Почивка в Малта през Август 01.08 - 31.08.2020/3,4,5 и 7 нощ         Почивка в Малта през Oктомври 01.10 - 24.10.2020/3, 4 и 7 нощ         Почивка в Доминикана 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         

Гранд тур на Перу от София

Оферта номер: Е1668
Вид транспорт: Самолет Самолет
11 нощ/ 13 дни -Ранни записвания до 15.03.2019 /Потвърдена програма !
София – Амстердам - Лима – Паракас – Балестови острови – Наска – Куско – Свещената долина - Мачу Пикчу – Пуно – Титикака – Лима – Амстердам - София
Цена от: 11030.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
23.04.2021 11030.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН / София – Амстердам - Лима
Полет от София за Лима през Амстердам. Добре дошли в „града на кралете”! Посрещане и трансфер до хотела, разположен в района Мирафлорес. По време на трансфера гидът подробно ще разкаже за предстоящото пътуване и ще отговори на въпросите ви. Настаняване в хотел La Hacienda Miraflores 4* или подобен. Нощувка.

2 ДЕН / Лима
Закуска. Панорамна обиколка на колониална Лима, включваща главния площад, катедралата, президентския дворец, манастира Сан Франциско и Хуака Хуайамарка – център за поклонение на инките. Обиколката продължава в по-съвременните райони с красиви паркове, площади и улици, като Мирафлорес, където са съсредоточени търговията и нощният живот на града. Посещение на Парка на любовта с известните гигантски скулптури „Двойка Андски любовници”. Посещение на „Музея на златото” .Обяд в перуански национален ресторант (включен в цената). От ресторанта се открива прекрасна гледка към Тихия океан.Завръщане в хотелa.Нощувка.

3 ДЕН / Лима – Паракас – Наска
За древните култури Наска и Паракас, датиращи от 2500 г.пр.н.е. до 1400 г.пр.н.е., са характерни особеното изящество на керамичните изделия, фините тъкани, майсторските дърворезби, златните изделия и многобройните приспособления за риболов. Закуска. В 04:15 отпътуване за Паракас с автобус (около 3 часа път).След пристигане в града директно се отправяте към пристанището, откъдето с корабче започва пътуването до Балестовите острови. По път ще видите знаменитата рисунка Свещник, направена от втърден пясък, разположена на северозапад от залива между двата известни плажа Мартин и Талпо. Свещникът е известен още като „тризъбеца” или „трите кръста” и е дълъг повече от 120 метра. Край Балестовите острови, наричани още „малките Галапагоси”, се наблюдават колонии от морски лъвове, Хумболтови пингвини, делфини, пеликани и различни птици, които тук достигат повече от двеста вида. Изключително богата фауна! След около два часа завръщане в пристанище Паракас, а следващата цел е град Ика, на около час път. В 14:00 ч. обяд в ресторант. След обяд, по желание, може да се посети оазиса Уакачина, известен с лечебната си вода и красивия ландшафт от дюни и палми. В 16:00 ч. отпътуване за град Наска (около 2 часа път). Настаняване в хотел Majoro 4* или подобен. Нощувка. Ден 4 - Наска – Лима Сутринта преди закуска е най-хубавото време за полет над линиите Наска – с дължина между 500м и 8 км и заемащи площ от 350 кв.км. След завръщане в хотела закуска, а в 10:00 ч. посещение на акведукта и други технологични съоръжения от периода на културата Наска.Отпътуване за Лима по панамериканското шосе, което пресича двете Америки от Чили до Канада, с обща дължина 47 958 км. Пътят е около 6 часа. Това е най- дългата магистрала в света! Пристигане в столицата на Перу, настаняване в хотел Jose Antonio 4* или подобен и нощувка.

4 ДЕН / Лима – Паракас – Наска
Сутринта преди закуска е най-хубавото време за полет над линиите Наска – с дължина между 500м и 8 км и заемащи площ от 350 кв.км. След завръщане в хотела закуска, а в 10:00 ч. посещение на акведукта и други технологични съоръжения от периода на културата Наска. Отпътуване за Лима по панамериканското шосе, което пресича двете Америки от Чили до Канада, с обща дължина 47 958 км. Пътят е около 6 часа. Това е най- дългата магистрала в света! Пристигане в столицата на Перу, настаняване в хотел Jose Antonio 4* или подобен и нощувка.

5 ДЕН / Лима – Куско – Свещената долина
Куско в превод от кечуа означава „пъп на света”. Според легендата, градът е основан през XII в. от първия инка Манко Капак – син на слънцето, който символично избрал мястото за града като забил златния си жезъл в земята. На централния площад Пласа де Армас има два флага – червено-белият перуански и друг с цвят на дъга, символизиращ древната империя Тиуантинсуйо. Закуска. Полет до Куско и настаняване в хотела. Екскурзия в долината Урубамба, която се издига на 700 м над нивото, на което е разположен Куско. Благодарение на своя климат и географска характеристика тя е особено ценна за инките, които са отглеждали различни зърнени култури, кока, картофи, плодни дървета и овошки. По път посещение на типичното селце Писак, откъдето можете да разгледате и закупите произведения на перуанските майстори като керамика и текстилни изделия. Обяд. Посещение на археологическия комплекс Олантайтамбо – гигантски селскостопански, административен, обществен, религиозен и военен комплекс от времето на инките. Нощувка в хотел San Augustin Monasterio 4* или подобен.

6 ДЕН / Олантайтамбо – Мачу Пикчу - Куско
След закуска отпътуване към град Олантайтамбо, откъдето туристическият влак Vista Dome отвежда към град Агуас Калентес. След около 30-минути с автобус пристигане в Мачу Пикчу. Посещение на главния площад, терасите, свещения слънчев часовник (Инти Уатана), храма на трите прозореца. Свободно време за самостоятелна разходка из комплекса.Завръщане в Агуа Калентес, обяд и малко свободно време. Завръщане в Куско. Нощувка в хотел San Augustin Plaza 4* или подобен.

7 ДЕН / Куско
След ранна закуска обзорна екскурзия в град Куско, по време на която ще посетите знаменития храм Кориканча („Дворецът на слънцето”), както и съседните руини: крепостта Саксауаман – монументален археологически комплекс с три допълващи се платформи, които имат 360 м дължина. Считан е за едно от седемте чудеса на света; Кенко – церемониален религиозен център, в който има огромен скален блок с височина 5,9 м, наподобяващ пума (едно от свещените животни в Перу); Пука Пукара – административен и военен център на империята на инките; Тамбомачай – в превод „място за отдих”. Тук Великият Инка обичал да почива, а самият комплекс бил посветен на култа към водата. Състои се от редица акведукти, канали и различни водни каскади, стичащи се по скалите. Екскурзията продължава около 4 часа. Завръщане в хотела в Куско, свободно време и нощувка.

8 ДЕН / Куско – Пуно
След закуска се отправяте към град Пуно с туристически автобус. По път почивка на археологическия комплекс Ракчи, където са руините на храма на Виракоча – според митологията на инките върховен бог, създал света и цивилизацията.Следващата спирка е в Андахулиляс – църква, основана през 1580 г., със златни олтари, стенни ръкописи, картини и многобройни тавани.Обяд в местността Сикуани. Ще имате възможност да наблюдавате представители на семейство лами: алпаки, викуни и ламами, както и поселища на индианците Аймара.В 17:00 пристигане в Пуно. Настаняване в хотел Royal Inn 4* или подобен. Нощувка.

9 ДЕН / Пуно – Титикака – Пуно
Град Пуно е разположен на брега на красивото езеро Титикака. По брега му и на плаващи острови, построени от тръстика, живеят индианците от племето Аймара, все още пазейки традициите, начина на живот, вярванията и националните костюми. Според легендите на инките, от дълбините на това езеро са дошли прародителите Манко Капак и Мама Оккло. Пътуване с лодка из езерото Титикака, най-високото езеро в света, разположено на 3800 м.н.в. Посещение на знаменития остров Урос, изцяло изграден от тръстика; остров Такиле, от който се открива прекрасна гледка. Неговите обитатели са известни с качеството на своите тъкани и художествени занаяти. Живеят по законите и традициите на своите предци. Обяд. Завръщане в Пуно. Нощувка.

10 ДЕН / Пуно – Хулиака – Лима
След закуска трансфер до летището. По пътя посещение на археологическата зона Силустани. Полет до Лима, трансфер и настаняване в хотел Jose Antonio 4* или подобен. Нощувка.

11 ДЕН / Лима
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет към Париж в 21:50 ч.

12 ДЕН / Париж
Кацане в Париж в 16:15 ч. Нощувка в хотел 3* близо до летище.

13 ДЕН / Париж - София
Полет от Париж в 10:20 и кацане в София в 14:05 ч.

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ: 4490 евро/8782 лв. при записване до 15.03.2019
Стандартна цена за отпътуване от София: 4590 евро/8977 лв. с включени летищни такси.Когато стане дума за инките и тяхното древно наследство, неизменно изплува образът на едно от седемте чудеса на света - изгубеният град Мачу Пикчу. Но това е само детайл от голямото предизвикателство за всеки пътешественик - южноамериканската перла Перу. Страната, в която извънземни или някоя древна цивилизация са чертали прочутите линии край Наска, видими единствено от самолет. В която плаващите тръстикови острови в най-високото надморско езеро Титикака са станали прототип на знаменития сал Кон Тики на норвежкия мореплавател Тур Хейердал. Страната, която се слави с най-впечатляващите природни пейзажи в Южна Америка и която преди стотици години е имала високоразвита цивилизация и древна култура, но е станала жертва на испанската корона...За Перу можем да разказваме безкрай, но по-добре вижте всичко с очите си. Разгледайте програмата ни и ако тази дестинация ви е хванала окото, не се колебайте да ни потърсите.
 

Цената включва:  
Билет за международния полет София – Амстердам - Лима – Париж - София
Летищни такси – 343 евро/ 671лв. към 04.02.2019 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
Вътрешни полети Лима – Куско; Хулиака – Лима
Билети за влака Куско – Мачу Пикчу – Куско
Лицензирани гидове и гид – преводач по целия маршрут на руски език
Индивидуални екскурзии и трансфери по програмата с екскурзовод по маршрута.
Включване в групи за: автобус Лима – Наска – Лима, екскурзията до Балестовите острови, полет на линиите Наска, екскурзията до Мачу Пикчу, автобуса Агуас Калентес - Мачу Пикчу - Агуас Калентес, автобуса Куско – Пуно, вътрешните полети, екскурзията до островите Урос и Текиле
Настаняване в двойни стаи, съгласно програмата
4 нощувки със закуски в Лима
1 нощувка със закуска в Наска
3 нощувки със закуски в Куско
2 нощувки със закуски в Пуно
1 нощувка в Париж в хотел 3* близо до летището
5 обяда
10 вечери
В Лима: обзорна екскурзия на Лима с музея на златото и обяд;
В Паракас: екскурзия до Балестови острови и обяд в град Ика
В Наска: полет над линиите Наска
В Куско: обзорна екскурзия в Куско; екскурзия до Саксаиуаман, Пука-Пукара и Кенко-Томбалачай; екскурзия до Мачу-Пикчу с включен обяд
В Пуно: екскурзия с автобус от Куско до Пуно с разглеждане на Ракчи, Андауайлиас и Пукара с включен обяд; Титикака с Урос и Такиле с включен обяд; екскурзия до Силюстани.
Водач-преводач от фирмата-организатор
Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро


Цената не включва:
Такси на летищата в Перу – само при излитане, заплащат се лично на място: за вътрешни полети 10 USD; за международния полет 37 USD
Такса за лодка  Паракас - 3 USD
Такса за полет с хеликоптер над Наска – 7 USD
Пренос на багажа на летищата, бакшиши и разходи от личен характер
Доплащане за настаняване в единична стая - 783 лв.
Бакшиши - по 5 USD на ден престой

Условия за записване и начин на плащане:
Депозит 30% от пакетната цена.
Доплащане до 60 дни преди датата на отпътуване.


Предимства на програмата 
Удобни международни полети с реномирана авиокомпания
Всички екскурзии и обиколки са включени в цената
Богато разнообразие с турове из родината на инките
Оптимална натовареност на маршрута
Подбрани добри 4* хотели
Разумно съотношение качество - цена
Водач-преводач от фирмата-организатор


Минимален брой участници: 10
Срок за набиране на група: 31.07.2019

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

49/03/01


Етикети
далечни пътешествия , ekskurzii , peru , ekzotichni ekskurzi , titikaka , обиколни екскурзии топ травелс , samoletni ekskurzii ot sofia , обиколки , почивки топ травелс , перу топ травелс , паракас топ травелс , екзотични екскурзии топ травелс , samoletni ekskurzii ot sofia , peru ranni zapisvania , amsterdam , oferti za ekskurzii ranni zapisvania top travels , гранд тур на перу , далечни пътешествия топ травелс , obikolki top travels , grand tur na peru ranni zapisvania , топ травелс , dalechni ekskurzii , турове , оферти за екскурзии топ травелс , sveshtenata dolina , ekskurzii ranni zapisvania , peru ranni zapisvania , самолетни екскурзии от софия , екскурзии ранни записвания топ травелс , grand tur na peru top travels , oferti za ranni zapisvania top travels , ранни записвания топ травелс , samoletni ekskurzii , peru , ranni zapisvania top travels , obikolni ekskurzii , оферти за екскурзии , перу ранни записвания топ травелс , kusko , dalechni pyteshestvia ranni zapisvania , самолетни екскурзии , turove ranni zapisvania , dalechni pyteshestvia , puno , далечни пътешествия ранни записвания топ травелс , паракас , оферти за екскурзии ранни записвания , turove , куско , ranni zapisvania , далечни екскурзии топ травелс , turove top travels , амстердам , ekskurzii top travels , турове ранни записвания топ травелс , grand tur na peru , екскурзии ранни записвания , oferti za ekskurzii ranni zapisvania , grand tur na peru ranni zapisvania , наска топ травелс , наска , peru top travels , балестови острови , balestovi ostrovi , перу , top travels , naska , лима , екскурзия южна америка , оферти топ травелс , топ травелс , turove ranni zapisvania top travels , lima , гранд тур на перу ранни записвания , екзотични екскурзии , kusko , далечни екскурзии , obikolni ekskurzii ranni zapisvania , свещената долина , dalechni ekskurzii , peru , обиколни екскурзии ранни записвания top travels , екскурзии , ekskurzii ranni zapisvania top travels , екскурзии топ травелс , гранд тур на перу ранни записвания топ травелс , oferti top travels , балестови острови топ травелс , екскурзия южна америка , kusko , мачу пикчу топ травелс , южна америка топ травелс , dalechni pyteshestvia ranni zapisvania top travels , обиколки топ травелс , лима топ травелс , свещената долина топ травелс , oferti za ekskurzii , куско топ травелс , naska , титикака , оферти за екскурзии ранни записвания топ травелс , перу , самолетни екскурзии от софия топ травелс , obikolni ekskurzii top travels , гранд тур на перу ттоп травелс , южна америка , оферти , ранни записвания , kusko , top travels , oferti za ekskurzii top travels , amsterdam , самолетни екскурзии , мачу пикчу , puno , balestovi ostrovi , пуно топ травелс , париж , parakas , куско , machu pikchu , samoletni ekskurzii , dalechni pyteshestvia top travels , перу ранни записвания , пуно , обиколни екскурзии ранни записвания , почивки , pochivki , обиколни екскурзии , oferti za ranni zapisvania , oferti , париж , lima , куско топ травелс , амстердам топ травелс , перу топ травелс , titikaka , далечни пътешествия ранни записвания , оферти за ранни записвания топ травелс , ekzotichni ekskurzi , machu pikchu , турове ранни записвания , оферти за ранни записвания , sveshtenata dolina , титикака топ травелс , obikolki , pochivki top travels , турове топ травелс , parakas , obikolni ekskurzii ranni zapisvania top travels
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах