Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Обиколка на Индокитай: Виетнам и Камбоджа

Оферта номер: Е1645
Вид транспорт: Самолет Самолет
14 нощ /17 дни
София - Доха - Ханой - Ха Лонг - Хюе - Хоян - Сайгон - Тунелите Ку Чи - Остров Ан Бинх - Шау Док - Пном Пен - Сиам Рип - Доха - София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / София – Истанбул
Отпътуване от терминал 2 на летище София в 21:40 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Кацане в Истанбул в 23:05 ч.

2 ДЕН / Истанбул – Ханой
Отпътуване от летището в Истанбул в 02:25 ч. за Ханой. Пристигане на летище „Ной Бай“ в Ханой в 16:05 ч. Трансфер до хотела. Нощувка.

3 ДЕН
Панорамна обиколка на града: Пагодата Тран Куок, Западното езеро, Мавзолеят на Хо Ши Мин, Едноколонната пагода, етнографският музей, старата част на Ханой, Храмът на Литературата, езерото Хоан Кием, което в превод от виетнамски означава „езерото на върнатия меч“ и храмът "Нгок Сон" (Храмът на нефритената планина), посветен на националния герой Тран Хунг Дао. Свободно време. Нощувка.

4 ДЕН / Заливът Халонг
Закуска. Отпътуване за залива Халонг включен в Списъка за световно културино и природно наследство заради изключителната красота на океана. Разходка с туристически кораб около многобройните островчета и пещери. Обяд на борда на кораба. Екскурзия до пещерата Сунг Сот и пещерната система Луон, където може да се плува и да се кара каяк. Вечеря на борда на кораба, след което може да се забавлявате с лов на сепии, караоке, настолни игри, филми или да гледате звездите на горната палуба. Нощувка на борда.

5 ДЕН / Ханой – Хюе
Закуска. Свободно време. Обяд на борда на кораба. Отпътуване обратно към Ханой. Трансфер до жп гарата, отпътуване с нощен влак към Хюе.

6 ДЕН / Хюе
Посрещане на гарата. Посещение на Императорския град, построен от Династия Нгуен, които са властвали над Виетнам от началото на 19 век до 1945 година. Следва круиз по парфюмената река. Нощувка в Хюе.

7 ДЕН / Хюе – Хоян
Закуска. Отпътуване за Хоян, преминаване през невероятния проход Хой Ван, признат от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Пешеходна разходка и посещение на залите за събирания на китайската общност, японският мост, къщата Тан Ки и текстилната фабрика. Нощувка в Хоян.

8 ДЕН / Хоян – Хошимин
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището в Дананг за вътрешен полет към Хошимин. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

9 ДЕН / Хошимин – Тунелите Куши
Закуска. Посещение на тунелите Куши - подземна система от тунели, построени от виетнамските воини по време на борбата за независимост. В тунелите е имало болници, жилища и са служили за военна база на Виетконг по време на Американската война. Свободно време. Нощувка в Хошимин.

10 ДЕН / Хошимин
Закуска. Отпътуване към Кай Бе и посещение на щаба Као Дай - монашеска религия основана във Виетнам през 1926 г. и представлява комбинация между много религии и вярвания включително будизъм, конфуцианство, даоизъм, виетнамски спиритуализъм, християнство и ислям. Тези, които го проповядват вярват в догмите да не се убива, да се живее честно, да се прави добро и да се избягва злото, да се помага и да се отдава почит на прадедите. Отпътуване с моторна лодка към плаващия пазар, където ще можете да наблюдавате как местните продават плодове и много други стоки от своите лодки. Продължаване към остров Ан Бинх, като се минава през серия от малки канали, където ще може да се насладите на красотата на горното течение на Делтата на Меконг. Посещение на семейство от селото Бинх Хоа Пхуок, които ще ви покажат как се правят бонбони от кокос и хрупкави оризови пуканки. Обяд. Разходка в плодовата плантация и селото. Вечеря. Нощувка при местно семейство.

11 ДЕН / Шау Док
Закуска. Колоездачна обиколка на острова. Отпътуване с лодка към Винх Лонг. Трансфер с автобус до Шау Док и посещение на плаващия рибен пазар. Посещение на селце населено с хора от общността Чам, където ще имате възможност да се включите в изработването на хавлии и ще научите повече за живота на местните. Нощувка.

12 ДЕН / Шау Док – Пном Пен
Закуска. Отпътуване с моторна лодка за Пном Пен (около 6 часа). Пристигане в Пном Пен по обяд. Посещение на дворцовия комплекс, Сребърната пагода, паметника на независимостта и Уат Пном. Нощувка.

13 ДЕН / Пном Пен
Закуска. Посещение на затвора Туол Сленг (музей на геноцида), полетата на смъртта, централния пазар, Pour un Sourire d'Enfant (PSE) - френска организация с нестопанска цел, основана през 1995 г. Обяд. Свободно време. Нощувка.

14 ДЕН / Пном Пен – Град „Сием Реап“
Закуска. Отпътуване за Сием Реап. По пътя посещение на пазара Скун, известен още като пазара на големите паяци. Спирка в Компонг Кдей и разглеждане на моста Ангкория. Разходка с лодка в Кампонг Кленаг. Пристигане в Сием Реап. Вечеря при местно семейство. Нощувка.

15 ДЕН / 5 Ангкор Том – Храма „Ангкор Ват“ – Дворецът „Байон “ – Храмът „Бапуон“
Закуска. Посещение на южната порта на Ангкор Том; известният храм „Байон“, построен през 13 в., чиято най-отличителната черта са множеството усмихнати лица и барелефи, изобразяващи исторически, митологични и светски събития; храмът „Бапуон“. Посещение на известния храм „Та Прохм“, построен през 1186 г. от крал Джаяварман VII в чест на майка му. Обгърнат от корените на огромни смокинови дървета и до днес храмът не е възстановен. Обяд в местен ресторант. Посещение на „Ангкор Ват“ – най-големият и най-добре запазен кхмерски храм и единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център, едно от най-великите чудеса на света, символ на сърцето и душата на Камбоджа. Вечеря с шоу на традиционни апсара танци. Нощувка.

16 ДЕН / Град „Сием Реап“ – Банкок
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището в Сием Реап. Отпътуване за Банкок. Пристигане на летището в Банкок. Отпътуване за България в 23:00 ч.

17 ДЕН / Истанбул – София
Пристигане на летището в Истанбул в 05:20 ч. Отпътуване за София в 07:45 ч. Пристигане на летище София в 09:05 ч.

Кървавите конфликти, с които районът на Индокитай е бил свързван допреди няколко десетилетия, са се превърнали в нищо повече от един лош спомен и това ъгълче Азия е напълно достъпно за посетители от целия свят. Индокитай разкрива природната си красота и впечатляваща култура за всеки пожелал да се докосне до тях. Предлагаме ви незабравим маршрут, който ще ви прекара през прекрасните виетнамски плажове и величествените храмове по поречието на река Меконг в Камбоджа.

Забележителности:

Ханой – столица на Виетнам с кипящи от живот тесни улички в стария град, изпъстрени с малки дюкяни.

Залива Халонг – круиз в един от спиращите дъха карстови райони в Югоизточна Азия.
Хоян – очарователен древен търговски град на бреговете на река Тху Бон.
Делтата на Меконг – станете част от изпълнената с живот брегова линия на реката Меконг.

Храмовете в Камбоджа – невероятните Ангкор, Байон и Бапхуон.

 
Цената включва:
-Самолетни билети София - Истанбул - Ханой и Банкок - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" в икономична класа с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 30 кг;
-Самолетен билет за вътрешен полет Дананг - Хошимин и Сием Реап - Банкок с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг (с размери 56x36x23 см) и чекиран багаж до 20 кг;
-Трансфери летище - хотел - летище;
-Описаната туристическа програма;
-2 нощувки в хотел в Ханой;
-1 нощувка със закуска, обяд и вечеря на борда на кораб в залива Ха Лонг;
-1 нощувка във влака Ханой - Хюе;
-1 нощувка със закуска в Хюе;
-1 нощувка със закуска в Хоян;
-2 нощувки със закуски в Хошимин;
-1 нощувка със закуска, обяд и вечеря при местно семейство на остров Ан Бинх;
-1 нощувка със закуска в Шау Док;
-2 нощувки със закуски в Пном Пен;
-2 нощувки със закуски и вечери в Сием Реап;
-1 обяд в Пном Пен;
1 обяд в Сием Реап;
-Всички входни такси за обектите описани по програмата;
-Местни екскурзоводи на английски език;
-Автобусни и влакови билети;
-Една бутилка минерална вода на ден;
-Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.

Цената не включва:
-Виза за Виетнам - издава се предварително от посолството на Виетнам в София;
-Виза за Камбоджа - 30 USD, издава се на летище в Сием Реап /заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6 см;
-Допълнителни услуги и екскурзии по желание;
-Бакшиши (2 USD на човек на ден за екскурзовода и 1 USD на човек на ден за шофьора);
-Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Доплащания :
Единична стая +500 лв 

 
Пояснения:
-Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 12 човека!
-Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 589 евро с включени летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
-Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
-Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.7 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
-Валутен курс - 1 USD = 22363 VND (Виетнамси донг)
-Валутен курс - 1 USD = 4012 KHR (Камбоджански риел)
-Часово време: София 12 ч., Виетнам 17 ч., Камбоджа 17 ч.
-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
-Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
-Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
-Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Агенцията осигурява разрешение (заповед) за виза от партньорите. Необходими документи за издаване на еднократна/многократна виза за Виетнам: 1 (една) цветна снимка с размер 4/6 см, копие от лична карта, самолетен билет, попълнен формуляр за виза, международен паспорт.
-Необходима е виза за влизане в Кралство Камбоджа. Камбоджанските власти издават визи на място при пристигане на летищата в Пном Пен и Сием Реап срещу такса от 30 щатски долара /едномесечна туристическа виза/, като за целта е необходимо да имате валиден международен паспорт и 2 цветни снимки с размер 4см/6см. Внимание! В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.


13/01/01


Етикети
ranni zapisvania vietnam , ekzotichni pochivki , екзотични екскурзии ранни записвания виетнам , ангкор том , oferti za ranni zapisvania kambodzha , екзотични почивки виетнам , ekskurzii , самолетни екскурзии ранни записвания , ekzotichni ekskurzii vietnam , делтата на меконг. , екзотични оферти ранни записвания , щаба као дай , екзотични оферти виетнам , екзотични самолетни екскурзии ранни записвания , ekzotichni pochivki ranni zapisvania , почивки камбоджа , oferti kambodzha , храма „ангкор ват“ , дворецът „байон “ , ranni zapisvania kambodzha , екзотични самолетни екскурзии , pochivki vietnam , почивки ранни записвания виетнам , екзотични оферти камбоджа , индокитай , хюе , оферти камбоджа , оферти за ранни записвания виетнам , пном пен , ekzotichni ekskurzii , ekzotichni oferti , храмът на литературата , камбоджа , екзотични почивки камбоджа , екзотични почивки ранни записвания , „turkish airlines“ , samoletni pochivki , почивки , виетнам , samoletni pochivki ranni zapisvania , тунелите куши , оферти за ранни записвания , samoleti ekskurzii ranni zapisvania , ранни записвания виетнам , храма „ангкор ват“ , ekskurzii ranni zapisvania kambodzha , ekzotichni samoletni pochivki ranni zapisvania , ранни записвания , град „сием реап“ , оферти за ранни записвания камбоджа , банкок , самолетни екскурзии ранни записвания , ekzotichni pochivki ranni zapisvania kambodzha , ekzotichni oferti kambodzha , samoletni pochivki ranni zapisvania , град „сием реап“ , етнографският музей , indokitai , oferti za ranni zapisvania , японският мост , ekskurzii kambodzha , екзотични почивки , екзотични самолетни почивки , pochivki ranni zapisvania vietnam , шау док , почивки виетнам , samoleti ekskurzii ranni zapisvania , почивки ранни записвания камбоджа , ekzotichni pochivki vietnam , pochivki kambodzha , oferti , екзотични самолетни почивки ранни записвания , екзотични самолетни почивки , екзотични оферти ранни записвания камбоджа , pochivki ranni zapisvania kambodzha , екзотични почивки ранни записвания камбоджа , ekzotichni oferti ranni zapisvania vietnam , екзотични оферти ранни записвания виетнам , pochivki , ekskurzii ranni zapisvania , заливът халонг , мавзолеят на хо ши мин , ekzotichni oferti vietnam , екскурзии , оферти , ekzotichni ekskurzii kambodzha , ekzotichni oferti ranni zapisvania kambodzha , „сием реап“ , истанбул , едноколонната пагода , западното езеро , хошимин , храмът „бапуон“ , екзотични екскурзии камбоджа , тунелите куши , пещерата сунг сот , екзотични почивки ранни записвания виетнам , екскурзии ранни записвания виетнам , екзотични самолетни почивки ранни записвания , ranni zapisvania , хоян , екскурзии ранни записвания камбоджа , винх лонг. , пном пен , екзотични екскурзии виетнам , samoletni pochivki ranni zapisvania , oferti vietnam , oferti za ranni zapisvania vietnam , текстилна фабрика , samoletni ekskurzii ranni zapisvania , оферти виетнам , дворецът „байон “ , vietnam , екзотични екскурзии ранни записвания , ekzotichni ekskurzii ranni zapisvania vietnam , ekzotichni ekskurzii ranni zapisvania kambodzha , храмът „бапуон“ , пагодата тран куок , летище „ной бай“ , храмът "нгок , ангкор том , самолетни почивки ранни записвания , екзотични екскурзии ранни записвания камбоджа , самолетни почивки , samoletni ekskurzii , самолетни екскурзии , kambodzha , samoletni pochivki ranni zapisvania , екскурзии виетнам , ekzotichni ekskurzii ranni zapisvania , екскурзии ранни записвания , ekskurzii ranni zapisvania vietnam , ekzotichni samoletni ekskurzii ranni zapisvania , екзотични оферти , езерото хоан кием , екзотични екскурзии , старата част на ханой , самолетни екскурзии ранни записвания , ekzotichni oferti ranni zapisvania , къщата тан ки , ekzotichni samoletni pochivki , екскурзии камбоджа , pochivki ranni zapisvania , ханой , samoletni pochivki ranni zapisvania , почивки ранни записвания , ранни записвания камбоджа , ekzotichni pochivki ranni zapisvania vietnam , ekzotichni pochivki kambodzha , ekskurzii vietnam , ekzotichni samoletni ekskurzii
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах