Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 5 вечери и 3 екскурзии 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екскурзия до Перу и Боливия

Оферта номер: Е1723
Вид транспорт: Самолет Самолет
15 дни/ 13 нощ.
ЛИМА - ПАРАКАС - БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ - НАСКА - АРЕКИПА - КОЛКА КАНЬОН - ПУНО - езерото ТИТИКАКА – ОСТРОВЪТ НА СЛЪНЦЕТО – ЛА ПАС – ТИУАНАКУ - КУСКО - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - МАЧУ ПИКЧУ - ЛИМА)


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / Лима
08.10.2019 Среща в 05.00 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 06.45 ч. – самолетен полет София – Мадрид с “Bulgaria air”. Пристигане в Мадрид в 09.20 ч. В 12.50 ч. - международен полет Мадрид – Лима. Пристигане в Лима в 18.00 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Лима.

2 ДЕН / Перу
09.10.2019 Закуска. Туристическа обиколка на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Барранко. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Време за обяд. След обяд – пешеходна и туристическа обиколка на колониална Лима – гроба на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Нощувка в Лима.

3 ДЕН / ЛИМА/ ПАЧАКАМАК/ПАРАКАС
Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По пътя ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. Ще минете покрай живописни рибарски селца, където се спира за почивка. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотел. Нощувка в Паракас.

4 ДЕН / Перу
11.10.2019 ПАРАКАС/ БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/НАСКА Закуска. В 07:15 ч. трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Фигурата Канделабро, която ще видите на полуострова Паракас, също известен и като “Трите кръста”, се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса - на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.

5 ДЕН / Перу
12.10.2019 Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км. (около 10 часа) на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм.вис. Нощувка в Арекипа.

6 ДЕН / Перу
13.10.2019 АРЕКИПА/ КОЛКА КАНЬОН Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу – Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.

7 ДЕН / Боливия
14.10.2019 Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр.Арекипа до обяд. След което се тръгва за гр. Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно. (За екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията)

8 ДЕН / Боливия
15.10.2019 ПУНО/ ЛА ПАС Закуска. Рано отпътуване към границата с Боливия (06:00ч.). Посещение на Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се Градината на инките Стълбището, Извора, двореца Пилкокайна. Връщане към градчето Копакабана, разположено на брега на езерото Титикака. Разглеждане на Катедралата с Черната Мадона, едно от най-значимите католически поклоннически места в Латинска Америка и централния площад. Отпътуване към Ла Пас през боливийското пристанище Чуа на пролива Тикуина, който свързва горното езеро Чикито с долното езеро Пекеньо – двете езера общо образуват Титикака – най-голямото езеро в Южна Америка. Пътуване към Ла Пас (между три и четири часа). Нощувка в Ла Пас.

9 ДЕН / Племето Урос
16.10.2019 ЛА ПАС/ ТИУАНАКУ/ ПУНО Закуска. До обяд - туристическа обиколка на Ла Пас, административната столица на Боливия – Индианския пазар, колониалната църква „Свети Франциско”, площад „Мурильо”, Президентството, Парламента. Продължаваме с разглеждането на Тиуанаку – един от най-големите древни градове. Пътуване с автобус до Пуно. Нощувка в Пуно.

10 ДЕН / Куско
17.10.2019 ПУНО/ КУСКО Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани - прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. Пътят прекосява високото андинско плато, преди да се спусне в долината на р.Вилканота и стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. На 100 км. преди Куско се посещава единственият запазен инкски култов център Ракши, посветен на бог Виракоча (при възможност във времето). Пристигане в Куско вечерта. Нощувка в Куско.

11 ДЕН / Перу
18.10.2019 КУСКО Закуска. Панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително) и свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.

12 ДЕН / Мачу Пикчу
19.10.2019 ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд (едни час). Продължаваме към Оянтайтамбо през долината на р.Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Оянтайтамбо. Нощувка в Оянтайтамбо.

13 ДЕН / Лима
20.10.2019 МАЧУ ПИКЧУ Закуска – сух пакет. Ранно отпътуване с влак до градчето Агуас Калиентес (тръгване от хотела в 05:00 -05:30 часа), над което се издига Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. Свободно време за обяд. По желание - посещение на горещ минерален извор преди отпътуването обратно към Оянтайтамбо. Трансфер до Куско. Нощувка в Куско.

14 ДЕН / Лима
21.10.2019 ЛИМА Закуска. Трансфер до летището. В 12.25 ч. - вътрешен полет Куско – Лима. Пристигане в Лима в 13.10 ч. Международен полет Лима - Мадрид в 19.50 ч.

15 ДЕН / Лима
22.10.2019 Кацане в Мадрид в 14.15 ч. В 19.30 ч. - самолетен полет Мадрид - София. Пристигане на летище София в 23.55 ч.

 
 
екскурзията  до   Колка  каньон  се   осъществява  по  следната  програма:
6 ДЕН –13.10.2019  АРЕКИПА
Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа,  вторият по големина град в Перу -    Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град.  След  обяд  -  тръгване за  Чивай.  Нощувка в Чивай.
 
7 ДЕН – 14.10.2019  КОЛКА   КАНЬОН
Закуска. Екскурзията до Колка каньон  - тръгва рано сутринта, около 06.30 ч. отпътуванекъКолкаКаньон- Каньонът  на  Кондорите.  Пристигане  в  Каньона  около  08.00 ч.  При  възможност – наблюдаване  полета   на  кондорите.  Продължаваме   към  недрата на „същинските Анди”, към Пуно – пристанището на най – високо  разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя  имате  шанс  да  срещнете   представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки – езера.  По пътя се срещате с останалата  част от групата. Настаняване и нощувка  в Пуно. 
                                                                                                                                                                                                                                                           

 В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
-самолетни билети за всички международни  полети: София – Мадрид – Лима и Лима - Мадрид - София;
-самолетни билети за вътрешния полет Куско – Лима;
-летищни такси за международните полети - 968 лв/ 495 евро (07.12.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
-летищни такси за вътрешния полет Куско – Лима;
-трансфери летище – хотел – летище;
-12 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;
-1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ла Пас, Боливия;
(настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (4-ти ден);
-пътуване с лодка до Балестовите острови (4-ти ден);
-двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (4-ти ден);
-пътуване с лодка през езерото Титикака и разглеждане на Острова на Слънцето, преминаване през протока Тикуина с лодка (8-ми ден);
-разходка с лодка по езерото Титикака (10-ти ден),
-пътуване с влак от Олайтантамбо до Мачу Пикчу (13-ти ден);
-билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите (13-ти ден);
-входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;
-наземен транспорт с туристически автобус и влак;
-екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на  български език, от водачът който придружава групата);
такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките -  120 лв.


В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
-персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 25 соле (около  10 щ.долара) - в местна  валута, плаща се  на място (4-ти ден); 
-такса обработка и подаване на документи за виза за Боливия – 50 лв;
-
виза за Боливия – 100 щ.долара издава се и се заплаща на място при влизане в страната
-медицинска  и  туристическа  застраховка: с покритие 25 000 евро – 34 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71год. до 80 год.- 68 лв;
- допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
-допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
екскурзия  до  Колка  канъон (7-ми ден) – 135 щ.долара (от  4 - 6  човека) –   90 щ.долара (от  7 - 12  човека)
-
посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ.долара-11-ти ден
 -допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заплащат на място :
-вход за Базиликата в Куско - 35 сол (около 10 щ.долара) - (11-ти   ден);
-посещение на горещ минерален извор - около 15 сол (около 5 щ.долара) -  (13-ти ден);

Забележки:
-Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
 -За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
-Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2017 г.
-Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
- Категоризацията на хотелите в Перу и Боливия не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
-Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
-По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около 15-25 щ. долара.
Цените 6 545 лв/ 6 645 лв  са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 890 лв.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2018 г и  подлежат на  актуализация.
 
Начин на плащане:
-
в брой (в офиса на ТО)
-по банков път

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 000 лв
 
Информация за хотелите (или подобни):
LIMA – QP Hotels Lima     https://www.qphotels.com/hotel/lima
PARACAS – HOTEL GRAN PALMA    //www.hotelgranpalma.com/
NASCA – HOTEL NASCA OASIS     //www.nascaoasis.com
AREQUIPA – CASONA TERRACE HOTEL    //www.hotelcasonaterrace.com
CHIVAY - HOTEL  TRADICION COLCA    //www.tradicioncolca.com/index.htm
PUNO – HOTEL BALSA INN   //casonaplazahoteles.com/es/sliders/2013-09-04-13-29-00/hotel-balsa-inn-puno
LA  PAZ – HOTEL GOLDEN PALACE   //www.goldenpalacehotel.com.bo
CUSCO – HOTEL TAYPIKALA  //www.taypikala.com/website/main.php?hotelid=3&linkid=1&lan=esp
OLLANTAYTAMBO – TUNUPA LODGE HOTEL    //www.tunupo-lodge.com
 
 26/07/01
Етикети
оферти топ травелс , култов център ракши , термалните бани на инката. , почивки , oferti bolivia s vodach , тиуанаку , барранко , арекипа , oferti za ranni zapisvania , островът на слънцето , оферти за южна америка , оферти за ранни записвания , оферти перу , куско , пачакамак , оферти боливия , оферти за почивки от софия , oferti peru , долината на р.урубамба , плаца де армас , lima – qp hotels lima , ekskurzii bolivia , top travels , ranni zapisvania , оферти за почивки , почивки южна америка , оферти , екскурзии южна америка с водач , ekskurzii , samoletni pochivki , самолетни екскурзии от софия , мачу пикчу , почивки южна америка с водач , парка “паракас”, , индианския пазар , титикака , туристическа обиколка на колониална лима , екскурзии боливия , оферти за южна америка с водач , oferti bolivia , гр. пуно , площад „мурильо” , cusco – hotel taypikala , оферти за екскурзии , екскурзии перу с водач , лима , топ травелс , оферти боливия с водач , наска , долното езеро пекеньо , долината на инките , перу с водач , самолетни екскурзии , oferti peru s vodach , oferti top travels , samoletni ekskurzii ot sofia , arequipa – casona terrace hotel , балестовите острови , мачу пикчу , samoletni ekskurzii , балестови острови/наска , колониалната църква „свети франциско” , ekskurzii peru , oferti za pochivki , ekskurzii peru s vodach , samoletni pochivki sofia , ekskurzii ranni zapisvania , la paz – hotel golden palace , екскурзии ранни записвания , chivay - hotel tradicion colca , “плаващите острови” урос , гроба на писаро , ollantaytambo – tunupa lodge hotel , пуно , oferti za ekskurzii , екскурзии боливия с водач , oferti za ekskurzii ot sofia , peru , парламента , pochivki ranni zapisvania , боливийското пристанище чуа , арекипа , puno – hotel balsa inn , колка каньон , паракас , горното езеро чикито , колка каньон , ранни записвания , селцето писак , oferti za pochivki ot sofia , nasca – hotel nasca oasis , наска , оферти за екскурзии от софия , езерото титикака , oferti , президентството , самолетни почивки от софия , ла пас , pochivki , оферти перу с водач , екскурзии , катакомбите на манастира „сан франциско” , ekskurzii bolivia s vodach , квартал мирафлорес , екскурзии перу , paracas – hotel gran palma , самолетни почивки , екскурзии южна америка , peru s vodach , почивки ранни записвания , перу
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах