Почивка в Хавана и Варадеро, Куба с водач от България 23.10 - 31.10.2019 /7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Малта през Август Август 2019/възможност за 3,4,5 и 7 нощ         Почивка в Доминикана от Май до Октомври 2019 Ранни записвания до 30.04.2019!         

Мароко - Олекотен класически UNESCO тур -Имперските столици 2019

Оферта номер: Е1583
Вид транспорт: Самолет Самолет
Пролет - Есен 2019/7 нощ - 8 дни
София- Танжер – Маракеш- София
Цена от: 1389.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
20.09.2019 1519.00 лв Резервирай
27.09.2019 1429.00 лв Резервирай
04.10.2019 1429.00 лв Резервирай
11.10.2019 1389.00 лв Резервирай


Програма
1 ДЕН / ПРОГРАМА с кацане в Маракеш ** Маракеш
Среща на Летище София за директен чартърен полет до Мароко.Кацане на летището в Маракеш.Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / Маракеш
Закуска. Обзорен тур на Маракеш включващ: джамията Кутубия – отвън, най- голямата джамия в Мароко. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Възможност за допълнителни екскурзии: -Посещение на градините Мажорел Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел.-Посещение на най-известният хотел в Маракеш В “Ла Мамуния”, бивш султански дворец, който носи името на арабски принц. V.I.P. мястото, което мароканското кралско семейство отваря за гости през 1923г. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / Маракеш
Закуска.Свободно време или допълнителни екскурзии по желание:-Допълнителна екскурзия до Ессауира. Един красив град с невероятна архитектура, който съчетава в себе си стилове от много цивилизации. Посетителите остават очаровани от оживеното пристанище на града, Медината (ЮНЕСКО) с нейните улици, обградени от бели къщички и заразно – сладкия начин на живот. или - Допълнителна екскурзия до Водопадите Узуд – Едно от природните чудеса на Мароко -Вечеря. Възможност за Мароканска вечер „Фантазия“ с шоу програма.Нощувка.

4 ДЕН / Маракеш -Казабланка
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време до обяд или възможност за допълнителна екскурзия: -Камилски керван – където ще яздим камила,наричана „Кораба на пустинята“ в местност Palmeraie предрешени като бербери. “. Хилядолетната легенда разказва, че когато Султан Мехмед Бен Тачефин минал с армията си към Фес, гората била съвсем малка, но стъпките на конницата оставила дупки по земята, от където започнали да изникват нови и нови палми След обяд отпътуване за Казабланка. Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

5 ДЕН / Казабланка- Рабат- Фес
Закуска. Освобождаване на хотела. -Разглеждане на Казабланка- туптящото сърце на Мароко. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, разхождайте се по Булевард де ла Корниш, на брега на Атлантическият океан, посещение на величествената джамия на Hassan II, преминаване в с автобуса през луксозния квартал Анфа. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. -Отпътуване за Рабат. След пристигане в Рабат, панорамна обиколка на града, включваща: Кулата Хасан ,незавършеното минаре, което наблюдава отвисоко града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан и по-късно крал Мохамед V – изяществото на арабско-африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба Кралския дворец – разглеждане отвън. След обяд тръгване за Фес. Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

6 ДЕН / Фес – Волубилис – Мекнес- Фес
Закуска. -Разглеждане на очарователния Фес – музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО .Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с мноогобразието си и добре запазените си занаятчийски квартали. Mинаване покрай фонтана Nejjarine, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха. – Отпътуване за древноримския град Волубилис / ЮНЕСКО / ,сгушен в подножието на планината Зерхун и заобиколен от маслинови горички. Ще видим какъв е бил животът на богатите римляни, обитавали Волубилис сред грижливо съхранените руини на жилища с цветни и изящни мозайки , базиликата, термите, арката на Калакала, ,Капитолийския храм, запазени и до днес на мястото, на което са открити. -Отпътуване към приказния Мекнес/ ЮНЕСКО /,създаден от султан Мулай Исмаил и наричан Мароканския Версай. Там се намира най-голямата порта в Мароко и Северна Африка създадена по времето на Мулай Исмаил – Баб Мансур. Площада Ел Хедим, където ще срещнем разказвачи на приказки, лечители, търговци, акробати, танцьори, които създават атмосферата на този загадъчен и интересен за всички нас свят, пълен с мистерии. Връщане във Фес. Вечеря. Свободно време.Нощувка.

7 ДЕН / Фес – Шафшауен-Танжер
Закуска. Освобождаване на хотела. -Отпътуване за Шафшауен- синият град на Мароко. . Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). По-интересно е, че вскичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо за да изпъквате на приказния фон. -Отпътуване за Танжер. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка

8 ДЕН / Танжер- София
Закуска. Освобождаване на хотела. -Панорамна обиколка на Танжер- Наричан Тингис в миналото, градът е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко. бзорна обиколка на града с автобус. Преминаване покрай крепостните стени на медината и крайбрежния булеврад, възможност за снимки на панорамната площадка, от която се разкрива невероятна гледка- гледна към два свята.Свободно време. Трансфер до летището за директен чартърен полет в направление Танжер- София.

ПРОГРАМА с кацане в Танжер

ДЕН-1 /Танжер/
Среща на Летище София за директен чартърен полет до Мароко.Кацане на летището в Танжер.Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-2 /Танжер – Шафшауен – Фес/
Закуска. Освобождаване на хотела.
-Панорамна обиколка на Танжер- Наричан Тингис в миналото, градът е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко.Обзорна обиколка на града с автобус. Преминаване покрай крепостните стени на медината и крайбрежния булеврад, възможност за снимки на панорамната площадка, от която се разкрива невероятна гледка- гледна към два свята.
-Отпътуване за Шафшауен- синият град на Мароко. . Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). По-интересно е, че вскичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо за да изпъквате на приказния фон.
- Отпътуване за Фес. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-3 /Фес – Волубилис – Мекнес- Фес/ 
Закуска.
-Разглеждане на очарователния Фес – музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО .Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с мноогобразието си и добре запазените си занаятчийски квартали. Mинаване покрай фонтана Nejjarine, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха.
– Отпътуване за древноримския град Волубилис / ЮНЕСКО / ,сгушен в подножието на планината Зерхун и заобиколен от маслинови горички. Ще видим какъв е бил животът на богатите римляни, обитавали Волубилис сред грижливо съхранените руини на жилища с цветни и изящни мозайки , базиликата, термите, арката на Калакала, ,Капитолийския храм, запазени и до днес на мястото, на което са открити.
-Отпътуване към приказния Мекнес/ ЮНЕСКО /,създаден от султан Мулай Исмаил и наричан Мароканския Версай. Там се намира най-голямата порта в Мароко и Северна Африка създадена по времето на Мулай Исмаил – Баб Мансур. Площада Ел Хедим, където ще срещнем разказвачи на приказки, лечители, търговци, акробати, танцьори, които създават атмосферата на този загадъчен и интересен за всички нас свят, пълен с мистерии. Връщане във Фес. Вечеря. Свободно време.Нощувка.

ДЕН-4 /Фес – Рабат – Казабланка/ 
Закуска. Освобождаване на хотела.
-Отпътуване за Рабат. След пристигане в Рабат, панорамна обиколка на града, включваща: Кулата Хасан,незавършеното минаре, което наблюдава отвисоко града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан и по-късно крал Мохамед V – изяществото на арабско-африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба Кралския дворец – разглеждане отвън.
-Късния следобяд отпътуване за Казабланка. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-5 /Казабланка – Маракеш/ 
Закуска. Освобождаване на хотела.
-Разглеждане на Казабланка- туптящото сърце на Мароко. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, разхождайте се по Булевард де ла Корниш, на брега на Атлантическият океан, посещение на величествената джамия на Hassan II, преминаване в с автобуса през луксозния квартал Анфа. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк „Арабска лига“със своите палмови дървета.
-Следобяд отпътуване за Маракеш. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-6 /Маракеш/ 
Закуска. Обзорен тур на Маракеш включващ: джамията Кутубия – отвън, най- голямата джамия в Мароко. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти
Възможност за допълнителни екскурзии:
-Посещение на градините Мажорел
Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел.
-Посещение на най-известният хотел в Маракеш В “Ла Мамуния”, бивш султански дворец, който носи името на арабски принц. V.I.P. мястото, което мароканското кралско семейство отваря за гости през 1923г.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН-7 /Маракеш/ 
Закуска.Свободно време или допълнителни екскурзии по желание:
-Допълнителна екскурзия до Ессауира. Един красив град с невероятна архитектура, който съчетава в себе си стилове от много цивилизации. Посетителите остават очаровани от оживеното пристанище на града, Медината (ЮНЕСКО) с нейните улици, обградени от бели къщички и заразно – сладкия начин на живот.
или
- Допълнителна екскурзия до Водопадите Узуд – Едно от природните чудеса на Мароко
-Вечеря. Възможност за Мароканска вечер „Фантазия“ с шоу програма. Нощувка.

ДЕН-8 /Маракеш -София/ 
Закуска. Свободно време до обяд или възможност за допълнителна екскурзия:
-Камилски керван – където ще яздим камила,наричана „Кораба на пустинята“ в местност Palmeraie предрешени като бербери. “. Хилядолетната легенда разказва, че когато Султан Мехмед Бен Тачефин минал с армията си към Фес, гората била съвсем малка, но стъпките на конницата оставила дупки по земята, от където започнали да изникват нови и нови палми. Трансфер до летището за директен чартърен полет в направление Маракеш- София.

 

Директни чартърни полети

София- Маракеш / Танжер – София или обратна ротация

Категорично най- оптимизираният вариянт за разглеждане на всички забележителности на Мароко. Повече време, по-малко път. Единствена и Уникална програма за България с 3 нощувки в невероятния розов град-Маракеш -за да се насладите напълно на истинските багри на Мароко

 

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на закуска и вечеря, с включени летищни такси
ЛЕВА Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен Дете 2 – 11,99 г.
ПРОЛЕТ        
25.04 – 02.05
Великден
stop sale
1489 1689 1423 1329
02.05 – 09.05
Майски празници
1529 1729 1453 1359
ЕСЕН        
20.09 – 27.09 1519 1719 1413 1363
27.09 – 04.10 1429 1639 1393 1303
04.10 – 11.10 1429 1639 1393 1303
11.10 – 18.10 1389 1555 1328 1250
 
 ВАЖНО: Основна силна страна на програмата е, че полетите са София- Танжер – Маракеш- София или обратно, като по този начин няма обратен преход, а повече свободно време.
 
Цената е на човек в ЛЕВА и включва:
-Самолетен билет София – Маракеш с Bulgaria Air, Танжер – София с авиокомпания Bulgarian air charter или обратна ротация с директни полети.
-Летищни такси;
-Трансфер летище – хотел – летище;
-Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 10 кг с размери до 60x40x30 cm.
-1 нощувка със закуска и вечеря в Казабланка в хотел Prince de Paris 4*, Zenith 3*+ или подобен;
-3 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел Hotel Labranda Idrisside4* или подобен;
-2 нощувки със закуски и вечери във Фес в Menzeh Zallagh 4* или подобен;
-1 нощувки със закуски и вечери в Танжер в Ramada Encore 4* или подобен;
-Посещение и разглеждане на Танжер;
-Посещение и разглеждане на Шефшауен – синия град;
-Посещение и разглеждане на Рабат;
-Посещение и обиколка на Казабланка;
-Посещение на руините на Волубилис;
-Посещение и обиколка на Фес;
-Посещение и обиколка на Маракеш;
-Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро в ДЗИ;
-Представител на туроператора с български език за целия престой.
Цената не включва:
-Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
-
Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;
-
Посещение най-известният и модерен хотел в Маракеш- Mamounia с включена напитка ( чай или сок) в – 15 евро- заплаща се на място при желание
-
Входна такса за Дворецът Бахия в Маракеш- 8 евро на човек – заплаща се на място при желание;
-
Допълнителна екскурзия до Ессауира – 57 евро за възрастен/ 29 евро дете до 11,99 г.;
-
Допълнителна полудневна екскурзия – Посещение на градините Мажорел – 19 евро с включена входна такса;
-
Допълнителна сутрешна екскурзия “Камилски Керван“ – На гърба на камила в палмова гора – 32 евро за възрастен/ 20 за дете до 11,99 г.;
-
Традиционна мароканска вечер “Фантазия“, с включена напитка и шоу програма–танци и езда на коне – 36 евро на човек;
-
Екскурзия до Водопадите Узуд – 35 евро / 20 за дете до 11,99 г.;
-
Бакшиш от 10 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място;
-
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Резервации:
Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване. 
 
Полетно разписание (подлежи на препотвърждение)
За дати 25.04; 20.09; 04.10:
София- Маракеш: излита: 17:00 / каца: 19:30 ч.
Танжер- София: излита: 18:25/ каца: 00:30 ч.
 
За дати: 02.05; 27.09; 11.10:
София- Танжер: излита: 17:00 / каца: 19:30 ч.
Маракеш- София излита: 18:25/ каца: 00:30 ч.
 
Трансфер летище – хотел:
Продължителност ( Маракеш): около 20 минути в посока с 3/4* автобус.
Продължителност ( Танжер): около 30 минути в посока с 3/4* автобус.
 
ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 120 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”

32/11/01

Етикети
екскурзия до ессауира , най-голямата порта в мароко , onbiklka maroko , баб мансур , крепостните стени на медината , chartyr maroko , rabat , fes , казабланка , shefshauen , oferti za maroko 2019 , kazablanka , ранни записвания за мароко 2019 , ранни записвания самолетни почивки 2019 топ травелс , мароко топ травелс , pochivki top travels 2019 , ekskurzii ot sofia 2019 top travels , площада ел хедим , pochivki ot sofia 2019 top travels , фонтана nejjarine , имперски градове мароко , площад джема ел фна , планинската верига риф , ranni zapisvania pochviki 2019 , ранни записвания почивки 2019 топ травелс , ranni zapisvania samoeltni ekskurzii 2019 , самолетни екскурзии 2019 топ травелс , ranni zapisvania ekskurzii 2019 , мароко от софия , pochivki 2019 , кралския дворец , крайбрежния булеврад , обиколка мароко , екскурзии 2019 топ травелс , оферти топ травелс 2019 , градините мажорел , маракеш , oferti za ranni zapisvania maroko 2019 top travels , imperski gradove marokо , samoletni ekskurzii 2019 top travels , ескурзии от софия 2019 топ травелс , руини на жилища с цветни и изящни мозайки , рабат , oferti top travels 2019 , oferti za ranni zapisvania maroko 2019 , ekskurzii ot sofia 2019 , оферти за марокo 2019 топ травелс , хотел menzeh zallagh 4* , оферти за почивки 2019 топ травелс , maroko , хотел в маракеш в “ла мамуния” , oferti za maroko 2019 top travels , шоу програма , волубилис; , tanzher , oferti za ranni zapisvania 2019 top travels , ranni zapisvania 2019 top travels , оферти за марокo 2019 , оферти от софия 2019 , капитолийския храм , ranni zapisvania maroko , ekskurzia marakesh , oferti 2019 , екскурзия до водопадите узуд , oferti ot sofia 2019 top travels , оферти от софия 2019 топ травелс , ranni zapisvania ekskurzii 2019 top travels , самолетни почивки 2019 топ травелс , samoletni pochivki 2019 top travels , медина от 9500 улици, , българия ер чартър , „кораба на пустинята“ , maroko top travels , самолетни екскурзии мароко , хотел prince de paris 4*, zenith 3* , ранни записвания за мароко 2019 top travels , чартър мароко , ранни записвания почивки 2019 , ранни записвания самолетни екскурзии 2019 топ травелс , екскурзии 2019 , ранни записвания екскурзии 2019 , top travels 2019 , почивки от софия 2019 топ травелс , ranni zapisvania самолетни екскурзии 2019 , ranni zapisvania za maroko 2019 , класически тур мароко , ранни записвания самолетни почивки 2019 , джамията кутубия , ранни записвания екскурзии 2019 топ травелс , samoletni pochivki maroko , oferti za ranni zapisvania maroko , оферти за ранни записвания 2019 топ травелс , почивки от софия 2019 , samoletni ekskurzii 2019 , камилски керван , самолетни почивки мароко , арката на калакала , мароканска вечер „фантазия“ , оферти за почивки 2019 , oferti ot sofia 2019 , оферти за ранни записвания мароко 2019 топ травелс , ranni zapisvania samoeltni ekskurzii 2019 top travels , оферти 2019 топ травелс , ранни записвания мароко , ranni zapisvania pochviki 2019 top travels , klasicheski tur maroko , oferti 2019 top travels , ekskurzii top travels 2019 , ranni zapisvania 2019 , pochivki 2019 top travels , ekskurzii top travels 2019 , базиликата, термите , почивки 2019 топ травелс , ekskurzii 2019 , кулата хасан , samoletni pochivki 2019 , хотел hotel labranda idrisside4* , oferti za pochivki 2019 , obikolni ekskurzii maroko , джамия на hassan ii, , оферти за ранни записвания 2019 , samoletni ekskurzii maroko , самолетни екскурзии 2019 , ескурзии от софия 2019 , самолетни почивки 2019 , ranni zapisvania самолетни екскурзии 2019 топ травелс , местност palmeraie , maroko ot sofia , танжер , оферти за екскурзии 2019 топ травелс , marakesh , екскурзия маракеш , почивки 2019 , мароко , оферти за ранни записвания мароко 2019 , топ травелс 2019 , bulgaria air charter , мароканския версай , булевард де ла корниш , pochivki ot sofia 2019 , лощада на обединените нации , почивки топ травелс 2019 , фес , ekskurzii 2019 top travels , oferti za ekskurzii 2019 , парк „арабска лига“ , ранни записвания 2019 топ травелс , шефшауен , ранни записвания 2019 , оферти 2019 , оферти за екскурзии 2019 , volubilis , оферти за ранни записвания мароко , ranni zapisvania za maroko 2019 top travels , ранни записвания самолетни екскурзии 2019 , oferti za ekskurzii 2019 top travels , marocco , обиколни екскурзии мароко , мекнес , oferti za ranni zapisvania 2019 , хотел ramada encore 4* , oferti za pochivki 2019 top travels
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах