Нова година 2020 в Пролом баня 30.12.19 - 02.01.2020/3 нощ         Почивка във Варадеро от Януари до Април 2020 Всяка сряда, четвъртък, петък и неделя/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Ривиера Мая 2020 от Януари до Април всеки понеделник и петък/7 нощ - Ранни записвания          

Виетнам и Камбоджа 2020

Оферта номер: Е1761
Вид транспорт: Самолет Самолет
28.02 - 07.03.2020/9 дни - 6 нощ - Ранни записвания
София - Истанбул - Сайгон - Пном Пен - Сиам Реп - Сайгон - Истанбул - София
Цена от: 2715.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
28.02.2020 2715.00 лв Резервирай


Програма
1 ДЕН / 28 февруари / София – Истанбул – Сайгон
Сборен пункт на летище София. Полет за Истанбул с Турски авиолинии в 21.20 часа. Кацане в Истанбул в 23.40 часа. Излитане за Сайгон в 02.25 часа.

ДЕН 2 / 29 февруари Сайгон (Хо Ши Мин)
Кацане в Сайгон в 17.10 часа. Посрещане от фирмата партньор на Марбро Турс и трансфер до хотела. Настаняване в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3 / 01 март Сайгон — Пном Пен
Закуска. Отпътуване с автобус до Пном Пен (около 6 – 7 часа). При пристигането си в Камбоджа ще бъдете посрещнати от местен екскурзовод, който ще ви придружи до вашия хотел. Настаняване.
Пном Пен се счита за един от най-красивите градове в Ориента, със запазен колониален чар. Столицата на Камбоджа е оживен град, величествено разположен където се сливат могъщите реки Меконг и Тонле Сап. Града привлича с това, че азиатски и западни традиции се срещат по един завладяващ начин. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 4 / 02 март Пном Пен — Сием Реп
Закуска. Днес деня ще започнем с разглеждане на столицата на Камбоджа - храма Wat Phnom, после продължавате по брега на реката до Кралския дворец. Този дворец  датира от 1866. Първоначалното му име е Wat Prakeo, което означава, Храма на Изумрудения Буда. В този храм ще видите колекция от Буди в злато, сребро, кристал и бронз. Следващата спирка е на Националния музей, построен в традиционен кхмерски стил. Подпокривното пространство е дом на голяма прилепна колония! Ще завършим обиколката с паметника на Независимостта и Сребърната пагода, считана за най-свещенна в страната. Обяд.
Отпътуване за Сием Реап. Пристигане, настаняване в хотел. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 5 / 03 март Сием Реп
Закуска. Днес ще посетим Южната порта на Ангкор Том, все още непозната за масовия турист. Посещение на Ангкор Том, в това число и храма Байон, планинския храм адаптиран към будизма и датиращ от края на 12 и началото на 13 век. Следва разглеждане на Бапуон, импозантен строеж на френското училище в Далечния изток от 11 век. Баксей Шамкронг, терасата на слоновете, върху която кралят и неговият двор са присъствали на шествията, както и терасата на Прокажения крал, наречена така заради статуята изобразяваща съдията на Ада с демоничен вид. Обяд. Посещение на Ангкор Ват, импозантния планински храм, издигнат през 12 век от крал Суриаварман ІІ. Това светилище, което бележи апогея на кхмерското кралство посредством своя план на концентрични стени, съвършенството на пропорциите и богатството на скулптурите, представлява най-красивото творение на класическото кхмерско изкуство. Ако пътешественик трябва да види само един паметник в Ангкор, то това би трябвало да е този! Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 6

04 март
Сием Реп —  Сайгон
Закуска. Свободно време за шопинг на така известните скъпоценни камъни или сувенири. Трансфер до летище. Полет до Сайгон. Кацане в Сайгон следобяд. Трансфер до хотела. Настаняване.
Свободно време. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 7

05 март
Сайгон — Делтата на р. Меконг — Сайгон
Закуска. Трансфер от хотела до градчето Май То на около 75 км от Сайгон като пътя минава през живописни оризови плантации, овощни градини и малки селца. Екскурзията продължаваме на лодка из делтата на река Меконг (най-голямата река в Азия, минаваща през Китай, Мианмар, Тайланд, Лаос, Камбоджа и Виетнам – дълга 4 800 км). Първата ни спирка ще бъде Острова на Еднорозите, където ще опитаме истински натурален пчелен мед, пчелен прашец и сладко. Следващата ни спирка ще бъде на Острова на Дракона, където ще видим как местните хора правят кокосови сладкиши – специалитета на провинция Бен Тре. Ще се разходим из селцето и ще опитаме местни плодове – ананаси, диня или кралски банани. Ще слушаме местна фолклорна музика “Cai Luong” .
Обяд в местен ресторант на Острова на Костенурката.Следобяд връщане на пристанището и трансфер до Сайгон. Вечеря.
Нощувка. 

ДЕН 8

06 март
Сайгон —  тунелите Куши — Сайгон — Истанбул
Закуска. Отпътуване за Куши за посещение на военната база на Виетнамската армия – подземен град, изграден през 1948 г., по време на виетнамската съпротива срещу френската окупация и по-късно разширяван, за да побере повече от 10 000 души по време на американската агресия. Частично отворен за туристи през 1988 г. и до днес този подземен комплекс с повече от 200 км тунели поразява с размерите си и най-вече с храбростта и стоицизма на виетнамския народ. Обяд в местен ресторант. Връщане в Сайгон.

Панорамна обиколка на Сайгон или както наричат града „Малкия Париж“:, Катедралата Нотр Дам е построена от французите през 19 век  в неоромански стил, пред нея има малко площадче с голяма статуя на Дева Мария. Посещение на Reunification Palace и известния пазар Бен Тан. Сградата, известна днес като Двореца на обединението, е било някога резиденция на президента на Южен Виетнам. В голямия покрит пазар Бен Тан се продава всичко, което можете да си представите.  Отпред има сергии за дрехи, по средата за плодове и зеленчуци, а в края за прясно месо. Само не забравяйте добре да се спазарите за цената. Ще посетим също и Китайския квартал, в който живеят повоче от 500 000 китайци и храма Тиен Хау, посветен на жена на име Тиен Хау, която вярват че преплува океаните на сал и лети из облаците за да спасява хората от беди и неприятности.
Трансфер до летище.
Полет за Истанбул в 21.30 часа. Кацане в Истанбул в 04.35 часа.

ДЕН 9

07 март
Истанбул — София
Излитане от Истанбул в 08.35 часа. Кацане  на летище София с невероятни спомени от Виетнам и Камбоджа в 08.55 часа!

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА
7% отстъпка от публикуваните цени за ранни записвания до 10.12.2019

Хотел Възрастен
в двойна стая
Единична
стая
Допълнително
легло 
Дете на
допълнително легло 
2 - 11.99 г.
Дете без доп. легло
2-11.99 г.
3* Le Duy Grand Hotel - Saigon
4* Cardamom Hotel - Phnom Penh
4* Mekong Angkor Palace - Siem Rep
  € 1 493  € 1 856 € 1 493 € 1 386 € 1 225
Допълнителни екскурзии
Екскурзия с лодка до делтата на р. Меконг и включен обяд.

Река Меконг е най-голямата река в Азия, минаваща през Китай, Мианмар, Тайланд, Лаос, Камбоджа и Виетнам — дълга 4800 км. Първата ни спирка ще бъде Острова на Еднорозите, където ще опитаме истински натурален пчелен мед, пчелен прашец и сладко. Следващата ни спирка ще бъде на Острова на Дракона, където ще видим как местните хора правят кокосови сладкиши — специалитета на провинция Бен Тре.
Ще се разходим из селцето и ще опитаме местни пловоде — ананаси, диня или кралски банани. Ще слушаме местна фолклорна музика "Cai Luong" . Обяд в местен ресторант на Острова на Костенурката.

Включен в цената.
 

Панорамна обиколка на Сайгон.

Панорамната обиколка на града или както го наричат "Малкия Париж", включва посещение на катедралата Нотр Дам -  построена от французите през XIX в. в неоромански стил, пред нея има малко площадче с голяма статуя на Дева Мария. Посещение на Reunification Palace и известния пазар Бен Тан. Сградата, известна днес като Двореца на обединението, е била някога резиденция на президента на Южен Виетнам. В големия покрит базар Бен Тан се продава всичко, което можете да си представите. Отпред има сергии за дрехи, по средата за плодове и зеленчуци, а в края за прясно месо. Само не забравяйте добре да се спазарите за цената. Ще посетим също и Китайския квартал, в който живеят повече от  500 000 китайци и храма Тиен Хау, посветен на жена на име Тиен Хау, за която вярват, че преплува океаните на сал и лети из облаците, за да спасява хората от беди и неприятности.

Включен в цената.

Панорамна обиколка на Пном Пен.

Ше посетим Южната порта на Ангкор Том, все още непозната за масовия турист. Посещение на Ангкор Том, в това число и храма Байон, планинския храм адаптиран към будизма и датиращ от края на 12 и началото на 13 век. Следва разглеждане на Бапуон, импозантен строеж на френското училище в Далечния изток от 11 век. Баксей Шамкронг, терасата на слоновете, върху която кралят и неговият двор са присъствали на шествията, както и терасата на Прокажения крал, наречена така заради статуята изобразяваща съдията на Ада с демоничен вид. Обяд. Посещение на Ангкор Ват, импозантния планински храм, издигнат през 12 век от крал Суриаварман ІІ. Това светилище, което бележи апогея на кхмерското кралство посредством своя план на концентрични стени, съвършенството на пропорциите и богатството на скулптурите, представлява най-красивото творение на класическото кхмерско изкуство.

Включен в цената.

Панорамна обиколка на Сиам Реп.
 
Ше посетим Южната порта на Ангкор Том, все още непозната за масовия турист. Посещение на Ангкор Том, в това число и храма Байон, планинския храм адаптиран към будизма и датиращ от края на 12 и началото на 13 век. Следва разглеждане на Бапуон, импозантен строеж на френското училище в Далечния изток от 11 век. Баксей Шамкронг, терасата на слоновете, върху която кралят и неговият двор са присъствали на шествията, както и терасата на Прокажения крал, наречена така заради статуята изобразяваща съдията на Ада с демоничен вид. Обяд. Посещение на Ангкор Ват, импозантния планински храм, издигнат през 12 век от крал Суриаварман ІІ. Това светилище, което бележи апогея на кхмерското кралство посредством своя план на концентрични стени, съвършенството на пропорциите и богатството на скулптурите, представлява най-красивото творение на класическото кхмерско изкуство.

Включен в цената.
 Цената включва:
➤ Двупосочен самолетен билет София – Истанбул – Сайгон – Истанбул – София
➤ Самолетен билет Сием Реап – Сайгон
➤ Летищни такси
➤ Всички трансфери летище – хотел – летище
➤ 6 нощувки със закуска и вечеря
➤ Екскурзионна програма по описанания маршрут с екскурзовод на английски език
➤ Всички входни такси на посещаваните обекти
➤ Бутилка минерална вода на ден 
➤ 4 обяда 
➤ Входни такси на посещаваните обекти
➤ медицинска застраховка за целия престой 30 000 евро
➤ водач от Марбро Турс


Цената не включва:
➤ Виза за Виетнам за еднократно влизане – заплаща се и се издава в София, 40 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см); 
➤ Виза за Камбоджа – заплаща се и се издава на място, 30 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см); 
➤ бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - 10 долара на ден 
➤ разходи от личен характер; 
➤ Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год.; 
➤Такса за фото или видеозаснемане за някои от обектите.
Етикети
vietnaм , оферти за ранни записвания , vietnam ranni zapisvania , oferti za ranni zapisvania , виетнам -страна на контрасти , почивки виетнам от софия , otstypki , с лодка до делтата на р. меконг , оферти за екскурзии , екскурзии , grand saigon hotel 4* , екзотични почивки с водач , екзотични екскурзии с водач , острова на костенурката. , ниски цени , samoletni ekskurzii ot sofia , pochivki vietnam ot sofia , хотел lotus mui ne resort and spa 4* , екзотични оферти , острова на дракона , самолетни почивки , виетнам ранни записвания , pochivki vietnam , оферти за почивки , почивки виетнам , екзотични почивки , oferti za pochivki , самолетни почивки от софия , pochivki , сайгон , екзотични екскурзии , ekzotichni ekzkurzii s vodach , ekzotichni oferti , самолетни екскурзии , отстъпки , ekzotichni ekzkurzii , ekzotichni pochivki , ekskurzii , samoletni pochivki ot sofia , виетнам , ranni zapisvania , vietnam -strana na kontrasti , ekskurzii vietnam , oferti , екскурзии виетнам от софия , почивки , градчето май то , oferti za ekskurzii , ранни записвания 2020 , екскурзии виетнам , ekzotichni pochivki s vodach , ekskurzii vietnam ot sofia , самолетни екскурзии от софия , оферти , ранни записвания , делтата на меконг , samoletni pochivki , niski ceni , samoletni ekskurzii , ranni zapisvania 2020
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах