Почивка в Хавана и Варадеро - от Юли до Октомври 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Малта през Август 01.08 - 31.08.2020/3,4,5 и 7 нощ         Почивка в Ривиера Мая 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         

Екскурзия до САЩ - Източно и Западно крайбрежиe, с Чикаго

Оферта номер: Е1750
Вид транспорт: Самолет Самолет
21 нощ / 23 дни
НЮ ЙОРК, ФИЛАДЕЛФИЯ, ВАШИНГТОН, БЪФАЛО, НИАГАРСКИ ВОДОПАД, ЧИКАГО, САН ФРАНЦИСКО, ЛАС ВЕГАС, ЛОС АНДЖEЛИС, ХОЛИВУД
Цена от: 9415.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
05.09.2020 9565.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
01.09.2019 Среща на летище София, Терминал 2 в 05.00 ч. сутринта. В 07.25 ч. - самолетен полет София – Виена с „Austrian Airlines”. Пристигане във Виена 08.05 ч. В 10.45 ч. – полет Виена – Ню Йорк. Пристигане на летище „KENNEDY” в Ню Йорк в 14.15 ч. Трансфер до хотел . Свободно време. Нощувка в Манхатън, Ню Йорк.

2 ДЕН
02.09.2019 Закуска. Обиколка на централната част на Ню Йорк - остров Манхатън – централният площад „Таймскуер”, Италианският и Китайският квартали, „Малката Италия”, центърът Рокфелер, Световният търговски център. След обяд - „ 5-то Авеню”, „Уолстрийт“, посещение на небостъргача „Импайър Стейт Билдинг“ (входът за него са плаща допълнително). Възможност за посещение (по желание) на шоу спектакъл в едни от театрите на Бродуей. Нощувка в хотел в Манхатън на Уолстрийт, Ню Йорк.

3 ДЕН
03.09.2019 Закуска. Свободно време или по желание - екскурзия с корабче до Статуята на свободата. След обяд - разходка в „Сентрал парк”, музея „Метрополитън” (входът за него се плаща допълнително), Линкълн център, квартала Харлем. Привечер - възможност за разходка по 5-то и 7-то авеню, където са едни от най - престижните магазини. По желание – вечерна обиколка на Ню Йорк с автобус (продължителност 2 часа). По време на обиколката ще видите Ню Йорк в целия му блясък. Ще се насладите на нощните гледки и aтмосферата на „Таймс скуеър”, Чайнатаун, „Импайър стейт билдинг”, Грийнуич вилидж, СоХо, „Литъл Индия”, мостовете на Манхатън и Бруклин и долната част на „Ийст сайд”. Ще научите историята на всички известни забележителности на този великолепен град за свое удоволствие и обогатяване. Нощувка в хотел в Манхатън на Уолстрийт, Ню Йорк.

4 ДЕН
04.09.2019 Закуска. Този ден с автобус се пътува до гр. Филаделфия. Трансфер до хотела. Следва разглеждане на града с автобус и пеша - Камбаната на свободата, Кметството, Първа Национална Банка и др. Свободно време. Нощувка в хотел в централната част на Филаделфия.

5 ДЕН
05.09.2019 Закуска. Обиколка на гр.Филаделфия. След обяд - пътуване с автобус от Филаделфия до Вашингтон. Пристигане във Вашингтон. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка в хотел в централната част на Вашингтон.

6 ДЕН
06.09.2019 Закуска. Разглеждане на Вашингтон с екскурзовод на български език - Капитолият, Националната библиотека, Белият дом (отвън) и др. Привечер - посещение на квартала „Джорджтаун”. Нощувка в хотел в централната част на Вашингтон.

7 ДЕН
07.09.2019 Закуска. Продължава разглеждането на Вашингтон: музеят „Смитсониан” (на космонавтиката), Картинната галерия, Белият дом (отвън), Мемориалите на Томас Джеферсън, Линкълн, на Виетнамската и Корейската войни. Нощувка в хотел в централната част на Вашингтон.

8 ДЕН
08.09.2019 Закуска. Трансфер до летището и в 15.40 ч. - полет Вашингтон – Бъфало с “American Airlines”. Пристигане в Бъфало в 16.54 ч. Трансфер до хотела. Разходка до Ниагарския водопад и разглеждане на Ниагарския водопад от американската страна при вечерно осветление. Нощувка в хотел в Ниагара Фолс в близост до водопадите.

9 ДЕН
09.09.2019 Закуска. Разглеждане на Ниагарския водопад и разходка с корабчето „Девицата на мъглата” под водопадите. Следобед ще имате възможност да разгледате Ниагарския водопад от канадска страна - преминава се пеша по мост който свързва САЩ и Канада. Нощувка в хотел в Ниагара Фолс, в близост до водопадите.

10 ДЕН
10.09.2019 Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и в 11.48 ч. - полет Бъфало – Чикаго. Пристигане в Чикаго в 12.38 ч. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка в хотел в Чикаго.

11 ДЕН
11.09.2019 След закуска - обиколка на града. Свободно време с възможност (по желание) за разходка с корабче по езерото Мичиган. Нощувка в хотел в Чикаго.

12 ДЕН
12.09.2019 Закуска. Трансфер до летището и в 12.07 ч. - полет Чикаго - Сан Франциско. Пристигане в Сан Франциско в 14.53 ч. Трансфер до хотела. Свободно време с възможност за разходка из града: най-кривата улица в света – „Ломбард стрийт”, разходка с историческия трамвай по определен туристически маршрут (по желание и срещу допълнително заплащане). Нощувка в хотел в централната част на Сан Франциско.

13 ДЕН
13.09.2019 Закуска. Панорамна обиколка на Сан Франциско – Викторианският квартал, Китайският квартал, най-старият в страната, Испанската мисия “Долорес”, Телеграф Хил, Пожарникарската кула, Катедралата “Св.Богородица”, мостът “Голдън гейт”, един от символите на града. Разходка с корабче в залива на Сан Франциско, като се минава покрай остров Алкатрас (на него се намира затвора „Алкатрас”, където е лежал Ал Капоне), моста „Голдън Гейт” и др. Свободно време. Нощувка в хотел в централната част на Сан Франциско.

14 ДЕН
14.09.2019 Закуска. Свободно време в Сан Франциско. Трансфер до летището и в 19.00 ч. - полет Сан Франциско – Лас Вегас. Пристигане в Лас Вегас в 20.36 ч. Трансфер до хотела. Свободно време с възможност за първо запознаване с “града на Хазарта“. Нощувка в хотел на “Strip” в Лас Вегас, най-известната улица с всички казина и шоута.

15 ДЕН
15.09.2019 Закуска. Разглеждане на Лас Вегас - най-красивите хотели и посещение на най-известните казина. Вечерта – вечерна разходка, която ще Ви позволи да видите хотелите, казината и невероятните светлинни шоута в “Града на хазарта”. Нощувка в хотел на “Strip” в Лас Вегас.

16 ДЕН
16.09.2019 Този ден се прави екскурзия до Гранд Каньон. Посещават се няколко туристически наблюдателни площадки, откъдето можете да се насладите на невероятното творение на природата – Гранд Каньон. Обяд. Връщане в Лас Вегас. Свободно време. Нощувка в хотел на “Strip” в Лас Вегас.

17 ДЕН
17.09.2019 Закуска. Свободен ден в Лас Вегас или по желание - еднодневна екскурзия с автобус до Западната част на Гранд Каньон с Кристалната площадка. Екскурзията включва: транспорт с луксозен автобус, обяд на Гранд Каньон, вход за Националния парк. По време на екскурзията се минава покрай язовирната стена Хувър и езерото Мед. На Гранд Каньона се посещават две от наблюдателните площадки, от които се открива невероятна гледка към Гранд Каньона. Възможност за посещение на индианско селище. Възможност за посещение на Кристалната площадка (с вход, който допълнително се заплаща). По желание, възможност за полет с хеликоптер над Гранд Каньон и разходка с лодка по река Колорадо (допълнително се заплаща). Нощувка в хотел на “Strip” в Лас Вегас.

18 ДЕН
18.09.2019 Закуска. Трансфер до летището и в 10.05 ч. - полет Лас Вегас - Лос Анджелис. Пристигане в Лос Анджелис в 11.21 ч. Трансфер до хотела, разположен в Холивуд. Свободно време. Този ден имате възможност да посетите Бевърли Хилс и улицата „Родео Драйв”, най-скъпата търговска улица в света с бутици на Гучи, Прада и др. Нощувка в хотел в Холивуд.

19 ДЕН
19.09.2019 Закуска. Сутринта, по желание, от 09.00 ч. - посещение на „Парамаунт Пиктчърс Студио” (входът се плаща допълнително). Двучасова обиколка на “Paramount Pictures Studio”, единственото действащо студио в Холивуд, разположено на територията на 65 дка. След обяд, от 12.00 ч., по желание - посещение на „Юнивърсал студио” (входът се плаща допълнително). Свободно време. Нощувка в хотел в центъра на Холивуд.

20 ДЕН
20.09.2019 Закуска. В 09.00 ч. тръгване от хотела в Холивуд. Панорамна и туристическа обиколка на Холивуд - централната част със Залата, където всяка година се раздават „Оскарите”, Китайският театър, известния булевард „Сънсет”, „Булевардът на славата”, Бевърли Хилс с „Родео Драйв”. Продължаваме към Санта Моника. Свободно време с възможност да се разходите в централната част на града и да посетите, известния плаж “Venice Beach”. Настаняване в хотел в централната част на Лос Анджелис. Нощувка.

21 ДЕН
21.09.2019 Закуска. Туристическа обиколка на Лос Анджелис: Историческият център „Пуебло” и улица „Оливера”, откъдето започва историята на Лос Анджелис, Сградата на кметството, Концертната зала „Уолт Дисней”, сградите на известният център „Стейпъл” и сградата на музея „Грами”, известните театри „Нокия”, „Ел Капитане” и др. Свободно време в Лос Анджелис с възможност да посетите някои от тези театри, които са към Националното Историческо богатсто на САЩ. Посещение и разглеждане на хотел “Millennium Biltmore”, един от емблематичните хотели в централната част на Лос Анджелис. Вечерта, по желание - посещение на известния плаж “Long Beach” с яхтеното пристанище (до там се пътува с градски транспорт), където можете да вечеряте в някое от малките кокетни ресторантчета с изглед към пристанището. Нощувка в хотел в централната част на Лос Анджелис.

22 ДЕН
22.09.2019 Закуска. Свободно време в Лос Анджелис. Трансфер до летището. В 15.15 ч. – самолетен полет Лос Анджелис – Виена с “Austrian Airlines”.

23 ДЕН
23.09.2019 Пристигане във Виена в 12.00 ч. В 15.20 ч. - самолетен полет Виена – София с “Austrian Airlines”. Пристигане на летище София в 17.50 ч.

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  9 315  лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  9 465 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
  В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ 


В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
-самолетни билети за международните полети София – Виена– Ню Йорк с  “Austrian Airlines”и Лос Анджелис – Виена – София с “Austrian Airlines”.
-самолетни билети за вътрешните полети Вашингтон – Бъфало, Бъфало – Чикаго, Чикаго –  Сан Франциско, Сан Франциско – Лас Вегас, Лас Вегас – Лос Анджелис с “American Airlines”;
-летищни такси за международните полети - 929 лв/ 475 евро (29.03.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
-летищни такси за вътрешните полети - 479 лв/ 245 евро (към 29.03.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
-всички трансфери летище – хотел – летище;
-пътуване с  автобус по маршрута: Ню Йорк – Филаделфия – Вашингтон;
21 нощувки с 20 закуски в хотели 3* и 4* в САЩ; - (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
1 обяд (16-ти ден);
-туристическа обиколка на Ню Йорк, Филаделфия, Вашингтон, Чикаго, Сан Франциско, Холивуд и Лос Анджелис с местен екскурзовод (с превод на български език); разглеждане на Лас Вегас и на Ниагарския водопад;
-разходка с корабче под Ниагарския водопад (само в периода от 15 май до 31 октомври) - 9-ти ден;
-разглеждане на Ниагаския водопад от канадска страна -9-ти ден;- (може да възникнат такси при преминаване на границата.)
-таксата за корабчето на Ниагарския водопад;
-разходка с корабче в залива на Сан Франциско (13-ти ден);
-екскурзия до Гранд Каньон (16-ти ден);
-наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на градовете);
-екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
-такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­120 лв.
 

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
-виза за САЩ - 280 лв (към 06.06.2019г.) - таксата се променя в зависимост от консулския курс на щатския долар, обявен от американско посолство);
-такса за  обработка  и подаване на  документите за американска виза - 60 лв;
-медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 52 лв (за лица до 70 год.),    104 лв - за лица от 71 год. до 80 год.;
-допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
-билетите за градския транспорт в градовете.
 - допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
вечерна обиколка на Ню Йорк с автобус - 90 лв (3-ти ден);
-еднодневна екскурзия с автобус до Западната част на Гранд Каньон с Кристалната площадка (включва транспорт с луксозен автобус, обяд на Гранд Каньон, вход за Националния парк) - 170 щ.долара (17-ти ден)-  *Зaбележка: Моля, да имате предвид, че при избор на това допълнителното мероприятие, Вашата закуска ще бъде заменена с обяд, тъй като за екскурзията се тръгва рано и няма, как да се изпълни закуската.
-вход за Кристалната площадка на Гранд Каньон - 35 щ.долара (17-ти ден);
-полет с хеликоптер над Гранд Каньон и разходка с лодка по река Колорадо - 225 щ.долара (17-ти ден);
-посещение на „Парамаунт Пиктчърс Студио” - 65 евро - 19-ти ден; (без водач и транспорт за транспорт се плаща допълнително - може с градски транспорт или с такси)
-посещение на „Юнивърсал Студио” вход – 135 щ.долара (19- ти ден); (без водач и транспорт за транспорт се плаща допълнително - може с градски транспорт или с такси)
 -допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
входна такса за „Кристалната площадка” на сградата на Рокфелер - 36 щ.долара (2-ри ден);
входен билет за Импайър Стейт Билдинг (3-ти ден) 
 - 37 щ. долара ( с изкачване до 86-ти етаж),
 - 58 щ. долара (с изкачване до 86-ти и102-ри етажи);
-такса за корабчето до Статуята на свободата в Ню Йорк  - 18.50 щ.долара  (3-ти ден);
-вход за Метрополитън музей - около 25 щ.долара (3-ти ден);
-разходка с корабче по езерото Мичиган - около 25 евро (11-ти ден);
-разходка с  исторически трамвай по „Ломбард стрийт” в Сан Франциско - 6 щ.долара (12-ти ден).
 
 *Забележки:
-Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
-За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
-Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 06.08.2018 г.
 -В цената на визата за САЩ е включена безплатна доставка на zадграничния паспорт до    офиса на куриерска служба „TNT Express”. Срещу доплащане от 10 лв  zадграничния  паспорт може да бъде доставен на адреса, посочен от клиента.
-Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
-Цените 9 315 лв/ 9 465 лв са за човек в двойна стая. За единична стая  се налага доплащане от 2 860 лв.
-Срещу допълнително заплащане има възможност за нощувка в емблематичния за Лас Вегас   хотел “Belagiio” 5*. Цената варира непрекъснато и се уточнява в деня на плащането на хотела.
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 06.08.2018 г и подлежат на актуализация.
 
Начин на плащане:

- в брой (в офиса на ТО) 
- по банков път  
 
Условия за резервация  
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ  СЕ  ВНАСЯ   КАПАРО:  2800 лв + 340лв
 ДЕПОЗИТ  - 2 800 лв + 340 лв (внася се при записване)
I-во ДОПЛАЩАНЕ – 3 500 лв (внася се след издаване на американска виза)
II-ро ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума -
30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ

Изисквания при настаняване в хотели / САЩ:
Моля, да имате предвид, че хотелите  в САЩ имат изискване при настаняване да се направи депозит в рамките на 100 щ. долара. за покриване на потенциални разходи като румсървис или мини бар за продължителността на престоя.  Заплащането на депозита се извършва само с  кредитна карта . При напускане на хотела депозита ще Ви бъде възвърнат по картата.

Информация за хотелите (или подобни):
Ню  Йорк-  Even Hotel New Yourk – Midtown East 
https://www.ihg.com/evenhotels/hotels/us/en/new
Филаделфия  - Holiday Inn Express //www.hiepennslanding.com/
Вашингтон  -Choise Hotel https://www.choicehotels.com/district-of-columbia/washington/comfort-inn-hotels/dc601?source=gyxt
Ниагара Фолс  - The Giacomo  https://thegiacomo.com/
Чикаго  - Holiday Inn Chicago – Magnificent Mile -https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/chicago/chimm/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-EX-_-US-_-CHIMM
Сан Франциско -Hotel Whitcomb –//www.hotelwhitcomb.com/main/WHITCOMB-Page.asp?p=1
Лас Вегас – Tresure Island //www.treasureisland.com/
Холивуд - Holiday Inn Express North Hollywood Burbank Area 
https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/north-hollywood/hwoxs/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-EX-_-US-_-HWOXS -
Лос Анджелис – Hilton Checkers Los Angelis -//www3.hilton.com/en/hotels/california/hilton-checkers-los-angeles-LAXCHHF/index.html

Необходими документи 
-  Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
-    1 бр.актуалнa снимкa с размери 50/50 мм (на хартиен носител) -  на снимката лицето да е без очила;
- 1 бр.актуалнa снимкa с размери 50/50 мм (в дигитален формат на преносител - диск или флаш-памет - до 200-240 килобайта) - на снимката лицето да е без очила;
- банкова сметка - извлечение или банкова референция;
- документи за недвижима собственост;
-служебна бележка от местоработата - за заемана длъжност, отпуск и месечно трудово възнаграждение;
- документ от пенсионното (за пенсионери);
-  ако сте собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД – фирмено решение и актуално състояние на фирмата; служебна бележка от Данъчна служба за липса на данъчни задължения;
-  брачно свидетелство;
-  удостоверения за раждане на кандидата и на неговите деца.

НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОКУМЕНТИТЕ ДА СА НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНИ ИЛИ ПРЕВЕДЕН

ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ

НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА
 В  СЛУЧАИТЕ  НА  ОТКАЗ  ЗА  ИЗДАВАНЕ  НА  ВИЗА  НЕ  СЕ  ВЪЗСТАНОВЯВАТ : 280лв + 60 лв (ТАКСА  ЗА  АМЕРИКАНСКА ВИЗА + ТАКСА  ЗА  ОБРАБОТКА И ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА АМЕРИКАНСКА ВИЗА)
 

26/07/01

Етикети
hotel choise hotel , ранни записвания сащ , 5-то авеню”, „уолстрийт“ , сащ , hotel hilton checkers los angelis , оферти за ранни записвания , samoletni ekskurzii , hotel holiday inn chicago – magnificent mile , екскурзии , usa , ranni zapisvania , площад „таймскуер , ранни записвания , санта моника , бевърли хилс , pochivki ot sofia , oferti usa , „импайър стейт билдинг” , лос анджелис: , вашингтон , белият дом , манхатън , hotel holiday inn express north hollywood burbank area , езерото мичиган , сохо, , ekskurzia usa , ню йорк , мостовете на манхатън и бруклин , източно и западно крайбрежиe , hotel even hotel new yourk – midtown east , лос анджeлис , чикаго , oferti za ranni zapisvania , холивуд , екскурзии от софия , линкълн център , сан франциско , небостъргача „импайър стейт билдинг“ , pochivki , гр. филаделфия , грийнуич вилидж , мемориал на томас джеферсън , “paramount pictures studio”, , ниагарски водопад , центърът рокфелер , oferti , холивуд , оферти за екскурзии , samoletni pochivki , ekskurzii ot sofia , hotel holiday inn express , самолетни екскурзии , самолетни почивки , вашингтон , oferti za ekskurzii , оферти сащ , сентрал парк , екскурзия сащ , гранд каньон , лас вегас , ekskurzii , почивки от софия , сан франциско , чайнатаун , моста „голдън гейт” , почивки , оферти , ranni zapisvania usa , бъфало , „родео драйв” , с чикаго , филаделфия , „литъл индия” , oferti za pochivki , лас вегас , оферти за почивки , hotel the giacomo
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах