Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 5 вечери и 3 екскурзии 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         

Грузинска приказка в градината на Кавказ 2019

Оферта номер: Е1590
Вид транспорт: Самолет Самолет
Самолетна програма 5 дни / 4 нощувки
София – Истанбул- Тбилиси- Истанбул-София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / София – Истанбул - Тбилиси
Сборен пункт: летище София в 8.00 ч за полет София – Истанбул- Тбилиси на АК „Turkish Airlines” в 10:00ч. Пристигане в Тбилиси в 16:25ч, трансфер до хотел 4*, свободно време и вечеря в традиционен грузински ресторант. Нощувка.

2 ДЕН / Тбилиси- Mцхета- Ананури-Гудаури
Закуска. Полудневния тур, предвиден за този ден ще ни отведе до най- значимите и интересни места в грузинската столица – Катедралата „Света Троица“ е най-високата сред източно- православните църкви ( 103 м. под купола). Следват кралската резиденция от 5в., когато за първи път Тбилиси е обявен за столица на Грузия. Примамващите малки улички като ул„Шардени“, с малките си магазинчета за сувенири, живописната атмосфера с много открити кафенета, галерии и много цветя са типична гледка в тази част на града. В съседство са и „Пътя на памука“ и „Пътя на желязото“ - чудесни за лежерна разходка из стария град. По въжената линия (фуникуляр) ще стигнем до най-старата крепост в страната Нарикала ( 4в.) , откъдето се разкриват изумителни гледки към старинната столица. Пеша ще се разходим до ботаническата градина, а оттам ще продължим до Абанотубани – особено важна историческа част на града – мястото, където са открити топлите минерални серни извори и се вярва, че именно заради тях впоследствие се създава новата столица. Ще влезем в отоманските свещени бани, които като част от типичната отоманска архитектура придават ориенталският вид на Тбилиси. Тук ще се почувствате на ръба между двата големи континента: Европа и Азия. Отпътуваме към Мцхета – старата столица на източното грузинско царство. Поради голямата си роля в грузинската християнска история, градът получава статут на „Свещен град“. Тук ще посетим два обекта от списъка на ЮНЕСКО: Мъжкият манастир Джвари, построен в зората на грузинското християнство ( 5-6 в.), и катедралата „Светисковели“ ( 11в.), която също е типичен пример за стила на ранното строителство на християнски храмове в Грузия. Град Мцхета е разположен в долина между две реки и има очарователна и запленяваща природа, а живописните улици в града изкушават за една приятна разходка. Привечер ще пристигнем във високопланинския курорт Гудаури ( над 2000м. надморска височина) . Настаняване, вечеря и нощувка.

3 ДЕН / Гудаури – Казбеги- Гергети- Тбилиси
Закуска. Днес ще изследваме високите кавказки планини като ще направим няколко спирки по пътя, за да се насладим на природни феномени, причудливите заигравки на природата във формата на водопади, а гледките на които ще станем свидетели ще спират дъха ни през целия път. Ще видим извора на река Арагви и ще можем да вкусим натуралната минерална вода, от изворите в областта. След пристигането ни в китното селце Степанцминда ще се отправим до местността Гергети и църквата „Св.Троица“. Църквата от 14в. се намира над селото и до там ще стигнем с малко по-нестандартен транспорт – джипове 4х4 ( включен в цената). Пред нас ще се разкрият невероятните пейзажи, които Кавказ предоставя на своите посетители и любители на природата, а гледката към гледчера Казбеги ( Казбек, 5047м.) ще е прекрасен фон за снимките ви. Продължаваме през дефилето Дариали, водещо до границата с Русия. Връщането ще е не по-малко забележително. Ще спрем за кратка разходка до водопада Гвелети – изумителна игра на природата с водата на фона на живописната долина около него. Връщане в Тбилиси. Нощувка.

4 ДЕН / Тбилиси- Какети
Закуска. Еднодневен винен тур до Кахети– един от най- популярните и винарски райони в Грузия. Ще се насладим на вкуса на грузинските вина и ще се докоснем до многовековните винарски традиции, датиращи от преди 6000 години. Древния ритуал за приготвяне на вино в Кахети (методът Квеври) е описан като част от културното наследство на ЮНЕСКО. Плодородната земя на района, горещото лятно слънце и упоритата работа са допринесли за развиването и отглеждането на над 500 винени сорта грозде в Грузия, и до производството на най- голямото разнообразие на вина в света. Екскурзията ще започне след закуска с отпътуване към с.Цинандали, родно място на Александър Чавчавадзе – поет и нобелов лауреат, собственик на винарна, датираща от 19в. В къщата – музей ще посетим уникалната градина в английско-френски стил, известна със своите прекрасни растения. Именно тук ще е първата ни среща с неустоимото грузинско вино. Следва спирка във винарната Шуми, където ще опитаме отново вино, местно производство. След кратката дегустация се отправяме към градчето Телави за обяд в местна традиционна къща. Продължаваме виненото приключение с посещението на една популярна винарна в с. Напареули, район популярен предимно с винения и селски туризъм, притегателна сила за любителите на божествената напитка. Тук е един от малкото музеи посветени на нея. Тук са и големите делви, Квеври, използвани за съхранение на виното, поради което то добива онзи отличаващ го вкус и аромат. По пътя обратно към Тбилиси ще спрем за кратко посещение на стария (Дзвели) и новия (Аксали) манастири в района на с. Шуамта. Връщане в Тбилиси. Нощувка.

5 ДЕН / Тбилиси – Истанбул - София
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полета до София в 10:40ч. Пристигане на летище София около 15.10ч.

Самолетна екскрурзия до Грузия - приказка в градината на Кавказ
 
Цена: 975 евро / 1907 лева

Цената включва:
- Самолетни билети на АК “Turkish airlines “ София-Истанбул - Тбилиси-Истанбул - София с включени летищни такси
- багаж (до 8 кг ръчен и до 30кг чекиран)
- Трансфер летище- хотел – летище
- 4 нощувки, 4 закуски, 4 вечери и 1 обяд в избрани 3/4* хотели: 
- 3 нощувки в Тбилиси х-л Tbilisi Astoria 4*, или подобен 
https://astoriatbilisi.ge/ 
- 1 нощувка в Гудаури х-л Gudauri Club 2100 3*, или подобен //www.club-2100.com/ 
- Професионален местен екскурзовод на английски/руски език
- Транспорт с комфортен климатизиран бус / мини-бус, с квалифициран шофьор;
- 2 x 0.5 ml. бутилки минерална вода на ден, на човек
- Всички екскурзии, описани в програмата
- Екскурзията с джип 4х4 в Гергети
- Входни такси за всички обекти, описани в програмата;
- Водач-преводач от фирмата организатор
- Всички пътни такси по маршрута
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро към ЗД „Евроинс“


Цената не включва:
-Алкохолни напитки;
- Лични разходи;
-Посещения на обекти, извън описаните в програмата и входните такси за тях;
-Бакшиши – 5 евро на човек на ден
-Застраховка „Отмяна на Пътуване
Застраховка „Отмяна от пътуване“: TO предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването,  поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. 

Условия за записване:
Депозит при сключване на договора: 450 евро / 880 лева 
Доплащане  - 30 дни преди дата на отпътуване

Забележки 
-Минимален брой туристи за провеждане на пътуването: 12.
-В случай на несъбран минимум - доплащане в размер 55 евро на човек.
-Уведомяване за несъбран минимален брой туристи – 14 дни преди заминаване.
-Заявяване и заплащане на допълнитения винен тур – при доплащането на пакетната цена.

Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
3/ под  30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет

Допълнителна информация:
-За пътуване в Грузия не се изисква издаване на визи за български граждани.
-За влизане и пребиваване в Грузия е необходимо да се притежава  български паспорт с валидност 6 месеца след датата на завръщане или лична карта.  
-Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
-Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!
-Местна валута
Грузински лари (GEL) 1 GEL = 0,64 BGN към 14.09.2018г.
 
Препоръчително е да  обмените валута в България, поради нестабилността на обменните курсове в  Грузия и високите такси за превалутиране при плащане или теглене от банкомат.


74/11/01

Етикети
казбеги , самолетна екскурзия грузия , ranni zapisvania , samoletna pochivka gruzia , ранни записвания почивки , грузия със самолет , гудаури , top travels , ботаническата градина , oferti , самолетна екскурзия грузия , телави , напареули , гудаури , самолетна почивка грузия , samoletni oferti ot sofia , пътя на памука“ , катедралата „света троица“ , samoletni ekskurzii , ниски цени , ranni zapisvania ekskurzii , gruzia sys samolet , грузия от софия , самолетни почивки , кавказ , самолетни почивки от софия , нарикала , niski ceni , ekskurzii , самолетни оферти , грузия , гергети , оферти , оферти за ранни записвания , ананури , gruzia s ekskurzovod , гергети и църквата „св.троица , катедралата „светисковели , грузия от софия , istanbul , почивки , река арагви , степанцминда , с. шуамта , ранни записвания , самолетни екскурзии , манастир джвари , oferti za ranni zapisvania , samoletni ekskurzii ot sofia , samoletni pochivki , грузия с екскурзовод , тбилиси , еднодневен винен тур до кахети , отоманските свещени бани , samoletna ekskurzia gruzia , екскурзии , ранни записвания екскурзии , истанбул , ranni zapisvania pochivki , gruzia ot sofia , samoletna ekskurzia gruzia , хoтел tbilisi astoria 4* , самолетни екскурзии от софия , казбеги , samoletni pochivki ot sofia , gruzia , kavkaz , самолетни оферти от софия , gruzia ot sofia , топ травелс , „пътя на желязото“ , tbilisi , mцхета , pochivki , samoletni oferti , хотел gadauri club 2100 3* , стария (дзвели) и новия (аксали) манастири
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах