Екскурзия в АЗЕРБАЙДЖАН - Загадките на вечния огън

Оферта номер: Е1779
Вид транспорт: Самолет Самолет
9 дни - 7 нощувки
Баку - Абшеронският полуостров – Габала – Шеки – Мингечевир – Ганджа – Гобустан
Цена от: 2535.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Отпътуване в 21.20 ч. от летище София (Терминал 2) за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish airlines“. Кацане в Истанбул в 23.40 ч.


Ден 2

Полет за Баку в 01.50 ч. с полет на авиокомпания „Turkish airlines“. Пристигане на летището в Баку в 05.40 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Закуска. Свободно време за почивка. Туристическа програма в Баку: паркът „Хайленд“ с Алеята на мъчениците – гробище, където са погребани „шахидите“, жертви на „Черния януари“ и азербайджанците, жертви в Нагорнокарабахския конфликт, от където се открива панорамна гледка към Баку и неговия залив; старият град, известен като „Ичери Шехер“ и включен днес в списъка на ЮНЕСКО – тук се намират входните порти към стария Баку, керван-сарай „Бухара“, керван-сарай „Мултани“, Култа на девицата, старите джамии и бани, Музеят на миниатюрната книга, дворецът „Ширваншах“. Туристическата програма продължава с улица „Низами“ – голяма пешеходна и търговска улица в центъра на Баку. Свободно време. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Туристическа програма на Абшеронския полуостров: Атешгах или по-известен като Огнения храм, построен върху джоб на природен газ, който подхранва вентилационен отвор и по този начин осигурява „вечен“ огън, който е бил почитан от зороастрийцтие; Археологическият и етнографски музеен комплекс “Кала“ – музей на открито, където са запазени паметници на територията на селището Кала като резбовани камъни, датиращи от 3-тото и 2-рото хилядолетие преди Христа до средните векове, керамика, местни стоки и украшения, оръжия и монети, запазени останки от древни жилищни комплекси и т.н., открити на територията на Абшеронския полуостров и изложени в този комплекс; замъкът „Рамана“ (отвън), датиращ от средата на 14 в.; Янардаг или „горящата планина“ – от недрата на земята, изригва горящ газ, който пламти постоянно на хълм на Абшеронския полуостров в близост до Баку, който е известен като „земя на огън“ като пламъците излитат във въздуха на 3 метра от тънък и порест слой пясъчник. Връщане обратно в Баку като по пътя се минава покрай културния център Гейдар Алиев в Баку, който се отличава със своята оригинална архитектура. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Отпътуване за Габала. По пътя посещение на скалния мавзолей „Дири Баба“ от 15 в. в Гобустан. Фото-пауза при езерото Нохур – представлява изкуствено създаден водоем след Втората световна война, за да снабдява с вода околните села, оградено от дървета. Днес езерото Нохур е популярно място за отдих, оградено от дървета, в чиито зелено-сини води се отразява силуета на Голям Кавказ. Пристигане в Габала. Настаняване. Изкачване с въжена линия до връх Туфандак (на 1660 м надморска височина), където се намира модерния планински курорт Туфандак, считан за най-високият планински курорт в Азербайджан. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Отпътуване за селището Нидж, където живеят потомци на древните удини, населявали Кавказка Албания. Тук се намира църквата Св. Елисей – един от най-древните паметници на християнството в Азербайджан, възстановена през 17 в. Отпътуване за Шеки – един от най-древните градове на Азербайджан, разположен върху живописните склонове на Кавказ, откъдето някога са минавали керваните по Пътя на коприната. Настаняване. Следобед спирка в селището Киш, известно със своята църква от 12 в. Туристическа програма в Шеки: средновековната крепост; Летният дворец на шекинските ханове с удивителна фасада с изкусни стенописи с растителни мотиви; Историческият музей, където могат да се видят артефакти от различни периоди. Туристическата програма продължава с кервансараите на Шеки – търговци от страните, намиращи се по Пътя на коприната, се събирали в Шеки, затова през 18 в. и 19 в. били построени 5 такива кервансараи, от които до наши дни оцелели само два от тях. Долният и Горният кервансарай са построени през 18 в., за да могат търговците да складират стоките си в мазетата на тези кервансараи като търговската дейност са извършвали на първия етаж, а на втория са отсядали да спят. Всеки един от тях е разполагал с над 200 стаи като днес Горният кервансарай е превърнат в хотел, а Долният кервансарай в момента се преустройва. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Посещение на местния източен базар. Отпътуване за Мингечевир – четвъртият по големина град в Азербайджан, разположен на брега на река Кура, която разделя града на две части. Мингечевир е известен с прозвището си „градът на светлините“, заради хидроелектрическата централа на река Кура. Посещение на Еленендорф – бивша немска колония, основана през 1819 г. от преселници от Баден Вюртемберг в Кавказ. Отпътуване за Ганджа. По желание може да се организира дегустация на вино в Ганджа – вторият по големина град в Азербайджан, разположен в полите на Малък Кавказ. Настаняване. Туристическа програма в Ганджа: джамията „Джума“, построена през 1606 г. и наричана често „Джамията Шах Абас“ по името на Шах Абас I Велики; гробницата на Джавад-Хан, последния владетел на ханство Ганджа; сградата на първия азербайджански парламент, в която днес се помещава Азербайджанският държавен аграрен университет; църквата „Александър Невски“ – една от най-древните православни църкви в Азербайджан, построена на мястото на старо гробище с благотворителни средства както от православните християни, така и от мюсюлмани; Къщата на бутилките – представлява необичайна двуетажна къща, построена по инициатива на Ибрахим Джафаров в памет на неговия брат, изчезнал по време на Втората Световна Война, от стъклени бутилки с различна форма и размери, както и от цветни камъни донесени от Сочи. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Посещение на мавзолея на Низами, построен в памет на Низами Ганджени – персийски поет, смятан за най-великия представител на романтичната лирика в персийската литература. Мавзолеят представлява висока цилиндрична сграда, построена на входа на Ганджа, обградена от градини. Посещение на калните вулкани в близост до Гобустан – калният вулкан представлява земна форма, създадена от изригването на кал, вода и газове, който не произвежда лава, а земята непрекъснато отделя вещество, подобно на кал. Посещение на национален парк „Гобустан“, включен в списъка на ЮНЕСКО – представлява археологически резерват от каменни структури, издигащи се в полу-пустинната местност в центъра на Азербайджан. Камъните съхраняват изключителна колекция от скални гравюри с мотиви от флората, фауната и бита на хората от праисторически времена. Отпътуване за Баку. Настаняване. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Посещение на Националния исторически музей на Азербайджан – някогашно имение на азербайджанския петролен магнат и филантроп Хаджи Зейналлабдин Тагиев. Посещение на Музея на азербайджанския килим – богата колекция от азербайджански килими и постелки, за които са използвани различни техники за изработка и материали от различни периоди. Това е най-богатата колекция от азербайджански килими в света. Посещение на Музея за съвременно изкуство. Свободно време. Вечеря в ресторант с кавказко танцово шоу - представяне на традиционни местни танци и традиционна музика на живо (без включени напитки).


Ден 9

Трансфер до летището. Отпътуване в 04:15 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish airlines“. Кацане на летището в Истанбул в 06:45 ч. Полет за България в 08:35 ч. Пристигане на летище София в 08:55 ч. (Терминал 2).


Цената включва
  • Самолетен билет София - Истанбул - Баку - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish airlines" с включени летищни такси
  • Чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • Транспорт по описания в програмата маршрут
  • 4 нощувки със закуски в хотел "Parkway Inn Hotel" 4* (или подобен) в Баку
  • 1 нощувка със закуска в хотел "Gabala Qafqaz Karvansaray" 4* (или подобен) в Габала
  • 1 нощувка със закуска в хотел "Sheki Palace" 4* (или подобен) в Шеки
  • 1 нощувка със закуска в хотел "Vago" 4* (или подобен) в Ганджа
  • 1 гала вечеря с традиционно кавказко танцово шоу и музика (без включени напитки)
  • Туристическа програма с местен екскузовод в Баку, Шеки, Мингечевир и Ганджа
  • Посещение на национален парк "Гобустан" и калните вулкани
  • Екскурзия до Абшеронския полуостров
  • Билет за лифта до Туфандак
  • Фото-пауза при езерото Нохур
  • Входни такси за музеите по програмата
  • Местен екскурзовод по време на цялата туристическа програма в Азербайджан
  • 1 бутилка минерална вода на ден на турист
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
  • Водач-преводач от България


Цената не включва


  • PCR тест (при необходимост)
  • Такса за виза
  • Обяди и вечери
  • Дегустация на вино в района на Ганджа
  • Такса за снимане с фотоапарт и камера в туристическите обекти
  • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
  • Разходи от личен характер
  • Бакшиш за шофьор и екскурзовод (5 USD на турист на ден - заплаща се задължително на място)
  • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

 

настаняване валидна
(от - до)
цена
Единична стая - 420 BGN


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
PCR тест на специална цена в лаборатории "Рамус" преди отпътуване на турист от 1 до 100 години / 60 BGN
 
Електронна виза за Азербайджан на турист от 1 до 100 години / 60 BGN
 
Дегустация на вино в района на Ганджа на турист от 1 до 100 години / 49 BGN
 
6 вечери в местни ресторанти (без включени напитки) на турист от 1 до 100 години / 239 BGN
 


Пояснения:
  • Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
  • Всички екскурзии се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език.
  • Резервации: депозит - 45% от основната цена при резервация; доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
  • Анулации: до 45 дни преди датата на отпътуване - 45% от основната цена; от 44-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена!
  • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Евентуална промяна в часовете на полетите не може да бъде повод за отказ от пътуване.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена електронна виза. Агенцията оказва съдействие за получаване на електронна виза. Необходими документи: попълнен визов формуляр, цветно копие на паспорта в JPEG-формат – предоставят се най-късно 40 дни преди датата на отпътуване.



13/02
Етикети
самолетни екскурзии от софия , оферти за почивки , азербайджан 2023 , екскурзия до габала , екскурзии габала , oferti za ekskurzii , екскурзия в азербайджан - загадките на вечния огън , баку , екскурзия в азербайджан 2023 , ranni zapisvania ekskurzii , самолетни почивки , мингечевир , екскурзии мингечевир , oferti za ranni zapisvania , samoletni ekskurzii , екскурзии баку , азербайджан 2023 , ekskurzii baku , екскурзии ганджа , екскурзии абшеронският полуостров , samoletni pochivki ot sofia , ганджа" , самолетни екскурзии , оферти за ранни записвания , паркът „хайленд“ , екскурзии гобустан , екскурзия до ганджа , samoletni ekskurzii ot sofia , ранни записвания , екскурзия до гобустан , samoletni pochivki , абшеронският полуостров , култа на девицата , pochivki , екскурзия до баку , екскурзии шеки , национален парк „гобустан“ , селището нидж, , oferti , янардаг , баку , езерото нохур , ranni zapisvania , азарбайджан екскурзии , ранни записвания екскурзии , ранни записвания почивки , екскурзии баку , baku , керван-сарай „мултани“ , почивки , керван-сарай „бухара“ , връх туфандак , oferti za pochivki , екскурзия до мингечевир , екскурзии , селището киш , оферти , самолетни почивки от софия , оферти за екскурзии , ranni zapisvania pochivki , екскурзия в азербайджан , музеят на миниатюрната книга, дворецът „ширваншах“ , екскурзия до абшеронският полуостров , ekskurzii , алеята на мъчениците , екскурзия до шеки
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах