ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         

Бутан – където щастието е смисъла на живота!

Оферта номер: Е1564
Вид транспорт: Самолет Самолет
11.05. – 25.05 2018/ 13 нощувки
Катманду – Паро – Тимпу – Пунака – Гангтей – Бумтанг –Ура- Паро - Катманду
Цена от: 3699.00


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / София – Истанбул - Катманду
Групата се събира на летище София и в 17:50ч. излита за Истанбул. Следва полет Истанбул – Катманду в 20:45ч.

2 ДЕН / Катманду
Кацаме в столицата на Непал в 6:20ч. Трансфер до хотела. При възможност почивка в хотела до обед. Следобед сити тур основно в района на площада Дърбар. Нощувка. Himalaya- 4* (//www.hotelhimalaya.com.np/)

3 ДЕН / Катманду – Паро – Тимпу/височина 2600м/
След закуска свободно време до обед. Трансфер до летище и в 13:00ч. излитаме за Паро. Сам по себе си този полет е едно преживяване. Самолетът се рее около най-високите планински върхове в света. Ако имаме късмет, ще видим и Еверест. Кацаме в Паро и след паспортния контрол ни посреща представител на партньорската ни компания. Следва едночасов трансфер до столицата Тимпу. По пътя ще спрем до манастира Tachog Lhakhang, построен през 14 век от известния тибетски йоги Тантгтонг Гуалпо. Той е прочут със своите умения като лекар, архитект, ковач и строителен инженер. След пристигане в Тимпу се настаняваме в хотела. В остатъка от деня, според времето, посещаваме мемориала Чортен. Вечеря. Нощувка. Hotel City Hotel Thimphu 4* (//www.cityhotelthimphu.com )

4 ДЕН / Тимпу
След закуска започва нашата програма. Първо ще посетим музея под открито небе, който се нарича „Просто Бутан“. Там ще се запознаем с бита и културата на местното население, ще видим традиционен бутански дом, ще облечем местни носии. След това ще посетим малък резерват където ще видим националното животно на Бутан. То се казва Такин и е странна смесица от няколко животни, селектирана по естествен път от майката природа. Продължаваме с най-голямата статуя на Буда, разположена на един хълм над града. Обяд. След нея ще видим Ташичо Дзонг – най-важният манастир на града. Той служи и за секретариат на краля. За това какво е дзонга за всеки град, ще ви разкажем на място. Надвечер ще се разходим по улиците на столицата и ще заършим програмата с посещение на Мемориалната ступа. Тя е построена през 1974 г. в чест на третия крал от неговата майка. Ще направим ритуална кора около нея, както всички местни жители. Вечеря. Нощувка. Hotel City Hotel Thimphu 4*( //www.cityhotelthimphu.com/)

5 ДЕН / Тимпу – Пунака / височина 1300 метра/– 3 часа
След закуска тръгваме на път за Пунака през прохода Дочу-Ла 3100 метра. Той предлага уникална гледка към величествените хималайски върхове. Пристигаме в Пунака – старата столица на Бутан. Посещаваме “Двореца на великото щастие”, построен от обединителя на Бутан Шабдрунг през 1637г. Дворецът е построен на мястото, където се сливат реките на майката Mo Chhu и тази на бащата Pho Chhu. Тук през 1907г. е короясан първият крал на Бутан. След това се изкачваме до храмът Чими Лаканг. Той се свръзва с Друкпа Куенли /Лудият монах/, който е възстанал срещу ортодоксалния будизъм. Той е учел, че религията е вътрешно усещане и не е задължително да си отдаден монах, за да получиш просветление. Той е смятан също за покровител на плодородието и много бездетни двойки отиват да се молят там, намирайки изцеление. Обяд. Вечеря. Нощувка в Hotel Meri Puensum //meripuensum.bt/punakha/

6 ДЕН / Пунака – Гангтей / височина 3000 метра/– 3 часа
След закуска ще отдъхнем за малко от пътуванието и насладим на природата. Ще се отправим към село Нумганг. Там са родени и израсли четирите сестри, които сега са жени на краля. Ще достигнем до манастира Тало. Ще се разходим няколко часа сред красотите на Бутан, като завършим в Пунака Дзонг. Близо до реката ще обядваме на импровизиран от нашите домакини пикник. След това се отправяме към Гангтей. На този ден ще се насладим на най-високата долина в Бутан – Пхобжика и ще спираме на различни забележителности. Ще посетим училище, разположено на височина почти 3000 метра. След пристигане ще се разходим по равна гориста местност, където добрите пешеходци ще имат шанс да повървят. Който не желае, ще бъде откаран с автобуса. Вечеря. Нощувка. Dewachen hotel (//www.dewachenhospitality.com/)

7 ДЕН / Гангтей
Днес ще посетим фамозния манастир Гангтей Гомпа. Той е най- големия в Бутан, изповядващ разновидност на будизма наречена Нингма. Ще посетим и селото около манастира. След обед ще гостуваме на бутански дом, където ще се открием месните игри с лък и ще вечеряме. Нощувка. Dewachen hotel (//www.dewachenhospitality.com/)

8 ДЕН / Гангтей – Бумтанг/ 2600 метра/ - 6 часа
Днес е най-дългият ни преход в Бутан. Ще преминем през високопланински проход висок 3300 метра. Той се явява границата между западен и централен Бутан. По път ще спрем в Тронгса където ще обядваме и ще направим кратко посещение на местния Дзонг. Аритектурата му е много интересна. От този Дзонг е осъществяван контрол върху централен и източен Бутан. Именно Тронгса е била столица при управлението на първия и втория крал. Вечерта пристигаме в Бумтанг. Вечеря. Нощувка. Gongkhar Guest House (//www.hotel.bt/hotels-in- bumthang/gongkhar-guest-house)

9 ДЕН / Бумтанг / 2600 метра/
Бумтанг се нарича място, включващо четири долини с височина от 2600 до 4500 метра. Те са Ура, Чумей, Танг и Чокхор. Тук прорамата включва пешеходен преход до манастира Тамшинг, основан през 1501 г, известен с оригиналната си и много добре запазена будистка живопис. Ще посетим и Джакар дзонг- замъка на бялата птица. Обяд. След него ще посетим манастира Джамбей Лхакханг, построен през 7 век и Курдже Лхакханг от 8 век, около който има извор на свята вода. Смята се, че тя е изцелила от тежка болест краля на Бутан. В края на деня ще посетим и Манастира Тангби, където ще присъстваме на Пуджа – специална будистка церемония. Вечеря. Нощувка. Gongkhar Guest House (//www.hotel.bt/hotels-in- bumthang/gongkhar- guest-house)

10 ДЕН / Бумтанг – долината Танг
След закуска се отправяме към долината Танг. Там ще посетим един от малкото женски манастири в страната. Следва Уген Чолинг – манастир музей. Ще преминем живописни реки и ще се докоснем до девствена природа. Релефът е подходящ за всички възрасти. Вечеря.Нощувка. Gongkhar Guest House (//www.hotel.bt/hotels- in-bumthang/gongkhar-guest-house)

11 ДЕН / Бумтанг – Ура
Очарователната долина Ура е на два часа път с кола от Бумтанг. Пътят няма да ни отегчи, защото минава през живописна гора и полета. Целта на нашето пътуване е да посетите Лама. Лама Гялцо е наследник на сумтангския манастир, от 12-ти век, училището на тибетския будизъм Дрикунг Каджу. Ще имаме беседа и вечеря в къщата на Ламата. Също така ще посетим манастира заедно с него, и ще се разходим наоколо. Това място е изпълнено със специална енергия. Ще научим истории за местните духове и божества.

12 ДЕН / полет до Паро
Пристигане в Паро, настаняване и обяд. След обяд ще посетим Кичу-лхаканг- един от най-старите манастири в Бутан. Той е основан през VII в. от крал Сонгцен Гампо, благодарение на която будизмът се разпространил през огромната територия на Тибет и Хималаите. Според легендата, Сонгцен Гампо с помощта на Кичу, изгонил канибала, който се засели в Хималаите и кара хората да се страхуват. Ще имаме време за разходка и пазаруване на сувенири.

13 ДЕН / Манастирът “Гнездото на тигъра” – 3120 метра.
Всеки турист посетил Бутан, мечтае да се изкачи до този манастир. Толкова много мистика витае около него. Защо е построен? Как функцонира и до днес? Отговорът на тези въпроси ще получим след покоряване на височината, където е разположен той. Необходими са около 2.30 часа изкачване и преодоляване на около 800 метра денивелация. Всеки турист преценява сам своите физически възможности и си носи подходящи за планинско изкачване обувки. Според легендата Гуру Ринпоче е бил носен от тигрица до това мято, когато той е разпространил будисткото знание по тези земи през 8 век. Обядът ще бъде на пикник покрай реката. След обяд ще имаме свободно време, за да посетим разнообразните магазинчета за сувенири и местни кафенета. Вечеря. Нощувка. Tiger Nest hotel (//www.tigernest.bt/)

14 ДЕН / Паро – Катманду
След закуска свободно време и трансфер до летището. В 13:40ч. следва полет до Катманду. След пристигане в Непал следва трансфер до хотела, който се намира в сърцето на градската чаршия. Вечеря в Bhojan Griha Restaurant, където ще се запознаем от първо лице с традиционните местни ястия и музикални образци от различни краища на Непал. Нощувка. Himalaya - 4* (//www.hotelhimalaya.com.np/)

15 ДЕН / Катманду - София
Рано сутринта трансфер до летището и полет в 7:35ч. за София през Истанбул. Пристигане в София 16:55ч.

Мечтите са част от нашето все още неосъществено “Аз”.
Докосването до  Бутан е като сбъдване на съкровена мечта. Срещата с местните е като изцеление.
Питаш се, може ли да съществуват такива хора. Има ги. Да, те са там, високо в Хималаите, открили  своята хармония, упорито отказващи да я изтъргуват срещу материалните придобивки на западната цивилизация.
Да, има такива хора. Намерете смелост да дойдете и ще разберете за какво иде реч.  Там природата е истинската реалност.
Тя сакаш ни говори с шума на дърветата и ромона на реките. В нея животните се чувстват сигурни и спокойни, защото убиването им е забранено със закон.
Бутан – преживяването като усещане на божественото начало.



Катманду – Паро – Тимпу – Пунака – Гангтей – Бумтанг –Ура- Паро - Катманду
11.05. – 25.05 2018г./ 15 дни –13 нощувки
 
Цена на човек в двойна стая  - 3699 евро / 7235лева.
Доплащане за единична стая – 500 евро / 978 лева.


Забележка: 
**Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.65 BGN. При промяна на курса с над 0,05 BGN, възникнала след подписване на договора, цената подлежи на корекция.
 
Цената включва:
- Самолетни билети с включени летищни такси за София – Катманду - София; Катманду – Паро Катманду; Бумтанг – Паро.
- Разрешен багаж до Катманду – 30 кг, а за останалите полети до 20 кг.;
- 13 нощувки в хотели  3 и 4 звезди;
- 13 закуски, 10 обяда и 11 вечери;
- Всички трансфери между отделните локации с автобус, самолет или джипове;
- Всички забележителности и входни такси по програмата;
- Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 20 000 USD;
- Виза за Бутан;
- Водач – преводач на български, запознат с източните религии и няколко тура в тази уникална страна.
 
Цената не включва:
- Виза за Непал – 25 USD заплаща се на летище при влизане в страната;
- 2 бр. паспортни снимки за визата за Непал;

Условия: 
- Записването за екскурзията се осъществява след сключване на договор и внасяне на депозит в размер на 2000лв.;
- Анулационни условия – съгласно сключения договор за организираното пътуване;
- Минимален брой за осъществяване на програмата: 15. Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой: 45 дни преди датата на отпътуване
- Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане;
- За деца под 18 г., пътуващи сами или с единия от родителите, освен необходимия документ за самоличност, е необходима и нотариално заверена декларация на български език от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува в чужбина, с изписан телефон на нотариуса. Оригиналната декларация и 2 копия следва да се носят по време на програмата;
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата и местата за настаняване при необходимост;
 
Агенцията  предлага  Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите, за съкращаване, прекъсване  и анулиране на  пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 

Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах