Дубай, Шри Ланка и Абу Даби - перлите на Азия, с водач от България

Оферта номер: Е1651
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни-6 нощувки/от 15.02.2022 до 13.12.2022/
София-Дубай- Панадура - Китулгала -Канди - Матале - Сигирия - Дамбула - Пинавела- Уатала -Абу Даби - София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Отпътуване в 11:55 ч. от Терминал 1 на летище София за Дубай с полет на авиокомпания „Wizz Air”. Пристигане на летище „Ал Мактум Дубай” в 17:35 ч. Посрещане от представителя на агенцията. Трансфер до хотела в Дубай (около 50 мин., в зависимост от трафика). Настаняване в хотел „Hilton Garden Inn Dubai Mall of the Еmirates” **** (или подобен) в Дубай. Пешеходна разходка в новия квартал Ал Барша за ориентация на туристите с посещение на търговския център „Emirates Mall” – вторият по големина мол в света, известен със ски пистата, с възможност за обмяна на пари и вечеря. Нощувка.


Ден 2

07:00 - 10:30 ч. Закуска.


09:00 13:30 ч. Панорамна обиколка на Дубай с местен екскурзовод. По време на този тур ще се запознаете с богатите и разнообразни традиции на Дубай историята на емирството, новите проекти, както и с любопитни факти от живота на местното население, ще усетите древното и модерното в този рай сред пустинята. Туристическата програма обхваща новата част на града. Ще започнем с един от мегапроектите на емирството, намиращ се в новата част на града – комплексът „Dubai Marina“ с яхтено пристанище и небостъргачи, в които има жилища, фирмени офиси и хотели. Ще продължим към изкуствения остров под формата на палма, където се намира приказният 5-звезден хотел „Атлантис“. Ще се движим по „стъблото” на Джумейра – първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, няма да пропуснем и емблематичния 7-звезден хотел „Бурж ал Араб“, построен във формата на корабно платно навътре в морето. 


Трансфер до летището в 14:15 ч. Отпътуване за Шри Ланка в 18:50 ч.


Ден 3

Пристигане в Коломбо 00:45 ч. Трансфер до хотела в Панадура. Настаняване. Закуска. Свободно време за почивка. Следобед панорамна обиколка на Коломбо – столица и най-голям град в Шри Ланка. Вечеря. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Отпътуване за Канди. По пътя посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. Тези градини са един истински оазис на спокойствие в близост до оживения град Канди, където растат 4000 различни растителни видове – палми, орхидеи и други екзотични растения. Отпътуване за една от най-старите фабрики за чай „Giragama“ в Шри Ланка. Ще станете свидетели на производството на световно известния цейлонски чай. Ще минем през най-живописната част на острова с изумителни планински пейзажи и обширни чаени плантации. Пристигане в Канди – една от древните столици на острова. Заради богатото си културно и историческо наследство през 1988 г. градът е включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук има будистки, християнски и мюсюлмански храмове, запазени са сгради във викториански стил от колониалната епоха, а разходката по малките улици е забавно преживяване – повечето тротоари и площади за заети от продавачи на дрехи, лотарийни билети, играчки и различни модни предмети. Градът е подходящо място за закупуване на скъпоценни камъни. Тук могат да се намерят всички видове цветове на сапфира, рубини, турмалини, не случайно тук се намира и Музеят на скъпоценните камъни. Настаняване в хотел „Royal Kandyan”**** или подобен. Вечеря. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Посещение на Храма на свещения зъб на Буда от 16 век, където според легендата се съхранява една от най-сакралните реликви на будизма – зъб на Буда. Тази скъпоценна реликва привлича облечени в бяло поклонници, носещи цветове лотос и червен жасмин всеки ден. Ще наблюдаваме церемонията по благославяне с фанфари, тромпети и ярко облечени монаси изпълняващи ритуала. Отпътуване за Матале за посещение на плантацията за подправки – очарователно място за разходка из благоуханната зеленина и са място, където може да научите повече за по-популярните подправки – индийско орехче, карамфил, къри, кимион и скъпоценния кардамон. Пристигане в Сигирия. Посещение на скалната крепост, чието име в превод означава „Лъвската скала” – една от най-впечатляващите забележителности на Шри Ланка, включена в Списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване за Сигирия. Настаняване в хотел „Sungreen Resort & Spa”**** или подобен в Хабарана. Вечеря. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Отпътуване за Дамбула. Ще посетите пещерните храмове на Дамбула, построени от крал Валагамбахи, през 1 в. пр. Хр. Във всяка от петте пещери стените и таваните са покрити с будистки стенописи, а намерените статуи на богове, крале и тези на Буда наброяват около 130. Отпътуване за Пинавела за посещение на приюта за слонове „Пинавела“. Тук ще имате възможност да видите слонове в естествената им среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Настаняване в хотел „Pegasus Reef Wattala”**** или подобен във Ватала. Вечеря.


Ден 7

Ранен трансфер до летището в Коломбо. Отпътуване в 06:25 за Дубай с полет на авиокомпания „Flydubai”. Пристигане в Дубай в 09:32 ч. Трансфер до Абу Даби. Настаняване в хотел „Hawthorn Suites by Wyndham Abu Dhabi City Center “ **** или подобен. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Панорамна обиколка на Абу Даби с местен екскурзовод: често споменаван като „Манхатън на Средния Изток” Абу Даби предлага огромно разнообразие от съвременна и арабска архитектура. Тук ще се насладите на множество впечатляващи гледки, включително на Етнографското селище, което ще посетите (мин. 30 мин. с екскурзовод на български), за да се запознаете с живота на местните преди откриването на нефта, ще продължим към световно известния хотел „Емирейтс Палас” и красивия район Корниш, който предлага прекрасни гледки към хоризонта на града и вълноломния остров – зеленото сърце на града. Следва посещение на впечатляващата джамия „Шейх Зайед” (мин. 1 час и 30 мин. с екскурзовод на български) – най-голямата в ОАЕ и една от най-големите в света. В джамията има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с къс/дълъг ръкав, шал за главата. Не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи. Ще видите също така и пистата за Формула 1 (панорамно от автобуса) и ще посетите магазина за сувенири на най-големият увеселителен парк в света „Ferrari World“ (около 30 мин.)


Трансфер до летището в 14:00 ч. Отпътуване за България в 18:35 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air”. Кацане на летище София (Терминал 1) в 23:05 ч.
 

Цената включва
  • самолетен билет София - Дубай - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и голям салонен багаж до 10 кг с размери 55x40x23см;
  • самолетен билет Дубай - Коломбо - Дубай с включени летищни такси на авиокомпания "Flydubai", чекиран багаж до 20 кг и малък салонен багаж до 7 кг и без включенa храна по време на полета;
  • 1 нощувка със закуска в хотел "Hilton Garden Inn Dubai Mall of the Emirates" **** (или подобен) в Дубай ;
  • ранно настаняване в Шри Ланка в хотел"Jie Jie Beach by Jetwing" ***** (или подобен) в Панадура;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Jie Jie Beach by Jetwing" ***** (или подобен) в Панадура;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Royal Kandyan Hotel" **** или подобен в Kанди;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Sungreen Resort & Spa" **** (или подобен) в Хабарана;
  • 1 нощувка с вечеря в хотел "Pegasus Reef Wattala" **** (или подобен) във Ватала;
  • 1 нощувкa със закускa в хотел "Ramada Cornich Abu Dhabi City Center" 4* (или подобен) в Абу Даби;
  • описаните в програмата трансфери;
  • описаната туристическа програма в Шри Ланка с включени входни такси;
  • панорамна обиколка на Дубай с лицензиран местен екскурзовод на български език;
  • панорамна обиколка на Абу Даби с лицензиран местен екскурзовод на български език с включено посещение на голямата джамия "Шейх Зайед";
  • водач-преводач от България;
  • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.


Цената не включва
  • виза за Шри Ланка - Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка. Виза може да се получи при пристигане в страната (туристическа виза с право на престой 30 дни) или от посолство на Шри Ланка. В България е акредитирано посолството на Шри Ланка във Варшава. Считано от 1 януари 2012 г. гражданите на всички държави, с които Шри Ланка има визов режим, в т.ч. България, планиращи краткосрочно пътуване до Шри Ланка с цел бизнес или туризъм,трябва предварително да се регистрират в електронна система за пътуване (Electronic Travel Authorization System- ETA) на следния официален сайт: //eta.gov.lk/slvisa/. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти по регистрацията следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. В случай на получено отрицателно становище след регистрацията в ETA гражданите следва да не предприемат пътуване и да се свържат с консулския служител в най-близкото посолство на Шри Ланка. Електронната система за пътуване позволява заплащането на таксата за виза посредством електронно банкиране. Таксата може да бъде заплатена и при пристигане в Шри Ланка. За всички останали типове визи за Шри Ланка (за дългосрочни визи, за официални пътувания на притежатели на дипломатически и служебни паспорти и др.) българските граждани следва да кандидатстват в някое от посолствата на страната.
  • напитки по време на храненията, включени в цената;
  • държавна такса за напускане на Дубай: 35 AED (заплаща се лично на летището);
  • туристическа такса в Дубай за престой в хотел 4*: 15 AED или 4,50 USD на стая на вечер (заплаща се от туристите на рецепцията в хотела);
  • входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
  • градски транспорт;
  • бакшиши за екскурзовод / шофьор: 3-5 USD на турист на ден;
  • разходи от личен характер;
  • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
  • застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).


хотел настаняване валидна
(от - до)
цена
хотел**** Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
хотел**** Единична стая - 463 BGN
хотел**** Допълнително легло в двойна стая - настаняването е включено в основната цена


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
Виза за Шри Ланка (заплаща се с депозита) до 90 години / 70.20 BGN
 


Пояснения:
  • Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1,7 BGN и цена на самолетен билет Дубай - Коломбо - Дубай 321 USD с включени летищни такси. При промяна на обменния курс с повече от 6% и/или цената на самолетния билет туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока.
  • Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.
  • По оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. Ако има твърде много багаж, може да се наложи вашият да бъде поставен в багажното отделение безплатно.
  • Места за допълнителните екскурзии могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса.
  • Програмата се потвърждава при минимум 12 записани туристи.
  • Часово време: София - 12 ч.; Коломбо - 15.30 ч.; Дубай - 13 ч. (лятно време) - 14 ч.
  • Часово време: София - 12 ч.; Дубай - 13.00 ч.;
  • Местна валута в Шри Ланка - Шриланкийска рупия (LKR)
  • Валутен курс: 1 € = 161 LKR; 1 $ = 144,35 LKR
  • Местна валута в Дубай: Местната парична единица е дирхам (AED). 1 дирхам = 100 филца. Курсът на дирхама към долара е фиксиран. 1 USD = 3.65 AED. Обмяна на валута може да се извърши в многобройните обменни бюра, които работят без комисионна. Няма рестрикции за внос или износ на местна и чуждестранна валута.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Съгласно нота на Министерството на външните работи на Обединените арабски емирства от 20.03.2014 г., считано от 22 март 2014 г. българските граждани, приносители на обикновени паспорти, могат да пътуват за Обединените арабски емирства БЕЗ ВИЗИ В РАМКИТЕ НА 90 ДНИ ОТ ДАТАТА НА ВЛИЗАНЕ В СТРАНАТА. Паспортът трябва да бъде валиден минимум 6 месеца към момента на пътуването. Ако паспортът съдържа валидна или изтекла виза за Израел или входни и изходни печати от ГКПП на Израел, е възможно да Ви бъде отказано влизане или преминаване през страната.
  • Български граждани, планиращи пътуване до Шри Ланка до 30 дни, се нуждаят от предварително разрешение за влизане в страната. Кандидатства се по електронен път, при което агенцията оказва съдействие. Необходими данни: име на латиница по паспорт; номер, дата на издаване и валидност на паспорта; дата и място на раждане, националност; телефон, точен и пълен адрес. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти се представя на имиграционните власти след пристигане в страната, за да бъде положена виза. Паспортите трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Шри Ланка.


13/12

Етикети
джамия "шейх зайед" , хотел "hawthorn suites by wyndham abu dhabi city center" 4* , екзотични екскурзии , ранни записвания шри ланка 2022 , ekzotichni pochivki ranni zapisvania 2022 , оферти за шри ланка 2022 , oferti za ranni zapisvania 2022 , хотел "jie jie beach by jetwing" , ekzotichni ekskurzii 2022 , flydubаi , почивка шри ланка , оферти за екскурзии 2022 , екзотични екскурзии шри ланка , ранни записвания 2022 , екзотични почивки ранни записвания 2022 , хотел royal kandyan hotel" , ранни записвания екскурзия шри ланка , ekskurzii ranni zapisvania 2022 , ekskurzii dubai , сигирия , oferti za pochivki 2022 , ranni zapisvania ekzotika 2022 , бохемия , ranni zapisvania ekskurzia shri lanka , екзотика 2022 , перадения , ekzotichni pyteshestvia 2022 , ranni zapisvania pochivka shri lanka , ekzotichni pyteshestvia shri lanka , ekskurzia shri lanka , екскурзия шри ланка , пинавела , коломбо , ekzotika 2022 , abu dabi , панадура , оферти за екзотични екскурзии 2022 , почивки с водач , ekskurzii s vodach , канди , абу даби , шри ланка 2022 , пещерните храмове на дамбула , ранни записвания екзотика 2022 , оферти за почивки 2022 , екзотика шри ланка , ранни записвания почивка шри ланка , екскурзии ранни записвания 2022 , почивки ранни записвания 2022 , ekskurzii 2022 , obikolni ekskurzii 2022 , pochivki s vodach , ekskurzii shri lanka , dubai , оферти 2022 , коломбо , хабарана , ekzotichni pochivki 2022 , pohivka shri lanka , pochivki ranni zapisvania 2022 , авиокомпания "wizz air" , екзотични почивки шри ланка , хотел "sungreen resort & spa" , матале , ranni zapisvania shri lanka 2022 , дубай , екскурзии абу даби , абу даби , oferti za ekzotichni ekskurzii 2022 , екзотични почивки 2022 , оферти за екзотични почивки 2022 , oferti za shri lanka 2022 , екскурзии шри ланка , oferti za shri lanka ranni zapisvania 2022 , екскурзии дубай , ekzotichni ekskurzii shri lanka , oferti 2022 , ekskurzii abu dabi , хотел "pegasus reef wattala" , ektotika shri lanka , ranni zapisvania pochivka shri lanka , хотел"jie jie beach by jetwing" , shri lanka 2022 , дамбула , oferti za ekzotichni pochivki 2022 , ekzotichni pochivki shri lanka , pochivki 2022 , търговския център „emirates mall” , ekskurzii dubai , ekskurzii shri lanka , почивки 2022 , оферти за ранни записвания , екзотични пътешествия 2022 , ranni zapisvania ekzotichni pyteshestvia , ranni zapisvania 2022 , оферти за шри ланка ранни записвания 2022 , oferti za ekskurzii 2022 , екскурзии с водач , екскурзии дубай , ранни записвания екзотични пътешествия , софия , дубай , обиколни екскурзии -2022 , екзотично пътешесвие шри ланка
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах