ЛИВАН – перлата на Близкия Изток

Оферта номер: Е1622
Вид транспорт: Самолет Самолет
19.09 - 24.09.2020/6 дни - 5 нощ
София – Истанбул – Бейрут – Бейтадин – Сайда – Магдуш – Тир – Бейрет - Библос – Триполи – Бейрут - Хариса – Джейта Гротто - Бейрут – Анжар - Баалбек – Ксара - Бейрут – Истанбул – София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / София – Истанбул - Бейрут
Полет на авиокомпания Turkish Airlines за Истанбул в 10.00 ч. Кацане в 11.25 ч и полет за Бейрут в 12.35 ч. Кацане на летище Рафик Харири в Бейрут в 14.30 ч. Посрещане на летището от представител на местната агенция. Панорамен тур на ливанската столица и първи впечатления от града. Трансфер и настанявяне в хотел. Нощувка.

Ден 2 Бейрут – Бейтедин - Сайда – Магдуш – Тир - Бейрут (около 125 км в посока)
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Бейтедин – Сайда – Магдуш – Тир. Отпътуване за Бейтeдин и посещение на Двореца - един от най – красивите и ярки модели за пример на източна архитектура, независимо, че е построен в началото на XIX в. от Емир Бехир. Красивите арки, галерии и изтънчена декорация от знаменити художници се радват на посетители от цял свят и днес той е музей на византийска мозайка, бижута и оръжия. Продължаване за Сайда или по-известен като древния Сидон или града, наричан в древността - “Кралицата на моретата”. Днес Сайда е третия по-големина град в Ливан, важно пристанище и градски център в южната част на страната. Подобно на Бейрут, Сидон е древен град с повече от четири хиляди години история. Благоприятното му разположение на бреговете на Средиземно море, става причина за неговото бързо развитие и налагане като основен търговски център по времето на финикийците. Водещата роля на града се запазва и след завладяването на финикийските територии от династията на Ахеменидите. По това време града е едно от главните персийски пристанища, където империята започва да гради своя флот, който по-късно ще бъде използван във войните с Египет и Древна Елада. През следващите векове изпълнение с повратни моменти и смяната на различни владетели, градът ще запази статута си на важно търговско пристанище. Днес градът е и обект на посещение от множество туристи, които разглеждат неговите паметници, спомен от различни епохи и култури и известната крепост-замък от времето на кръстоносците, разположена на брега на морето. Продължаване за Магдуш, където една от най-известните забележителности е кулата, до която се счита, че Дева Мария е чакала Исус, докато той се е молел в Сидон. По възможност, ако времето позволява посещение на пещерата-светилище Мантара, случайно открита през 1726 г. от овчар. Тя е място за поклонение заради намераната икона на Дева Мария от VII в./входната такса се заплаща отделно и на място/. Пристигане в Тир - известен и като Сур се намира в Южен Ливан. Името му означава скалист остров. Разположен е на брега на Средиземно море, на 70 км от Бейрут и на 12 км северно от границата с Палестина, като историческата част на града се намира на естествено защитен полуостров. Тир е основан около 2750 година пр.н.е. и през Античността е един от основните финикийски градове. И до днес тук са съхранени внушителни руини от римски крепости, античен и некропол /включени в списъка на ЮНЕСКО/. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 Бейрут – Библос – Триполи – Бейрут (около 80 км в посока)
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Библос и Триполи. Отпътуване за Библос или Джубейл, живописно разположен е на брега на Средиземно море. Съществува от VIII хилядолетие пр.н.е. и е един от главните градове на древна Финикия. Известен с това, че доставя египетски папирус в Древна Гърция, откъдето идва и името му - библос. По време на владичеството на египетските фараони през III и II хилядолетие пр.н.е. е търговска и религиозна столица на финикийското крайбрежие. Той е родина на първата линейна азбука, предшественик на всички съвременни, където най-старият известен финикийски надпис е открит върху саркофага на библоския владетел Ахирам. Продължаване за Триполи - вторият по големина град в Ливан. Обзорна обиколка на града и разглеждане на замъка Сейнт Жул с останки над 5000 години, посещение на ливански хамам, стария пазар и едно от най – старите пристанища в света. Връщане в Бейрут. Нощувка.

Ден 4 Бейрут – Хариса – Джейта Гротто - Бейрут (около 20 км в посока)
Закуска. Начало на туристическата обиколка на Бейрут /включена в пакетната цена/ - магнетичната столица на Ливан. Град с 5000 годишна история, град преминал през периоди на възход и падение, град до скоро раздиран от ужасите на гражданската война и почти сринат до основи, но и възкръснал от пепелищата, модерен, динамичен, опияняващ и очароващ. Всичко това е Бейрут! Със характерния си ориенталски чар, примамващи кафета, модерна архитектура, исторически паметници и гастрономически изкушения, така характерни за Ориента и гостоприемството на неговите жители, рядко срещано на други места по света, Бейрут е място, което трябва да се посети на всяка цена. Денят започва с посещение на Националния музей, построен 1937 година, излагащ антики и съкровища от различни епохи, намерени на територията на Ливан. Обиколката продължава с разглеждане на централната част на Бейрут – площад Нежви и улица Маарат, едни от най – живописните и изпълнени с живот места в града. Изкачване с лифт до храма на Св. Хариса и статуята на Дева Мария, която се издига високо над града. Статуята на Девата е обект на посещение както от християни, така и от мюсюлмани. Районът около статуята е заобиколен от храмове и църкви на различни християнски деноминации. Отпътуване за Джейта Грото – приятел или съперник? Пред един от най – ярките национални ливански символи се намирате! От незапомнени времена, сред тишината и спокойствието на вечността се намира система от отделни, но взаймосвързани карстови варовикови пещери с дължина около 9 километра, които се съревновават за част от новите седем чудеса на света. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5 Бейрут – Анжар - долината Бекаа – Баалбек (градът на Слънцето) – Ксара (около 90 км в посока)
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Анжар – долината Бекаа - Баалбек. Отпътуване към Балбек с кратка спирка на руините на Анжар, в превод означаващ „бягаща река”, но и известен като „Гостоприменият дом на арменците“. Продължаване през долината Бекаа, сгушена между красиви селца, винарни и руини. Районът на Бекаа, разположен между планинските хребети Ливан и Антиливан, се слави със своята древна история и множество културно-исторически паметници. Несъмнено най-прочут от тях е древният храмов комплекс край едноименният град Баалбек. В покрайнините на града се намира един от най-значимите паметници съхранени от времето на Римската империя, в чиито храмове са почитани Юпитер, Венера и Меркурий. Въпреки прочутите храмове на трите божества, в наши дни учените знаят, че районът на Баалбек е имал значение на религиозно средище хиляди години преди Римската империя, а неговото изграждане и мистично предназначение остават забулени в забравата на времето. Програмата предвижда посещение на храмовете на Юпитер и Бакх, които със своите размери засенчват повечето запазени до наши дни храмове от епохата на античността и се отличават с високото качество на своята декорация. Посещение на една от най-древните винарски изби в Ливан Ксара с дегустация на плътно вино с остатъчен вкус! Дегустацита е на 4 премиум марки вина (Chateau rouge, Cabernet sauvignon, Chardonnay, cuvee IIIe millénaire). Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6 Бейрут – Истанбул – София
Закуска. Свободно време за разходка и последни покупки преди отпътуване. Трансфер от хотела до летището и в 16.00 ч. полет за Истанбул. Кацане в Истанбул в 18.05 ч. В 19.25 ч. излитане за София. Кацане на летище София в 20.45 ч. Забележка: Възможна е промяна в поредността на дните за провеждане на допълнителните екскурзии.

Цената включва:
- самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES
- летищни такси /233 EUR към 04.12.2019 г./
- 5 нощувки със закуски в Бейрут в хотел Ramada Down Hotel 4****или подобен
- всички трансфери от/до летището
- туристическа обиколка на Бейрут с автобус и местен екскурзовод на английски език с превод на български език от водача на групата
- изкачване с лифт до храма на Св. Хариса
- посещение на Джейта Грото
- водач от агенцията

Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс на купуване 1 USD = 1.70 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Цената не включва:
- бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 30 EUR /заплащат се с основния пакет/
- градска такса в хотела в Бейрут, в случай, че се изисква такава

Доплащане за: 
- медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД – 10.00 лв., за лица над 65 г. – 20.00 лв., над 75 г. – 40.00 лв.
- за недостигнат минимален брой от 20 туристи и не по-малко от 15 туристи – 65 лв.
- единична стая – 397 лв.

Намаление за: 3-ти възрастен на допълнително легло - 50.00 лв.

Забележка: Възможна е промяна в поредността на дните за провеждане на допълнителните екскурзии.

Допълнителни екскурзии: Цената включва специално организиран за групата автобус/минибус, всички входни такси, местен екскурзовод и придружаващ водач-преводач/. Необходима е предварителна резервация и плащане с основния пакет.
- Екскурзия до Бейтедин – Сайда – Магдуш – Тир – 98 EUR при мин. 10 туристи
- Екскурзия до Библос и Триполи –78 EUR при мин. 10 туристи
- Екскурзия до Анжар – долината Бекаа - Баалбек – Ксара - 89 EUR при мин. 10 туристи

Мин.брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин.брой: 6 дни преди началната дата.

Необходими документи: 
- международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след крайната дата на екскурзията.
- Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Ливан (не се налага ваксинация).
- ВАЖНО: На територията на Ливан не се допускат лица, в чиито паспорти има печат от посещение на Израел, без значение от целта на пътуването!

Използвани транспортни средства по програмата: самолет, автобус.

Начин на плащане: депозит – 800 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

35/05
Етикети
beirut , ксара , ниски цени , ekskurzii livan , библос , ливан , баалбек , samoletni ekskurzii , оферти , оферти топ травелс , samoletni ekskurzii ot sofia , oferti , екскурзии от софия , ливан – перлата на близкия изток 2020 , niski ceni , долината бекаа , почивки от софия , анжар , статуята на дева мария , самолетни екскурзии , магдуш , самолетни почивки в ливан , триполи , samoletni pochivki livan ot sofia , ливан – перлата на близкия изток , ксара , pochivki ot sofia , ливан ксара , баалбек , ексурзия ливан 2020 , tripoli , самолетни екскурзии до ливан , бейрут , samoletni pochivki , ranni zapisvania livan , храма на св. хариса , ranni zapisvania , храма св.хариса , баалбек , samoletni pochivki v livan , ливан , samoletni pochivki ot sofia , oferti za ekskurzii , хариса , ofeti za pochivki , екскурзии ливан , бейрут , триполи , livan , оферти за екскурзии , долината бекаа - баалбек , перлата на близкия изток , самолетни екскурзии от софия , ливан – перлата на близкия изток , бейрут , oferti livan , oферти за почивки , замъка сейнт жул , триполи , самолетни почивки от софия , ekskurziq 2020 , самолетни почивки , сидон , oferti top travels , оферти ливан , истанбул , ranni zapisvania oferti livan , samoletni ekskurzii livan ot sofia , top travels , библос , анжар , turkish airlines , оферти за ранни записвания екскурзии , сайда , истанбул , ofeti za ranni zapisvania pochivki , бейрет , бейтадин , самолетни екскурзии ливан от софия , джейта гротто , samoletni ekskurzii do livan , сайда , oferti za ranni zapisvania , ксара , livan , oferti za ranni zapisvania ekskurzii , оферти за ранни записвания , ксара , двореца , ranni zapisvania top travels , ekskurzii ot sofia , храма на св. хариса , oферти за ранни записвания почивки , тир , перлата на близкия изток , бейтадин , самолетни почивки ливан от софия , livan ranni zapisvania , почивки ливан , джейта гротто , perlata na blizkia iztok , ранни записвания , топ травелс , сидон , летище рафик харири , хотел comodore 4**** , ранни записвания ливан , ранни записвания топ травелс , ранни записвания оферти ливан , ливан ранни записвания , бейрут , pochivki livan , бейрет , летище рафик харири , хотел ramada down hotel 4****
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах