Пътешествие в северен Тайланд+ Златния триъгълник и МИАНМАР (Бирма)

Оферта номер: Е1803
Вид транспорт: Самолет Самолет
13 дни / 10 нощувки С водач от България
София – Доха - Чианг Май – Мандалей - Баган - Янгон –Доха - София
Цена от: 5359.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / 23.02.2020: Полет София – Доха – Чианг Май
10:20 часа - среща на летище София, Терминал 2, за полет с Катарски авиолинии в 12:25 часа през Доха до Чианг Май. Каца в Доха в 18:05 часа. Излита от Доха в 20:00 часа.

2 ДЕН / 24.02.2020: Чианг Май /обяд
Пристига в Чианг Май в 06:00 часа. Добре дошли в Чианг Май – най-големият и най-значим град в северен Тайланд, с над 700-годишна история. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до центъра на града. Ще обиколим стария град, ограден с ров и ще посетим храма Ват Чеди Лоанг (Wat Chedi Luang – Храма на голямата ступа) с впечатляваща ступа, построена в края на 14 век. Изкачване към хълма с изглед към града, за да стигнем до най-красивия и най-значим храм – 600-годишният Ват Пра Тат Дои Сутхеп (Wat Phra That Doi Suthep), който се намира на около 1060 метра над морското равнище. При ясно време, от терасата се открива прекрасна панорамна гледка към целия град. Последното изкачване нагоре по 306 стъпала на стълбището Нага (тайландска митологична змия с глави на дракон) ще си струва! Обяд в местен ресторант. Трансфер и настаняване в хотел Movenpick Suriwongse Chiang Mai 4* (Superior) или подобен. Свободно време за почивка. Нощувка в Чианг Май.

3 ДЕН / 25.02.2020: Чианг Май – Белият храм – Чианг Рай /закуска, обяд
Закуска. Отпътуване с автобус към Чианг Рай, северен Тайланд (около 4 часа). По пътя ще направим кратка почивка на термалните извори Мае Ка Чан (Mae Kachan Hot Spring) - серия от три разработени горещи извора и гейзери. Водата е с висока концентрация на минерали и сяра. Продължаваме пътуването, за да посетим интригуващия храм Ват Ронг Кхун (Wat Rong Khun) или повече познат на чужденците като Белият храм. Това е съвременен, нетрадиционен храм, собственост на тайландския художник Чалермчай Коситпипат (Chalermchai Kositpipat), който го проектира, конструира и отваря за посетители през 1997 г. Обяд в местен ресторант. Трансфер и настаняване в х-л Diamond Park Inn Chiang Rai (Superior) или подобен. Нощувка в Чианг Рай.

4 ДЕН / 26.02.2020: Чианг Рай – Златният триъгълник – Чианг Май закуска, обяд
След закуска, напускане хотела и отпътуване към "Златния триъгълник", за да посетим мястото, където се събират границите на три държави - Лаос, Мианмар и Тайланд. С дървени лодки ще плаваме по река Меконг, наслаждавайки се на живописните гледки на границата между три държави, за да достигнем до остров Дон Сао на територията на Лаос. Ще се запознаем с живота на племето на "жените жирафи". След това ще посетим музея на опиума, където е показана технологията на производството му. Опиумът е бил основен поминък на населението в Северен Тайланд до 1956 г., когато е въведена забрана за производството и търговията му. Обяд в местен ресторант. Трансфер до Чианг Май. Нощувка в Чианг Май.

5 ДЕН / 27.02.2020: Чианг Май – сити тур /закуска, обяд
След закуска, ще се отправим на юг от Чианг Май, към най-високата точка на Тайланд – Национален парк Интанон (Inthanon National Park). Първата спирка е най- високото място, следва разходка около Angkha Nature Trail. Ще продължим към пагодите близнаци в чест на рождените дни на краля и кралицата на Тайланд и пазара на хълмовото племе, където се продават местни продукти, плодове, зеленчуци и др. собствено производство. След обяд в местен ресторант, ще посетим селището Mae Klang Luang, откъдето се открива атрактивна панорамна гледка към оризищата и ще опитате местно кафе. Последната спирка е Wachiratarn Waterfall – вторият голям водопад. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Чианг Май.

6 ДЕН / 28.02.2020: Чианг Май – полет за Мандалей/ закуска
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела в 12:00 часа. Трансфер до летището за полет до Мандалей – културната столица на Мианмар. След пристигане, посрещане от представител на местната фирма партньор, трансфер и настаняване в хотел Eastern Palace Hotel 4* (Deluxe) или подобен. Нощувка в Мандалей.

7 ДЕН / 29.02.2020: Мандалей - Мингун - Мандалей /закуска, обяд
След закуска, ще направим кратко пътуване до река Иравади, за да посетим пагодата Мингун (Mingun Рagoda), която има най-голямата в света запазена цяла камбана, наречена Mingun Bell. От другата страна на пътя можете да посетите будистки старчески дом за възрастни хора без семейства, които винаги се радват на дарения (даренията са за собствена сметка). Обяд в местен ресторант. Следобед ще посетим пагодата Махамуни (Mahamuni Рagoda), където се намира един от най-почитаните образи на Буда. Продължаваме обиколката в Мианмар с посещение на пагодата Кутодао (Kuthodaw Pagoda), известна като "най-голямата книга в света", заради 729- те мраморни плочи с будистки писания в нея. Следва манастирът Швенанда (Shwenandaw Monastery) - много фино изваяна дървена манастирска сграда, единствената останала сграда от Кралския дворец, построен от крал Миндом в началото на 19 век. Тази грандиозна тикова сграда е известна със своята изящна дърворезба. Ще завършим деня на върха на хълма Мандалей, за да се насладим на великолепната гледка към града и река Иравади. Нощувка в Мандалей.

8 ДЕН / 01.03.2020: Амарапура - Ава (Innwa or AVA) - Сагайнг /закуска, об
Закуска. Отпътуване към Амарапура – бивша столица, чието име означава „Град на безсмъртието”. Ще посетим цех за тъкане на коприна, където се произвеждат изящни ръчно изработени изделия. Продължаваме към манастира Махагандайон (Mahagandayon monastery) – най-големият манастир в страната, където живеят над хиляда монаси. Следва Ава – столица на Мианмар преди Амарапура. Ще се качим на файтони с коне, за да ни отведат до Bagaya Kyaung Monastery – прекрасен манастир от тиково дърво, манастира Maha Aungmye Bonzan (изграден от покрита с мазилка тухла, кралски манастирски храм) и Nanmyin – наклонената наблюдателна кула на Ава. Обяд в местен ресторант, след което отпътуваме към Сагайнг (Sagaing), преминавайки по мост над река Иравади и ще продължим към хълма Sagaing Hill. Неизброими бяло- златни ступи са акцентите на Сагайнг. В района има невероятно количество пагоди и манастири, всички боядисани в бяло. Той се счита за религиозен център в Мианмар и е дом на над 3000 монаси и 100 центъра за медитация. Ще посетим пагоди като Swan OoPon Nya Shin и U Min Thone Sae. Ще посетим и местния пазар на Сагайнг – типичен бирмански пазар, който малко туристи посещават. Тук ще намерите множество артикули, включително ръчно изработени изделия от керамика, сребро и др. Ще спрем и в малко грънчарско селище, където ще видим процеса на изработка на вездесъщите водни делви, разпространени в цял Мианмар. Продължаваме обиколката, за да завършим деня с великолепния тиков мост У Беин (U Bein Bridge), който е на повече от 200 години и е най-дългият тиков мост в света - 1,2 км. Насладете се на разходка по моста и приказни гледки към околните ферми и потоци. Завръщане в хотела. Нощувка в Мандалей.

9 ДЕН / 02.03.2020: Мандалей – полет до Баган/ закуска
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до Баган, разположен на брега на река Иравади, която е дом и място с най-голямата концентрация на будистки храмове и пагоди, ступи и руини, множество от които датират от IX-ти и XII век. При пристигане в Баган, посрещане от местен екскурзовод и трансфер до Bagan Umbra Hotel 3* (Deluxe). Нощувка в Баган.

10 ДЕН / 03.03.2019: Баган – обиколка на храмове /закуска, обяд
Закуска. Днес ще разгледаме забележителностите на една от най-популярните археологически дестинации в Азия. От IX-ти до XIII-ти век градът е бил столица на древното царство Баган. По време на просперитета на царството, в Баган са построени няколко хиляди будистки храмове, пагоди и манастири, от които над 2000 оцеляват и до днес. Ще посетим някои от най- интересните храмове, като започнем от златната пагода Швезигон (Shwezigon) – първообразът, построен в Мианмарски стил през 1087 година. Нейната златна ступа е символ на града, а самата пагода е духовен център на жителите на Баган. Построена е през 1087 година. След това ще посетим храма Уетки-ин Губяукки (Gubyaukgyi @ Wetkyi-Inn Village) - пещерен храм с изключителни стенописи и елегантния храм Htilominlo Temple, известен със своите фини дърворезби и декорации от пясъчник. Обяд в местен ресторант. След това ще посетим традиционна работилница за лакирани изделия, за да видим продукцията на един от най- известните занаяти в Мианмар. Ще продължим към Ананда (Ananda Pagoda) – архитектурен шедьовър и една от най-красивите, големи и запазени пагоди на Баган. Ананда притежава две уникални статуи на Буда, чиито изражения сякаш се променят, в зависимост от разстоянието, от което се гледа към тях. От тук ще посетим Thatbyinnyu – най-високия храм в Баган, масивния тухлен храм от по-късния период Dhammayangyi Pahto Temple и Sulamani Temple. Привечер, ще бъдем на едно от идеалните за наблюдение места, избрано от нашия екскурзовод, за да се насладим на незабравимия залез над равнините от горната тераса на един от храмовете. Нощувка в Баган. В един от дните в Баган – полет с балон над Баган (по желание, срещу доп. заплащане) Цена: 320 евро (пакет стандарт) Забележка: При неблагоприятни метеорологични условия, полетите могат да бъдат отменени!

11 ДЕН / 04.03.2020: Баган – полет за Янгон – сити тур/ закуска, обяд
Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летището за полет до Янгон, по-рано известен като Рангун (Rangoon), сравнително спокоен и очарователен град. Посрещане от местния екскурзовод при пристигане, трансфер и настаняване в Hotel Grand United Ahlone 3* (Superior) или подобен. Обяд в местен ресторант. Ще направим обиколен тур в центъра на града, където ще видим различни исторически и колониални сгради. Първо ще посетим пагодата Сюле (Sule Pagoda) 2200-годишен храм в сърцето на града, заобиколен от правителствени сгради и търговски център. След това ще преминем по пътя към парк Махабандола, където се намира паметникът на независимостта – голям обелиск, охраняван от статуи на митични лъвове. Продължаваме обиколката, преминавайки през кметството, индийския квартал, китайския квартал. Последната ни спирка ще е пагодата Шведагон (Shwedagon Pagoda), която е едно от чудесата на света. Наричана е още „Златната пагода”, построена е преди 2500 години и се издига на 100 метра височина. Това светилище съхранява реликви реликви на Буда и е място, където се срещат отдадени будисти, които медитират и се молят. Ще станем свидетели на спиращи дъха гледки към златната ступа от тази удобна позиция. Нощувка в Янгон.

12 ДЕН / 05.03.2020: Янгон – Танлин – късно отпътуване / закуска, вечеря
След закуска в хотела, ще избягаме от блясъка и шума на Янгон до малкото провинциално градче Thanlyin и Kyauktan, точно отвъд реката от Янгон. Танлин е релаксиращо място за разходки, със засенчени улици. Първата ни спирка е пагодата Kyaik-khauk. След това ще посетим пазара, където можете да видите местните търговци и живота на обикновените бирманци. Ще продължим на югоизток от Танлин, за да посетим Yele Pagoda, която е искрящ плаващ храм, прилепнал към реката. Ще хванем някой от местните фериботни кораби, за да стигнем до острова. След като разгледаме пагодата Йеле, ще се върнем за освежаване в хотела в Янгон, където имаме късно напускане. Освобождаване на хотела до 18:00 часа. Вечеря в местен ресторант. Трансфер до летището на Янгон.

13 ДЕН / 06.03.2020: полет Янгон – Доха - София
В 01:05 ч. - полет за София през Доха. Каца в Доха в 05:15 часа, излита в 07:10 ч. Пристига в София на Терминал 2 в 11:25 часа.

Пътешествие в северен ТАЙЛАНД + Златния триъгълник и МИАНМАР (Бирма)
 13 дни / 10 нощувки / 10 закуски / 8 обяда / 1 вечеря
Програмата включва: 3 нощувки в Чианг Май, 1 нощувка в Чианг Рай,  3 нощувки в Мандалей,  2 нощувки в Баган, 1 нощувка + в Янгон; 3 вътрешни полета

Пакетна цена:  2740 евро / 5359 лева на човек в двойна стая

Цената включва:
-самолетен билет София - Доха – Чианг Май с включени летищни такси и багаж
-самолетен билет Янгон - Доха – София с включени летищни такси и багаж
-самолетен билет  Чианг Май - Мандалей с включени летищни такси и багаж
-самолетен билет Мандалей - Баган с включени летищни такси и багаж
-самолетен билет Баган - Янгон с включени летищни такси и багаж
-10 нощувки със закуски, съгласно програмата:
-3 нощувки със закуски в хотел 4* в Чианг Май
-1 нощувка със закуска в хотел 3/4* в Чианг Рай
-3 нощувки със закуски в хотел 4* Мандалей
-2 нощувки със закуски в хотел 3* в Баган
-1 нощувка със закуска в хотел 3* в Янгон
-късно напускане на хотела в Янгон до 18:00 часа, в последния ден преди полета
-8 обяда в местни ресторанти, съгласно програмата
-1 вечеря в местен ресторант в Янгон
-всички посещения, трансфери и екскурзии, описани в програмата
-входни такси за посещаваните обекти по програмата
-разходки с лодки, съгласно програмата
-индивидуална моторна лодка за посещение на Мингун
-файтони в Ава
-вода по време на дните с екскурзии
-екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи (на английски език) във всички градове в Тайланд и Мианмар
-водач от България по време на цялото пътуване, който ще помага при превода
-медицинска застраховка с асистанс покритие 20 000 евро.
 
 Цената не включва:
туристическа виза за Тайланд – 70 лева (ТО съдейства за издаването ѝ в България)
туристическа виза за Мианмар – 90 лева (ТО съдейства за издаването ѝ онлайн)
бакшиши за екскурзоводите и шофьорите (5 долара на ден)
разходи от лично естество
напитки по време на обядите и вечерите и други хранения, неупоменати в програмата
други услуги или допълнителни мероприятия, неупоменати в програмата
застраховка "Отмяна на пътуване". Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 
 Хотели по програмата или подобни:
Chiang Mai  Movenpick Suringwonse Chiang Mai – 4*
(Superior)
Chiang Rai Diamond Park Inn Chiang Rai
(Superior)
Mandalay Eastern Palace Hotel – 4*
(Deluxe)
Bagan Bagan Umbra Hotel
(Deluxe)
Yangon Hotel Grand United Ahlone
(Superior)
 
 
 Полетно разписание международни полети:
23 FEB  София - Доха  1225 1805  
23 FEB  Доха – Чианг Май 2000 0600 +1 (на 24.02.2020)
06 MAR Янгон - Доха  0105 0515 
06 MAR Доха - София 0710 1125 

 
 Условия за записване:
-2000 лева депозит от пакетната цена при резервация
-Ксерокопие от международен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на завръщане
-Доплащане до 20.12.2019 г.
 
 Необходими документи за визи:
За Тайланд:
*Паспорт
*Визов формуляр за туристическа виза за Тайланд
*2 цветни снимки паспортен формат с размер 4 х 6 см
 За Мианмар:
*Цветно сканирано копие от паспорта
*Визов формуляр за туристическа виза за Мианмар
*1 дигитална снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см
 
Важно: Международният паспорт трябва задължително да е валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане. В паспорта трябва да има поне две цели свободни страници, за да може върху тях  да бъдат положени входните визи за страните, като на гърба на тези страници не следва да има други положени по-рано визи, освен печати от граничен контрол.

 
Допълнителна информация:
-Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване в Тайланд и Мианмар.
-Използвани транспортни средства:самолет; автобус; ферибот; лодка; файтон
-Офертата е валидна при минимум 20 участника!
-Пакетната цена е калкулирана по курс 1,75 лв. за 1щатски долар към 01.09.2019 г. 
-При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
-При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна.
-Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите
-Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост и с цел оптимизация.
-За да се гарантира наличието на свободни балони за Полет с балон над Баган по време на престоя Ви, препоръчваме екскурзията да се резервира и предплати от тук предварително
 
Срокове за анулации и неустойки:
В случай на отказ от туристическото пътуване /ТП/, заплатената сума се въстановява при следните удръжки:
*до 120 дни преди датата на пътуване – без неустойка или * неустойка в размер на сумата за билетите, при издадени преди този срок самолетни билети за вътрешните полети!
*от 119 до 61 дни преди датата на отпътуване – размерът на депозита
*до 60 дни до 31 дни преди отпътуване – 75 % от стойността на пътуването
*от 30 до 0 дни - 100 % от стойността на ТП
 
Забележка: * При издадени самолетни билети за вътрешните полети, сумата за издадените билети не се възстановява!

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 23.01.2020г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА дължимите суми, свързани с преиздаване на билетите и всички други разходи, произтекли от смяната на имената на пътниците.

Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.



16/09/02
Етикети
ekskurzii bankok , чанг май , почивка на ниска цена , сукотай , екскурзия , екскурзии банкок , екскурзия до банкок , 2020 , ekskurzia do tailand , коледни празници , доха , екскурзия до банкок , хотел в тайланд , почивка тайланд , ekskurzia do bankok , birma , екскурзии тайланд , самолет , гранд тур на тайланд с почивка в пукет , почивка 2020 , toptravels , pochivka 2020 , екскурзия о-в пукет , екскурзии банкок , ekskurzia do тайланд , екскурзия до банкок , ekskurzii tailand , банкок , хотел 4* , ekskurzia 2020 , почивка в пукет , тайланд , ekskurzia , ekskurzii tailand , хотел , почивка на о-в пукет , тайланд забележителности , екскурзия до банкок , почивка в пукет 2020 , хотели в тайланд , остров пан нга , екскурзии банкок , ekskurzia do tailand , hoteli , екскурзия до тайланд , самолетна програма , екскурзии тайланд , pochivka v тайланд , екскурзия до тайланд , тайланд банкок , о-в пукет , ekskurzia do bankok , екскурзия до пукет , 2020 top , море 2020 , тайланд , турция , препоръчайте ми хотел , острови , река чао прая , тайланд банкок , тайланд 2020 , почивка о-в пукет , на море , 2020 , самолетни билети , гранд тур на тайланд 2020 , екскурзия до тайланд 2020 , доха , вечеря на корабче , 2020 , ekskurzii bankok , екскурзия до банкок , почивка в пукет 2020 , тайланд , тайланд екскурзии , тайланд , ekskurzii tailand , хубав хотел в пукет , екскурзии пукет , българия , банкок , pochivka 2020 , тайланд банкок , топ , hoteli , екскурзии пукет , лято 2020 , 2020 , хотели , гранд тур на тайланд с почивка в пукет 2020 , пукет фантазия , островите пи пи , екскурзии банкок , разходка със слонове , коледни и новогодишни празници , есен 2020 , пролет 2020 , 2020 , коледа в тайланд , топ оферти нова година , ekskurzia do tailand , гърция , pochivka na пукет , екскурзии тайланд , екскурзии банкок , организирана почивка тайланд , почивка в пукет , гранд тур на тайланд , top oferti , programi ot top travels , древните столици на сиам - аютая, сукотай, чанг май , сиам - аютая , банкок 2020 , екскурзия до пукет , тайланд оферти , 2020 , топ травелс , самолет 2020 , tailand , екскурзия 2020 до пукет , екскурзии пукет , екскурзия до пукет , топ травелс , tailand , toptravels.bg , мианмар (бирма) , лято , екзотична екскурзия , банкок , екскурзия до банкок , ekskurzia do bankok , почивка в пукет , моторна лодка , хотел , празници на тайланд , тайланд , mianmar , оферти тайланд , екзотична нова година , "qatar airways" , екскурзии банкок , ekskurzia v тайланд , програми , екскурзия до пукет , пукет , екскурзия на ниска цена , ekskurzii bankok , още оферти от топ травелс , екскурзия до тайланд , тайландски бат , екскурзия до тайланд , препоръчан хотел тайланд , оферти , tailand , банкок , екзотични екскурзии 2020
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах