Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2023         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2023         ПОЧИВКА В КУБА-ХАВАНА И ВАРАДЕРО/Сезон 2023 9 дни / 7 нощувки в Куба (3 в Хавана, 4 във Варадеро)         

ЛИКИЯ - ЗЕМЯ НА ЛЕГЕНДИ

Оферта номер: Е1790
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни -7 нощувки/ Сезон 2023
АНТАЛИЯ, МИРА, КУШАДАСЪ, ЕФЕС, ПАМУККАЛЕ, ХИЕРАПОЛИС, АНТАЛИЯ
Цена от: 859.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
27.10.2023 959.00 BGN Запитване
03.11.2023 939.00 BGN Запитване
10.11.2023 919.00 BGN Запитване
17.11.2023 899.00 BGN Запитване
24.11.2023 879.00 BGN Запитване
01.12.2023 859.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

Полет до Анталия
Вашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището с "Добре дошли“. В хотела Ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.

Ден 2 ДЕН 2 | Мира
Закуска. Обиколката минава по крайбрежната алея, откъдето се откриват чудесни гледки към морето, горите от пинии и назъбените върхове на планината Торос. Ще посетите древния гр. Мира. Тук ще разгледате скалните гробници, които безспорно са сред най-впечатляващите забележителности на Турция.  Гробовете и саркофазите датират от IV век преди Христа. В Мира се намира и църквата на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, където първоначално е бил погребан светецът. Нощувка в района на Фетие.

Ден 3 ДЕН 3 | Ликия
Закуска. В този ден ще предприемете незабравимо пътуване с кораб през обраслия с тръстика пейзаж на р. Далян. Само с лодка може да се достигне до края на лагуната, където се намира плажа на костенурките – Изтузу. Тук ще направите почивка за плаж и къпане в морето, след което ще се върнете на брега. Пътуването продължава с автобус до Кушадасъ, където ще прекарате следващите два дни. Нощувка в района на Кушадасъ.

Ден 4 ДЕН 4 | Ефес
Закуска. Предстои Ви посещение на Ефес, един от най-големите древни градове в света, открит при разкопки. Градските съоръжения са се запазили като по чудо.  Античните паметници чакат и Вас да ги преоткриете: градската агора, храмът на Домициан, нимфеумът, термите, мраморната улица на Аркадий, библиотеката на Целз. Амфитеатърът, който е разполагал с 25 000 седящи места, е бил сред най-големите културни средища в Мала Азия по онова време. Нощувка в района на Кушадасъ.

Ден 5 ДЕН 5 | Памуккале
Закуска. Пътят до Памуккале (дворец на памука) минава през прекрасна меандрова долина. Типичните за местния пейзаж снежнобели калциеви каскади са възникнали от отлагания на течащите по скалите термални води. Още от древността благодарение на този очарователен природен декор на извора се приписват лечебни свойства. След пристигането имате възможност за топла баня във Вашия термален хотел. Нощувка в Памуккале.

Ден 6 ДЕН 6 | Хиераполис – Анталия
Закуска. Руините на бляскавия древен град Хиераполис, преживял своя разцвет в римско време, се простират над калциевите каскади. Тук се намират основите на храма на Аполон от III в. от н.е. Римският театър е красив и внушителен със своите петдесет стъпаловидни реда от травертин. На връщане за Анталия ще се насладите на превъзходния пейзаж с планината Торос. По пътя ще спрете в работилница за тъкане на килими, където ще се запознаете с целия процес на тяхното производство (от извличането на суровините – коприна, памук и вълна – до готовия изтъкан килим). Нощувка в района на Анталия.

Ден 7 ДЕН 7 | Анталия
Закуска. Тук, в лоното на могъщата планинска снага на Торос, вирее богат растителен свят. Ще видите Йъвлъ минаре (минарето с вдлъбнатините) – запазен знак на града. На Калекапъсъ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад Карпуз Калдъран. Нощувка в района на Анталия.

Ден 8 ДЕН 8 | Полет към дома
Закуска. Трансфер за летището и обратен полет към София.

Цената включва
- ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
- ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
- БАГАЖ - 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
- TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
- НАСТАНЯВАНЕ - специално за Вас сме избрали отлични 4* и 5* хотели според местната категоризация.
- ХРАНА - 7 богати закуски и вечери
- Входни такси във всички места според програмата
- ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.


Цената не включва
  • Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро за лица до 70 г.: 19 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер;
  • Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 219 лв.
  • Застраховка "Отмяна на пътуването"

Прочутият с пясъчните си плажове и природни красоти Тюркоазен бряг е най-издадената югозападна част от турското средиземноморско крайбрежие. Тук се е намирало древното царство Ликия, чието най-поразително архитектурно наследство са скалните и монументални гробници.
 
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:

Района на Анталия -   B BUSINESS HOTEL & SPA 4*                                                                                  
 
Мугла -            DALAMAN AIRPORT LYKIA RESORT 4*                    
 
Кушадасъ -    SIGNATURE BLUE RESORT 4*                                        
                         ARIA CLAROS BEACH & SPA RESORT 5*              
 
Памуккале -  ADEMPİRA SPA HOTEL 4*                                        
                        RICHMOND PAMUKKALE THERMAL RESORT 4* 


Програмата Ви гарантира 7 нощувки в 4* хотели.  Поради големия брой пътуващи за всяка от посочените дати, пътуващите ще бъдат уведомени за конкретните хотели, в които ще бъдат настанени, в рамките на две седмици преди началната дата на екскурзията.
 
Допълнителни екскурзии
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ И СЪБИТИЯ, ПРЕДЛАГАНИ ПО ВРЕМЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ТУРИСТИЧЕСКА ЕКСКУРЗИЯ „ЛИКИЯ - ЗЕМЯ НА ЛЕГЕНДИ“
* РАЗХОДКА С ЯХТА ДО ОСТРОВ КЕКОВА, с вкл. обяд - 45 Евро на човек
* ПОСЕЩЕНИЕ НА ХРАМА НА ДЕВА МАРИЯ И СЕЛЦЕТО ШИРИНДЖЕ (1/2 ден), с вкл. обяд - 50 Евро на човек Посещение на храма, заедно със запазена къща в маслинова гора, където Дева Мария е прекарала последните си дни след бягството си от Йерусалим. Посещение на Шириндже – село, което до Първата световна война е било гръцко. Там ще се запознаете с традиционния бит и култура на едни отминали времена и ще посетите винарска изба, за да дегустирате невероятни, домашно направени вина.
* Полет с балон над памуккале – 100 Евро на човек – уникално преживяване, което не бива да бъде пропускано.
* ПОЛУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ГРАД ИЗМИР, с вкл. обяд – 45 Евро на човек;
* ПОЛУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ГРАД ДАЛЯН, с вкл. обяд – 40 Евро на човек;
* ХАМАМ (турска баня) – 35 Евро на човек;
* ПОСЕЩЕНИЕ НА АКВАРИУМА В АНТАЛИЯ – 30 Евро на човек;
* ОБЯД (по желание) – 15 Евро на човек;
 
* ТО БЪЛГАРИЯ не носи отговорност за допълнителни екскурзии, които се се предлагат от фирма-партньор на място. Тези екскурзии зависят от броя на записаните участници (мин. 10), както и от климатичните условия. Подробна информация ще получите на място. Плащане само в Евро. Възможни са промени в цените.


47/11

Етикети
egeiska turcia , ликия екскурзии , ekskurzii ot sofia , почивки от софия , ликия 2023 , разходка до остров джунда , екскурзии егейска турция , оферти за почивки , oferti za ranni zapisvania , ликия екскурзии , обзорна обиколка на кушадасъ , посещения на древния град сарди маниса , ликия , обзорна обиколка на измир , посещение на античния град фокеа и крепостта фоча , ликия , ekskurzii egeiska turcia , екскурзия до турция 2023 , oferti za pochivki , посещение на памуккале и хиераполис , turcia , екскурзии от софия , почивки егейска турция , оферти от софия , ексурзии айвалък , ликия 2022 , оферти за ранни записвания , егейска турция , промоционални оферти , екскурзии ликия 2023 , екскурзии чанаккале , екскурзии турция , хотели 3 * , почивки турция , почивка в ликия 2023 , ranni zapisvania , посещение на древна троя , oferti ot sofia , айвалък , egeiska turcia s avtobus , почивка ликия 2023 , обзорна екскурзия на чанккале , посещение на акропола в бергама и билет за лифт , pochivki s avtobus , екскурзия ликия , егейска турция с автобус , oferti za ekskurzii , ранни записвания , екскурзия до турция 2023 , ekskurzii turcia , oferti za ekskurzii s avtobus , кушадасъ , ликия , екскурзия до ликия 2023 , ексурзии кушадасъ , promocionalni oferti , измир , чанаккале , оферти за почивки с автобус , pochivki , pochivki turcia , турция 2023 , екскурзии с автобус , почивка в ликия 2023 , оферти за екскурзии , ekskurzii , екскурзия до ликия 2023 , ексурзии измир , оферти турция 2023 , оферти турция 2023 , екскурзия ликия , екскурзии ликия 2023 , pochivki egeiska turcia , почивки , турция , есккурзии измир , посещение на „стъпката на дявола“ , pchivki ot sofia , ликия - земя на легенди , оферти за екскурзии с автобус , почивки с автобус , ранни записвания почивки , ликия , екскурзии , турция 2023
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах