Екскурзия Дубай – 8 дни + 3 екскурзии и 4 вечери включени в цената Полети всеки вторник и събота от 03.09 до 29.10.2022/7 нощ         Уикенд в Малта 2022 Дати на заминаване всеки петък от 01.04 до 28.10.2022/3 нощ                  

Най-доброто от Виетнам и Камбоджа

Оферта номер: Е1641
Вид транспорт: Самолет Самолет
7 нощ /10 дни
Ханой - Халонг - Хошимин - тунелите Ку Чи - делтата на Меконг - Сиам Рип - Ангкор Том - Ангкор Ват -
Цена от: 3899.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
07.09.2022 3899.00 BGN Резервирай
09.10.2022 3899.00 BGN Резервирай
26.10.2022 3899.00 BGN Резервирай
13.11.2022 3899.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
Отпътуване от терминал 2 на летище София в 12:25 ч. за Доха с полет на "Qatar Airways". Кацане в Доха в 18:15 ч. Отпътуване в 20:50 ч. за Ханой. За дати на отпътуване 12.04.2020 г. и 01.05.2020 г. - от Терминал 2 на летище София в 21:40 с полет на "Turkish Airlines". Кацане в Истанбул в 23:05 ч.

Ден 2
Пристигане на летище „Ной Бай“ в Ханой в 07:25 ч.
За дата на отпътуване 01.05.2020 г. - отпътуване от Истанбул за Ханой в 02:40 ч. и  пристигане на летище "Ной Бай" в 16:25 ч.

Трансфер до хотела. Настаняване. Вечерта туристическа програма в Ханой с местен екскурзовод: езерото Хоан Кием, което в превод от виетнамски означава „езерото на върнатия меч“; храмът „Нгок Сон“ (Храмът на нефритената планина), посветен на националния герой Тран Хунг Дао; Старият квартал. Вечеря в местен ресторант с посещение на водно куклено шоу с включена напитка „Добре дошли“. Нощувка.

Ден 3
Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за залива Халонг, включен в Списъка за световно културно и природно наследство заради изключителната красота на океана. Разходка с туристически кораб около многобройните островчета и пещери. Обяд с морски дарове на борда на кораба. Екскурзия до пещерите Тхиен Чунг или Даи Го (Пещерата на дървените стълбове) – едни от най-красивите в залива. Връщане в Ханой. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Посещение с местен екскурзовод на мавзолея и музея на Хо Ши Мин; Пагодата на една колона (Пагодата на лотоса) – храм с изключително голямо значение за виетнамците, построен от император Ли Тхай Тонг през 11 в.; пагодата „Тран Куок“. Посещение на Храма на литературата – комплекс от пагоди с парк, построен през 1070 г. и посветен на Конфуций. Няколко години след построяването му на това място е основан първият университет във Виетнам, където са получавали своето образование синовете на мандарините. Университетът има пет вътрешни двора, олицетворяващи петте основни природни елемента – вода, дърво, огън, земя и метал. Изключително интересни са каменните стени, полегнали върху гърбовете на костенурки, изписани с имената на някогашните възпитаници. Обяд в местен ресторант. Полет до град Хошимин. Настаняване. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Отпътуване за Куши за посещение на военната база на Виетнамската армия – подземен град, изграден през 1948 г., по време на виетнамската съпротива срещу френската окупация и по-късно разширяван, за да побере повече от 10 000 души по време на американската агресия. Частично отворен за туристи през 1988 г. и до днес този подземен комплекс с повече от 200 км тунели поразява с размерите си и най-вече с храбростта и стоицизма на виетнамския народ. Обяд в местен ресторант. Връщане в Хошимин. Панорамна обиколка на града: сградата на бившия дворец, построен през 1966 г. и частично разрушен при атаките на Северен Виетнам, но въпреки това великолепен пример за архитектурата на 60-те години; Военният музей; пазарът „Бен Тхан“, където ще се потопите в ежедневието на виетнамците и ще можете да си изберете подарък сред изобилието от традиционни виетнамски сувенири, стоки и продукти. Нощувка.

Ден 6
Закуска. Отпътуване за Ми Тхо – столицата на провинция Тиен Жианг, островно пристанище в делтата на река Меконг. Разходка с лодка по малък речен ръкав до устието на р. Меконг и до остров Фeникс. Спирка в традиционен ресторант с градина за типичен виетнамски обяд. Посещение на овощни градини с пчелни ферми, където можете да вкусите местен мед и медовина, да се насладите на тропическите плодове и традиционна музика. Ще се запознаете с процеса на производство на кокосови бонбони. Отпътуване за Хошимин. По пътя посещение на градина с бонсай в Ми Тхо („градинарство в поднос“) – изкуството да се отглеждат умалени копия на дървета и храсти, които се срещат естествено в природата. Традиционна вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Трансфер до летището за полет до Сием Реап, Камбоджа. Пристигане в Сием Реап. Трансфер до хотела. Посещение на южната порта на Ангкор Том; известният храм „Байон“, построен през 13 в., чиято най-отличителната черта са множеството усмихнати лица и барелефи, изобразяващи исторически, митологични и светски събития; храмът „Бапуон“; останките на Кралския дворец, Терасата на слоновете – платформа, откъдето ангкорските крале са наблюдавали паради, процесии и игри; Терасата на прокажения крал, чието име произлиза от скулптура, изобразяваща крал Яшоварман I, посветил по-голямата част от живота си на създаването на храмовия комплекс в Ангкор. Обяд в местен ресторант. Посещение на „Ангкор Ват“ – най-големият и най-добре запазен кхмерски храм и единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център, едно от най-великите чудеса на света, символ на сърцето и душата на Камбоджа. Наблюдение на прекрасния залез от върха на хълма Пном Бакхенг. Вечеря с шоу на традиционни апсара танци. Нощувка.

Ден 8
Закуска. Отпътуване за известния храм „Та Прохм“, построен през 1186 г. от крал Джаяварман VII в чест на майка му. Обгърнат от корените на огромни смокинови дървета и до днес храмът не е възстановен. Посещение на храма „Пре Руп“ – класически храмов комплекс от 10 в., посветен на Шива; „Източен Мебон“ – храм построен през Х в. от крал Раджендраварман II като израз на почит към родителите му; „Неак Пеан“ – малък будистки храм с кръстообразно разположени водоеми с кръгъл остров в средата. Обяд в ресторант „Bopha Ta Prohm“. Посещение на Крован, кралската баня на Шрах Сранг и прочутия манастир „Бантай Кдей“. Нощувка.

Ден 9
Закуска. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап (Великото езеро на Камбоджа) – едно от най-големите в Азия. Круиз покрай плаващите села пълни с училища, ресторанти и болници. Свободно време за разходка из местните пазари. Трансфер до летището в Сием Реап и отпътуване за Хошимин. След пристигане на летището в Хошимин, туристите трябва да останат в транзитната му зона. Отпътуване за Доха в 19:15 ч. с полета на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане на летището в Доха 23:55 ч.

За дата на отпътуване 01.05.2020 г. - отпътуване за Истанбул в 21:10 ч.

Ден 10
Отпътуване за България в 06:55 ч. с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Кацане на летище София (Терминал 2) в 11:25 ч.
За дати на отпътуване 12.04.2020 г. и 01.05.2020 г. - пристигане на летището в Истанбул в 04:15 ч. Отпътуване за България в 07:45 ч. Пристигане в София 09:05 ч.

Продължителност на туристическата програма: 10 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма: 2 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет

хотел настаняване валидна
(от - до)
цена
Хотел 4 * Двойна стая Superior/Deluxe с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Хотел 4 * Двойна стая Superior/Deluxe със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Хотел 4 * Единична стая Superior/Deluxe - 529 BGN


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
Многократна виза за Виетнам (заплаща се с депозита) от 1 до 100 години / 216 BGN
 

Цената включва
 • самолетен билет София - Истанбул - Ханой и Хошимин - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг. и ръчен багаж до 8 кг. само за дата на отпътуване 31.10.2020 г. /
 • самолетен билет София - Доха - Ханой и Хошимин - Доха - София на авиокомпания "Qatar Airways" с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 30 кг за всички останали дати на отпътуване;
 • самолетни билети Ханой - Хошимин - Сием Реап - Хошимин на авиокомпания "Vietnam airline" с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг (с размери 56x36x23 см) и чекиран багаж до 20 кг;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Flower Garden Hotel" 4* (или подобен) в Ханой;
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Vissai Saigon Hotel" 4* (или подобен) в Хошимин;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Somadevi Angkor Hotel and SPA" 4* (или подобен) в Сием Реап;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • 6 обяда, описани в програмата;
 • 1 вечеря в Ханой с куклено шоу;
 • 1 вечеря в местен ресторант в Хошимин;
 • 1 вечеря с традиционни кхмерски апсара танци;
 • описаната туристическа програма в Ханой, Хошимин, тунелите Куши, делтата на Меконг, Сием Реап;
 • разходка с туристически кораб в залива Халонг;
 • всички входни такси за обектите описани по програмата;
 • местни екскурзоводи на английски език;
 • водач-преводач от България;
 • една бутилка минерална вода на ден;
 • всички местни и общински такси;
 • застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.

   
Цената не включва
 • Виза за Камбоджа - 30 USD, издава се на летище в Сием Реап /заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и една цветна снимка с размер 4см/6 см;
 • Виза за Виетнам - 216 лв., издава се предварително от посолството на Виетнам в София;
 • Допълнителни услуги и екскурзии по желание;
 • Бакшиши (2 USD на турист на ден за екскурзовода и 1 USD на турист на ден за шофьора);
 • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
   
Пояснения:
- Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетен билет за вътрешния полет Ханой - Хошимин - Сием Реап - Хошимин 418 USD с летищни такси и при валутен курс 1 USD = 1,7 лв. При промяна на валутния курс с повече от 6% и/или цената на самолетния билет за вътрешния полет туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
- Екскурзията се осъществява при минимум 15 туристи.
- Валутен курс - 1 USD = 22363 VND (Виетнамси донг)
- Валутен курс - 1 USD = 4012 KHR (Камбоджански риел)
- Часово време: София 12 ч., Виетнам 17 ч., Камбоджа 17 ч.
- Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
- Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
- Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Агенцията осигурява разрешение (заповед) за виза от партньорите. Необходими документи за издаване на еднократна/многократна виза за Виетнам: 1 (една) цветна снимка с размер 4/6 см, копие от лична карта, самолетен билет, попълнен формуляр за виза, международен паспорт.
- Необходима е виза за влизане в Кралство Камбоджа. Камбоджанските власти издават визи на място при пристигане на летищата в Пном Пен и Сием Реап срещу такса от 30 щатски долара /едномесечна туристическа виза/, като за целта е необходимо да имате валиден международен паспорт и 2 цветни снимки с размер 4см/6см. Внимание! В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.

13/10
Етикети
хошимин , ekzotichni oferti vietnam , kambodzha , екзотични почивки ранни записвания , ранни записвания камбоджа , екзотични оферти ранни записвания виетнам , оферти за ранни записвания виетнам , pochivki 2021 , ekzotichni samoletni pochivki ranni zapisvania , сием реап , oferti za ranni zapisvania vietnam , екзотични самолетни екскурзии ранни записвания , екзотични почивки , samoletni pochivki ranni zapisvania , екскурзии ранни записвания камбоджа , хотел "aristo saigon hotel" 4* ( , екзотични екскурзии ранни записвания виетнам , samoletni ekskurzii , samoletni pochivki , екзотични почивки ранни записвания камбоджа , vietnam , oferti vietnam , ekskurzii ranni zapisvania , ранни записвания , samoletni pochivki ranni zapisvania , ekzotichni pochivki ranni zapisvania vietnam , ekskurzii ranni zapisvania vietnam , ranni zapisvania , samoletni pochivki ranni zapisvania , ekzotichni ekskurzii ranni zapisvania , екзотични оферти камбоджа , ангкор , ekzotichni pochivki kambodzha , храма на литературата , екскурзии ранни записвания , почивки виетнам , ekzotichni oferti ranni zapisvania kambodzha , ekskurzii ranni zapisvania kambodzha , ekzotichni pochivki ranni zapisvania , ханой , ekzotichni ekskurzii ranni zapisvania vietnam , делтата на река меконг , истанбул , oferti , самолетни почивки , ранни записвания виетнам , самолетни екскурзии ранни записвания , pochivki vietnam , samoletni pochivki ranni zapisvania , екскурзии виетнам , куши , екзотични оферти ранни записвания камбоджа , хотел "flower garden hotel" 4* , хошимин , оферти за ранни записвания , храмът „нгок сон“ , екзотични екскурзии виетнам , екзотични оферти ранни записвания , хошимин , екзотични екскурзии камбоджа , почивки камбоджа , даи го , ekzotichni ekskurzii ranni zapisvania kambodzha , pochivki ranni zapisvania kambodzha , почивки ранни записвания камбоджа , ханой , екзотични самолетни почивки ранни записвания , самолетни екскурзии ранни записвания , samoleti ekskurzii ranni zapisvania , екзотични оферти виетнам , екзотични самолетни екскурзии , екскурзии 2021 , истанбул , екзотични екскурзии ранни записвания , ekzotichni oferti ranni zapisvania vietnam , oferti za ranni zapisvania , ekzotichni samoletni ekskurzii ranni zapisvania , ekzotichni pochivki ranni zapisvania kambodzha , оферти камбоджа , ekzotichni oferti ranni zapisvania 2021 , камбоджа , оферти виетнам , екскурзии ранни записвания виетнам , oferti za ranni zapisvania kambodzha , куши , ekzotichni samoletni ekskurzii , екзотични екскурзии ранни записвания камбоджа , samoletni ekskurzii ranni zapisvania , езерото хоан кием, , ekzotichni ekskurzii kambodzha , екзотични почивки виетнам , оферти , ekskurzii kambodzha , почивки ранни записвания , ekzotichni ekskurzii vietnam , ekskurzii , бохемия , екзотични оферти 2021 , сием реап , екскурзии камбоджа , хотел "somadevi angkor hotel and spa" 4* , samoletni pochivki ranni zapisvania , oferti kambodzha , самолетни почивки ранни записвания , екзотични самолетни почивки , пагодата „тран куок“ , пещерите тхиен чунг , оферти за ранни записвания камбоджа , ekzotichni oferti kambodzha , почивки ранни записвания виетнам , пагодата на една колона , екзотични самолетни почивки ранни записвания , екзотични самолетни почивки , хошимин , самолетни екскурзии ранни записвания , екзотични почивки камбоджа , pochivki kambodzha , почивки 2021 , самолетни екскурзии , ranni zapisvania vietnam , ekzotichni oferti 2021 , ekskurzii vietnam , виетнам , екзотика , екзотични екскурзии , samoleti ekskurzii ranni zapisvania , ekzotichni samoletni pochivki , екзотични почивки ранни записвания виетнам , pochivki ranni zapisvania , ekzotichni pochivki vietnam , ekzotichni pochivki , музея на хо ши мин; , старият квартал , ekzotichni ekskurzii , ranni zapisvania kambodzha , pochivki ranni zapisvania vietnam , халонг , ми тхо
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах