Почивка в Малта през Август 01.08 - 31.08.2020/3,4,5 и 7 нощ         Почивка във Варадеро, Куба Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Доминикана 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         

Китай – тайните на Изтока, с посещение на манастира Шаолин!

Оферта номер: Е1716
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 нощ /11 дни - Ранни записвания
София - Доха - Ченду - Сиан - Денфенг - Пекин - Доха - София
Цена от: 3319.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
09.09.2020 3655.00 BGN Резервирай
13.04.2021 3655.00 BGN Резервирай
26.05.2021 3319.00 BGN Резервирай
08.09.2021 3655.00 BGN Резервирай
15.10.2021 3319.00 BGN Резервирай
13.04.2022 3655.00 BGN Резервирай
25.05.2022 3319.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 12:25 ч. за Ченду през Доха с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане в Доха в 18:15 ч.

2 ДЕН
Отпътуване от Доха в 01:55 ч. за Китай. Пристигане в Ченду в 13:55 ч. Ченду е столица на провинция Съчуан, известен със своята дълга и славна история, превръщащ се в истинска туристическа дестинация. Трансфер до хотела. Настаняване след 14:00 ч. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска. Екскурзия до планината Лешан, включена в списъка на световното и културно наследство на ЮНЕСКО, която се намира в югозападната част на провинция Съчуан. Там се намира най-голямата и най- висока статуя в света на Буда, висока е 71 м. и е широка 28 м. Построен е по време на династията Тан (618-907). Статуята е издълбана в самата скала, която се намира на сливането на три реки Minjiang, Dadu и Qingy. Посещение на пещерните храмове Махао, едно от най-живописните места в района на Лешан. Връщане в Ченду. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

4 ДЕН
Закуска. Посещение на центъра за развъждане и отглеждане на панди, където ще имате рядката възможност да се докоснете до един от най-опазваните видове в света. Посещение на един от най-старите и най- добре запазени будистки храмове в Китай манастирът Веншу. Тук са съхранени над 500 картини и калиграфия, изящни градини и тържествени зали. Посещение на старинният комплекс Куанджай, който обхваща една по- широка и една по-тясна уличка, известен с типичната си местна архитектура, ресторанти и кафенета. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

5 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Сиан с високоскоростен влак D1918 (09:00/12:18) или подобен. Сиан е една от четирите велики древни столици на Китай. От него преди 23 века започва възходът на съвременната държава. Туристическа програма в Сиан: посещение на манастира, където се намира Пагодата на голямата дива гъска – един от символите на Сиан и свещено място за будистите, изкачване на пагодата; разходка покрай древните крепостни стени. Свободно време по Мюсюлманската улица и Градския площад с камбанената кула, чиято камбана със своите 6 500 кг. е една от най-големите в Китай. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Нощувка.

6 ДЕН
Закуска. Посещение на Музея на теракотената армия, състояща се от 6000 глинени фигури, символизиращи армията на император Цин Шъ Хуан, изработена през 240 г. пр. н. е. Посещение на древната градска стена, една от най- известните исторически забележителности в Сиан, заобикаляща старата част на града. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

7 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Лоянг с високоскоростен влак G2002 (08:10/09:49 ч.) или подобен. Разположен в централната част на Китай, Лоянг е една от люките на китайската цивилизация и една от четирите велики китайски столици. Посещение на пещерите Лонгмен съхраняващи впечатляващи колекции от китайското каменоделско изкуство на късните династии от 4-10 в. Пещерата Лонгмен е една от трите най-известни будистки пещери в Китай. Трансфер до хотела в Денфен. Настаняване. Вечеря. Нощувка

8 ДЕН
Закуска. Посещение на манастира Шаолин, най-големия будиски храм в Китай, включен в списъка на ЮНЕСКО. Манастирът Шаолин обхваща много вълнуващи атракции като Залата на небесните царе, Зала Махавира, Дхарма пещерата, Център за обучение на бойните изкуства. Трансфер до Джънджоу и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин G404 (16:12/18:46 ч.) или подобен. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

9 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Дзюйонгуан – един от двата най- важни прохода през Великата китайска стена към Пекин и вътрешността на Китай. Стената е символ на китайската цивилизация. Тя се разпростира из цял Северен Китай от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (21 хил. км.). Името на Чанчън в превод на български означава "дълга защитна стена". Връщане в Пекин. Програмата продължава към Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Посещение на фабрика за перли. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

10 ДЕН
Ден 10 Закуска. Напускане на хотела. Туристическа програма в Пекин: площад "Тиенанмън" – най-големият в света, чието име означава "вратата на небесното спокойствие"; дворцовият комплекс "Забраненият град" – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части – Външен двор, където се намират церемониалните зали, и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия "Ян и Ин" – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка. Вечеря в традиционен местен ресторант. Трансфер до летището в Пекин.

11 ДЕН
Отпътуване в 01:25 ч. за България. Пристигане в Доха 05:35 ч. Отпътуване за София в 06:55 ч. Пристигане на летище София в 11:25 ч.

Цената включва:
-Самолетен билет София - Доха - Ченду и Пекин - Доха - София в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг на авиокомпания "Qatar Airways";
-Билет за високоскоростен влак в икономична класа от Ченду до Сиан, от Сиан до Лоян и от Джънджоу до Пекин;
-Описаните в програмата трансфери;
-Транспорт с автобус по маршрута;
-3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Holiday Inn Express West Gate" **** (или подобен) в Ченду;
-2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Tianyu Gloria Hotel" **** (или подобен) в Сиан;
-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Dengfeng Shaolin International Hotel" **** (или подобен) в Денгфенг;
-2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Beijing Guantong Jianhui Building B" **** (или подобен) в Пекин;
-Описаната туристическа програма в Ченду, Сиан и Пекин;
-Входни такси за всички обекти, включени в програмата;
-Местни екскурзоводи по целия маршрут;
-Водач-преводач от България;
-Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.
 
Цената не включва:
-Виза за Китай -90 USD 
-Бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място): 3 - 5 USD на турист на ден;
-Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
-Градски транспорт;
-Разходи от личен характер;

-Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!). 
 
Доплащания 
Eдинична стая + 195 евро 

Допълнителни услуги 
Виза за Китай (заплаща се с депозита) - 90 USD 

Пояснения:
-Вечерите описани по програмата са в традиционен китайски ресторант, с китайска кухня.
-Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.7 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
-Часово време: София – 12 ч.; Пекин + 6 ч.
-Валута в Китай: китайски юан или ренминби (CNY) (RMB)
-Валутен курс: 1 USD = 6.57 CNY
-Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
-Чекирането става минимум 3 часа преди полета!!!
-Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туристи.
-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
-Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
-Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително издадена виза. При кандидатстване за виза са необходими: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен визов формуляр, две снимки паспортен формат. Поради настъпили промени в законовите разпоредби и регулации относно визовия режим с Китайска народна република Посолството на КНР в България въведе, считано от 16 август 2018 г., издаването на визи с биометрични данни, за което е необходимо снемане на 10-пръстови отпечатъка. Тази разпоредба се отнася за всички български граждани, желаещи да посетят Китай. Във връзка с това е необходимо всички кандидатстващи за китайска виза да се явят лично в посолството за вземане на биометрични данни! Българските граждани могат да влизат на териториите на Макао и Хонконг (специалните административни райони на Китай) без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. -Желаещите да посетят Хонконг или Макао от Китай, след което обратно да се върнат в Китай, следва да са се снабдили с двукратна (или многократна) входна виза за Китай преди началото на своето пътуване.


13/06/01
Етикети
екзотични почивки с водач , оферти за ранни записвания , екзотични пътувания с водач , китай , екзотични пътувания , ranni zapisvania 2020 , kitai , оферти за почивки , оферти за почивки ранни записвания , оферти , ekzotichni pochivki s vodach , самолетни почивки от софия , оферти за екскурзии , самоелетни екскурзии ранни записвания , ченду , доха , ekzotichni ekskurzii s vodach ranni zapisvania , oferti za pochivki ranni zapisvania , манастира шаолин , ranni zapisvania , samoletni pochivki , самоелетни екскурзии ранни записвания от софия , екзотични екскурзии ранни записвания , оферти за екскурзии ранни записвания , ekskurzii , manastira shaolin , samoletni ekskurzii ranni zapisvania ot sofia , samoletni ekskurzii , oferti za ranni zapisvania , екскурзии , ранни записвания китай , самолетни почивки ranni zapisvania , ekskurzia kitai ranni zapisvania , oferti za ranni zapisvania 2020 , samoletni ekskurzii ranni zapisvania , kitai s vodach , хотел "tianyu gloria hotel" , пекин , oferti za ekskurzii ranni zapisvania , ekzotichni pochivki ranni zapisvania , самоелетни екскурзии , tainite na iztoka , ekzotichni pytuvania s vodach , samoletni pochivki ранни записвания , шаолин , оферти 2020 , екскурзия китай ранни записвания , ranni zapisvania kitai , oferti , лоянг , oferti za pochivki , пагодата на голямата дива гъска , ekzotichni ekskurzii ranni zapisvania , самоелетни екскурзии от софия , ekzotichni pochivki s vodach ranni zapisvania , samoletni ekskurzii ot sofia , ранни записвания , ekzotichni ekskurzii , samoletni pochivki ранни записвания от софия , почивки , хотел holiday inn express west gate , екзотични почивки с водач ранни записвания , ранни записвания 2020 , самолетни почивки ranni zapisvania ot sofia , лоянг , ekzotichni pytuvania , ekzotichni pochivki , пещерните храмове махаоbuilding b , екзотични екскурзии , pochivki , екзотични пътешествия китай , дворцовият комплекс "забраненият град" , екзотични екскурзии с водач , екскурзия китай , сиан , музея на теракотената арми , oferti 2020 , самолетни почивки , пекин , екзотични почивки ранни записвания , хотел dengfeng shaolin international hotel , ekskurzia kitai , екзотични екскурзии с водач ранни записвания , samoletni pochivki ot sofia , екзотични почивки , денфен , qatar airways , ekzotichni pyteshestvia kitai , oferti za ekskurzii , китай с водач , оферти за ранни записвания 2020 , площад "тиенанмън" , тайните на изтока , ekzotichni ekskurzii s vodach , хотел beijing guantong jianhui , мюсюлманската улица и градския площад , денфен
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах