Екскурзия - Най-доброто от ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА

Оферта номер: Е1641
Вид транспорт: Самолет Самолет
10 дни-7 нощувки/Сезон 2024
Ханой - Халонг - Хошимин - тунелите Ку Чи - делтата на Меконг - Сиам Рип - Ангкор Том - Ангкор Ват
Цена от: 4599.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
23.09.2024 4599.00 BGN Запитване
23.09.2024 4599.00 BGN Запитване
25.11.2024 5239.00 BGN Запитване
25.11.2024 5239.00 BGN Запитване
17.12.2024 5239.00 BGN Запитване
17.12.2024 5239.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

Отпътуване от терминал 2 на летище София в 21:15 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания "Turkish Airlines". Кацане в Истанбул в 22:45 ч.


Ден 2

Отпътуване в 02:00 ч. за Ханой. Пристигане на летище „Ной Бай" в Ханой в 15:20 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Вечеря в местен ресторант с посещение на водно куклено шоу с включена напитка „Добре дошли". Нощувка.


Ден 3

Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за залива Халонг, включен в Списъка за световно културно и природно наследство заради изключителната красота на океана. Разходка с туристически кораб около многобройните островчета и пещери. Обяд с морски дарове на борда на кораба. Екскурзия до пещерите Тхиен Чунг или Даи Го (Пещерата на дървените стълбове) – едни от най-красивите в залива. Връщане в Ханой. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Tуристическа програма в Ханой с местен екскурзовод: езерото Хоан Кием, което в превод от виетнамски означава „езерото на върнатия меч"; храмът „Нгок Сон" (Храмът на нефритената планина), посветен на националния герой Тран Хунг Дао, мавзолеят и музеят на Хо Ши Мин; Пагодата на една колона (Пагодата на лотоса) – храм с изключително голямо значение за виетнамците, построен от император Ли Тхай Тонг през 11 в.;. Посещение на Храма на литературата – комплекс от пагоди с парк, построен през 1070 г. и посветен на Конфуций. Няколко години след построяването му на това място е основан първият университет във Виетнам, където са получавали своето образование синовете на мандарините. Университетът има пет вътрешни двора, олицетворяващи петте основни природни елемента – вода, дърво, огън, земя и метал. Изключително интересни са каменните стели, полегнали върху гърбовете на костенурки, изписани с имената на някогашните възпитаници. Обяд в местен ресторант. Полет до град Хошимин. Настаняване. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Отпътуване за Куши за посещение на военната база на Виетнамската армия – подземен град, изграден през 1948 г., по време на виетнамската съпротива срещу френската окупация и по-късно разширяван, за да побере повече от 10 000 души по време на американската агресия. Частично отворен за туристи през 1988 г. и до днес този подземен комплекс с повече от 200 км тунели поразява с размерите си и най-вече с храбростта и стоицизма на виетнамския народ. Обяд в местен ресторант. Връщане в Хошимин. Панорамна обиколка на града: сградата на бившия дворец, построен през 1966 г. и частично разрушен при атаките на Северен Виетнам, но въпреки това великолепен пример за архитектурата на 60-те години; Военният музей; пазарът „Бен Тхан“, където ще се потопите в ежедневието на виетнамците и ще можете да си изберете подарък сред изобилието от традиционни виетнамски сувенири, стоки и продукти. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Отпътуване за Ми Тхо – столицата на провинция Тиен Жианг, островно пристанище в делтата на река Меконг. Разходка с лодка по малък речен ръкав до устието на р. Меконг и до остров Фeникс. Спирка в традиционен ресторант с градина за типичен виетнамски обяд. Посещение на овощни градини с пчелни ферми, където можете да вкусите местен мед и медовина, да се насладите на тропическите плодове и традиционна музика. Ще се запознаете с процеса на производство на кокосови бонбони. Отпътуване за Хошимин. По пътя посещение на храма Вин Чан, където се пазят редица статуи на Буда и дръвчета бонсай. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Трансфер до летището за полет до Сием Реап, Камбоджа. Обяд. Пристигане в Сием Реап. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап (Великото езеро на Камбоджа) – едно от най-големите в Азия. Атракция са плаващите села пълни с училища, ресторанти и болници. Вечеря с шоу на традиционни апсара танци. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Отпътуване за храмовете в Ангкор. Посещение на храма „Пре Руп" – класически храмов комплекс от 10 в., посветен на Шива. Посещение на южната порта на Ангкор Том; известният храм „Байон", построен през 13 в., чиято най-отличителната черта са множеството усмихнати лица и барелефи, изобразяващи исторически, митологични и светски събития; храмът „Бапуон"; останките на Кралския дворец, Терасата на слоновете – платформа, откъдето ангкорските крале са наблюдавали паради, процесии и игри; Терасата на прокажения крал, чието име произлиза от скулптура, изобразяваща крал Яшоварман I, посветил по-голямата част от живота си на създаването на храмовия комплекс в Ангкор. Отпътуване за известния храм „Та Прохм", построен през 1186 г. от крал Джаяварман VII в чест на майка му. Обгърнат от корените на огромни смокинови дървета и до днес храмът не е възстановен. Обяд в местен ресторант. Посещение на „Ангкор Ват"– най-големият и най-добре запазен кхмерски храм и единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център, едно от най-великите чудеса на света, символ на сърцето и душата на Камбоджа. Трансфер до летището. Полет до Ханой в 18:05ч. Пристигане в Ханой в 19:50ч. Трансфер до хотела. Нощувка.


Ден 9

Закуска. Трансфер до летището в Ханой, туристите трябва да останат в транзитната му зона. Отпътуване за Истанбул в 22:30 ч. с полета на авиокомпания "Turkish Airlines".


Ден 10

Пристигане на летището в Истанбул 07:30 ч. Отпътуване за България в 08:40 ч. с полет на авиокомпания "Turkish Airlines". Кацане на летище София (Терминал 2) в 09:00 ч.


Цената включва
  • самолетен билет София - Истанбул - Ханой - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 30 кг.;
  • самолетни билети Ханой - Хошимин - Сием Реап - Ханой на авиокомпания "Vietnam airline" с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг (с размери 56x36x23 см) и чекиран багаж до 20 кг;
  • 2 нощувки със закуски в хотел "Flower Garden Hotel" 4* / "La Bellevie Hotel" 4* (или подобни) в Ханой;
  • 3 нощувки със закуски в хотел "Vissai Saigon Hotel" 4* (или подобен) в Хошимин;
  • 1 нощувка със закуска в хотел "Somadevi Angkor Hotel and SPA" 4* (или подобен) в Сием Реап;
  • 1 нощувка със закуска в хотел "Flower Garden Hotel" 4* / "La Bellevie Hotel" 4* (или подобни) в Ханой;
  • трансфери летище - хотел - летище;
  • 5 обяда, описани в програмата;
  • 1 вечеря в Ханой с куклено шоу;
  • 1 вечеря в местен ресторант в Хошимин;
  • 1 вечеря с традиционни кхмерски апсара танци;
  • описаната туристическа програма в Ханой, Хошимин, тунелите Куши, делтата на Меконг, Сием Реап;
  • разходка с туристически кораб в залива Халонг;
  • всички входни такси за обектите описани по програмата;
  • местни екскурзоводи на английски език;
  • водач-преводач от България;
  • всички местни и общински такси;
  • застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.


Цената не включва
  • Виза за Камбоджа - 30 USD, издава се на летище в Сием Реап /заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и една цветна снимка с размер 4см/6 см;
  • Виза за Виетнам - 216 лв., издава се предварително от посолството на Виетнам в София;
  • Допълнителни услуги и екскурзии по желание;
  • Бакшиши: 2 USD на турист на ден за екскурзовод и 1 USD на турист на ден за шофьор (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;
  • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
  •  
 

хотел настаняване валидна
(от - до)
цена
Хотел 4 * Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Хотел 4 * Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Хотел 4 * Единична стая - 900 BGN
Хотел 4 * Двойна стая за комбиниране - настаняването е включено в основната цена


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
Единична стая от 1 до 100 години / 900 BGN
 
Виза за Виетнам (заплаща се с депозита) от 1 до 100 години / 259 BGN
 


Пояснения:
  • Екскурзията се осъществява при минимум 15 туристи.
  • Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетен билет за вътрешния полет Ханой - Хошимин - Сием Реап - Хошимин 495 USD с летищни такси и при валутен курс 1 USD = 1,7 лв. При промяна на валутния курс с повече от 6% и/или цената на самолетния билет за вътрешния полет туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
  • Валутен курс - 1 USD = 22363 VND (Виетнамси донг)
  • Валутен курс - 1 USD = 4012 KHR (Камбоджански риел)
  • Часово време: София 12 ч., Виетнам 17 ч., Камбоджа 17 ч.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Агенцията осигурява разрешение (заповед) за виза от партньорите. Необходими документи за издаване на еднократна/многократна виза за Виетнам: 1 (една) цветна снимка с размер 4/6 см, копие от лична карта, самолетен билет, попълнен формуляр за виза, международен паспорт.
  • Необходима е виза за влизане в Кралство Камбоджа. Камбоджанските власти издават визи на място при пристигане на летищата в Пном Пен и Сием Реап срещу такса от 30 щатски долара /едномесечна туристическа виза/, като за целта е необходимо да имате валиден международен паспорт и 2 цветни снимки с размер 4см/6см. Внимание! В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.

13/12
Етикети
ekzotichni pochivki ranni zapisvania , ekzotichni samoletni pochivki ranni zapisvania , екзотични почивки ранни записвания камбоджа , pochivki vietnam , ekskurzii ranni zapisvania vietnam , oferti kambodzha , екзотични почивки ранни записвания виетнам , екзотични почивки ранни записвания , ekskurzii kambodzha , samoletni pochivki ranni zapisvania , pochivki 2024 , почивки ранни записвания виетнам , kambodzha , ekzotichni pochivki ranni zapisvania kambodzha , ekskurzii vietnam , ekzotichni oferti ranni zapisvania 2024 , халонг , хотел "aristo saigon hotel" 4* ( , куши , почивки ранни записвания , екзотични самолетни почивки ранни записвания , pochivki kambodzha , ekzotichni oferti vietnam , хошимин , pochivki ranni zapisvania vietnam , хошимин , ekzotichni oferti ranni zapisvania kambodzha , старият квартал , екскурзии ранни записвания виетнам , екзотични самолетни екскурзии ранни записвания , екзотични оферти камбоджа , екскурзии 2024 , екзотични екскурзии ранни записвания камбоджа , екскурзии виетнам , оферти , екзотични самолетни екскурзии , ranni zapisvania , ekzotichni pochivki vietnam , vietnam , оферти за ранни записвания виетнам , oferti vietnam , ekzotichni pochivki ranni zapisvania vietnam , екзотични оферти ранни записвания , ханой , ми тхо , ranni zapisvania vietnam , ekzotichni pochivki , ekzotichni ekskurzii ranni zapisvania kambodzha , самолетни почивки , екзотични самолетни почивки , ekzotichni oferti kambodzha , музея на хо ши мин; , почивки 2024 , oferti za ranni zapisvania , екзотични почивки виетнам , почивки ранни записвания камбоджа , ekzotichni ekskurzii ranni zapisvania , samoletni pochivki ranni zapisvania , екзотични оферти ранни записвания виетнам , ekskurzii , samoleti ekskurzii ranni zapisvania , ekzotichni oferti 2024 , ekzotichni ekskurzii ranni zapisvania vietnam , истанбул , екзотични екскурзии камбоджа , ранни записвания , храма на литературата , ekzotichni samoletni ekskurzii , почивки камбоджа , екзотични екскурзии виетнам , виетнам , екзотика , хошимин , даи го , оферти камбоджа , пещерите тхиен чунг , екскурзии ранни записвания , ekzotichni ekskurzii kambodzha , ekzotichni ekskurzii , храмът „нгок сон“ , екзотични оферти ранни записвания камбоджа , пагодата на една колона , екзотични самолетни почивки , samoletni pochivki , ханой , екзотични екскурзии ранни записвания , samoletni ekskurzii ranni zapisvania , pochivki ranni zapisvania , куши , ekzotichni samoletni pochivki , ekzotichni ekskurzii vietnam , ekzotichni oferti ranni zapisvania vietnam , екзотични самолетни почивки ранни записвания , истанбул , хотел "flower garden hotel" 4* , камбоджа , екскурзии камбоджа , бохемия , хошимин , самолетни екскурзии ранни записвания , oferti za ranni zapisvania kambodzha , ekskurzii ranni zapisvania kambodzha , екзотични екскурзии , samoletni pochivki ranni zapisvania , сием реап , самолетни екскурзии ранни записвания , оферти за ранни записвания камбоджа , екзотични почивки , екзотични оферти виетнам , samoletni pochivki ranni zapisvania , ekskurzii ranni zapisvania , oferti , самолетни екскурзии , samoletni pochivki ranni zapisvania , екзотични почивки камбоджа , samoleti ekskurzii ranni zapisvania , оферти за ранни записвания , ekzotichni pochivki kambodzha , самолетни почивки ранни записвания , делтата на река меконг , езерото хоан кием, , екзотични екскурзии ранни записвания виетнам , екзотични оферти 2024 , хотел "somadevi angkor hotel and spa" 4* , сием реап , ranni zapisvania kambodzha , оферти виетнам , самолетни екскурзии ранни записвания , почивки виетнам , ekzotichni samoletni ekskurzii ranni zapisvania , oferti za ranni zapisvania vietnam , пагодата „тран куок“ , екскурзии ранни записвания камбоджа , ангкор , ранни записвания камбоджа , samoletni ekskurzii , pochivki ranni zapisvania kambodzha , ранни записвания виетнам
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах