Почивка в Хавана и Варадеро - от Май до Октомври 2019! 3 нощ. в Хавана и 4 нощ. във Варадеро         Нова година 2020 в Луковска баня 30.12.19 - 02.01.2020/3 нощ - Ранни записвания         Почивка във Варадеро, Куба от Май до Октомври 2019 Сезон 2019 /7 нощ.         

Екскурзия до Лисабон и остров Мадейра 2019

Оферта номер: Е1637
Вид транспорт: Самолет Самолет
7 нощ , 9 дни / Ранни записвания до
София – Лисабон – Фуншал – Лисабон – София
Цена от: 4967.81 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
24.08.2019 4967.81 BGN Резервирай
31.08.2019 4967.81 BGN Резервирай
07.09.2019 4967.81 BGN Резервирай
14.09.2019 4967.81 BGN Резервирай
21.09.2019 4967.81 BGN Резервирай
28.09.2019 4967.81 BGN Резервирай
05.10.2019 4967.81 BGN Резервирай
12.10.2019 4967.81 BGN Резервирай
19.10.2019 4967.81 BGN Резервирай
26.10.2019 4967.81 BGN Резервирай
02.11.2019 4967.81 BGN Резервирай
09.11.2019 4967.81 BGN Резервирай
16.11.2019 4967.81 BGN Резервирай
23.11.2019 4967.81 BGN Резервирай
30.11.2019 4967.81 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН / София – Лисабон
Отпътуване от летище София в 20:50 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ за Лисабон. Пристигане в 23:00 ч. на летището в Лисабон. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ДЕН / Лисабон – Фуншал
Закуска. Освобождаване на хотела. 8.30 ч. - панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод (включена в цената): площад „Маркеш де Помбал”; квартал Байша, реставриран след земетресението през 1755г., с площадите „Росио”, „Фигейра“ и „Комерсио”, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем" и манастира „Жеронимуш“, считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Трансфер до летището. Полет до о-в Мадейра в 15.20 ч. Кацане във Фуншал в 17.05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН / Фуншал
Закуска. Полудневна туристическа програма във Фуншал с местен екскурзовод (включена в цената): старият град със селскостопанския пазар, предлагащ разнообразие от местни продукти – от прекрасни цветя, пресни плодове и зеленчуци, до прясна риба и рибни деликатеси. Интерес представлява главният площад с неговата настилка с черни и бели базалтови павета. Друга забележителност е сградата на кметството – представителна къща от 18 в., запазила елегантността си до днес. В Епископския дворец се помещава Музеят на сакралното изкуство. На площада е Църквата на колежа от 17 в. на йезуитите. Наблизо е и катедралата „Успение Богородично“ – първата епископална църква в отвъдморските територии на Португалия, завършена през 1514 г. Следва парк „Градината на св. Катарина“, който е разположен на брега и е очарователен с красивите си цветя и зеленина. Друга забележителност на града е дворецът „Сао Лоуренсу“, представляващ крепост от 18 в., която се използва още по предназначение от военните. Свободно време (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Туристическа програма по желание: полудневна екскурзия „Ейра до Серадо“. Екскурзията започва с кратка спирка при панорамна площадка „Пико дош Барселош“ (335 м), откъдето може да се насладите на прекрасна гледка към залива на Фуншал. Маршрутът продължава към Ейра до Серадо (1094 м), откъдето се откриват спиращи дъха гледки към заобикалящите планини и долината на Курал даш Фрейраш – малко селце, развило се върху кратера на затихнал вулкан. Следващата спирка е в Монте – селце в околностите на Фуншал, известно с тучната си растителност и църквата „Дева Мария от Монте“ – покровителка на острова. Тук е погребан и последният австрийски император Карл Франц Йозеф. Друга популярна атракция тук е спускането с тобоган от плетена ракита, който в миналото се е използвал за превозване на дървен материал от планината (заплаща се на място – около 25 евро на турист). Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН / Фуншал
Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: еднодневна екскурзия „Най- доброто от източната част на острова – Сантана“. Отпътуване от хотела към Камаша – красиво малко селце, известно като „селото на кошничарите“, разположено на няколко километра по хълмовете на изток от Фуншал и известно с фестивала на ябълките, който се провежда през октомври. Следва Пико до Ариейро – третият по височина връх на острова и една от задължителните спирки на острова, откъдето се откриват невероятни гледки към по-голямата част от Мадейра. От тук маршрутът продължава към Рибейро Фрио – природен парк, в който е запазена оригиналната растителност на острова. Разходка до панорамната площадка (около 45 мин.) с великолепна гледка към долината на Рибейра да Метаде и Фаял – малко живописно село на североизточния бряг на острова, носещо името на местен вид бук (Myrica Faya). Следващата спирка е Кеймадаш – природен парк, в който е съхранена естествената за острова лаврова гора. Последната спирка е Сантана, известна със своите къщи с характерни сламени покриви. Свободно време за обяд. Отпътуване към панорамната площадка Понта де Сао Лоуренсу в източната част на острова, откъдето се открива възхитителен пейзаж. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ДЕН / Фуншал
Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: еднодневна екскурзия „Най- доброто от западната част на острова – Порто Мониш“. Нашата първа спирка е при Пико да Торе, откъдето се открива прекрасна гледка към живописното рибарско селище Камара дe Лобош, разположено на запад от Фуншал. Следва изкачване до Кабо Жирао (580 м) – най- високият нос в Европа и вторият по височина в света (входната такса за панорамната площадка се заплаща допълнително - около 2 EUR на турист). Маршрутът продължава на запад с посещение на очарователното селце Рибейра Брава. Следващата спирка е панорамната площадка „Енкумеада“, която се издига на височина 1007 м, на хребета на планината. Пейзажът, който се открива към дълбоките долини на Рибейра Брава на южното крайбрежие и Сао Висенте на северното крайбрежие е неповторим. Екскурзията продължава към Сао Висенте – едно от най-красивите и романтични села, разположено в северната част на острова. Следващата спирка е Порто Мониш, известен със своите естествено формирани от изстинала лава басейни. Маршрутът преминава през енигматичен пейзаж с пръснати водопади, където наситеното зелено контрастира с морското синьо. Свободно време за обяд. Маршрутът на връщане преминава през най-голямото плато на Майдера Паул да Сера – част от лавровите гори на острова, включени в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ДЕН / Фуншал
Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: еднодневна екскурзия в югозападната част на острова. Отпътуване към Понта до Сол, живописно селце, разположено на хълм с гледка към океана и към Мадалена до Мар за кратка разходка сред банановите дървета. Следва Калета – очарователно място, известно с това, че тук се намира един от малкото пясъчни плажове на острова и най-старата мелница за захарна тръстика на о-в Мадейра, използвана за производство на ракия и мед, която работи само веднъж годишно, за да произвежда качествен ром и захарен сироп. Свободно време за обяд. Маршрутът продължава към район Празереш, заобиколен от зелени долини и планини, и Пол до Мар – рибарското селище, известно с отличните условия за практикуването на сърф и впечатляващите залези, до панорамата О Пресипио. Кратка спирка при магическото Фажа да Овеля, където сякаш времето изведнъж е спряло. Последна спирка е Понта до Парго – най-западната точка на острова, където, освен зашеметяващите гледки към огромния океан и пресечен пейзаж, се посещава фар от 1922 г., който се издига на 312-метрова скала. Музейната експозиция съхранява няколко предмета, снимки и документи, свързани с фаровете на Мадейра, изключително важни за историческата памет на архипелага. Връщане във Фуншал. Нощувка.

7 ДЕН / Фуншал – Лисабон
Закуска. Освобождаване на хотела (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време. Трансфер до летището. Полет до Лисабон в 14.40 ч. Кацане в португалската столица в 16.15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

8 ДЕН / Лисабон
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до Синтра и Кабо да Рока. Отпътуване за Синтра – приказен град на феи и добри вълшебници, лятна резиденция на португалското кралско семейство от 12 в., включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство през 1995 г. Възможност за индивидуално посещение на двореца „Пена“ в Синтра. Посещение на Кабо да Рока – прочутите португалски мореплаватели са тръгнали от тук към неизвестното, за да откриват нови земи, да спечелят слава, богатство, постове и престиж. Връщане в Лисабон. Свободно време в Лисабон (необходимо е ползване на градски транспорт). Трансфер до летището. Отпътуване за България в 23:15 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“.

9 ДЕН / София
Пристигане на летище София в 05:10 ч.

Цената включва:
-Самолетен билет София - Лисабон - София на авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг;
-Самолетен билет Лисабон - Фуншал - Лисабон на авиокомпания "TAP Air" с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг (115 см) и чекиран багаж до 23 кг (158 см);
-Трансфер летище - хотел - летище в Лисабон;
-Трансфер летище - хотел - летище на о-в Мадейра;
-2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лисабон;
-5 нощувки със закуски в хотел 4* на о-в Мадейра;
-Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод;
-Полудневна туристическа програма във Фуншал с местен екскурзовод;
-Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR;
-Водач от България.


Цената не включва:
-Туристическа такса в Лисабон: 2 EUR на турист на ден (заплаща индивидуално от туристите на рецепцията на хотела)
-Допълнителни екскурзии
-Бакшиши за шофьор / екскурзовод (2 EUR на турист на ден - заплащат се на място)
-Входни такси и билети за обектите, посещавани по време на допълнителните екскурзии
-Спускане с тобоган (25 EUR - заплаща се на място)
-Билет за лифт от или до Монте (10 EUR на посока)
-Спускането с тобоган (около 25 EUR на турист)
-Входна такса за Ботаническата градина във Фуншал (6 EUR) и входна такса за панорамната площадка на Кабо Жирао (около 2 EUR на турист)
-Входна такса за двореца "Пена" (14 EUR, за деца - 12 EUR)
-Градски транспорт до двореца "Пена" в Синтра (5 EUR)
-Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
-Градски и местен транспорт
-Разходи от личен характер
-Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
-За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия


Доплащания
Единична стая : + 450 лв 

Допълнителни услуги:
Полудневна екскурзия до Синтра и Кабо да Рока с местен екскурзовод (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи -от 11г -49 лв; от 0 г. до 10 г. - 44 лв.
Полудневна екскурзия "Ейра до Серадо" (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи -от 11 г. -49 лв. ; от 0 г. до 10 г. -44 лв.
Еднодневна екскурзия "Най-доброто от източната част на острова – Сантана" (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи -от 11 г. -95 лв. ;от 0 г. до 10 г. -90 лв.
Еднодневна екскурзия "Най-доброто от западната част на острова – Порто Мониш" (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи - от 11 г.- 95 лв. ;от 0 г. до 10 г.-90 лв.
Еднодневна екскурзия в югозападната част на острова (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи- от 11 г.-95 лв.; от 0 г. до 10 г. -90 лв.

Полезна  информация
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.


13/01/01
Етикети
ranni zapisvania portugalia , ranni zapisvania , самолетни екскурзии португалия , самолетни почивки , камаша , почивки мадейра , oferti za pochivki , oferti za ekskurzii madeira , ranni zapisvania ekskurzii , oferti za samoletni ekskurzii madeira , ранни записвания екскурзии , оферти за почивки , „комерсио”, , оферти за ранни записвания португалия , порто мониш, , оферти за самолетни екскурзии лисабон , samoletni pochivki lisabon , почивки португалия , оферти за самолетни екскурзии португалия , самолетни екскурзии лисабон , статуята на мореплавателите, , „фигейра“ , "ейра до серадо , oferti za samoletni pochivki lisabon , оферти за самолетни почивки португалия , оферти за почивки мадейра , оферти за екскурзии лисабон , почивки , ekskurzii portugalia , оферти за почивки португалия , ранни записвания португалия , кабо да рока , oferti za pochivki lisabon , оферти за ранни записвания мадейра , ранни записвания почивки мадейра , ранни записвания самолетни почивки лисабон , oferti za ekskurzii , oferti za samoletni ekskurzii lisabon , ранни записвания , samoletni ekskurzii madeira , екскурзии лисабон , самолетни екскурзии мадейра , ранни записвания почивки потугалия , синтра , оферти за самолетни екскурзии , oferti za samoletni ekskurzii , самолетни екскурзии , ранни записвания екскурзии мадейра , оферти за екскурзии , ранни записвания почивки , ranni zapisvania ekskurzii madeira , ranni zapisvania madeira , ранни записвания мадейра , оферти лисабон , samoletni pochivki madeira , ranni zapisvania samoletni ekskurzii madeira , oferti za ranni zapisvania madeira , oferti za pochivki madeira , ranni zapisvania pochivki lisabon , оферти мадейра , оферти за самолетни почивки , oferti za ranni zapisvania , ranni zapisvania samoletni ekskurzii , оферти за почивки лисабон , ранни записвания самолетни екскурзии мадейра , ранни записвания самолетни почивки , дворецът „сао лоуренсу“, , ranni zapisvania lisabon , оферти за ранни записвания лисабон , oferti za ekskurzii portugalia , оферти за самолетни почивки мадейра , oferti za samoletni pochivki , екскурзии мадейра , екскурзии , samoletni ekskurzii , pochivki portugalia , ранни записвания самолетни екскурзии , оферти за ранни записвания , ранни записвания самолетни почивки мадейра , кабо жирао , ranni zapisvania ekskurzii portugalia , oferti za ekskurzii lisabon , рибейра брава. , оферти за самолетни почивки лисабон , самолетни почивки португалия , оферти , oferti za samoletni pochivki madeira , samoletni ekskurzii lisabon , oferti za samoletni ekskurzii portugalia , samoletni pochivki , oferti za pochivki portugalia , pochivki lisabon , оферти за екскурзии мадейра , oferti , ранни записвания лисабон , ранни записвания почивки лисабон , фуншал , оферти за екскурзии португалия , църквата „дева мария от монте , oferti lisabon , ранни записвания самолетни почивки португалия , ranni zapisvania ekskurzii lisabon , порто мониш" , oferti za samoletni pochivki portugalia , рибейро фрио , ranni zapisvania pochivki , ранни записвания екскурзии лисабон , ранни записвания самолетни екскурзии португалия , манастира „жеронимуш“ , "tap air , почивки португалия , oferti portugalia , ранни записвания екскурзии португалия , „градината на св. катарина“ , ранни записвания самолетни екскурзии лисабон , samoletni pochivki portugalia , екскурзии португалия , ranni zapisvania pochivki portugalia , ranni zapisvania pochivki madeira , pochivki madeira , ranni zapisvania samoletni ekskurzii portugalia , pochivki , самолетни почивки лисабон , oferti za ranni zapisvania lisabon , оферти португалия , oferti madeira , авиокомпания "bulgaria air , самолетни почивки мадейра , samoletni ekskurzii portugalia , ekskurzii lisabon , ekskurzii , kулата „белем" , площадите „росио”, , оферти за самолетни екскурзии мадейра , oferti za ranni zapisvania portugalia , ranni zapisvania samoletni ekskurzii lisabon , ekskurzii madeira
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах