Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Нова година в Грузия - кавказката красавица

Оферта номер: Е1799
Вид транспорт: Самолет Самолет
6 дни/4 нощувки 28.12.2019-02.01.2020
София - Истанбул - Тбилиси - Мцхета - Уплисцихе - Гори - Тбилиси - Истанбул - София
Цена от: 2189.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / 29.12.2019 София - Истанбул - Тбилиси
Полет в 09:50 ч. от летище София с Турските авиолинии. Кацане в Истанбул в 12:10 ч. В 13:50 ч. полет от Истанбул. Кацане в Тбилиси в 17:10 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Tiflis 3*. Нощувка.

2 ДЕН / 30.12.2019 Тбилиси - Мцвета - Тбилиси
След закуска ще проследим историята на едни от най-важните грузински светини на християнстовото. Отправяме се към древната грузинска столица и религиозен център Мцхета. Оттук е започнало разпространението на християнството в Грузия. Не случайно грузинците наричат древния град „ Втори Йерусалим”. На това място ще посетим манастирския комплекс Джвари (VІ век) и катедралата Светицховели (ХІ век), където се съхранява парче от ризата на Исус Христос. И двете християнски светини са включени в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Уникално архитектурно творение - манастирът Джвари е разположен на самия връх на вертикална скала, недалеч от Мцхета, и от него се разкрива зашеметяваща гледка към старата столица. Архитектурата на манастира не случайно наподобява кръст, тъй като Джвари, в превод от грузински, означава "кръст". Православният храм Джвари се смята за едно от най - свещените места в цял Кавказ и е вписан в червения списък за застрашено световно културно наследство на ЮНЕСКО. Според древна легенда света Нино дошла на тази планина да се помоли и поставила дървен кръст, който символизирал падането на езичеството и приемането на християнството. В началото на VI век е построена църквата Малка Джвари, а руините й са до основите на по - късната църква Голяма Джвари, носеща името „ Светия Кръст”. Храмът изглежда много автентичен и аскетичен отвътре и отвън. Има легенда за поклонниците, които идват да се помолят в този манастир. Те проливат толкова много сълзи, докато се молят, че край манастира се е образувало езеро и местните го наричат „Езерото на сълзите“. Връщане в Тбилиси и нощувка

3 ДЕН / 31.12.2019 Тбилиси
След закуска започва обзорна екскурзия из аристократичния Тбилиси, основан през V век. Столицата на Грузия, Тбилиси, е като от страниците на готическа приказка. Дълбоката долина, в която е разположен градът, е живописен фон на ярко оцветените кули и калдъръмени улици. Градът се превръща в разрастващата се сцена на изкуството, докато топлото грузинско гостоприемство прониква в сместа от съвременни и традиционни ресторанти, предлагащи местни специалитети. Древната и жизнена столица на Грузия се простира на двата бряга на река Мтквари и е заобиколена от три страни от планини. Най-широко приетият вариант на легендата за основаването на Тбилиси гласи, че в средата на V в. цар Вахтанг I Горгасали ловувал в силно залесения район със сокол. Соколът на царя уж е уловил или ранил фазан по време на лов, след което и двете птици паднали в близък горещ извор и умряли от изгаряния. Крал Вахтанг толкова се впечатлил от горещите извори, че решил да изсече гората и да построи град. Името Тбилиси произлиза от старогрузинската дума "tbili", което означава топло. Археологическите проучвания на региона показват заселване на хора в района още през IV хилядолетие пр.н.е. Предимство е, че повечето културни паметници се намират на минути един от друг. Сред най-важните забележителности са катедралата Сиони (от VІ - VІІ век), базиликата Анчисхати (VІ век), която е и най-старият оцелял до наши дни християнски храм в града, църквата „Света Троица” - най-високият храм в града, Синагогата, крепостта Нарикала, от която се открива прекрасна панорамна гледка към града, статуята на Майка Грузия. Ще посетим и квартала Абанотубани, където се намират старите топли серни бани. Затова наричат Тбилиси „топлия град”. Връщане в хотела. Новогодишна гала вечеря в местен ресторант. ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА! Нощувка.

4 ДЕН / 01.01.2020 Тбилиси
Късна закуска. Днес можете да се разходите самостоятелно и да опознаете града отвъд туристическите атракции. Авеню Руставели например е основната пътна артерия на Тбилиси и задължителна дестинация за всички, които пребивават в града. Тук е и площадът Революцията на Розите, пълен с магазини, кафенета, музеи и търговци от всякакъв вид. Руставели е дом на голям брой държавни, обществени, културни и бизнес сгради. Парламентът на Грузия, църквата Кашвети, операта, държавният академичен театър Руставели и Грузинската академия на науките са разположени на Руставели. Препоръчваме ви да посетите и историческия квартал, наречен Старият град на Тбилиси. Въпреки че градът е разрушаван и възстановяван около 29 пъти, подредбата на Стария град е до голяма степен непокътната с тесни алеи и големи криви къщи, изградени около дворове. Това е идеалното място да усетите атмосферата на Грузия. Тук има и много заведения, в които да се насладите на местните специалитети. Грузинската кухня винаги е имала репутация на тежка и ориентирана към месото, но особено през зимните месеци това е добре дошло. Страната е благословена с невероятно грозде, затова и препоръчваме да опитате грузинското вино, което се произвежда по технология от преди цели...8000 години! И докато съседният Азербайджан използва оцет най-вече за кисели зеленчуци, грузинците са майстори ферментатори, така че не забравяйте туршиите. Нощувка.

5 ДЕН / 02.01.2020 Тбилиси - Уплисцихе - Гори - Тбилиси
Закуска в хотела. След това се отправяме към Уплисцихе, пещерно градче от елинистичния период, за да се запознаем с историята му и да се удивим от рядката комбинация на езическа и християнска архитектура. Разположен в Източна Грузия, Уплисцихе (буквално „Крепостта на Господ“) е изоставен скално-изсечен град, който някога е играл важна роля в грузинската история. Археолозите са открили множество храмове и находки, свързани с богинята на слънцето, почитана преди идването на християнството. Когато християнството пристига в Грузия се изграждат нови християнски структури и за кратко време в града съжителстват християнството и старата вяра. Уплисцихе е забележителен с уникалната комбинация на стилове от скални култури на региона, най-вече от Кападокия (в съвременна Турция) и Северен Иран. Повечето от изкопаните артефакти могат да се видят в Националния музей в Тбилиси. Накрая ще видим вълнуващия Гори и ще отстъпим назад във времето с посещение на музея на Сталин. Музеят включва къщата, в която е роден Йосиф Висарионович, и бронирания влак, с който навремето пътувал в Ялта и Потсдам. След ден, изпълнен с култура и история, се връщаме обратно в Тбилиси за последна нощувка в Грузия.

6 ДЕН / 03.01.2020-Тбилиси - Истанбул - София
Закуска. Трансфер до летището полет до Истанбул в за 12:05 ч. Кацане в Истанбул в 13:50 ч. В 20:10 ч. полет от Истанбул за София. Пристигане в София в 20:25 ч.

Нова година в Грузия - кавказката красавица

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ: 1370 евро/2697 лв. при записване до 15.11.2019
Стандартна цена за отпътуване от София: 1450 евро/2836 лв. с включени летищни такси.
 


Цената е на човек в двойна стая и включва:
  • самолетен билет София - Истанбул - Тбилиси - Истанбул - София
  • летищни такси в размер на 189 евро/370 лв. (към 12.10.2018 г.). При разлика в размера на таксите към датата на издаване на билетите, съответната разлика се доплаща или връща.
  • 5 нощувки със закуски в хотел Tiflis 3*или подобен
  • новогодишна вечеря в местен ресторант
  • туристическа обиколка на Тбилиси
  • посещение на древната грузинска столица Мцхета, манастирския комплекс Джвари и катедралата Светицховели
  • посещение на Уплисцихе и Гори и музея на Сталин
  • климатизиран транспорт по маршрута
  • всички екскурзии и трансфери, описани в програмата с включени входни такси
  • екскурзоводско обслужване на английски или руски език по време на тура
  • медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "Мондиал"
  • водач-преводач на групата от фирмата-организаторр
Цената НЕ включва:
  • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
  • неупоменати в програмата услуги
  • Бакшиши за местни шофьори и екскурзоводи -по 5 USD на ден (общо 30 USD), заплащат се при доплащането на договора по курса на БНБ за деня.
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 10 лв.
  • Застраховка “Отмяна на пътуването” с Евроинс - от 2% от пакетната цена. За повече информация моля, запитайте в офисите ни.
  • доплащане за единична стая - 391лв до 31.09.2019 г.
Минимален брой участници: 15

Условия за записване и начин на плащане:
Депозит: 30% от пакетната цена
Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.


Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
 
Фирмата предлага  на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗАД АРМЕЕЦ”




49/02/09
Етикети
екскурзии грузия , нова година в грузия 2020 , нова година 2020 , нова година в грузия , мцхета , екскурзии грузия , грузия , nova godina 2020 , екскурзия до грузия , georgia , оферти нова година , грузия екскурзии , нова година 2020 в грузия – зимният чар на кавказ , новогодишни екскурзии , новогодишни празници в грузия , ekskurzii georgia , тбилиси , новогодишни празници в грузия , грузия , грузия екскурзии , екскурзия до грузия , toptravels , кахетия , новогодишни празници в грузия , тбилиси , екскурзии грузия , нова година 2020 , новогодишни празници в грузия , екскурзия до грузия , кутаиси , грузия , грузия екскурзии , екскурзия до грузия , уплисцихе , уплисцихе , кутаиси , почивка в грузия , екскурзии грузия , top travel , новогодишни екскурзии , грузия - древна и красива , нова година в грузия , екскурзии грузия , манастирът джвари , нова година в грузия 2020 , georgia , тбилиси , ekskurzii georgia , манастирът джвари , мцхета , кахетия , почивки грузия , nova godina 2020 , кутаиси
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах