Уикенд в Малта 2021 Дати на заминаване всяка събота от 13.02 до 27.03.2021 и всеки петък от 02.04 до 17.12.2021/3 нощ         Екскурзия Дубай – 5 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Заминаване всеки понеделник през Февруари и Март и всеки вторник през Април и Май 2021         Екскурзия Дубай – 8 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Целогодишно 2021/7 нощ         

Екскурзия до ТАЙЛАНД и МИАНМАР, без Пукет

Оферта номер: Е1760
Вид транспорт: Самолет Самолет
10 нощ , 12 дни
Янгон, Баган, Мандалай, Банкок,Аютая, Банг Па, Сукотай, Лампун, Лампанг, Мианкабар, Шанг Май
Цена от: 4640.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
23.11.2021 4740.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
30.11.2019 Среща в 15.45 ч. на летище София, Терминал 2. В 12.25 ч. – полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.15 ч.В 20.15 ч. полет Доха- Янгон.

2 ДЕН
01.12.2019 В 05.45 ч.пристигане в Янгон. Закуска. Следва обиколка на Янгон: посещават се Пагодата Суле, красива осмоъгълна златна ступа от преди повече от 2000 години; пагодата Чауктатгий, където се намира огромна статуя на Полегналия Буда. Следва разглеждане на центъра на Янгон. Обиколката завъшва с посещение на Пагодата Шведагон – най-известната ступа в света на възраст над 2500 години, облицована с 11 тона чисто злато и 4 350 диаманта от 1800 карата. На залез слънце Шведагон Пагода предлага на посетителите впечатляващ спектакъл от светлини и сенки. Вечеря и нощувка в Янгон.

3 ДЕН
02.12.2019 Закуска. Трансфер до летището и полет Янгон - Баган. С пристигането в Баган ще бъдете отведени до пагодата Швезигон – прототип на по-късната мианмарска ступа. След това пътуването продължава до храма Wetkyi-in Gubyaukkyi, известен с фините стенописи. След обяд - туристическата обиколка продължава с посещение на селището Мианкабар, където ще се запознаете с местния бит и обичаи и също така ще имате възможност да се насладите на известните лакирани изделия. Също така можете да бъдете обучени в традиционната мианмарска направа на лакирани изделия. Следва храмът Мануха с гигантските изображения на Буда, Nanpaya, храм в раннен стил, с най-добрите каменни фрески. Въпреки, че има инсталирани лампички, ще бъде по- безопасно да носите собствено фенерче, което да може да изключвате от време на време. Вечерта ще посетите храма Ананда – архитектурен шедьовър, наподобяващ гръцки кръст. Вечеря в ресторант „Нанда” с куклено представление. Нощувка в Баган.

4 ДЕН
03.12.2019 След закуска - посещение на най-високия храм на Баган “Thatbyinnyu” и „Dhammayangyi” – масивен храм с изящни тухлени орнаменти. Следва пътуване към Мандалай и посещение по пътя на планината Попа, изстинал вулкан, който е над Натс (духовете). На върха на планината има манастири, пагоди и светилища в различен стил. Късно вечерта пристигаме в Мандалай. Вечеря и нощувка в Мандалай.

5 ДЕН
04.12.2019 Закуска. Посещение на известната пагода Mахамуни, едно от най-светите изображения на Буда в Мандалай. Следва кратко посещение на работилнички за производство на мрамор, бронз и златно фолио. След обяд ще се насладите на туристическа обиколка на Мандалай, която започва с Мандалайския дворец, Манастира Швенандау, забележителен, със своите дърворезби, пагодата Kутодау, известна като “Най- голямата книга в света”, заради каменните будитски ръкописи. Обиколката продължава към мандалайския хълм – най-добрият пункт за панорамна гледка към града. Вечеря и нощувка в Мандалай.

6 ДЕН
05.12.2019 След закуска – трансфер до летището. В 12.50 ч. – полет Мандалай – Банкок. Пристигане в Банкок в 15.15 ч. Трансфер до хотел в централната част на Банкок и настаняване. Нощувка в Банкок.

7 ДЕН
06.12.2019 Закуска. Следва обиколка на Банкок, включваща разглеждане на: комплекса с Кралския дворец с Храма на Изумрудения Буда, Храма на Полегналия Буда, Мраморния храм, Храма на Златния Буда. Следва разходка с лодка по река Чао Прая и по многобройните оживени канали, които отблизо предлагат фантастична гледка към местния начин на живот. По пътя ще посетим Храма на зората. Разглеждане на Храма на Златния Буда. Свободно време. Вечерта, по желание – вечеря на круизен кораб по реката в залива на Банкок с фолклорна програма. Нощувка в Банкок.

8 ДЕН
07.12.2019 Закуска. Следва екскурзия до някогашната столица на Сиам - Аютая. Древният град Аютая е известен като “Венеция на Изтока”, тъй като е разположен по поречието на р. Чао Прая, чиито притоци обграждат провинция Аютая. От славата на Аютайската империя (1350 – 1767 г.) са останали руините на множество храмове. Обяд в местен ресторант. След обяд – продължаваме към Банг Па, където ще имате възможност да посетите Летния дворец на крал Рама V – уникален за Тайланд, той е невероятен пример за комбинирането на европейския, китайския и тайландския стил. Вечерта, по желание – посещение на на „Калипсо шоу” (шоу на травестити – кабаретна програма, с вечеря или без вечеря). Нощувка в Банкок.

9 ДЕН
08.12.2019 Закуска. Трансфер до летището и в 07.00 ч. – полет Банкок – Сукотай. Пристигане в Сукотай в 08.15 ч. Този ден ще разгледаме историческия парк Сукотай. Посещаваме легендарната столица и наследството на Тайското кралство, първото независимо Тай Кралство. Периодът на разцвет на Сукотай започва след 1240 г, когато крал Интрадит отстоява независимостта на кралството от Кхмерите. Този период се счита за “златната ера” в историята на Тайланд. Зад крепостните стени на града са запазени руините на около 20 храма. Посещаване на храмовете Сра Сри и Сри Шум, където се намира една от най-големите статуи на седналия Буда в Тайланд и Националния музей. Обяд. Продължаваме към Питсанулок. Нощувка в Питсанулок.

10 ДЕН
09.12.2019 След закуска посещаваме главния храм на град Питсанулок – Ват Махатхат – архитектурен шедьовър. Разглеждаме най-почитаната от тайския народ статуя на Буда – Пра Буда Чинарат. Продължаваме към провинция Лампанг. След обяд правим туристическа обиколка с файтон и разглеждаме забележителностите на града. Продължаваме към провинция Лампун и посещаваме известния храм Ват Харипунчай, бившия дворец на древния крал на Лампун. Разглеждаме великолепната пагода, покрита с ярки бронзови платна и огромна камбана в храма. Отправяме се към пазара Tунг Kваин. Той осигурява всички видове продукти от джунглата, животни, местна храна приготвена от всички видове насекоми. Нощувка в Шанг Май.

11 ДЕН
10.12.2019 След закуска следва разглеждане на красивия град Шанг Май, разположен на 300 м. надм. височина, който цели седем века господства като столица на Кралство Ланна. (Историята на създаването на Шанг Май отвежда на север, към град Шанг Рай. Неговият основател Крал Манграй, управлявал обширна империя, простираща се чак до Шанг Сен на р.Меконг. Той основал Шанг Рай през 1281 г. Когато Монголският владетел Хан Кублай плячкосал Кралство Бирма през 1287 г., Манграй се уплашил, че неговата страна е също застрашена и решил да сключи съюз с владетелите на Сукотай - тогава столица на Сиам. След като подсигурил южните си граници, Манграй завзел Лампун (кралство Мон). За да централизира властта си, през 1296 г. той основава ново селище в долината на р. Пинг, което нарекъл Шанг Май - “новият град”). Разглеждане на Дой Сутеп. Скрит в планините на височина 1056 м, до него се стига по 290 стъпала. Манастирът бил построен от крал Гуе-На през 14 в. По желание - разглеждане на приказните красоти на орхидеена ферма. Вечеря – кантоке (традиционна тайландска храна) и типични танци на племената от Северен Тайланд. Нощувка в Шанг Май.

12 ДЕН
11.12.2019 Полет Шанг Май – Доха в 7.10 часа. Пристигане в Доха в 10.45 часа. В 16.45 часа – полет Доха – София. Пристигане на Летище София в 21.15 ч.

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  4 590 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА. 
                                                                   
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  4 690 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.


В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
-самолетни билети за международните полети: София – Доха – Банкок и Банкок – Доха – София с “Qatar Airways”;
-самолетни билети за полетите: Банкок–Сукотай; Шанг Май–Янгон; Янгон–Баган; Мандалай – Банкок;
-летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 822 лв/ 420 евро (30.01.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
-всички трансфери летище – хотел – летище;
-10 нощувки със 9 закуски в хотели  3* и 4*;(настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
-2 обяда в местни ресторанти (8-ми и 9-ти ден);
-3 вечери в местни ресторанти (2-ри, 4ти и 5-ти ден);
-вечеря в ресторант „Нанда” с куклено представление (3-ти ден);
-1 вечеря - кантоке (традиционна тайландска храна) - 11-ти ден;
-1 разходка с лодка по р.Чао Прая и по многобройните оживени канали (7-ми ден);
-екскурзия с автобус до Аютая (8-ми ден);
-наземен транспорт с туристически автобус с климатик;
-екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата.
-входни такси за всички посещавани обекти, посочени в програмата;
-възможност за посещение на представителни магазини за коприна и минерали;
-такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­72 лв. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
-изходна такса при напускане на Мианмар - 15 щ.долара (плаща се на място ма летището);
-такса за вътрешните полети - 2 000 кияти (около 2 щ.долара в местна валута) за всеки полет;
-виза за Мианмар – 50 щ.долара;
-виза за Тайланд – 150 евро (многократна);              
-такса за обработка и подаване на документите за визи – 70 лв;
-медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 27 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. - 54 лв;
-допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
-допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:

- вечеря на круизен кораб с фолклорна програма – 40 евро (7-ми ден); 
- посещение на „Калипсо шоу” (кабаретна програма)  - с вечеря - 45 евро (8-ми ден)
- без вечеря - 30 евро     

*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на
 групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,   както и за последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг.за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям  багаж и 7 кг.за ръчен багаж.
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2018 г.
4.  Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5.  Категоризацията на хотелите в Мианмар не съответства на  критериите за
за категоризация на хотелите в Европа.
6.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
 страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от   клиента.
 
Цените 4 590 лв / 4 690 лв са за турист в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.

*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 15.03.2018 г и  подлежат на  актуализация.
 
Начин на плащане:

 - в брой (в офиса на ТO )
- по банков път

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2 000 лв

Информация за хотелите (или подобни):

Банкок - Baiyoke sky hotel  4*    www.baiyokehotel.com
Хотелът е най-високият хотел в Банкок, намира се в самия център на града. Със своите 88-етажа, той се извисява над целия Банкок и от него се открива невероятно красива гледка към града.
Мандалай - Nadi Myanmar Hotel  3*
Баган - Mianmar Treasure Resort  4*  www.myanmartreasureresorts.com/index-bagan.html
Янгон - Queens Park Hotel   3*    www.qpyangon.com

ПРИ ЖЕЛАНИЕ НА КЛИЕНТА, МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ С ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

ОБИКОЛКИТЕ В ГРАДОВЕТЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ СПОРЕД АКТУАЛНАТА ПРОГРАМА НА МЕСТНИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ

Необходими документи
Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
1 снимка (паспортен формат - актуална) - за виза за Тайланд;
1 снимка - за виза за Мианмар (дигитална, до 2 мегабайта, паспортен формат - 38 мм/46 мм, снимката да е на бял фон, лицето да заема 70%-80%; снимката да е в анфас; ако се носят очила  да няма отблясъци и да се виждат очите; снимката да е от последните 6 месеца);
Снимките трябва да са на светъл фон и лицето да е без очила.
За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
Сканирана основна страница на паспорта на дигитален носител
ЗА ИЗДАВАНЕ НА ТАЙЛАНДСКА ВИЗА  ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРЪТ КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА

 26/08/01

 

Етикети
ekzotichni pochivki ot sofia , шанг май , mianmar treasure resort 4* , тайланд и мианмар без пукет , ekzotichni pochivki ot sofia s vodach , ekzotichni ekskurzii ot sofia , ekzotichni ekskurzii , екзотични екскурзии от софия , мианкабар , пагодата шведагон , екзотични почивки с водач , nadi myanmar hotel 3* , банг па , oferti za ranni zapisvania , храма ананда , ранни записвания , провинция лампанг , екзотични почивки от софия , азия , ekzotichni ekskurzii ot sofia s vodach , шанг сен на р.меконг , янгон , samoletni pochivki , храм ват харипунчай , банкок , samoletni ekskurzii , „калипсо шоу” , azia , сукотай , самолетни екскурзии от софия , samoletni pochivki ot sofia , мандалай , ekzotichni ekskurzii s vodach , оферти , храма на златния буда , ekzotichni pochivki s vodach , екзотични екскурзии , тайското кралство , екзотични почивки , ekzotichni pochivki , тайланд , самолетни почивки от софия , oferti , град шанг май , янгон , аютая , оферти за ранни записвания , мандалай , екзотични почивки от софия с водач , баган , лампанг , самолетни екскурзии , банкок - baiyoke sky hotel 4* , лампун , самолетни почивки , pochivki , питсанулок. , храмът мануха , ranni zapisvania , мианмар , екзотични екскурзии от софия с водач , банкок , ekskurzii , екзотични екскурзии с водач , queens park hotel 3* , почивки , samoletni ekskurzii ot sofia , екскурзии
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах