Екскурзия в АВСТРАЛИЯ - Сидни и Мелбърн - със самолет и водач от България!

Оферта номер: Е1705
Вид транспорт: Самолет Самолет
Пролет - Есен 2022/10 дни - 7 нощувки
София - Доха - Сидни - каньон Трите сестри - Мелбърн - Филип Айлънд - Мелбърн - Доха - София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Отпътуване от летище София (Терминал 2) в 12:25 ч. за Доха с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане в 18:15 ч. на летището в Доха. Отпътуване за Сидни в 20:10 ч. с полет на авиокомпания "Qatar Airways".


Ден 2

Пристигане в 18:55 ч. на летището в Сидни - най-старият и най-големият град в Австралия и столица на щата Нов Южен Уелс, обявен за един от най-красивите градове в света, благодарение на топлия климат, пристанището си, красивото крайбрежие и градския живот. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел "Mercure Sydney" **** (или подобен). Нощувка.


Ден 3

Закуска. Панорамна обиколка на Сидни: историческата част на града, известна с прозвището си "Скалите", разположена на южния бряг на пристанището в Сидни, популярна туристическа зона с невероятна гледка към моста Харбър, с разнообразие от сувенирни и занаятчийски магазини, както и много тематични и исторически пъбове; Операта - открита на 20 октомври 1973 г., една от най-модерните и емблематични сгради в света и най-посещавания туристически обект в Австралия; мостът "Харбър" - най-големият мост в Сидни, открит на 19 март 1932 г.; "стола на г-жа Маккуайьр" - скала изрязана във формата на пейка, специално направен за съпругата на губернатор Маккуайьр, за да може да наблюдава пристанището на Сидни; световно известният плаж "Бонди Бийч" - плажна ивица, дълга около километър, един от най-посещаваните плажове през цялата година; скалната формация, известна с прозвището "дупката" със спиращи дъха гледки към Тасманово море. Свободно време - необходимо е ползване на местен и градски транспорт. По желание криуз с вечеря – Captain`s Club Dinner Cruise (без включени напитки) (с продължителност от 19:00 ч. до 21:30 ч.). Нощувка.


Ден 4

Закуска. Свободно време в Сидни - необходимо е ползване на градски транспорт. По желание целодневна екскурзия "Сините планини" - красива и величествена природна местност, включена в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, с над един милион хектара скали, непокътнати храсталаци, дълбоки каньони и буйни гори. Името на тези планини идва от синкавата мъгла, дължаща се на капчиците масло от листата на евкалиптовите дървета, които ги покриват. Местността представлява висока равнина от пясъчник и е предпочитано място за любителите на планинските изживявания. По време на екскурзията се стига до Ехо Пойнт, най-доброто място за разглеждане и наблюдение на известната скална формация "Трите сестри". Пътуването продължава до Синик уърълд, където можете да станете свидетели на необятността на Сините планини и да се възползвате от една от допълнителните атракции - "Сийник скайуей", която предлага единствената разходка с гондоли в Австралия на 300 м. височина над каньона или "Сийник рейлуей", което педставлява спускане със зъбчата железница по наклон от 52 градуса (влакчето и гондолата се заплащат допълнително на място). Посещение на малкото градче Леура. Обяд. Следобед посещение на природния парка "Федърдейл", където може да видите коали, кенгурута, вомбати и динго. Връщане в Сидни около 17:00 ч. като се минава през предградието Хоумбуш, мястото, където са проведени Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището. Отпътуване за Мелбърн в 13:00 ч. Пристигане в 14:35 ч. на летището в Мелбърн. Трансфер до хотел "Batman's Hill on Collins" **** (или подобен). Настаняване. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Панорамна обиколка на Мелбърн - смятан за търговската столица на Австралия, градът и околните предградия са дом на модерни търговски центрове и бутикови магазини с марки и продукти от световна класа: емблематичната зала за крикет в Мелбърн (MCG), която е домакин на срещите по австралийски футбол и мястото, където е създаден т.нар. тестов криект; Род Лейвър Арена, където се провежда Откритото първенство по тенис в Австралия; Албърт парк, където се намира пистата Гран При на Формула 17; величествената сграда на Парламента - най-голямата сграда от 19-ти век в Австралия, чието изграждане започва през 1855 г. и продължава на етапи до 1929 г. и която се счита за един от най-добрите примери за архитектура от този период навсякъде по света; пазарът на Кралица Виктория - единственият оцелял пазар от 19-ти век, който е най-големият пазар на открито в южното полукълбо; градините "Фицрой "- разположени са на площ от 26 хектара и са високо ценени заради тяхното историческо и градинарско значение, а в сърцето на градините се намира къщата на капитан Кук; Мемориалният паметник в чест на загиналите австралийски войници през Първата световна война, един от най-големите паметници в страната и най-известната забележителност на Мелбърн. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Свободно време в Мелбърн - необходимо е ползване на градски транспорт или по желание целодневна екскурзия по Големия океански път - един от най-живописните крайбрежни пътища с възможност да се насладите на красивата крайбрежна ивица със сурови и стръмни варовикови скали, широки плажове с бели пясъци и зашеметяващи горски пейзажи. Всеки километър на Големия океански път предоставя уникални гледки. Екскурзията минава покрай огромните скални късове "Дванайсетте апостола", които се издигат от Южния океан. Възможност за разходка по дъсчените пешеходни пътеки по крайбрежието, за да се насладите на пейзажа от различните наблюдателни платформи. Екскурзията продължава към великолепното ждрело Лох Ард, кръстено на корабокруширалия клипер Лох Ард, който в нощта на 1 юни 1878 г. се разбива в скалите и 52-ма души намират смъртта си тук. Обяд в местен ресторант в Аполо Бей. Посещение на националния парк Порт Кембъл, за да се запознаете с трагичната история на над 5 кораба, корабокруширали край това скалисто крайбрежие. Най-коварният участък от крайбрежето е района на скалните късове "Дванадесетте апостоли", поради което тази част от крайбрежието е известна още като "брегът на корабокрушенеца". Пътуването продължава до останките на т.нар. Лондонски мост - скално образувание под формата на арка, образувано в резултат на постоянната ерозия, чиято част откъм брега през 1990 г. се срутва внезапно. Връщане в Мелбърн. Нощувка. 


Ден 8

Закуска. Свободно време в Мелбърн - необходимо е ползване на градски транспорт или по желание целодневна ексурзия "Филип Айлънд". По пътя за остров Филип ще можете да видите коали, да храните кенгуру, да видите папагали и други животни. Посещение на остров Чърчил - едно пътешествие назад във времето с възможност да се насладите на спокойната атмосфера на острова. Посещение на Центъра за опазване на коалите, където ще имате възможност да ги видите от близо в естествената им среда. На остров Филип ще имате възможност да наблюдавате и един наистина уникален спектакъл – т.н. "парад на пингвините", по време на който, всяка привечер при здрач, пингвините излизат от морето и маршируват по брега до техните хралупи в пясъчните дюни. Остров Филип е резерват на австралийска фауна, което го прави много специално място. Връщане обратно в Мелбърн. Нощувка.


Ден 9

Закуска. Напускане на хотела (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Трансфер до летището. Отпътуване за Доха в 22:30 ч. с полет на авиокомпания "Qatar Airways".


Ден 10

Пристигане на летището в Доха в 05:15 ч. сутринта. Отпътуване за България в 06:55 ч. с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Кацане на летище София (Терминал 2) в 11:25 ч.


Цената включва
  • Самолетен билет София - Доха - Сидни и Мелбърн - Доха - София с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 30 кг на авиокомапния "Qatar Airways"
  • Самолетен билет за вътрешен полет Сидни - Мелбърн с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 23 кг на авиокомпания "Virgin Australia"
  • Всички описани в програмата трансфери;
  • 3 нощувки със закуски в хотел "Mercure Sydney" **** (или подобен) в Сидни
  • 4 нощувки със закуски в хотел "Batman's Hill on Collins" **** (или подобен) в Мелбърн
  • панорамна обиколка на Сидни с местен екскурзовод
  • панорамна обиколка на Мелбърн с местен екскурзовод
  • Водач-преводач от България
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR на "Застрахователно Дружество Евроинс" АД


Цената не включва
  • виза за Австралия
  • Разходи от личен характер
  • круиз с вечеря "Captain`s Club Dinner Cruise" (без включени напитки) (около 2 часа)
  • целодневна екскурзия "Сините планини" с включен обяд
  • целодневна екскурзия по "Големия океански път" с включен обяд
  • целодневна екскурзия "Филип Айлънд" (без включен обяд)
  • Бакшиши (2 AUD на турист на ден за екскурзовода и 1 AUD на турист на ден за шофьора)
  • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
 

настаняване валидна
(от - до)
цена
Допълнително легло в двойна стая - с допълнително потвърждение - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 1127 BGN


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
криуз с вечеря – Captain`s Club Dinner Cruise (без включени напитки) (с включен трансфер от/до хотела) на турист при минимум 10 записани туристи до 100 години / 356 BGN
 
целоднвена екскурзия "Сините планини" с включена входна такса за природния парк "Федърдейл" и обяд (без включени напитки) на турист при минимум 10 записани туристи до 100 години / 350 BGN
 
целодневна екскурзия по Големия океански път с включена входна такса за национален парк "Порт Кембъл" и обяд (без включени напитки) на турист при минимум 10 записани туристи до 100 години / 446 BGN
 
целодневна ексурзия "Филип Айлънд" с включена входна такса за Парада на пингвините, Центъра за опазване на коалите и остров Чърчил на турист при минимум 10 записани туристи до 100 години / 426 BGN
 


Пояснения:
  • Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
  • Часово време: София – 12 ч.; Австралия- +7 ч.
  • Местна валута: Австралийски долар
  • Валутен курс: 1 € = 1,61 AUD; 1 $ = 1,44 AUD
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • При промяна на валутния курс с повече от 5% и/или на цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
  • Екскурзията се осъществява при минимум 15 туристи.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Подробна визова информация можете да откриете на сайта на Департамента по имиграция и гранична защита на Австралия на адрес //www.border.gov.au/Trav/Visa-1. Сайтът предоставя възможност за електронно подаване на заявления за визи. Визови такси Визовите такси са между 135 и 365 австралийски долара в зависимост от вида виза, като за някои видове визи за дългосрочен престой достигат 550 долара. Визите eVisitor (подклас 651) и Electronic Travel Authority (подклас 601) са безплатни.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Препоръчителни имунизации: хепатит А.



13/09
Етикети
обиколна екскурзия на австралия , екскурзия мелбърн , гранд тур на австралия , оферти австралия , екскурзия мелбърн , екскурзия мелбърн , обиколна екскурзия на нова зеландия , екскурзия в австралия , организирано пътуване до австралия , екскурзия с група в австралия , обиколна екскурзия на австралия , екскурзия в австралия , гранд тур на австралия , австралия , австралия 2023 , екскурзии австралия , екскурзия в австралия - сидни и мелбърн 2022 , екскурзия в австралия - сидни и мелбърн , обиколна екскурзия на австралия , ekskurzia v australia , toptravels , екскурзии нова зеландия , екскурзия в австралия , екскурзия австралия , екскурзия в австралия , екскурзия в австралия , организирано пътуване до австралия , екзотични екскурзии 2023 , екскурзия в австралия , куранда , кернс , екскурзия с група в австралия , сидни , оферти нова зеландия , големият бариерен риф , екскурзия с група в австралия , екскурзия австралия , екскурзии австралия , австралия , гранд тур на австралия 2022 , нова зеландия 2023 , екскурзия сидни , оферти австралия , куинстаун , организирано пътуване до австралия , обиколна екскурзия на австралия , екскурзия нова зеландия , екскурзия в сидни , екзотични екскурзии 2023 , екскурзия австралия , мелбърн , екскурия в австралия , екскурзия с група в австралия , обиколна екскурзия на австралия , организирано пътуване до австралия , уелингтън , екскурзия сидни , екскурзия в австралия - сидни и мелбърн , top travel , екскурзии нова зеландия , организирано пътуване до австралия , окланд , екскурзия сидни , австралия 2023 , екскурзия австралия 2023 , организирано пътуване до австралия
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах