Почивка в Малта през Август 01.08 - 31.08.2020/3,4,5 и 7 нощ         Почивка в Малта през Юни 01.06 - 30.06.2020/3,4 и 7 нощ         Почивка в Малта през Oктомври 01.10 - 24.10.2020/3, 4 и 7 нощ         

Екскурзия до Перу и Боливия

Оферта номер: Е1723
Вид транспорт: Самолет Самолет
15 дни/ 13 нощ.
ЛИМА - ПАРАКАС - БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ - НАСКА - АРЕКИПА - КОЛКА КАНЬОН - ПУНО - езерото ТИТИКАКА – ОСТРОВЪТ НА СЛЪНЦЕТО – ЛА ПАС – ТИУАНАКУ - КУСКО - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - МАЧУ ПИКЧУ - ЛИМА)
Цена от: 6595.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


Програма
1 ДЕН / Лима
08.10.2019 Среща в 05.00 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 06.45 ч. – самолетен полет София – Мадрид с “Bulgaria air”. Пристигане в Мадрид в 09.20 ч. В 12.50 ч. - международен полет Мадрид – Лима. Пристигане в Лима в 18.00 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Лима.

2 ДЕН / Перу
09.10.2019 Закуска. Туристическа обиколка на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Барранко. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Време за обяд. След обяд – пешеходна и туристическа обиколка на колониална Лима – гроба на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Нощувка в Лима.

3 ДЕН / ЛИМА/ ПАЧАКАМАК/ПАРАКАС
Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По пътя ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. Ще минете покрай живописни рибарски селца, където се спира за почивка. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотел. Нощувка в Паракас.

4 ДЕН / Перу
11.10.2019 ПАРАКАС/ БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/НАСКА Закуска. В 07:15 ч. трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Фигурата Канделабро, която ще видите на полуострова Паракас, също известен и като “Трите кръста”, се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса - на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.

5 ДЕН / Перу
12.10.2019 Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км. (около 10 часа) на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм.вис. Нощувка в Арекипа.

6 ДЕН / Перу
13.10.2019 АРЕКИПА/ КОЛКА КАНЬОН Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу – Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.

7 ДЕН / Боливия
14.10.2019 Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр.Арекипа до обяд. След което се тръгва за гр. Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно. (За екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията)

8 ДЕН / Боливия
15.10.2019 ПУНО/ ЛА ПАС Закуска. Рано отпътуване към границата с Боливия (06:00ч.). Посещение на Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се Градината на инките Стълбището, Извора, двореца Пилкокайна. Връщане към градчето Копакабана, разположено на брега на езерото Титикака. Разглеждане на Катедралата с Черната Мадона, едно от най-значимите католически поклоннически места в Латинска Америка и централния площад. Отпътуване към Ла Пас през боливийското пристанище Чуа на пролива Тикуина, който свързва горното езеро Чикито с долното езеро Пекеньо – двете езера общо образуват Титикака – най-голямото езеро в Южна Америка. Пътуване към Ла Пас (между три и четири часа). Нощувка в Ла Пас.

9 ДЕН / Племето Урос
16.10.2019 ЛА ПАС/ ТИУАНАКУ/ ПУНО Закуска. До обяд - туристическа обиколка на Ла Пас, административната столица на Боливия – Индианския пазар, колониалната църква „Свети Франциско”, площад „Мурильо”, Президентството, Парламента. Продължаваме с разглеждането на Тиуанаку – един от най-големите древни градове. Пътуване с автобус до Пуно. Нощувка в Пуно.

10 ДЕН / Куско
17.10.2019 ПУНО/ КУСКО Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани - прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. Пътят прекосява високото андинско плато, преди да се спусне в долината на р.Вилканота и стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. На 100 км. преди Куско се посещава единственият запазен инкски култов център Ракши, посветен на бог Виракоча (при възможност във времето). Пристигане в Куско вечерта. Нощувка в Куско.

11 ДЕН / Перу
18.10.2019 КУСКО Закуска. Панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително) и свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.

12 ДЕН / Мачу Пикчу
19.10.2019 ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд (едни час). Продължаваме към Оянтайтамбо през долината на р.Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Оянтайтамбо. Нощувка в Оянтайтамбо.

13 ДЕН / Лима
20.10.2019 МАЧУ ПИКЧУ Закуска – сух пакет. Ранно отпътуване с влак до градчето Агуас Калиентес (тръгване от хотела в 05:00 -05:30 часа), над което се издига Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. Свободно време за обяд. По желание - посещение на горещ минерален извор преди отпътуването обратно към Оянтайтамбо. Трансфер до Куско. Нощувка в Куско.

14 ДЕН / Лима
21.10.2019 ЛИМА Закуска. Трансфер до летището. В 12.25 ч. - вътрешен полет Куско – Лима. Пристигане в Лима в 13.10 ч. Международен полет Лима - Мадрид в 19.50 ч.

15 ДЕН / Лима
22.10.2019 Кацане в Мадрид в 14.15 ч. В 19.30 ч. - самолетен полет Мадрид - София. Пристигане на летище София в 23.55 ч.

 
 
екскурзията  до   Колка  каньон  се   осъществява  по  следната  програма:
6 ДЕН –13.10.2019  АРЕКИПА
Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа,  вторият по големина град в Перу -    Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град.  След  обяд  -  тръгване за  Чивай.  Нощувка в Чивай.
 
7 ДЕН – 14.10.2019  КОЛКА   КАНЬОН
Закуска. Екскурзията до Колка каньон  - тръгва рано сутринта, около 06.30 ч. отпътуванекъКолкаКаньон- Каньонът  на  Кондорите.  Пристигане  в  Каньона  около  08.00 ч.  При  възможност – наблюдаване  полета   на  кондорите.  Продължаваме   към  недрата на „същинските Анди”, към Пуно – пристанището на най – високо  разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя  имате  шанс  да  срещнете   представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки – езера.  По пътя се срещате с останалата  част от групата. Настаняване и нощувка  в Пуно. 
                                                                                                                                                                                                                                                           

 В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
-самолетни билети за всички международни  полети: София – Мадрид – Лима и Лима - Мадрид - София;
-самолетни билети за вътрешния полет Куско – Лима;
-летищни такси за международните полети - 968 лв/ 495 евро (07.12.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
-летищни такси за вътрешния полет Куско – Лима;
-трансфери летище – хотел – летище;
-12 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;
-1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ла Пас, Боливия;
(настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (4-ти ден);
-пътуване с лодка до Балестовите острови (4-ти ден);
-двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (4-ти ден);
-пътуване с лодка през езерото Титикака и разглеждане на Острова на Слънцето, преминаване през протока Тикуина с лодка (8-ми ден);
-разходка с лодка по езерото Титикака (10-ти ден),
-пътуване с влак от Олайтантамбо до Мачу Пикчу (13-ти ден);
-билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите (13-ти ден);
-входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;
-наземен транспорт с туристически автобус и влак;
-екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на  български език, от водачът който придружава групата);
такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките -  120 лв.


В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
-персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 25 соле (около  10 щ.долара) - в местна  валута, плаща се  на място (4-ти ден); 
-такса обработка и подаване на документи за виза за Боливия – 50 лв;
-
виза за Боливия – 100 щ.долара издава се и се заплаща на място при влизане в страната
-медицинска  и  туристическа  застраховка: с покритие 25 000 евро – 34 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71год. до 80 год.- 68 лв;
- допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
-допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
екскурзия  до  Колка  канъон (7-ми ден) – 135 щ.долара (от  4 - 6  човека) –   90 щ.долара (от  7 - 12  човека)
-
посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ.долара-11-ти ден
 -допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заплащат на място :
-вход за Базиликата в Куско - 35 сол (около 10 щ.долара) - (11-ти   ден);
-посещение на горещ минерален извор - около 15 сол (около 5 щ.долара) -  (13-ти ден);

Забележки:
-Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
 -За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
-Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2017 г.
-Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
- Категоризацията на хотелите в Перу и Боливия не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
-Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
-По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около 15-25 щ. долара.
Цените 6 545 лв/ 6 645 лв  са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 890 лв.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2018 г и  подлежат на  актуализация.
 
Начин на плащане:
-
в брой (в офиса на ТО)
-по банков път

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 000 лв
 
Информация за хотелите (или подобни):
LIMA – QP Hotels Lima     https://www.qphotels.com/hotel/lima
PARACAS – HOTEL GRAN PALMA    //www.hotelgranpalma.com/
NASCA – HOTEL NASCA OASIS     //www.nascaoasis.com
AREQUIPA – CASONA TERRACE HOTEL    //www.hotelcasonaterrace.com
CHIVAY - HOTEL  TRADICION COLCA    //www.tradicioncolca.com/index.htm
PUNO – HOTEL BALSA INN   //casonaplazahoteles.com/es/sliders/2013-09-04-13-29-00/hotel-balsa-inn-puno
LA  PAZ – HOTEL GOLDEN PALACE   //www.goldenpalacehotel.com.bo
CUSCO – HOTEL TAYPIKALA  //www.taypikala.com/website/main.php?hotelid=3&linkid=1&lan=esp
OLLANTAYTAMBO – TUNUPA LODGE HOTEL    //www.tunupo-lodge.com
 
 26/07/01
Етикети
оферти за почивки , перу с водач , екскурзии перу , екскурзии перу с водач , наска , гр. пуно , paracas – hotel gran palma , почивки южна америка , ekskurzii peru , оферти перу с водач , oferti bolivia , селцето писак , екскурзии южна америка , оферти перу , oferti peru s vodach , гроба на писаро , туристическа обиколка на колониална лима , pochivki ranni zapisvania , оферти топ травелс , самолетни почивки , оферти за ранни записвания , парка “паракас”, , парламента , куско , екскурзии ранни записвания , oferti bolivia s vodach , тиуанаку , oferti top travels , култов център ракши , оферти за южна америка с водач , екскурзии , oferti za pochivki ot sofia , наска , оферти , arequipa – casona terrace hotel , мачу пикчу , балестовите острови , samoletni pochivki sofia , оферти боливия с водач , nasca – hotel nasca oasis , почивки южна америка с водач , почивки ранни записвания , ollantaytambo – tunupa lodge hotel , боливийското пристанище чуа , мачу пикчу , samoletni pochivki , ekskurzii bolivia s vodach , балестови острови/наска , горното езеро чикито , колка каньон , колка каньон , екскурзии боливия , долината на р.урубамба , cusco – hotel taypikala , индианския пазар , почивки , top travels , площад „мурильо” , барранко , oferti za ranni zapisvania , оферти за почивки от софия , oferti , samoletni ekskurzii , президентството , паракас , титикака , пуно , долината на инките , oferti za ekskurzii , островът на слънцето , перу , ла пас , samoletni ekskurzii ot sofia , самолетни екскурзии от софия , pochivki , екскурзии южна америка с водач , oferti peru , самолетни почивки от софия , oferti za pochivki , оферти за южна америка , колониалната църква „свети франциско” , ранни записвания , оферти боливия , плаца де армас , оферти за екскурзии от софия , пачакамак , термалните бани на инката. , ekskurzii bolivia , ekskurzii peru s vodach , езерото титикака , peru , ranni zapisvania , арекипа , peru s vodach , chivay - hotel tradicion colca , puno – hotel balsa inn , оферти за екскурзии , ekskurzii ranni zapisvania , la paz – hotel golden palace , oferti za ekskurzii ot sofia , лима , самолетни екскурзии , арекипа , квартал мирафлорес , долното езеро пекеньо , катакомбите на манастира „сан франциско” , топ травелс , екскурзии боливия с водач , ekskurzii , “плаващите острови” урос , lima – qp hotels lima
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах