ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

РЕЧЕН КРУИЗ ПО ДУНАВ - АВСТРИЯ, СЛОВАКИЯ, УНГАРИЯ

Оферта номер: Е1708
Вид транспорт: Самолет Самолет
11 нощ, 13 дни
Виена - Дюрнщайн - Мелк - Линц - Братислава - Будапеща - Естергом - Виена


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Речен круиз из Австрия, Словакия и Унгария
Програма
1 ден 04.10.2022 Виена
Настаняване на круизния кораб във Виена след 16.00 ч. Преди вечеря на борда ще ви посрещне изисканият корабен персонал с коктейл за добре дошли.

2 ден 05.10.2022 Виена
Сутринта ви предлагаме обиколка на Виена, град пълен с красиви монументи, дворци, паркове и чаровни кафенета. Ще започнем с автобусна екскурзия на Ринга, по който са разположени едни от най-известните виенски сгради: Урания, Операта, Парламента, двореца Хофбург, Кметството, Бург театър и Виенският университет. После ще продължим пеша, преминавайки край музея Албертина, през известната улица Грабен до църквата Свети Стефан. За желаещите, предлагаме посещение на двореца Шонбрун, лятната резиденция на Хабсбургите. Състои се от 1441 стаи и е най-важният архитектурен, културен и исторически монумент в страната. По време на обиколката ще видите част от стаите, обитавани от императорското семейство, а после ще имате свободно време, за да се разходите из дворцовите градини. От 1996 г. комплексът е включен в листата на ЮНЕСКО, като брилянтен пример за барокова архитектура и синтез на изкуствата. Днес дворецът посреща над 2.5 милиона туристи годишно. Корабът отплава в 23.00 ч.

3 ден / 06.10.2022 Дюрнщайн – Мелк
Тази сутрин ще пристигнем в района на Дюрнщайн, красиво разположен в долината Вахау, известна като „земята на Нибелунгите“ и изпълнена с плеяда от исторически артефакти – средновековни крепости, дворци и църкви. Ще се разходим из средновековния център в подножието на старинния замък на Ричард Лъвското сърце, а после ще дегустираме качествени вина от района Вахау. Ще се върнем на борда в 12.00 ч. за обяд. В 15.00 ч. ни очаква посещение на манастира в Мелк, духовен и културен център на Австрия над 1000 г. Изградено в стил барок, абатството в Мелк е най-голямото в Европа. Впечатляващата библиотека на манастира събира манускрипти още от 12 век. Тя играе и ключова роля в прочутия роман „Името на Розата“ на Умберто Еко. Отплаваме в 20.00 ч.

4 ден / 07.10.2022 Линц
Днес сме в Линц до 14.00 ч. Предлагаме ви да разгледате един град, пълен с контрасти, културна столица на Европа и част от листата на ЮНЕСКО. Ценителите на сладкарското изкуство ще имат възможност да посетят местна сладкарница, за да опитат една от най-известните австрийски торти – Линцер, вълшебна смес от ядки и канела, която се прави по най-старата рецепта за торта в света. След обяд, в обятията на речния бриз, ще имате възможност да се отпуснете на откритата палуба и да се полюбувате на красивата панорама, край която плаваме.

5 ден / 08.10.2022 Братислава
Днес сме в Братислава до 19.00 ч., град с прекрасно запазен средновековен център. Въпреки че е една от най-младите европейски столици, тя има история на 2000 г. и е единствената, която граничи с две държави – Австрия и Унгария. Градът е имал свой университет още през далечната 1465 г. По време на екскурзията ще видите катедралата Свети Мартин, най-известната готическа сграда в града, в която е коронясана самата Мария Тереза. След това можете да се впуснете из уличките на стария град, сред красиви скулптури и фонтани.

6 ден / 09.10.2022 Будапеща
Тази сутрин пристигаме в Унгария и ще имате цял ден на разположение, за да видите най-доброто от столицата Будапеща. Ще разгледате Буда и Пеща, красиво разположени на двата бряга на Дунав. Ще видите Операта, Площада на Героите, църквата Свети Стефан, една от най-големите синагоги в Европа, в която е свирил самият Ференц Лист и впечатляващата сграда на Парламента, разположена на площ от 18 000 м2. Пресичайки реката по един от известните мостове, ще се изкачите до крепостта Буда и църквата Свети Матияш, в която Сиси и съпругът ѝ са короновани за владетели на Унгария. Ще имате възможност за прекрасни панорамни снимки на града от известните Рибарски бастиони. Корабът отплава в 4.00 на следващата сутрин.

7 ден / 10.10.2022 Естергом
Тази сутрин сме в Естергом, първа столица на Унгария между X и XIII век и център на католическата църква в страната повече от 1000 г. Днес градчето Естергом, разположено на Големия завой, е резиденция на архиепископа на Унгарската католическа църква. В него е роден и коронован първият унгарски крал Стефан. Най-впечатляващата сграда в Естергом е Базиликата, издигаща се на 100 метра на хълм над града. В нея се намира най-големият олтар в света с размери 13 х 6.5 метра, а капелата Бакош, построена през 16 век, е най-ценната реликва от унгарския ренесанс. Корабът отплава в 13.00 ч. за Австрия.

8 ден / 11.10.2022 Виена
Заредени и обогатени, отново сме във Виена. След закуска в 09.00 ч. нашият круиз приключва и напускаме кораба.



Цената включва
7 нощувки в двойна каюта;
7 закуски, 6 обяда, 7 вечери;
Вода, чай и кафе на закуска, обяд и вечеря;
Следобедно кафе със сладки или вечерен снек;
Чай и кафе на самообслужване от 06.00 ч. до 22.00 ч.;
Коктейл за добре дошли, включва 1 напитка;
Капитанска вечеря със специално меню;
Пристанищни такси;
Жива музика в бара;
Интернет в общите части на кораба;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
Слушалки по време на екскурзиите;
Тур мениджър по време на круиза на български език.


Цената не включва
  • Самолетен билет и двупосочен трансфер /оферират се при събиране на групата/;
  • Напитки и минибар;
  • Интернет в стаите;
  • Бакшиши към персонала – препоръчителна сума 7 евро на човек, на ден за персонала и 2 евро на ден за круиз директора – заплащат се на място в края на круиз.
  • Промяна на име по-малко от 30 дни преди началото на круиза – 100 лв.
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 12 лв.
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 34 лв.
  • Застраховка Отмяна на пътуване.
  • Резервиране на каюта с конкретен номер – 100 лв.
  • Допълнителни екскурзии.
Цените на круиза са базирани на настоящите цени на горивата и пристанищните такси. При промяна може да се начисли горивна такса, за която ще бъдете информирани не по-късно от 21 дни преди началото на круиза.


Условия:
  • Цената е валидна при минимум 20 пълно платили.
  • Клиентът може да се настани на кораба в първия ден на круиза след 17.00 ч.
  • Освобождаването на кораба в последния ден е в 09.00 ч.
  • При метеорологични проблеми е възможна промяна в местата и часовете на спиране на кораба.
  • Дата за потвърждаване на круиза 01.09.2022 или по-рано при събрана група.
  • Необходими документи: валидна лична карта или валиден задграничен паспорт.
  • Ковид: за качване на борда е необходим ваксинационен сертификат или ПСР тест.
  • Часовете на пристигане и отпътуване са примерни. Възможни са промени.
  • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
  • Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица № 03700100003571 от 29.11.2021 г
  • Агенцията предлага застраховка Отмяна на пътуване.

Резервации:
Резервации се приемат с авансово плащане от 30%.
Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.
Хотели
Цени
Палуби В двойна каюта Единична каюта Дете 2-11,99 г.
Основна 1895 лв. 2615 лв. 1625 лв.
Средна предна част 1990 лв. 2715 лв. 1680 лв.
Средна 2315 лв.   1995 лв.
Горна 2590 лв.   2175 лв.
Детето ползва отстъпка като 2-ри човек в стая с 1 възрастен.
Единичните каюти са само на запитване.
Няма тройно настаняване.

Круизен кораб Crucestar
Корабът е с капацитет 154 пасажери. На разположение на гостите са ресторант, панорамен бар, библиотека, слънчева пауза с шезлонги. На борда има безжичен интернет в общите части.
Каютите на основна палуба и средна предна палуба са с площ от 11 м2 с прозорци, които не се отварят и 2 разделени легла, от които едното може да стане софа през деня, а другото да се сгъне в стената.
Каютите на средна и горна палуба са с площ от 14 м2, с големи прозорци, които се отварят настрани и предоставят прекрасна гледка. Леглата могат да бъдат събрани или разделени.
Всички каюти имат климатик, сателитна ТВ, сешоар, сейф, телефон, баня и тоалетна.

Информацията за кораба е валидна към 14.05.2022 г., възможни са промени.

37/07
 
Етикети
ранни записвания , ранни записвания топ травелс , avstralia , оферти за почивки топ травелс , сидни , почивки , самолетни екскурзи , скалният монолит улуру , oferti avstralia , ранни записвания екскурзии топ травелс , dalechni pytuvania top travels , oferti za ekskurzii , кинг крос , австралия със самолет , почивки топ травелс , oferti top travels , самолетни почивки от софия , екзотични почивки с водач , oferti , ranni zapisvania ekskurzii top travels , oferti avstralia top travels , ekzotichni oferti top travels , екзотични оферти , оферти за почивки , великия океански път , ekzotichni pytuvania top travels , oferti za ranni zapisvania , самолетни почивки , самолетни почивки от софия топ травелс , ekzotichni oferti , оферти топ травелс , дъ рокс , samoletni ekskurzii ot sofia , samoletni pochivki , оферти за екскурзии , дарлингхърст , суверен хил , екскурзии , екзотични почивки с водач топ травелс , самолетни почивки топ травелс , samoletni ekskurzii ot sofia , мелбърн , ekzotichni oferti , куранда , падингтън , ранни записвания почивки топ травелс , кернс , samoletni pochivki ot sofia top travels , ekzotichni pochivki s vodach top travels , кейп трибулейшън , oferti za pochivki , оферти австралия топ травелс , pochivki , ранни записвания екскурзии , ekzotichni pytuvania , ранни записвания австралия топ травелс , samoletni pochivki top travels , оферти за екскурзии топ травелс , екзотични оферти , ekzotichni oferti top travels , ekzotichni pytuvania top travels , самолетни екскурзи от софия , ranni zapisvania avstralia , pochivki top travels , екзотични почивки с водач , ranni zapisvania avstralia , националния парк дейнтри , ekskurzii top travels , ekzotichni pochivki s vodach , екзотични оферти топ травелс , ранни записвания почивки , samoletni ekskurzii , ekzotichni pytuvania , ranni zapisvania pochivki top travels , samoletni pochivki ot sofia , от сидни до големия бариерен риф , оферти , екзотични оферти топ травелс , avstralia sys samolet , avstralia sys samolet top travels , ranni zapisvania pochivki , ранни записвания австралия , екскурзии топ травелс , oferti za ranni zapisvania top travels , австралия със самолет топ травелс , австралия , ranni zapisvania ekskurzii , дарлинг харбър , големия бариерен риф , далечни пътувания топ травелс , samoletni ekskurzii top travels , далечни пътувания , oferti za ekskurzii top travels , оферти австралия , ranni zapisvania , екзотични почивки с водач топ травелс , ekzotichni ekskurzii s vodach top travels , австралия топ травелс , avstralia top travels , oferti za pochivki top travels , самолетни екскурзи от софия топ травелс , самолетни екскурзи топ травелс , ranni zapisvania top travels , айерс рок , ekskurzii , ekzotichni ekskurzii s vodach , dalechni pytuvania
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах