскурзия , ранни записвания , ezda na slonove
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах