Екскурзия Дубай – 5 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Заминаване всеки понеделник през Февруари и Март и всеки вторник през Април и Май 2021         Уикенд в Малта 2021 Дати на заминаване всяка събота от 13.02 до 27.03.2021 и всеки петък от 02.04 до 17.12.2021/3 нощ         Екскурзия Дубай – 8 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Целогодишно 2021/7 нощ         

Екскурзия в Танзания - на сафари из Златния пръстен на Танзания

Оферта номер: Е1700
Вид транспорт: Самолет Самолет
Дати през 2021/9 дни - 7 нощ - Ранни записвания
София – Истанбул – Аруша – национален парк "Маняра" – Серенгети – Нгоронгоро – Тарангире – Аруша – Истанбул – София
Цена от: 7465.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
08.06.2021 7465.00 BGN Резервирай
20.07.2021 7465.00 BGN Резервирай
19.10.2021 7465.00 BGN Резервирай
16.11.2021 7465.00 BGN Резервирай
18.01.2022 7465.00 BGN Резервирай
11.02.2022 7465.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
Отпътуване от летище София в 16:05 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания “Turkish Airlines”. Пристигане на летището в Истанбул в 17:25 ч. Отпътуване в 19:50 ч. за Танзания с полет на авиокомпания “Turkish Airlines”.

Ден 2
Кацане на летище „Килиманджаро“ в Аруша в 05:10 ч. Аруша е танзанийската столица на сафаритата, разположена в подножието на връх Меру, в близост до планината Килиманджаро и националните паркове Маняра, Тарангире и Нгоронгоро. На север, по склоновете на връх Меру пък се намира национален парк „Аруша“. Самият град е основан от немците като център на колониалната администрация, заради умерения си климат. Трансфер до “Kibo Palace Hotel” (или подобен) в района на Аруша. Настаняване след 14:00 ч. Свободно време. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Отпътуване за национален парк „Маняра“ (пътуването отнема около 4 часа). Паркът обхваща западния бряг на езерото Маняра и част от него, като е със статут на национален парк от 1960 г., а през 1981г. местността е обявена за биосферен резерват под егидата на ЮНЕСКО. След пикник за обяд в Маняра, екскурзията продължава със сафари през късния следобед, когато е най-подходящото време да се наблюдават животните в парка. Навлизайки от изток в него, пред вас ще се открият стръмните склонове на Източноафриканската рифтова долина, които формират спираща дъха гледка на фона на езерото. Сред високите дървета в гората скачат маймуни от клон на клон, докато слоновете седят на сянка. Други често срещани животни по време на сафарито са още зебри, импали, жирафи, биволи, хипопотами и други. Настаняване в Lake Manyara Kilimamoja Lodge (или подобен). Нощувка.

Ден 4
Закуска. Отпътуване за националния парк Серенгети през каньона Олдувай (продължителност на пътуването около 3-4 часа). По пътя посещение на селище на масаите. Екскурзията продължава към каньона Олдувай – археологически обект, разположен в източните равнини на Серенгети, където са открити първите находки, свидетелстващи за произхода и еволюцията на човещкия вид. Неповторимият пейзаж се е образувал от същите тектонски сили, които са образували Голямата рифтова долина преди милиони години. Късно вечерта отпътуване и настаняване в “Ole Serai Luxury Camp“ (или подобен). Вечеря. Нощувка.

Ден 5
След закуска ще се потопите в дивата природа на Серенгети, където ще прекарате целия си ден на сафари в парка. Починете си, докато сте на пикник по време на обяд и изучавайте това място, представляващо обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Национален парк Серенгети, без съмнение, е най-известният резерват за диви животни в света, ненадминат с природната си красота и научна стойност. Той е успял да запази девствеността на природната си красота. Биоразнообразието в природния парк се състои от 70 големи бозайници и около 500 вида птици. Дом е на „петте големи животни”: слонове, носорози, биволи, лъвове и леопарди. Името му произлиза от езика на масаите и означава „безкрайни равнини”. Серенгети е най-големият парк в Танзания и неговата територия навлиза и в югозападната част на Кения, където е известен с името Масай Мара. Връщане в “Ole Serai Luxury Camp“ (или подобен). Вечеря. Нощувка.

Ден 6
След закуска денят продължава отново със сафари в национален парк Серенгети. Пикник по време на обяд. Връщане обратно в “Ole Serai Luxury Camp“ (или подобен). Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Отпътуване за кратера Нгоронгоро. Тази защитена територия се намира във Великата рифова долина. Кратерът представлява гигантска дупка в земната кора. Прекрасната природа там се състои от множество вулкани, планини, равнини, езера и археологически обекти. На 1600 м надморска височина, дъното на Кратера е белязано от редица водни дупки и е подслон на почти 30 000 животни във зона, която е естествено затворена от наклона на вулкана. Сафари в границите на кратера, където е най-подходящото място в Танзания да се види черен носорог, както и стада от лъвове, включително и величествените мъжки с черна грива. Има множество пъстроцветни фламинго и най-различни видове водни птици. Освен тези видове могат да се наблюдават още: леопард, гепард, хиена, други членове на семейство антилопи и малки бозайници. Късния следобед се отпътува за “Ngorongoro Oldeani Mountain Lodge“ (или подобен). Вечеря. Нощувка.

Ден 8
Закуска. Отпътуване за националния парк Тарангире (пътуването отнема около 2ч.). Този парк е впечатляващ през сухия сезон, когато много от мигриращите диви животни се завръщат при целогодишно пълноводната река Тарангире. Големи стада от гнута, зебри, слонове, големи южноафрикански антилопи и орикси се събират и остават в Тарангире до началото на дъждовете, когато мигрират отново към други райони с поляни, подходящи за паша. Трансфер до “Kibo Palace Hotel“ (или подобен) в Аруша. Нощувка.

Ден 9
Закуска (сух пакет). Напускане на хотела. Трансфер до летище „Килиманджаро“. Отпътуване за Истанбул в 06:00 ч с полет на авиокомпания “Turkish Airlines”. Пристигане на летището в Истанбул в 12:55 ч. Отпътуване за България в 19:25 ч. Пристигане на летище София в 20:45 ч.

Продължителност на туристическата програма: 9 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма: 1 ден
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет

Специални цени с включена отстъпка по случай кампания “Черен петък” валидни само за НОВИ резервации за дати 20.07, 19.10 и 16.11 през 2021 г.: 10% отстъпка при 100% плащане, 5% отстъпка при 50% плащане, 3% отстъпка при 15% плащане!

Срок на валидност на кампанията – от 20.11 до 04.12.2020 г. или до изчерпване на промоционалните места!
Посочените промоционални цени са валидни само при внасяне на съответния депозит или пълно плащане на резервацията в зависимост от избраната отстъпка! За всички резервации със специални цени от кампанията "Черен петък" - възможност за смяна на дата или направление до 60 дни преди избраната първоначална дата на пътуване!


Доплащане за единична стая: +713 лв.
Доплащане за виза за Танзания на турист: 50 евро

Цената включва:
- Самолетен билет София - Истанбул - Килиманджаро - Истанбул - София в икономична класа, с включени летищни такси на авиокомпания "Turkish Airlines" с 30 кг чекиран багаж и 8 кг ръчен;
- 2 нощувки със закуски в "Kibo Palace Hotel" **** (или подобен) в района на Аруша;
- 1 нощувка на база пълен пансион в "Lake Manyara Kilimamoja Lodge" (или подобен) в района на национален парк "Маняра" (включва закуска, пикник-обяд и вечеря);
- 3 нощувки на база пълен пансион в "Ole Serai Luxury Camp" (или подобен) в района на Серенгети (включва закуска, пикник-обяд и вечеря);
- 1 нощувка на база пълен пансион в "Ngorongoro Oldeani Mountain Lodge" (или подобен) в района на Нгоронгоро (включва закуска, пикник-обяд и вечеря);
- Трансфер летище - хотел - летище;
- Транспорт по програмата;
- Описаните в програмата сафарита с джипове тип "Land Cruiser" 4х4;
- Описаната програма с включени входни такси за националните паркове;
- Англо-говорящ шофьор-екскурзовод по време на сафаритата;
- Водач-преводач от агенцията;
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR на застрахователна компания "Армеец".

Цената не включва:
- Виза за Танзания;
- Входни такси за други музеи, обекти и прояви посещавани по желание;
- Бакшиши (около 5 USD на турист на ден - заплаща се задължително на място);
- Разходи от личен характер.
- За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Пояснения:
- Цената на екскурзията е определена при следните валутни курсове: 1 USD = 1,75 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 5 % агенцията си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока.
- Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпаниите.
- Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
- Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
- Екскурзията се провежда при минимум 16 записани туристи.
- Часово време: София – 12 ч.; Танзания – 13 ч.
- Местната валута - Танзанийски шилинг (TZS)
- Валутен курс: 0.0008241 BGN, 1 TZS = 0.0004212
- Цената на програмата може да търпи промени по време на местни национални празници.
- Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Препоръчва се имунизация срещу жълта треска.
- Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Краткосрочната танзанийска виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. При подаване на заявление за издаване на виза в посолството на Танзания в Берлин срокът за обработката на документите и издаването отнема 2 седмици. Цената на услугата е 50 евро. Експресни визи се издават в рамките на 24 часа на всеки работен ден, като цената е 70 евро. Заплащането е в брой или с чек (при чекове от български банки се начисляват 16 евро върху сумата). Заявлението за виза може да се подаде лично или с препоръчана поща, като в плика се поставя сумата, съответно чекът. Заявления за виза могат да бъдат сваляни от интернет страницата на посолството на Танзания в Берлин: //www.tanzania-gov.de/ Съществува възможност и за подаване на заявление и получаване на виза на международните летища на Танзания (Дар ес Салаам, Килиманджаро и Занзибар). Необходима е поне 1 цветна снимка - паспортен формат.

13/12
Етикети
оферти екзотика 2021 , екзотика , 2021 в занзибар , почивка , оферти екзотични екскурзии 2021 , топ цена , ekskurzia do tanzania i zanzibar 2021 , екзотични екскурзии 2021 , екскурзия танзания , килиманджаро , ekskurzii tanzania , екскурзия танзания , ekskurzii tanzania , екскурзия до танзания , сафари в танзания 2021 , екскурзия в танзания , ekskurzii zanzibar , екскурзии танзания и занзибар , екскурзия до танзания , 2021 в танзибар , екскурзия до танзания и занзибар , почивка на о-в занзибар и сафари в танзания , обслужване на български език , екскурзия занзибар , оферти танзания , оферти занзибар , ekskurzia do tanzania i zanzibar , почивка на о-в занзибар 2021 , танзания и занзибар , почивка занзибар , safari v tanzania , екскурзии танзания и занзибар , 2021 танзания , танзания и занзибар 2021 , екскурзии танзания и занзибар , ekskurzii zanzibar , почивка на о-в занзибар и сафари в танзания , бохемия , ниски цени , занзибар , серенгети , екзотична екскурзия до танзания и занзибар , екскурзия до танзания и занзибар , aруша , exotica , екскурзия занзибар , сафари в африка , танзания 2021 , почивка в занзибар , сафари в танзания 2021 , танзания , занзибар 2021 , доха , почивка в занзибар , нгоронгоро , екзотика 2021 , екзотика танзания , екскурзия до танзания , почивка на о-в занзибар , екскурзия до танзания , екскурзии танзания и занзибар , екзотична екскурзия до танзания и занзибар , танзания 2021 , сафари в танзания , екзотични екскурзии 2021 , занзибар , почивка в зинзибар , сафари в танзания , дар ес салаам , екскурзия до занзибар , танзания , екскурзия , зинзибар , сафари , почивка о-в занзибар
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах