Екскурзия Дубай – 8 дни + 3 екскурзии и 4 вечери включени в цената Полети всеки вторник и събота от 03.09 до 29.10.2022/7 нощ         Уикенд в Малта 2022 Дати на заминаване всеки петък от 01.04 до 28.10.2022/3 нощ         Септемврийски празници в Малта 2022 Периоди 02.09 - 05.09 / 23.09 - 26.09.2022/3 нощ         

Гранд тур на Перу и загадъчната Амазония от София

Оферта номер: Е1668
Вид транспорт: Самолет Самолет
16 дни - 14 нощувки
София-Перу-София
Цена от: 11830.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
17.09.2022 11830.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
.

София – Париж - Лима

Излитане от София в 07:20ч., кацане в Париж в 09:20ч.. Излитане от Париж в 10:30ч и кацане в Лима в 16:00 ч.

Добре дошли в „града на кралете”! Посрещане и трансфер до хотела, разположен в района Мирафлорес. По време на трансфера гидът подробно ще разкаже за предстоящото пътуване и ще отговори на въпросите ви. Настаняване в хотел Jose Antonio 4* /www.hotelesjoseantonio.com/ или подобен. Вечеря и нощувка. Надморска височина 150 м.

Ден 2 - Лима

Закуска. Панорамна обиколка на колониална Лима, която включва Площада на оръжията с катедралата, президентския дворец, кметството и резиденцията на католическия архиепископ, манастира Сан Франциско с уникалните катакомби – втори по големина в света след тези в Париж, пешеходната улица Унион и др. Ще посетим Пирамидата – т.нар.Хуака Пукляна – център за поклонение и жертвоприношения на древните индианци. Обиколката продължава в по-съвременните райони с красиви паркове, площади и улици, като Сан Исидро и Мирафлорес, където са съсредоточени основната туристическа инфраструктура,търговията и нощният живот на града. Посещение на Парка на любовта с известните гигантски скулптури „Двойка Андски любовници”. Ще разгледаме и „Музея на златото и оръжията” с уникална колекция от златни и сребърни украшения от древността , изработвани с изключително ювелирно майсторство, керамични предмети, текстил, както и колосално количество старинни оръжия от цял свят, събирани от един колекционер в продължение на десетилетия.

Обяд в перуански национален ресторант (включен в цената). От ресторанта се открива прекрасна гледка към Тихия океан. Завръщане в хотелa. Вечеря и
нощувка.

Ден 3 - Лима – Паракас – Наска

Ранна закуска –сух пакет. В 04:15 ч. отпътуване за Паракас с автобус (около 3 часа път).

След пристигане в града директно се отправяме към пристанището, откъдето с моторни лодки започва пътуването до Балестовите острови. По път ще видим знаменитата рисунка Свещник, направена от втърден пясък, разположена на северозапад от залива между двата известни плажа Мартин и Талпо. Свещникът е известен още като „Тризъбеца” или „Кактуса” и е дълъг повече от 120 метра.

Край Балестовите острови, наричани още „малките Галапагоси”, се наблюдават колонии от морски лъвове, Хумболтови пингвини, делфини, пеликани и различни птици, които тук достигат повече от двеста вида. Изключително богата фауна! След около два часа завръщане в пристанище Паракас, а следващата цел е град Ика, на около час път.Срещу допълнително заплащане посещение на регионалния исторически музей, в който ще се запознаем с културата на древните жители на Паракас. Само в този район археолозите са открили над 400 отлично запазени мумии в открити надгробни камери, както и деформирани черепи на индиански аристократи и трапанации, извършвани за да подчертават своя знатен произход.

В 14:00 ч. обяд в ресторант. След обяд, по желание, може да се посети оазиса Уакачина, известен с лечебната си вода и красивия ландшафт от дюни и палми.

В 16:00 ч. отпътуване за град Наска (около 2 часа път). Настаняване в хотел Majoro Nazca 4* или подобен.
Вечеря и нощувка. Надморска височина 588 м.

Ден 4 - Наска – Лима

Сутринта преди закуска е най-хубавото време за полет над линиите Наска – с дължина между 500 м и 8 км и заемащи площ от 350 кв.км. Ще летим с малки самолети, от които с помощта на пилотите ще можем да заснемем фигури на животни, птици, хора, триъгълници и линии, чието авторство и до днес си остава една от най-големите загадки в света. След завръщане в хотела закуска, а в 10:00 ч. посещение на акведукта и други технологични съоръжения от периода на културата Наска.

Отпътуване за Лима по панамериканското шосе, което пресича двете Америки от Аляска до Огнена земя, с обща дължина 47 958 км. Пътят е около 6 часа. Това е най-дългата магистрала в света! Пристигане в столицата на Перу, настаняване в хотел Jose Antonio 4* или подобен. Вечеря и нощувка. Надморска височина 150 м.

Ден 5 - Лима – Пуерто Малдонадо

След закуска трансфер до летището и полет за Пеурто Малдонадо, главният град в югоизточната част на Амазония. От летището ще се придвижим с моторна лодка по реката Тамбопата /включен обяд на борда/ до лоджата ни...в джунглата - Cayman Lodge Amazonia //https://www.cayman-lodge-amazonie.com//. Кратка почивка, след което следва началото на първата ни екскурзия из Амазония. Ще навлезем в природния резерват Инкатера, където ще се започнаем с екосистемата на Амазонската джунгла, ще срещнем впечатляващи представители на местната флора. Ще имаме възможност да наблюдаваме нощния живот в джунглата, както и прословутите амазонски каймани. Вечеря и нощувка. Надморска височина 183 м.

Ден 6 - Пуерто Малдонадо

Закуска. Първата половина на деня сме предвидили екскурзия до езерото Сачавакайок на територията на националния резерват Тамбопата. Ще се разходим с дървено кану из езерото, откъдето ще наблюдаваме амазонските обитатели: червени маймуни, за съжаление застрашени от изчезване, папагали ара, анаконди, костенурки. Водачът ще ни покаже различни тропически растения, които се използват като лекарства, много по мощни от тези, които можете да намерите в аптеките. Обяд на езерото, след което разходката продължава, все още не сме видели прослувутите хищни риби пирани.  Ще можем отблизо да видим един от символите на тропическата джунгла – птицата с огромна човка тукано, маймуни, ленивци, пъстри кълвачи и др. Вечеря в лоджата и вечерна разходка с лодка по реката в очакване да срещнем каймани и капибари. Завръщане в лоджата и нощувка.

Ден 7 - Пуерто Малдонадо – Куско

Закуска. Отново поемаме с моторна лодка по Мадре де Диас към Пуерто Малдонадо. Кратка обиколка на града и местния пазар. Пристигане на летището и полет за Куско. Трансфер от летището и настаняване в хотел San Augustin Plaza 4*/www.hotelessanaugustin.com.pe/. Вечеря и нощувка. Надморска височина 3390 м.

Ден 8 - Куско – Свещената долина

Закуска. Екскурзия в живописната Свещената долина по поречието на река Урубамба. Благодарение на своя климат и географска характеристика тя е особено ценна за инките, които са отглеждали различни зърнени култури, кока, картофи, плодни дървета и овошки. По път посещение на типичното селце Писак, откъдето можете да разгледате и закупите произведения на перуанските майстори като керамика и текстилни изделия. Обяд. Посещение на археологическия комплекс Олантайтамбо – гигантски селскостопански, административен, обществен, религиозен и военен комплекс от времето на инките. Вечеря и нощувка в хотел San Augustin Monasterio Recoleta 4* / www.hotelessanaugustin.com.pe/или подобен. Надморска височина 2700 м.

Ден 9 - Олантайтамбо – Мачу Пикчу – Куско

След закуска отпътуване към град Олантайтамбо, откъдето туристическият влак Vista Dome отвежда към град Агуас Калентес. След около 30-минути с автобус пристигане в Мачу Пикчу, изгубеният град на инките, разположен на 2400 м надморска височина. Посещение на главния площад, терасите, Храма на слънцето, храма на трите прозореца и др. Свободно време за самостоятелна разходка из комплекса. Завръщане в Агуас Калентес, обяд и малко свободно време.
Отпътуване с туристическия влак за Куско. Вечеря и нощувка в хотел San Augustin Plaza 4* или подобен. Надморска височина 3390м.

Ден 10 - Куско

Куско в превод от кечуа означава „пъп на света”. Според легендата, градът е основан през XII в. от първия инка Манко Капак – син на слънцето, който символично избрал мястото за града като забил златния си жезъл в земята.

След закуска обзорна екскурзия в Куско, по време на която ще посетите знаменития храм Кориканча („Дворецът на слънцето”), част от Доминиканския манастир, както и съседните руини: крепостта Саксауаман – монументален археологически комплекс с три допълващи се платформи, които имат 360 м дължина. Изграден е от огромни вулканични камъни и наподобява британския Стоунхендж; Кенко – церемониален религиозен център, в който инките са извършвали мумифицирането на своите знатни жители; Пука Пукара – охранителен и митнически пункт на инките по пътя за Куско; Тамбомачай – култов ритуален комплекс, посветен на водата. Тук Великият Инка обичал да почива. Завръщане в хотела в Куско, свободно време, вечеря и нощувка.

Ден 11 - Куско – Пуно

След закуска се отправяме към град Пуно с туристически автобус. По път почивка на археологическия комплекс Ракчи, където са руините на храма на Виракоча – според митологията на инките върховен бог, създал света и цивилизацията.

Следващата спирка е в Андахуайлияс, където ще разгледаме първата масонска църква в Южна Америка, чийто патрон е Свети Петър. Храмът е построен през 1580 г., със златни олтари, стенописи и картини. Заради вътрешното си оформление носи названието Сикстинската капела на Андите и удивително наподобява оригинала във Ватикана.

Обяд в местността Сикуани. Отпътуване за град Пуно. Пейзажът бързо ще се промени, рядката растителност ще смени плодородните полета. По време на този преход за първи път, на най-високата точка Ла Рая, ще спрем на надморска височина от над 4300 метра. Там ще ни ухажват местни търговци от народа аймара, по път ще срещаме на много места типичните перуански представители на перуанската фауна – алпаки и лами. Около 18:00 ще пристигнем в Пуно. Настаняване в хотел Royal Inn 4*/www.royalinnhoteles.com/ или подобен. Вечеря и нощувка. Надморска височина 3800м.

Ден 12 - Пуно – Титикака – Пуно

Град Пуно е разположен на брега на красивото езеро Титикака. По брега му и на плаващи острови, построени от тръстика, живеят индианците от племето Аймара, все още пазейки традициите, начина на живот, вярванията и националните костюми. Според легендите на инките, от дълбините на това езеро са дошли прародителите Манко Капак и Мама Оккло.

Пътуване с лодка из езерото Титикака, най-високото езеро в света, разположено на 3800 м.н.в. Посещение на два от островите: тръстиковият Урос и разположеният на над 4000 м надморска височина Такиле, от който се открива прекрасна гледкакъм езерото. Обитателите на двата острова са известни с качеството на своите тъкани и художествени занаяти. Живеят по законите и традициите на своите предци. Обяд. Завръщане в Пуно. Вечеря и нощувка.

Ден 13 - Пуно – Хулиака – Лима

След закуска трансфер до летището в град Хулиака. По пътя посещение на археологическата зона Силустани (4000м. надморска височина), където ще видим гигантските кули-гробници на инките и красивото езеро Умайо, някога част от Титикака. Полет до Лима, трансфер и настаняване в хотел Jose Antonio 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 14 - Лима - Париж

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет за Париж в 18:20 ч.

Ден 15 - Париж

Кацане в Париж в 13:55 ч. Свободно време. Нощувка в хотел 3* близо до летището.

Ден 16 - Париж - София

Полет от Париж в 10:20 и кацане в София в 14:05 ч.


Условия:

Минимален брой участници: 10

Срок за набиране на група: 20.08.2021


Условия за записване
Депозит 50% от пакетната цена. Доплащане до 60 дни преди датата на отпътуване.
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.Цената включва

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:  

 • Билет за международния полет София – Париж - Лима – Париж - София
 • Летищни такси – 360 евро/ 705 лв. към 04.08.2020 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • Вътрешни полети Лима –Пуерто Малдонадо, Пуерто Малдонадо - Куско; Хулиака – Лима
 • Билети за влака Куско – Мачу Пикчу – Куско
 • Лицензирани гидове и гид – преводач по целия маршрут на руски език
 • Индивидуални екскурзии и трансфери по програмата с екскурзовод по маршрута.
 • Включване в групи за: автобус Лима – Наска – Лима, екскурзията до Балестовите острови, полет на линиите Наска, екскурзията до Мачу Пикчу, автобуса Агуас Калентес - Мачу Пикчу - Агуас Калентес, автобуса Куско – Пуно, вътрешните полети, екскурзията до островите Урос и Текиле
 • Настаняване в двойни стаи, съгласно програмата
 • 4 нощувки със закуски в Лима
 • 1 нощувка със закуска в Наска
 • 2 нощувки в Пуерто Малдонадо
 • 1 нощувка в Свещената долина
 • 3 нощувки със закуски в Куско
 • 2 нощувки със закуски в Пуно
 • 1 нощувка в Париж в хотел 3* близо до летището
 • 13 вечери
 • 9 обяда
 • В Лима: обзорна екскурзия на Лима с музея на златото и обяд;
 • В Паракас: екскурзия до Балестови острови и обяд в град Ика
 • В Наска: полет над линиите Наска
 • Пълната програма в джунглата на Амазония
 • Екскурзия в Свещената долина и посещение на археологическия обект Олантайтамбо
 • В Куско: обзорна екскурзия в Куско; екскурзия до Саксауаман, Пука-Пукара и Кенко-Тамбомачай; екскурзия до Мачу-Пикчу с включен обяд
 • В Пуно: екскурзия с автобус от Куско до Пуно с разглеждане на Ракчи, Андахуайлияс и Пукара с включен обяд; Титикака с Урос и Такиле с включен обяд; екскурзия до Силюстани.
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” включваща COVID–19 защита с покритие до 10 000 евро за лица до 65 г. Пълните условия на застраховките можете да намерите ТУК!
 • Водач-преводач от фирмата-организатор.


 ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
 • Напитки по време на храненията, освен упоменатите в програмата
 • Неупоменати в програмата услуги и хранения
 • Такса за лодка  Паракас - 3 USD
 • Такса за полет с хеликоптер над Наска – 7 USD.

ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ДОПЛАЩАТ:

 • Такси на летищата в Перу – само при излитане, заплащат се лично на място: за вътрешни полети 10 USD; за международния полет 37 USD
 • Такса обслужване за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите по 5 евро на човек на ден – общо 70 евро, заплащат се при доплащането на договора
 • доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 48 лв.
 • Доплащане за единична стая - 1369 лв.
 • Застраховка “Отмяна на пътуването” с Евроинс – от 2% от пакетната цена. За повече информация моля, запитайте в офисите ни.

 

49/08
Етикети
балестови острови , peru ranni zapisvania , machu pikchu , titikaka , sveshtenata dolina , top travels , kusko , ekzotichni ekskurzi , peru , париж , samoletni ekskurzii , титикака , dalechni pyteshestvia top travels , самолетни екскурзии , екскурзии амазония , samoletni ekskurzii ot sofia , samoletni ekskurzii ot sofia , amsterdam , ранни записвания 2021 , балестови острови топ травелс , оферти за екскурзии топ травелс , перу , гранд тур на перу ранни записвания топ травелс , obikolni ekskurzii ranni zapisvania top travels , обиколки , pochivki , самолетни екскурзии от софия , obikolki , южна америка , ekskurzii , turove ranni zapisvania top travels , куско топ травелс , pochivki top travels , лима , екскурзии , naska , амстердам топ травелс , ranni zapisvania 2021 , южна америка топ травелс , dalechni pyteshestvia , dalechni ekskurzii , kusko , далечни пътешествия , ekzotichni ekskurzi , dalechni pyteshestvia ranni zapisvania , екзотични екскурзии , перу ранни записвания , turove , наска , мачу пикчу топ травелс , мачу пикчу , паракас , почивки , dalechni pyteshestvia ranni zapisvania top travels , далечни пътешествия ранни записвания , топ травелс , париж , турове ранни записвания топ травелс , peru ranni zapisvania , оферти за екскурзии , гранд тур на перу ттоп травелс , puno , обиколни екскурзии топ травелс , екзотични екскурзии топ травелс , далечни екскурзии топ травелс , оферти за ранни записвания , далечни пътешествия топ травелс , turove ranni zapisvania , екскурзии топ травелс , obikolni ekskurzii , гранд тур на перу , гранд тур на перу 2021 , почивки топ травелс , топ травелс , обиколни екскурзии , ranni zapisvania top travels , гранд тур на перу , перу топ травелс , куско , oferti za ranni zapisvania , перу ранни записвания топ травелс , peru , top travels , samoletni ekskurzii , oferti za ekskurzii ranni zapisvania , oferti za ekskurzii , ekskurzii ranni zapisvania , оферти за екскурзии ранни записвания топ травелс , dalechni ekskurzii , екскурзия до амазония 2021 , grand tur na peru top travels , balestovi ostrovi , екскурзии ранни записвания , obikolni ekskurzii ranni zapisvania , balestovi ostrovi , обиколни екскурзии ранни записвания , parakas , пуно , amsterdam , самолетни екскурзии от софия топ травелс , турове ранни записвания , obikolki top travels , далечни екскурзии , oferti za ranni zapisvania top travels , oferti top travels , machu pikchu , lima , амстердам , ранни записвания топ травелс , обиколни екскурзии ранни записвания top travels , naska , перу 2021 , оферти топ травелс , лима топ травелс , екскурзия южна америка , куско топ травелс , оферти за ранни записвания топ травелс , оферти за екскурзии ранни записвания , parakas , наска топ травелс , обиколки топ травелс , kusko , kusko , lima , grand tur na peru ranni zapisvania , паракас топ травелс , peru top travels , перу , peru , ekskurzii top travels , самолетни екскурзии , гранд тур на перу ранни записвания , титикака топ травелс , puno , sveshtenata dolina , свещената долина , амазония 2021 , екскурзия южна америка , grand tur na peru ranni zapisvania , амазония екскурзии , турове , titikaka , свещената долина топ травелс , turove top travels , grand tur na peru , турове топ травелс , obikolni ekskurzii top travels , далечни пътешествия ранни записвания топ травелс , куско , пуно топ травелс , гранд тур на перу и загадъчната амазония
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах