Почивка в Малта през Август Август 2019/възможност за 3,4,5 и 7 нощ         Почивка в Малта през Юни Юни 2019/3,4 и 7 нощ         Почивка в Баяибе, Доминикана от Май до Октомври 2019 Лято / Есен 2019; 9 дни/ 7 нощувки         

Мароко - Олекотен класически UNESCO тур -Имперските столици 2019

Оферта номер: Е1583
Вид транспорт: Самолет Самолет
Пролет - Есен 2019/7 нощ - 8 дни - Ранни записвания до 21.04.2019
София- Танжер – Маракеш- София
Цена от: 1389.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
20.09.2019 1449.00 лв Резервирай
27.09.2019 1429.00 лв Резервирай
04.10.2019 1429.00 лв Резервирай
11.10.2019 1389.00 лв Резервирай


Програма
1 ДЕН / ПРОГРАМА с кацане в Маракеш ** Маракеш
Среща на Летище София за директен чартърен полет до Мароко.Кацане на летището в Маракеш.Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / Маракеш
Закуска. Обзорен тур на Маракеш включващ: джамията Кутубия – отвън, най- голямата джамия в Мароко. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Възможност за допълнителни екскурзии: -Посещение на градините Мажорел Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел.-Посещение на най-известният хотел в Маракеш В “Ла Мамуния”, бивш султански дворец, който носи името на арабски принц. V.I.P. мястото, което мароканското кралско семейство отваря за гости през 1923г. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / Маракеш
Закуска.Свободно време или допълнителни екскурзии по желание:-Допълнителна екскурзия до Ессауира. Един красив град с невероятна архитектура, който съчетава в себе си стилове от много цивилизации. Посетителите остават очаровани от оживеното пристанище на града, Медината (ЮНЕСКО) с нейните улици, обградени от бели къщички и заразно – сладкия начин на живот. или - Допълнителна екскурзия до Водопадите Узуд – Едно от природните чудеса на Мароко -Вечеря. Възможност за Мароканска вечер „Фантазия“ с шоу програма.Нощувка.

4 ДЕН / Маракеш -Казабланка
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време до обяд или възможност за допълнителна екскурзия: -Камилски керван – където ще яздим камила,наричана „Кораба на пустинята“ в местност Palmeraie предрешени като бербери. “. Хилядолетната легенда разказва, че когато Султан Мехмед Бен Тачефин минал с армията си към Фес, гората била съвсем малка, но стъпките на конницата оставила дупки по земята, от където започнали да изникват нови и нови палми След обяд отпътуване за Казабланка. Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

5 ДЕН / Казабланка- Рабат- Фес
Закуска. Освобождаване на хотела. -Разглеждане на Казабланка- туптящото сърце на Мароко. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, разхождайте се по Булевард де ла Корниш, на брега на Атлантическият океан, посещение на величествената джамия на Hassan II, преминаване в с автобуса през луксозния квартал Анфа. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. -Отпътуване за Рабат. След пристигане в Рабат, панорамна обиколка на града, включваща: Кулата Хасан ,незавършеното минаре, което наблюдава отвисоко града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан и по-късно крал Мохамед V – изяществото на арабско-африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба Кралския дворец – разглеждане отвън. След обяд тръгване за Фес. Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

6 ДЕН / Фес – Волубилис – Мекнес- Фес
Закуска. -Разглеждане на очарователния Фес – музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО .Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с мноогобразието си и добре запазените си занаятчийски квартали. Mинаване покрай фонтана Nejjarine, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха. – Отпътуване за древноримския град Волубилис / ЮНЕСКО / ,сгушен в подножието на планината Зерхун и заобиколен от маслинови горички. Ще видим какъв е бил животът на богатите римляни, обитавали Волубилис сред грижливо съхранените руини на жилища с цветни и изящни мозайки , базиликата, термите, арката на Калакала, ,Капитолийския храм, запазени и до днес на мястото, на което са открити. -Отпътуване към приказния Мекнес/ ЮНЕСКО /,създаден от султан Мулай Исмаил и наричан Мароканския Версай. Там се намира най-голямата порта в Мароко и Северна Африка създадена по времето на Мулай Исмаил – Баб Мансур. Площада Ел Хедим, където ще срещнем разказвачи на приказки, лечители, търговци, акробати, танцьори, които създават атмосферата на този загадъчен и интересен за всички нас свят, пълен с мистерии. Връщане във Фес. Вечеря. Свободно време.Нощувка.

7 ДЕН / Фес – Шафшауен-Танжер
Закуска. Освобождаване на хотела. -Отпътуване за Шафшауен- синият град на Мароко. . Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). По-интересно е, че вскичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо за да изпъквате на приказния фон. -Отпътуване за Танжер. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка

8 ДЕН / Танжер- София
Закуска. Освобождаване на хотела. -Панорамна обиколка на Танжер- Наричан Тингис в миналото, градът е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко. бзорна обиколка на града с автобус. Преминаване покрай крепостните стени на медината и крайбрежния булеврад, възможност за снимки на панорамната площадка, от която се разкрива невероятна гледка- гледна към два свята.Свободно време. Трансфер до летището за директен чартърен полет в направление Танжер- София.

ПРОГРАМА с кацане в Танжер

ДЕН-1 /Танжер/
Среща на Летище София за директен чартърен полет до Мароко.Кацане на летището в Танжер.Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-2 /Танжер – Шафшауен – Фес/
Закуска. Освобождаване на хотела.
-Панорамна обиколка на Танжер- Наричан Тингис в миналото, градът е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко.Обзорна обиколка на града с автобус. Преминаване покрай крепостните стени на медината и крайбрежния булеврад, възможност за снимки на панорамната площадка, от която се разкрива невероятна гледка- гледна към два свята.
-Отпътуване за Шафшауен- синият град на Мароко. . Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). По-интересно е, че вскичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо за да изпъквате на приказния фон.
- Отпътуване за Фес. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-3 /Фес – Волубилис – Мекнес- Фес/ 
Закуска.
-Разглеждане на очарователния Фес – музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО .Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с мноогобразието си и добре запазените си занаятчийски квартали. Mинаване покрай фонтана Nejjarine, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха.
– Отпътуване за древноримския град Волубилис / ЮНЕСКО / ,сгушен в подножието на планината Зерхун и заобиколен от маслинови горички. Ще видим какъв е бил животът на богатите римляни, обитавали Волубилис сред грижливо съхранените руини на жилища с цветни и изящни мозайки , базиликата, термите, арката на Калакала, ,Капитолийския храм, запазени и до днес на мястото, на което са открити.
-Отпътуване към приказния Мекнес/ ЮНЕСКО /,създаден от султан Мулай Исмаил и наричан Мароканския Версай. Там се намира най-голямата порта в Мароко и Северна Африка създадена по времето на Мулай Исмаил – Баб Мансур. Площада Ел Хедим, където ще срещнем разказвачи на приказки, лечители, търговци, акробати, танцьори, които създават атмосферата на този загадъчен и интересен за всички нас свят, пълен с мистерии. Връщане във Фес. Вечеря. Свободно време.Нощувка.

ДЕН-4 /Фес – Рабат – Казабланка/ 
Закуска. Освобождаване на хотела.
-Отпътуване за Рабат. След пристигане в Рабат, панорамна обиколка на града, включваща: Кулата Хасан,незавършеното минаре, което наблюдава отвисоко града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан и по-късно крал Мохамед V – изяществото на арабско-африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба Кралския дворец – разглеждане отвън.
-Късния следобяд отпътуване за Казабланка. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-5 /Казабланка – Маракеш/ 
Закуска. Освобождаване на хотела.
-Разглеждане на Казабланка- туптящото сърце на Мароко. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, разхождайте се по Булевард де ла Корниш, на брега на Атлантическият океан, посещение на величествената джамия на Hassan II, преминаване в с автобуса през луксозния квартал Анфа. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк „Арабска лига“със своите палмови дървета.
-Следобяд отпътуване за Маракеш. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-6 /Маракеш/ 
Закуска. Обзорен тур на Маракеш включващ: джамията Кутубия – отвън, най- голямата джамия в Мароко. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти
Възможност за допълнителни екскурзии:
-Посещение на градините Мажорел
Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел.
-Посещение на най-известният хотел в Маракеш В “Ла Мамуния”, бивш султански дворец, който носи името на арабски принц. V.I.P. мястото, което мароканското кралско семейство отваря за гости през 1923г.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН-7 /Маракеш/ 
Закуска.Свободно време или допълнителни екскурзии по желание:
-Допълнителна екскурзия до Ессауира. Един красив град с невероятна архитектура, който съчетава в себе си стилове от много цивилизации. Посетителите остават очаровани от оживеното пристанище на града, Медината (ЮНЕСКО) с нейните улици, обградени от бели къщички и заразно – сладкия начин на живот.
или
- Допълнителна екскурзия до Водопадите Узуд – Едно от природните чудеса на Мароко
-Вечеря. Възможност за Мароканска вечер „Фантазия“ с шоу програма. Нощувка.

ДЕН-8 /Маракеш -София/ 
Закуска. Свободно време до обяд или възможност за допълнителна екскурзия:
-Камилски керван – където ще яздим камила,наричана „Кораба на пустинята“ в местност Palmeraie предрешени като бербери. “. Хилядолетната легенда разказва, че когато Султан Мехмед Бен Тачефин минал с армията си към Фес, гората била съвсем малка, но стъпките на конницата оставила дупки по земята, от където започнали да изникват нови и нови палми. Трансфер до летището за директен чартърен полет в направление Маракеш- София.

 

Директни чартърни полети

София- Маракеш / Танжер – София или обратна ротация

Категорично най- оптимизираният вариянт за разглеждане на всички забележителности на Мароко. Повече време, по-малко път. Единствена и Уникална програма за България с 3 нощувки в невероятния розов град-Маракеш -за да се насладите напълно на истинските багри на Мароко

 

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на закуска и вечеря, с включени летищни такси и са валидни за резервации направени до 21.04.2019 г.
ЛЕВА Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен Дете 2 – 11,99 г.
ПРОЛЕТ        
25.04 – 02.05
Великден
stop sale
1489 1689 1423 1329
02.05 – 09.05
Майски празници
1529 1729 1453 1359
ЕСЕН        
20.09 – 27.09 1449 1659 1393 1323
27.09 – 04.10 1429 1639 1393 1303
04.10 – 11.10 1429 1639 1393 1303
11.10 – 18.10 1389 1555 1328 1250
 
 
Цената е на човек в ЛЕВА и включва:
ВАЖНО: Основна силна страна на програмата е, че полетите са София- Танжер – Маракеш- София или обратно, като по този начин няма обратен преход, а повече свободно време.
-Самолетен билет София – Маракеш с Bulgaria Air, Танжер – София с авиокомпания Bulgarian air charter или обратна ротация с директни полети.
-Летищни такси;
-Трансфер летище – хотел – летище;
-Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 10 кг с размери до 60x40x30 cm.
-1 нощувка със закуска и вечеря в Казабланка в хотел Prince de Paris 4*, Zenith 3*+ или подобен;
-3 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел Hotel Labranda Idrisside4* или подобен;
-2 нощувки със закуски и вечери във Фес в Menzeh Zallagh 4* или подобен;
-1 нощувки със закуски и вечери в Танжер в Ramada Encore 4* или подобен;
-Посещение и разглеждане на Танжер;
-Посещение и разглеждане на Шефшауен – синия град;
-Посещение и разглеждане на Рабат;
-Посещение и обиколка на Казабланка;
-Посещение на руините на Волубилис;
-Посещение и обиколка на Фес;
-Посещение и обиколка на Маракеш;
-Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро в ДЗИ;
-Представител на туроператора с български език за целия престой.
Цената не включва:
-Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
-
Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;
-
Посещение най-известният и модерен хотел в Маракеш- Mamounia с включена напитка ( чай или сок) в – 15 евро- заплаща се на място при желание
-
Входна такса за Дворецът Бахия в Маракеш- 8 евро на човек – заплаща се на място при желание;
-
Допълнителна екскурзия до Ессауира – 57 евро за възрастен/ 29 евро дете до 11,99 г.;
-
Допълнителна полудневна екскурзия – Посещение на градините Мажорел – 19 евро с включена входна такса;
-
Допълнителна сутрешна екскурзия “Камилски Керван“ – На гърба на камила в палмова гора – 32 евро за възрастен/ 20 за дете до 11,99 г.;
-
Традиционна мароканска вечер “Фантазия“, с включена напитка и шоу програма–танци и езда на коне – 36 евро на човек;
-
Екскурзия до Водопадите Узуд – 35 евро / 20 за дете до 11,99 г.;
-
Бакшиш от 10 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място;
-
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Резервации:
Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване. 
 
Полетно разписание (подлежи на препотвърждение)
За дати 25.04; 20.09; 04.10:
София- Маракеш: излита: 17:00 / каца: 19:30 ч.
Танжер- София: излита: 18:25/ каца: 00:30 ч.
 
За дати: 02.05; 27.09; 11.10:
София- Танжер: излита: 17:00 / каца: 19:30 ч.
Маракеш- София излита: 18:25/ каца: 00:30 ч.
 
Трансфер летище – хотел:
Продължителност ( Маракеш): около 20 минути в посока с 3/4* автобус.
Продължителност ( Танжер): около 30 минути в посока с 3/4* автобус.
 
ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 120 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”

32/11/01

Етикети
„кораба на пустинята“ , оферти топ травелс 2019 , чартър мароко , екскурзии 2019 топ травелс , samoletni pochivki maroko , самолетни екскурзии 2019 , оферти за почивки 2019 топ травелс , kazablanka , крепостните стени на медината , местност palmeraie , оферти 2019 топ травелс , ekskurzii ot sofia 2019 , ranni zapisvania za maroko 2019 top travels , marakesh , екскурзии 2019 , оферти за ранни записвания 2019 , оферти за екскурзии 2019 , ранни записвания мароко , градините мажорел , pochivki ot sofia 2019 top travels , почивки 2019 топ травелс , баб мансур , tanzher , булевард де ла корниш , оферти за ранни записвания мароко , оферти от софия 2019 топ травелс , oferti ot sofia 2019 top travels , ранни записвания самолетни почивки 2019 , ескурзии от софия 2019 , оферти за ранни записвания 2019 топ травелс , най-голямата порта в мароко , samoletni ekskurzii maroko , oferti za ranni zapisvania maroko 2019 top travels , капитолийския храм , ранни записвания 2019 , ranni zapisvania samoeltni ekskurzii 2019 , samoletni ekskurzii 2019 , maroko ot sofia , българия ер чартър , ranni zapisvania za maroko 2019 , почивки 2019 , самолетни почивки мароко , оферти от софия 2019 , танжер , top travels 2019 , ranni zapisvania 2019 top travels , oferti ot sofia 2019 , ranni zapisvania самолетни екскурзии 2019 , rabat , екскурзия до ессауира , класически тур мароко , samoletni ekskurzii 2019 top travels , ekskurzii top travels 2019 , фонтана nejjarine , мароканска вечер „фантазия“ , ранни записвания екскурзии 2019 топ травелс , pochivki 2019 , медина от 9500 улици, , oferti 2019 , мароканския версай , oferti za ekskurzii 2019 , ekskurzii top travels 2019 , руини на жилища с цветни и изящни мозайки , ekskurzii ot sofia 2019 top travels , оферти за марокo 2019 , klasicheski tur maroko , pochivki top travels 2019 , oferti za pochivki 2019 top travels , ekskurzii 2019 top travels , ранни записвания почивки 2019 , волубилис; , shefshauen , oferti za ranni zapisvania maroko 2019 , volubilis , оферти за ранни записвания мароко 2019 топ травелс , маракеш , площада ел хедим , obikolni ekskurzii maroko , казабланка , екскурзия до водопадите узуд , екскурзия маракеш , мароко , oferti za ekskurzii 2019 top travels , оферти за екскурзии 2019 топ травелс , оферти за почивки 2019 , ekskurzii 2019 , самолетни екскурзии мароко , мароко топ травелс , почивки топ травелс 2019 , ранни записвания самолетни екскурзии 2019 , samoletni pochivki 2019 , maroko top travels , oferti za ranni zapisvania 2019 top travels , лощада на обединените нации , oferti za ranni zapisvania maroko , парк „арабска лига“ , ранни записвания за мароко 2019 top travels , крайбрежния булеврад , оферти за ранни записвания мароко 2019 , ranni zapisvania 2019 , почивки от софия 2019 топ травелс , оферти 2019 , ranni zapisvania pochviki 2019 top travels , ранни записвания самолетни екскурзии 2019 топ травелс , ranni zapisvania samoeltni ekskurzii 2019 top travels , ranni zapisvania ekskurzii 2019 , джамията кутубия , хотел menzeh zallagh 4* , oferti za ranni zapisvania 2019 , хотел ramada encore 4* , chartyr maroko , топ травелс 2019 , имперски градове мароко , pochivki 2019 top travels , maroko , ранни записвания екскурзии 2019 , oferti za maroko 2019 top travels , ранни записвания за мароко 2019 , рабат , ескурзии от софия 2019 топ травелс , мароко от софия , хотел hotel labranda idrisside4* , оферти за марокo 2019 топ травелс , шоу програма , ранни записвания почивки 2019 топ травелс , fes , арката на калакала , marocco , oferti za maroko 2019 , джамия на hassan ii, , хотел prince de paris 4*, zenith 3* , хотел в маракеш в “ла мамуния” , ранни записвания 2019 топ травелс , samoletni pochivki 2019 top travels , imperski gradove marokо , камилски керван , ranni zapisvania pochviki 2019 , мекнес , кулата хасан , планинската верига риф , oferti top travels 2019 , ranni zapisvania самолетни екскурзии 2019 топ травелс , onbiklka maroko , обиколка мароко , bulgaria air charter , кралския дворец , самолетни екскурзии 2019 топ травелс , почивки от софия 2019 , фес , базиликата, термите , площад джема ел фна , самолетни почивки 2019 , oferti 2019 top travels , ekskurzia marakesh , шефшауен , ranni zapisvania maroko , самолетни почивки 2019 топ травелс , pochivki ot sofia 2019 , ranni zapisvania ekskurzii 2019 top travels , обиколни екскурзии мароко , ранни записвания самолетни почивки 2019 топ травелс , oferti za pochivki 2019
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах