Почивка в Ривиера Мая 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Малта през Август 01.08 - 31.08.2020/3,4,5 и 7 нощ         Почивка във Варадеро, Куба Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         

Екскурзия до Китай - от космополитен Шанхай до вековната история на Пекин Есен 2019

Оферта номер: Е1781
Вид транспорт: Самолет Самолет
5 нощ / 8 дни
София – Доха – Шанхай – Пекин - Доха – София


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


Програма
1 ДЕН / 15.11.2019 г./ СОФИЯ - ДОХА
Полет от София с АК“Qatar Airways” в 12.25 ч. Кацане в Доха в 18.15 ч

2 ДЕН / 16.11.2019 г./ ДОХА - ШАНХАЙ / Вечеря
Полет от Доха в 01.05 ч. и кацане в Шанхай в 14.20 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. При възможност кратка разходка по известната Nanjing Road съпроводена с вечеря в местен ресторант, след което настаняване в хотел Friend Hotel Shanghai 4* или подобен. Нощувка /1/.

3 ДЕН / 17.11.2019 г./ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Пaриж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи. Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.Пазаруване по булевард Nanjing Road – започва от изкуствения кей ( the Bund ) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Пaриж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най- известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града. Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (45 евро/88 лева). Вечеря и нощувка /2/.

4 ДЕН / 18.11.2019 г./ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска.Посещение на Zhujiajiao. Старинно и очарователно градче намиращо се в покрайнините на Шанхай, заобиколено от живописни канали. Градът е изграден от много старинни и живописни сгради, и е известно с множеството си сергии и различни видове прясна храна, която се приготвя на улицата. Тук може да опитате хрупкава свинска кожа, речни охлюви и различни видове супи. Следобяд завръщане в Шанхай. Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (50 евро/98 лева). Вечеря и нощувка /3/.

5 ДЕН / ШАНХАЙ-ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска.Трансфер до ЖП гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин в 09:00 ч. Пристигане в столицата на Китай в 13:48 ч. Разходка по най-известната и модерна улица на Пекин Wangfujing street, след което вечеря и настаняване в хотел Beijing Jinfeng Hotel 4* или подобен. Нощувка /4/.

6 ДЕН / 20.11.2019 ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска.Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 60 евро/117 лв). Вечеря и нощувка /5/.

7 ДЕН / 21.11.2019 г./ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска.Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността. Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фото-пауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г., след което посещение на чаена церемония. В края на нашата Китайска приказка ще посетим известната Пекинската зоологическа градина. Построена през 1906 г. от династията Цин. Площта й тогава е била само 10 хектара и върху тях е имало няколко скромни къщички на животни. Днес има редки китайски животни, като гигантска панда, златна маймуна, червена панда, манджурски тигри, якове от Тибет, огромни морски костенурки, а също и отлична селекция от цял свят - индийски слонове, зебри, жирафи от Африка и още много други. Вечеря. Около 21:00 ч. трансфер до летището за полет с АК “Qatar Airways” до Доха.

8 ДЕН / 22.11.2019 г./ ПЕКИН - ДОХА – СОФИЯ
Полет за Доха в 01:25 ч. Пристигане в Катарската столица в 05:35, след което полет за София в 06:55 ч. Кацане на летище София в 11:25 ч.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 
Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
15.11 -22.11.2019 г. 1198 Евро /
2343 Лева
1348 Евро /
2637 Лева  
1180 Евро /
2308 Лева
 
Цената включва:
-Самолетен билет с АК”Qatar Airways” София – Доха – Шанхай – Пекин - Доха – София с включени летищни такси
- 5 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* - 3 н. в Шанхай (Friend Hotel Shanghai 
//www.friendhotelshanghai.com/ или подобен ) 2 н. в Пекин ( Friends Hotel 4*//beijing-friends-hotel.hotels-beijing-ch.com/en/ или подобен );
- Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира;
-Трансфер Шанхай - Пекин с влака стрела; Климатизиран транспорт
-Входни такси за музеите и обектите по програмата; Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
-Всички трансфери, упоменати в програмата; Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек в ЗАД Армеец; Водач, който ще придружава групата през цялото време.


Цената не включва:
-бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България;
-Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (45 евро/88 лева) (при минумум 10 записани туриста);
-Билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 60 евро/117 лв . на човек (при минумум 10 записани туриста)
- Посещение на акробатично шоу в Шанхай – 50 евро/ 98 лева на човек (при минумум 10 записани туриста)
-Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги
-Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 70 USD на човек (около 120 лв.);
-По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. 

 
Полетно разписание:
15.11 QR 228 София 12:25 - Доха 18:15 (продължителност на полета 4 ч. 50 мин.)
16.11 QR 870 Доха 01:05 – Шанхай 14:20 (продължителност на полета 8 ч. 15 мин.)
22.11 QR 895 Пекин 01:25 - Доха 05:35 (продължителност на полета 9 ч. 10 мин.)
22.11 QR 227 Доха 06:55 - София 11:25 (продължителност на полета 5 ч. 30 мин.)

Полетното разписание е в местно часово време.
Часова разлика по време на пътуването между:
София и Доха e +1 час
София и Шанхай. Пекин e +6 час

Допълнителна информация:
Информация за необходимите документи за издаване на групова туристическа виза за Китай ще намерите в края на офертата в раздел "Необходими документи"!
цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,73 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването
Офертата важи при минимум 15 туристи.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 
Срокове за анулации и неустойки:

До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
От 59 работни дни до 40 дни – 1200 лв
От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 15.10.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Забележка: При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 18550 1315 0000 645 046 на ЗАД „Армеец”

16/08/01
 

Етикети
пекинската зоологическа градина , градините yuyuan , оферти , шанхай , samoletni ekskurzii , ekzotichni ekskurzii , шоу спектакъл «династията на златната маска» , oferti za pochivki , великата китайска стена , самолетни почивки , wangfujing street , екзотични почивки с водач от софия , samoletni pochivki , доха , friends hotel 4* , почивки , китай ранни записвания , тян ан мън , екзотични оферти с водач , булевард nanjing road , р. хуан пу , самолетни екскурзии от софия , оферти за екскурзии , акробатично шоу , екзотични почивки , friend hotel shanghai 4* , фабрика за перли , oferti za ekskurzii , kitai ranni zapisvania , екзотични екскурзии с водач , ekskurzii kitai , ekskurzii , екзотични оферти , самолетни почивки от софия , ekzotichni oferti s vodach , oferti kitai , oferti , самолетни екскурзии , пекин , ekzotichni ofertti , дворец гугун , доха , ranni zapisvania , оферти китай с водач , ekzotichni pochivki s vodach ot sofia , оферти за ранни записвания , екскурзии , pochivki , samoletni pochivki ot sofia , екскурзии китай с водач , nanjing road , ekzotichni ekskurzii ot sofia , oferti kitai s vodach , ekzotichni pochivki ot sofia , samoletni ekskurzii ot sofia , жаоджияолу , ekzotichni ekskurzii s vodach ot sofia , екзотични почивки от софия , ранни записвания , ekskurzii kitai s vodach , kitai , оферти за почивки , ekzotichni pochivki , ekzotichni ekskurzii s vodach , оферти китай , oferti za ranni zapisvania , екзотични екскурзии , екзотични екскурзии с водач от софия , пекинския олимпийски парк , китай , храма на нефритения буда , екскурзии китай , екзотични екскурзии от софия , телевизионна кула
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах