ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Най-доброто от САЩ - Източно и Западно крайбрежие през октомври

Оферта номер: Е1666
Вид транспорт: Самолет Самолет
04.10.2019 - 18.10.2019/ 15 дни / 13 нощувки - Ранни записвания до 15.04!
ВАШИНГТОН – НИАГАРСКИ ВОДОПАД – НЮ ЙОРК – ЛОС АНДЖЕЛИС - ЛАС ВЕГАС – САН ФРАНЦИСКО
Цена от: 7990.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / 04.10.2019 Вашингтон
Полет София – Вашингтон /с прекачване/. Трансфер и настаняване в хотел.

2 ДЕН / 05.10.2019 Вашингтон
Закуска. Днес ще се отправите на панорамна обиколка из Вашингтон, за да видите Белия дом, Капитолия, Националната библиотека, Мемориалите на Линкълн, Джеферсън, Виетнамската и Корейската войни, квартала Джорджтаун. През свободното си време може да посетите Смитсониън – най-големия музеен и изследователски комплекс в света. Най-посещаваните музеи от колекцията са на въздухоплаването и космонавтиката, на африканското изкуство, галерията Фриър, природонаучния музей.

3 ДЕН / 06.10.2019 Ниагара
Закуска. Трансфер до летището за полет до Бъфало. Само на час път се намира градчето Ниагара фолс, където ще посетите Ниагарския водопад от американска страна. А след това ще се разходите с известното корабче “Девицата на мъглата” до самите водопади. Вечерта ще имате възможност да направите чудесни снимки на нощно осветление.

4 ДЕН / 07.10.2019 Ню Йорк
Закуска. Днес ще се върнете до Бъфало за полет до Ню Йорк. След пристигане и настаняване в хотел в Манхатън ви очаква разходка до един от най-известните площади в света Таймс Скуеър, разположен на срещата на Бродуей и 7-мо Авеню. Районът е център на индустрията за забавления с десетките си музикални театри, барове и ресторанти. Това е най-оживеното място в Ню Йорк, често наричано Кръстопът на света.

5 ДЕН / 08.10.2019 Ню Йорк
Закуска. Днес ще се запознаете с най-интересната част на Ню Йорк – остров Манхатън. Ще видите знаковия Сентрал парк, Кълъмбъс Съркъл, прочутото 5-то Авеню, катедралата Свети Патрик, Рокфелер център, седалището на ООН, Крайслер билдинг, Импайър Стейт билдинг. После ще се спуснете в южната част, за да посетите финансовия център – Уол стрийт с нейните банки и Фондовата борса, Световния Търговски Център с Мемориала на жертвите от 11 септември и построеният на мястото на кулите близнаци Фрийдъм тауър, Бруклинския мост и административната част на града. След обяд може да се включите в допълнителна екскурзия с корабче до Статуята на Свободата. За желаещите посещение на постановка в някой от театрите на Бродуей или спектакъл в Метрополитън опера.

6 ДЕН / 09.10.2019 Ню Йорк – Лос Анжелис
Закуска. Свободно време за разходка, пазаруване или посещение на музеите Метрополитън и Гугенхайм. След това ви очаква полет до западното крайбрежие и града на ангелите – Лос Анджелис. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел в централната част на града.

7 ДЕН / 10.10.2019 Лос Анджелис
След закуска ще се отправите към красивите плажове на Санта Моника, а после Сънсет Булевард ще ви отведе в Холивуд, превърнал се в синоним на американското кино и тв индустрия. Там ще видите известната Алея на славата, Китайския театър Граумън и театъра Долби, където се връчват наградите на Филмовата Академия Оскар. Отново по Сънсет Булевард ще минете край идиличните улици на Бевърли Хилс осеяни с палми, където се намира и емблематичният розов хотел Beverly Hills Hotel, любим на звездите и бизнесмените. Ще посетите и най-скъпата търговска улица в света Родео Драйв. И накрая ще видите Downtown, където се намират небостъргачите, залата на Уолт Дисни, Операта, кметството, централната библиотека, залата Нокия и музея Грами.

8 ДЕН / 11.10.2019 Лос Анджелис
Закуска. Може да се разходите из града или да посетите Hollywood Universal Studios, където със специален трамвай и беседа ще се запознаете с правенето на холивудските продукции, специалните ефекти, както и да видите в реални размери героите и декорите от популярни филми. Трансфер до летището за полет до Лас Вегас. Нощуване в централен хотел.

9 ДЕН / 12.10.2019 Лас Вегас
Закуска. Запознайте се с Града на хазарта, град който никога не спи – очакват ви хотели, казина и невероятни шоу програми. Ще тръгнете на разходка из 5 километровата улица Стрип, край която са разположени най-атрактивните хотели с казина – Caesars Palace, The Venetian, New York New York, Paris Las Vegas, Luxor. Вечерта си изберете между десетките предложения за ресторанти и шоу спектакли.

10 ДЕН / 13.10.2019 Лас Вегас
Закуска. Градът ще ви грабне с множеството възможности за шопинг. Не пропускайте да опитате късмета си в някое от знаковите казина, а вечерта посетете известните клубове на Вегас.

11 ДЕН / 14.10.2019 Лас Вегас
Закуска. Днес ви предлагаме да се включите в допълнителна екскурзия до Гранд Каньон. Една от най-необичайните геологични формации в света, образувана преди 65 милиона години от ерозията на почвата и отмиването й от бурните води на река Колорадо. Днес е част от листата на ЮНЕСКО за природно наследство. На място ще имате възможност и да се разходите по стъклената подкова над пропастта и да направите зрелищни снимки. Екскурзията е целодневна с включен обяд и фото стоп при язовирната стена – Хувър дам, разположена на границата на щатите Невада и Аризона и включена в списъка на историческите забележителности на страната.

12 ДЕН / 15.10.2019 Сан Франциско
След закуска отлитаме за последната точка от нашия маршрут – Сан Франциско. Днес ще се запознаете със забележителностите на този красив град – градския съвет с площада и алеята на ООН, обществената библиотека, азиатският музей, операта и театъра. После ще продължите към квартала Туин Пийкс, от който се открива невероятно красива гледка към града. Ще спрете при Ломбарт стрийт - криволичещ участък с много цветя и Fisherman's Wharf – квартал, превърнал се в популярна туристическа атракция, заради красивите гледки към залива, откъдето се виждат емблематичния мост Голдън Гейт и Алкатрас, както и заради многобройните кафенета, ресторанти, магазини и излегналите се на платформи тюлени.

13 ДЕН / 16.10.2019 Сан Франциско
Закуска. Днес ще се разходите из Юниън скуеър и Китайския квартал. Свободно време или по желание може да посетите остров Алкатрас или Скалата, разположен в залива на града. Това е най-известният федерален затвор, в който е пребивавал и самия Ал Капоне. Днес мястото е обявено за национален исторически паметник. Пътуването до острова е с ферибот. Вечерта ви предлагаме допълнително вечеря на кораб с круиз из залива на Сан Франциско или вечеря в Jazz Bistro.

14 ДЕН / 17.10.2019 Сан Франциско
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет до България.

15 ДЕН / 18.10.2019 София
Пристигане в София.

 
Цени за ранни записвания и резервации до 15.04.2019! 
 
Пакетни цени по програмата:  
На човек в двойна стая 7990 лв.
Единична стая 10350 лв.
3-ти човек в стая на доп. легло 7300 лв.
Дете до 12 г. 6895 лв.
Децата ползват намаление само като трети човек в стая. 

Цената включва:
- Самолетен билет София – Вашингтон – Сан Франциско – София с летищни такси и багаж;
- Самолетен билет Вашингтон – Бъфало с летищни такси;
- Самолетен билет Бъфало – Ню Йорк с летищни такси;
- Самолетен билет Ню Йорк – Лос Анджелис с летищни такси;
- Самолетен билет Лос Анджелис – Лас Вегас с летищни такси;
- Самолетен билет Лас Вегас – Сан Франциско с летищни такси;
- Всички трансфери летище – хотел – летище;
- 2 нощувки със закуски в 4* хотел в централната част на Вашингтон;
- 1 нощувка със закуска в 3* хотел в Ниагара Фолс;
- 2 нощувки със закуски в 4* хотел в централната част на Манхатън - Ню Йорк;
- 2 нощувки със закуски в 4* хотел в централната част на Лос Анджелис;
- 4 нощувки със закуски в 4* хотел в централната част на Лас Вегас;
- 2 нощувки със закуски в 3* хотел в централната част на Сан Франциско;
- Панорамна екскурзия на Вашингтон;
- Екскурзия до Ниагарския водопад;
- Разходка с корабче из Ниагара;
- Разходка из Таймс Скуеър;
- Панорамна екскурзия на Ню Йорк – Манхатън;
- Панорамна екскурзия на Лос Анджелис;
- Разходка из Стрип в Лас Вегас;
- Панорамна екскурзия на Сан Франциско;
- Разходка из Юниън скуеър и Китайския квартал в Сан Франциско;
- Медицинска застраховка с асистанс и покритие 25000 евро;
- Тур мениджър от агенцията организатор.
 
 
Цената не включва:
- Американска виза – 160 долара, плаща се директно на посолството. Фирмата оказва съдействие за попълване на необходимите документите. Посолството не връща сумата, ако откаже виза;
- Градски такси за хотелите;
- Багаж за вътрешните полети в САЩ между 25 и 35 $, плаща се на място;
- Екскурзия с корабче до Статуята на Свободата;
- Круиз с посещение до Алкатрас - 34.00 $ (без трансфери)
- Целодневна екскурзия до Гранд Каньон с автобус – 165 $ ( включва автобусен транспорт, екскурзовод, входната такса, обяд и билет - за стъклената подкова „ Скайуолк“)
- Входна такса за Холивуд Юнивърсал студио – 130 $ (без трансфери)
- Вечери и спектакли.
 
Резервации: 
- При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията. 
- Втора вноска от 30% до 31.05.2019 г. 
- Пълно плащане до 15.08.2019 г. 

Условия: 
- Цената на екскурзията е валидна при 20 пълно платили. 
- Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди датата на отпътуване. 
- За пътуването до САЩ е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца и виза. 
- Не са необходими ваксинации. 
- Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното. 
 
37/03/03

Етикети
посещение на мемориалите на линкълн, джеферсън, виетнамската и корейската войни , статуята на свободата , сащ , почивки сащ , посещение до алкатрас , квартала джорджтаун , вашингтон , екскурзии сащ през октомври , екскурзия до западното крайбрежие , бъфало , ниагарски водопад , националната библиотека , почивки в сащ , сан франциско , екскурзии , източно крайбрежие , квартала туин пийкс , посещение на капитолия , екскурзии в сащ , посещение на белия дом , ниагарския водопад , екскурзии сащ 2019 , далечни екскурзии , музеите метрополитън и гугенхайм , с корабче до , лас вегас , сащ през октомври , северна америка , екскурзии до сащ , екскурзия до сащ , ню йорк , екскурзия с корабче до статуята на свободата , бъфало , америка , обиколни екскурзии , почивка щатите , вашингтон , екскурзия до гранд каньон с автобус , екскурзии до америка , холивуд юнивърсал студио , екскурзия до америка , западно крайбрежие , лос анджелис , екскурзии с водач , екскурзия до източното крайбрежие , източното и западното крайбрежие на сащ , северна америка , екскурзии до щатите , съединени американски щати , екскурзия до съединените щати , екскурзия до ниагарския водопад , екскурзии до северна америка , манхатън - ню йорк
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах