Уикенд в Малта 2021 Дати на заминаване всяка събота от 13.02 до 27.03.2021 и всеки петък от 02.04 до 17.12.2021/3 нощ         Екскурзия Дубай – 5 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Заминаване всеки понеделник през Февруари и Март и всеки вторник през Април и Май 2021         Екскурзия Дубай – 8 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Целогодишно 2021/7 нощ         

Китай – тайните на Изтока, с посещение на манастира Шаолин

Оферта номер: Е1716
Вид транспорт: Самолет Самолет
Пролет - Есен 2021/11 дни - 8 нощ - Ранни записвания
София - Доха - Чънду - Сиан - Дънфън - Пекин - Доха - София
Цена от: 3210.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
15.10.2021 3210.00 BGN Резервирай
13.04.2022 3655.00 BGN Резервирай
25.05.2022 3319.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 12:25 ч. за Чънду през Доха с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане в Доха в 18:15 ч.

Ден 2
Отпътуване от Доха в 01:55 ч. за Китай. Пристигане в Чънду в 13:55 ч. Чънду е столица на провинция Съчуан, известен със своята дълга и славна история, превръщащ се в истинска туристическа дестинация. Трансфер до хотела. Настаняване след 14:00 ч. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Екскурзия до планината Лъшан, включена в списъка на световното и културно наследство на ЮНЕСКО, която се намира в югозападната част на провинция Съчуан. Там се намира най-голямата и най-висока статуя в света на Буда, висока е 71 м. и е широка 28 м. Построен е по време на династията Тан (618-907). Статуята е издълбана в самата скала, която се намира на сливането на три реки Миндзян, Даду и Цин. Посещение на пещерните храмове Махао, едно от най-живописните места в района на Лъшан. Връщане в Чънду. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Посещение на центъра за развъждане и отглеждане на панди, където ще имате рядката възможност да се докоснете до един от най-опазваните видове в света. Посещение на един от най-старите и най-добре запазени будистки храмове в Китай манастирът Уъншу. Тук са съхранени над 500 картини и калиграфия, изящни градини и тържествени зали. Посещение на старинният комплекс Куанджай, който обхваща една по-широка и една по-тясна уличка, известен с типичната си местна архитектура, ресторанти и кафенета. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Отпътуване за Сиан с високоскоростен влак D1918 (09:00/12:18) или подобен. Сиан е една от четирите велики древни столици на Китай. От него преди 23 века започва възходът на съвременната държава. Туристическа програма в Сиан: посещение на манастира, където се намира Пагодата на голямата дива гъска – един от символите на Сиан и свещено място за будистите, изкачване на пагодата; разходка покрай древните крепостни стени. Свободно време по Мюсюлманската улица и Градския площад с камбанената кула, чиято камбана със своите 6 500 кг. е една от най-големите в Китай. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Нощувка.

Ден 6
Закуска. Посещение на Музея на теракотената армия, състояща се от 6000 глинени фигури, символизиращи армията на император Цин Шъ Хуан, изработена през 240 г. пр. н. е. Посещение на древната градска стена, една от най-известните исторически забележителности в Сиан, заобикаляща старата част на града. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Отпътуване за Луоян с високоскоростен влак G2002 (08:10/09:49 ч.) или подобен. Разположен в централната част на Китай, Луоян е една от люките на китайската цивилизация и една от четирите велики китайски столици. Посещение на пещерния комплекс Лунмън, включващ повече от 2300 пещери и ниши, врязани във варовиков откос на планината Лунмън. Този комплекс съхранява впечатляващи колекции от китайското каменоделско изкуство на късните династии Северна Уей и Тан от 4-10 в., а от 2000 година е включен в списъка на ЮНЕСКО. Трансфер до хотела в Дънфън. Настаняване. Вечеря. Нощувка

Ден 8
Закуска. Посещение на манастира Шаолин, най-големия будиски храм в Китай, включен в списъка на ЮНЕСКО. Манастирът Шаолин обхваща много вълнуващи атракции като Залата на небесните царе, Зала Махавира, Дхарма пещерата, Център за обучение на бойните изкуства. Трансфер до Джънджоу и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин G404 (16:12/18:46 ч.) или подобен. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 9
Закуска. Отпътуване за Дзюйонгуан – един от двата най-важни прохода през Великата китайска стена към Пекин и вътрешността на Китай. Стената е символ на китайската цивилизация. Тя се разпростира из цял Северен Китай от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (21 хил. км.). Името на Чанчън в превод на български означава "дълга защитна стена". Връщане в Пекин. Програмата продължава към Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Посещение на фабрика за перли. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

Ден 10
Закуска. Напускане на хотела. Туристическа програма в Пекин: площад "Тиенанмън" – най-големият в света, чието име означава "вратата на небесното спокойствие"; дворцовият комплекс "Забраненият град" – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части – Външен двор, където се намират церемониалните зали, и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия "Ян и Ин" – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка. Вечеря в традиционен местен ресторант. Трансфер до летището в Пекин.

Ден 11
Отпътуване в 01:25 ч. за България. Пристигане в Доха 05:35 ч. Отпътуване за София в 06:55 ч. Пристигане на летище София в 11:25 ч.

Продължителност на туристическата програма: 11 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма: 2 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет

Доплащане за единична стая: +382 лв.
Виза за Китай (заплаща се с депозита): 162 лв.

Специални цени по горе с включена отстъпка по случай кампания “Черен петък” валидни само за НОВИ резервации за всички дати през 2021 г.: 10% отстъпка при 100% плащане, 5% отстъпка при 50% плащане, 3% отстъпка при 15% плащане!

Срок на валидност на кампанията – от 20.11 до 30.11.2020 г. или до изчерпване на промоционалните места!

Посочените промоционални цени са валидни само при внасяне на съответния депозит или пълно плащане на резервацията в зависимост от избраната отстъпка!


За всички резервации със специални цени от кампанията "Черен петък" - възможност за смяна на дата или направление до 60 дни преди избраната първоначална дата на пътуване!

Цената включва:
- Самолетен билет София - Доха - Чънду и Пекин - Доха - София в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг на авиокомпания "Qatar Airways";
- Билет за високоскоростен влак в икономична класа от Чънду до Сиан, от Сиан до Луоян и от Джънджоу до Пекин;
- Описаните в програмата трансфери;
- Транспорт с автобус по маршрута;
- 3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Holiday Inn Express West Gate" **** (или подобен) в Чънду;
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Tianyu Gloria Hotel" **** (или подобен) в Сиан;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Dengfeng Shaolin International Hotel" **** (или подобен) в Дънфън;
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Beijing Guantong Jianhui Building B" **** (или подобен) в Пекин;
- Описаната туристическа програма в Чънду, Сиан и Пекин;
- Входни такси за всички обекти, включени в програмата;
- Местни екскурзоводи по целия маршрут;
- Водач-преводач от България;
- Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.

Цената не включва:
- Виза за Китай;
- Бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място): 3 - 5 USD на турист на ден;
- Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
- Градски транспорт;
- Разходи от личен характер;
- За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Пояснения:
- Вечерите описани по програмата са в традиционен китайски ресторант, с китайска кухня.
- Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.7 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
- Часово време: София – 12 ч.; Пекин + 6 ч.
- Валута в Китай: китайски юан или ренминби (CNY) (RMB)
- Валутен курс: 1 USD = 6.57 CNY
- Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
- Чекирането става минимум 3 часа преди полета!!!
- Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туристи.
- Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
- Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
- Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително издадена виза. При кандидатстване за виза са необходими: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен визов формуляр, две снимки паспортен формат. Поради настъпили промени в законовите разпоредби и регулации относно визовия режим с Китайска народна република Посолството на КНР в България въведе, считано от 16 август 2018 г., издаването на визи с биометрични данни, за което е необходимо снемане на 10-пръстови отпечатъка. Тази разпоредба се отнася за всички български граждани, желаещи да посетят Китай. Във връзка с това е необходимо всички кандидатстващи за китайска виза да се явят лично в посолството за вземане на биометрични данни! Българските граждани могат да влизат на териториите на Макао и Хонконг (специалните административни райони на Китай) без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. Желаещите да посетят Хонконг или Макао от Китай, след което обратно да се върнат в Китай, следва да са се снабдили с двукратна (или многократна) входна виза за Китай преди началото на своето пътуване.

13/11
Етикети
samoletni ekskurzii ranni zapisvania ot sofia , екскурзии китай 2021 , китай – тайните на изтока , манастира шаолин , samoletni pochivki , оферти за почивки , китай – тайните на изтока , самолетни почивки ranni zapisvania , pochivki , holiday inn express west gate , пагодата на голямата дива гъска , посещение на манастира шаолин , екзотични почивки с водач , екскурзия до китай , музея на теракотената арми , лоянг , лоянг , оферти за екскурзии , екскурзии китай , oferti za ranni zapisvania 2021 , kitai , оферти за ранни записвания 2021 , доха , ранни записвания китай , мюсюлманската улица и градския площад , ekzotichni ekskurzii s vodach , kitai s vodach , ranni zapisvania , китай 2021 , ekskurzii , tianyu gloria hotel , сиан , самолетни почивки , китай , китай – тайните на изтока, с посещение на манастира шаолин , екзотични екскурзии с водач , денфен , екзотични екскурзии , самолетни почивки от софия , екскурзии китай , екскурзии , оферти за ранни записвания , пекин , китай – тайните на изтока, с посещение на манастира шаолин , екскурзия китай , шаолин , екскурзия китай ранни записвания , ранни записвания 2021 , тайните на изтока , ekzotichni pochivki , manastira shaolin , ranni zapisvania 2021 , екскурзии китай 2021 , екзотични пътувания , китай с водач , oferti za ranni zapisvania , ranni zapisvania kitai , екскурзия до китай , ченду , дворцовият комплекс "забраненият град" , ekskurzia kitai ranni zapisvania , денфен , ekzotichni ekskurzii , екзотични пътешествия китай , пещерните храмове махаоbuilding , qatar airways , почивки , ранни записвания , екзотични пътувания с водач , samoletni pochivki ранни записвания от софия , ekzotichni pytuvania s vodach , самолетни почивки ranni zapisvania ot sofia , samoletni ekskurzii , китай 2021 , dengfeng shaolin international hotel , екскурзия до китай 2021 , ekskurzia kitai , ekzotichni pytuvania , екскурзия до китай 2021 , beijing guantong jianhui , ekzotichni pyteshestvia kitai , tainite na iztoka , екзотични почивки , площад "тиенанмън" , пекин , посещение на манастира шаолин
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах