Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 5 вечери и 3 екскурзии 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Скандинавски столици + Зогнефиорд от Варна

Оферта номер: Е1662
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни / 7 нощувки - полет от Варна
Варна - Копенхаген – Осло – Берген + Зьогнефиорд – Стокхолм – Хелзинки – Варна


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / 06.07.2019 / Варна – Копенхаген
Полет от Варна в 16:50 и пристигане в Копенхаген в 18:40 часа. Трансфер от летището и настаняване в хотел Cornwell Holte https://www.comwellholte.dk/ или подобен. Нощувка.

2 ДЕН / 07.07.2019 / Копенхаген
Закуска. Обзорната екскурзия на Копенхаген ще ни представи кралската резиденция Амалиенборг – истински шедьовър на датската архитектура, Двореца Кристиансборг, в който под един покрив съжителстват датският парламент /цели 1000 години!/, Върховният съд на страната и офисът на премиера, Кралската опера, канала Nyhavn с накацалите край него симпатични ресторантчета и кафенета, фонтана Гелион и др. Всеки четвърти датчанин живее тук, в града на „Малката Русалка”, чиято грациозна бронзова фигура е символът на Дания и една от... най-фотографираните жени в света! Следобяд отпътуване към Гьотеборг. Можете да се насладите на Замъка на Хамлет (отвън). Свободно време. Нощувка в района на Гьотеборг в хотел Quality Grand Boras https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/sweden/boras/qu ality-hotel-grand-boras/ или подобен.

3 ДЕН / 08.07.2019 / Осло
Закуска и отпътуване към Осло. Обзорна екскурзия в Осло. Норвежката столица наброява едва половин милион жители, но е една от най-големите по площ в Европа. Само една пета от нея е застроена, останалата част са острови, езера и гори. Осло е най-значимото пристанище на Норвегия, средище на норвежкото изкуство и култура. Символ на града е Кметството с двете си огромни кули. Сред забележителностите, които ще видим, можем да откроим Кралския дворец, Парламента, Националния театър, Операта, както и средновековната крепост Акерсхус, строена в периода 1299 – 1319 година – една от най-старите сгради в града, дала подслон и на Музея на норвежката съпротива през Втората световна война. Истинска естетическа наслада представлява паркът Флогнер, където ще видим и много от 200-те скулптури, дело на известния норвежки скулптор Густав Вигеланд. Свободно време. Oтпътуване за Гейло. Нощувка в хотел Guriset Hotel //www.guriset.no/ или подобен. Ден 4 - 09.07.2019 Гейло – Берген и круиз по Зьогнефиорд Закуска. Отпътуване за Берген. По път, по желание и срещу доплащане – круиз из Зьогнефиорд. Това е най-големият фиорд в Норвегия, наричан Кралят на фиордите, и е втори по големина в света. Влиза на 204 км навътре в сушата, около 1200 метра е дълбочината на водите му. В течение на милиони години те са дълбали земната повърхност, за да се получи днешния уникален природен феномен. На фона на стръмните планински склонове, издигащи се на стотици метри над водата, плаващите в нея океански лайнери изглеждат като детски играчки. Слизане от кораба и продължаване за Берген. Екскурзия из Берген - град под закрилата на ЮНЕСКО и Европейска столица на културата. Район, който идеално съчетава природа, култура и градски живот през цялата година.Тук ще видим емблематични за града места като старинния квартал Hanseatic Bryggen с колоритно боядисаните в цветовете на дъгата средновековни сгради, крепосттаHacon, рибния пазар и др. Нощувка в хотел Scandic Flesland https://www.scandichotels.com/hotels/norway/bergen/scandi c-flesland-airport или подобен. Ден 5 - 10.07.2019 Берген - Стокхолм Закуска. Трансфер до летището за полет в 14:00 от Берген. Кацане в Стокхолм в 15:20. Трансфер и настаняване в хотел Quality Naska https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/sweden/stockhol m/quality-hotel-nacka/ или подобен. Нощувка.

4 ДЕН / 09.07.2019 Гейло / Берген и круиз по Зьогнефиорд
Закуска. Отпътуване за Берген. По път, по желание и срещу доплащане – круиз из Зьогнефиорд. Това е най-големият фиорд в Норвегия, наричан Кралят на фиордите, и е втори по големина в света. Влиза на 204 км навътре в сушата, около 1200 метра е дълбочината на водите му. В течение на милиони години те са дълбали земната повърхност, за да се получи днешния уникален природен феномен. На фона на стръмните планински склонове, издигащи се на стотици метри над водата, плаващите в нея океански лайнери изглеждат като детски играчки. Слизане от кораба и продължаване за Берген. Екскурзия из Берген - град под закрилата на ЮНЕСКО и Европейска столица на културата. Район, който идеално съчетава природа, култура и градски живот през цялата година.Тук ще видим емблематични за града места като старинния квартал Hanseatic Bryggen с колоритно боядисаните в цветовете на дъгата средновековни сгради, крепосттаHacon, рибния пазар и др. Нощувка в хотел Scandic Flesland https://www.scandichotels.com/hotels/norway/bergen/scandi c-flesland-airport или подобен.

5 ДЕН / 10.07.2019 / Берген - Стокхолм
Закуска. Трансфер до летището за полет в 14:00 от Берген. Кацане в Стокхолм в 15:20. Трансфер и настаняване в хотел Quality Naska https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/sweden/stockholm/ quality-hotel-nacka/ или подобен. Нощувка.

6 ДЕН / 11.07.2019 / Стокхолм - Хелзинки
Закуска. Обзорна екскурзия в шведската столица. Стокхолм, наричан още Северната Венеция, е не само родно място на световноизвестни личности като Грета Гарбо, Ингрид Бергман, Алфред Нобел и др. , но и политически, икономически и културен център на страната. Ще започнем с изкачване на Градската кула, от която се открива прекрасна панорамна гледка към разположения на 14 острова град. След това ще проникнем в сърцето на Стокхолм – старата му част Гамла стан, където всъщност преди повече от седем столетия се ражда днешният космополитен град. Гамла стан се счита и за един от най-добре запазените средновековни градски центрове в Европа. Каменистите улички, осеяни с магазини за сувенири, работилници и заведения, ще ни отведат до Кралския дворец, наследник на дворцовия комплекс Тре Кронор, изгорял след пожар през XVII век. Всеки ден на площада пред двореца се извършва тържествената смяна на кралския караул. В Гамла стан се е намирала стокхолмската стокова борса. Сега тя е превърната в музей на Алфред Нобел, тук е и щаб-квартирата на Шведската академия на науките, която всяка година определя лауретатите на Нобеловата награда за литература. Какво още? Ще посетим и Vasa Museum, морският музей на Стокхолм, разположен на остров Юргорден в центъра на града, където се намира и напълно запазеният военен ветроходен кораб „Васа” от XVII век, с 64 оръдия на борда, построен за тогавашния шведски крал Густав II Адолф. Бил е потопен през 1628 година и изваден от Балтийско море три столетия по-късно. Свободно време. Вечеря и нощувка в каюта на борда на кораб на път за финландската столица Хелзинки.

7 ДЕН / 12.07.2019 / Хелзинки
Закуска на борда на кораба. Сити тур на Хелзинки, където ще видим прекрасния архитектурен ансамбъл на Сенатския площад, живописния търговски площад Kauppatori, където се продават плодове, цветя и други стоки, катедралата Tuomiokirkko, построена през XIX век, катедралата Temppeliaukio kirkko изградена в скала, с невероятна акустика.Ще завършим с Успенския православен събор в неовизантийски стил /входът не влиза в цената/. Нощувка в хотел ScandicPark Helsinki https://www.scandichotels.com/hotels/finland/helsinki/scandi c-park-helsinki или подобен.

8 ДЕН / 13.07.2019 / Хелзинки - Варна
Закуска. За клиенти от Варна – полет в 17:40 от Хелзинки и кацане във Варна в 20:40.

 
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА: 
1499 евро/2932 лв. при записване до 28.02.2019.
Стандартна цена за отпътуване от Варна: 1549 евро/3030 лв.



Цената е на човек в двойна стая и включва:

- Самолетен билет Варна – Копенхаген и Хелзинки  - Варна
- Летищни такси
- Самолетен билет Берген - Стокхолм
- Чекиран багаж до 20 кг + 7 кг ръчен
- Трансфер летище – хотел – летище
- 1 нощувка със закуска в Копенхаген в хотел Comwell Holte hotel https://www.comwellholte.dk/ или подобен
- 1 нощувка със закускав района на Гьотеборг в хотел Quality Grand Boras https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/sweden/boras/quality-hotel-grand-boras/ или подобен
- 1 нощувка със закуска в Гейло в хотел Ustedalen //www.ustedalen.no/ или подобен
- 1 нощувка със закуска в Берген в хотел Scandic Flesland https://www.scandichotels.com/hotels/norway/bergen/scandic-flesland-airport или подобен
- 1 нощувка със закуска в района на Стокхолм хотел Quality Naska https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/sweden/stockholm/quality-hotel-nacka/ или подобен
- 1 нощувка със закуска и вечеря на борда на круизен кораб в ДВУМЕСТНИ „С” клас каюти
- 1 нощувка със закуска в Хелзинки в хотел Scandic Park Helsinki https://www.scandichotels.com/hotels/finland/helsinki/scandic-park-helsinki или подобен
- Транспорт с климатизиран автобус по маршрута
- Фериботни билети от Хелзингор до Хелзинборг
- Обзорна екскурзия из Копенхаген (3 часа)
- Обзорна екскурзия из Осло (3 часа)
- Обзорна екскурзия из Берген (2 часа)
- Обзорна екскурзия из Стокхолм с посещение на морския музей Васа (3 часа)
- Обзорна екскурзия из Хелзинки (3 часа)
- Екскурзоводско обслужване с превод на български език
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
- Представител на фирмата - организатор

Цената не включва:
Входни билети за посещаваните обекти, освен изрично упоменатите
- Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, граски транспорт, мини-бар и др.
- Градски такси
- Бакшиши
- Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
- Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.


Условия:
Минимален брой участници: 20
Срок за набиране на група: 22.06.2019

Условия за записване
- Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
-  Доплащане 60 дни преди датата на отпътуване

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:
валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Допълнителни условия:
На повечето места ако нямате местна валута можете да платите само с кредитна карта. Плащания в евро не се приемат.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

Допълнителни екскурзии : 
Круиз по Зогнефиорд - 39 евро / 76 лв 

 

49/02/03
Етикети
пътувания от варна , тур стокхолм , екскурзии осло , скандинавия 2019 , швеция , скандинавски страни , зогнефиорд , тур хелзинки , екскурзии от варна , ранни записвания , стокхолм 2019, екскурзии копенхаген , тур копенхаген , екскурзии берген , тур берген , музея васа , на север , круиз по зогнефиорд , фиорди , самолетни екскурзии финландия , финландия , скандинавия , копенхаген , екскурзии швеция , самолетни екскурзии от варна , самолетни екскурзии скандинавия , осло , самолетни екскурзии швеция , фериботни билети от хелзингор до хелзинборг , норвегия , екскурзии норвегия , северна европа , самолетни екскурзии 2019 , екскурзии стокхолм , тур осло , скандинавски страни , посещение на фиордите , самолетни екскурзии 2019 , тръгване от варна , берген , екскурзии финландия , самолетни екскурзии норвегия , стокхолм , хелзинки , екскурзии с тръгване от варна , самолетни екскурзии дания , скандинавия 2019 , круиз по фиордите , екскурзии хелзинки , скандинавия с тръгване от варна , екскурзии скандинавие , дания , екскурзии дания
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах