Екскурзия до Банкок и остров Пукет

Оферта номер: Е1805
Вид транспорт: Самолет Самолет
7 нощ / 10 дни
София-Тайланд-София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / 08.02.2020: СОФИЯ – ИСТАНБУЛ - БАНКОК
Заминаване от София в 16:00 ч. за Банкок през Истанбул. Кацане на летището в Истанбул в 18:20 ч. и излитане от Истанбул в 20:55 ч.

Ден 2 09.02.2020: БАНКОК
Пристигане на международното летище в Пукет в 10:05 часа. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотела (около 1 час). Настаняване в хотел Novotel Platinum Bangkok 4* около 13 ч. Свободно време за почивка и опознаване на Банкок.
Вечерта по желание посещение на пищния спектакъл „Сиам Нарамит“ с вечеря (срещу допълнително заплащане от 64 евро на човек), който представя историята на Тайланд. Шоуто е с участие на 150 актьори с невероятни костюми, декори и специални ефекти. Нощувка.

Ден 3 10.02.2020: БАНКОК/ закуска и обяд
Закуска в хотела. Днес ни предстои целодневна обзорна екскурзия на Банкок (включена в цената).
Банкок е градът на светлините и храмовете, миналото и настоящето. Историческият център на Банкок е разположен на остров Ратанакосин, на бреговете на р. Чао Прая. Ще започнем тура ни с посещение на Ват По (Wat Pho) най-старият храм в Банкок. В него се съхранява най-голямата колекция от изображения на Буда. Ключово място заема огромната статуя на полегналия Буда – 15 метра висока и 46 метра дълга. Позата на статуята представлява влизането в нирвана и края на преражданията. Позлатената фигура е полегнала на инкрустирани със злато и скъпоценни камъни възглавници, а на стъпалата на Буда са изрисувани върху седеф 108 будистки символа.
Обяд в местен ресторант (включен в цената).
Следобяд ще посетим големия кралски дворец с Храма на изумрудения Буда (Wat Phra Kaew), каналът Лонг (Klong) и храмът на Зората (Wat Arun). Градът е построен при вливането на река Чао Прая в Тайландския залив и територията му е прорязана от множество канали. Тук се намира Големият кралски дворец – прекрасен архитектурен образец и една от националните забележителности на Тайланд. Построен през 18 в. от крал Рама, дворецът бил център на кралството в продължение на 150 години. В пределите на двореца се намира Храма на изумрудения Буда (Wat Phra Kaew), който се счита за едно от най-свещените места в страната.
Екскурзията ще завърши с посещение на храма на Зората (Wat Arun), построен на западния бряг на р. Чао Прая.
Връщане в хотела и свободна вечер. Нощувка.

Ден 4 11.02.2020: БАНКОК/ закуска и обяд
Закуска в хотела.
Престоят ни в Банкок продължава с целодневна екскурзия до плаващите пазари и пазара на релси Маеклонг (Maeklong) с включен обяд с морски специалитети (включена в цената).
Плаващият пазар Даемон Судак (Daemon Sudak) на Банкок е най-популярният и най-големият воден пазар в Тайланд. Намира се на около 100 км от Банкок и пътуването до там отнема около 2 часа. По път ще се отбием до местна малка ферма за производство на кокосова захар. Ще имаме възможност да проследим процеса, в който от цял кокосов орех се произвежда кокосовата захар, използвана за много сладкиши в Тайланд.
Ще продължим пътуването на типични дървени дългоопашати лодки, за да достигнем до вътрешността на плаващия пазар. Местните хора разказват, че канала, на който се намира Даемон Судак (Daemon Sudak) е бил предназначен за транспортен коридор, водещ към столицата. С течение на времето тази функция се променя и днес е популярна  туристическа дестинация. Това е мястото, където можете да видите начина, по който местните пазаруват плодове и зеленчуци от малките си дървени лодки. Днес освен плодове и зеленчуци на пазара ще намерите много сувенири и ръчно изработени изделия. Ще видите също традиционни Тайландски къщи и начина, по който местните използват дървените лодки в ежедневието си.
Обяд в местен ресторант с морски специалитети (включен в цената).
Следобяда днес ще посетим станалия много известен и малко екстремен пазар на релси Маеклонг (Maeklong Railway Market). На пръв поглед той изглежда като всеки друг пазар на открито – тропически плодове и зеленчуци, манго, разнообразие от сушени подправки, прясна риба и други местни хранителни продукти. Хората се движат през тълпата и си купуват от сергиите каквото им е нужно. Пазарът е разположен върху релси и покрит с ниски тенти. Идва и най-интересният момент на екскурзията, в който в далечината се чува сирена на влак. Множеството хора бързо се отдръпва от релсите, за да му направи място да мине по пътя си, лъкътушещ между сергиите.
Връщане в хотела около 18 ч. Нощувка.
 

Ден 5 12.02.2020: БАНКОК - ПУКЕТ/ закуска
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Банкок за полет до остров Пукет около обяд.
Кацане на летището на о-в Пукет, посрещане от представител на място.
Преди да се настаним в хотела, ни предстои кратка полудневна обиколка на най-големите забележителности на о-в Пукет (включена в цената).
Екскурзията ще започне с посещение на живописна панорамна площадка за наблюдение и снимки на Андаманското крайбрежие. Ще се запознаем с древните легенди и съвременния живот на този богат на история остров. Ще продължим с разходка до най-големия будистки храм в Пукет - Ват Чалонг (Wat Chalong), където ще научите повече за религията будизъм и за някои древни ритуали, свързани с нея.
Продълаваме с посещение на Пукет Таун или столицата на острова, където ще се разходим сред древни колониални сгради от началото на 19-ти век. Ще имаме възможност да видим историческата част на града, осеяна със сгради в португалски колониален стил, ще преминем през известната арт улица „Графити“, след което ще имаме свободно време за разходка и покупка на сувенири.
Следобяд около 17:00 ч. - настаняване в избрания хотел на острова и свободно време. Нощувка.

Ден 6 13.02.2020: ПУКЕТ/ закуска
Закуска в хотела.
Свободно време за плаж, почивка и забавления на един от най-красивите острови в Андаманско море. Насладете се на безкрайните бели плажове, кристалното море, многобройните магазини, уютните заведения предлагащи голям избор от морска, интернационална и тайландска кухня, и винаги усмихнатите местни жители.
Вечерта възможност за посещение на „Шоу Фантазия” (срещу допълнително заплащане от 55 евро / 108 лева на човек ).
Най-грандиозното и пищно шоу, което някога сте виждали, е на остров Пукет в Тайланд. Казва се Phuket FantaSea и съчетава красота, елегантност, музика, огромни декори, стотици артисти и живи животни. Това е най-големият увеселителен парк на острова, който ежедневно събира хиляди туристи, които са готови да се потопят в света на магията и фантазията. Разположен е на площ от 57 хектара и включва атракции, детски площадки, зоологическа градина, има редки албиноси животни и влечуги.
Нощувка.
 

Ден 7 14.02.2020: ПУКЕТ/ закуска
Закуска.
Свободно време на остров Пукет или възможност за допълнителна екскурзия до залива Панг-Нга и острова на Джеймс Бонд с включен обяд (срещу допълнително заплащане от 90 евро на човек, продължителност около 9 часа).
Трансфер от хотела до марината, от където ще се качим на бърза лодка и ще се отправим към залива Панг-Нга преминавайки през остров Панак. Ще посетим острова Кох Тапу популярен като острова на Джеймс Бонд (където е снимана една от първите части на филма). Ще се возим на кану в залива Ко Хонг и ще преминем през мангровите гори.
Обяд в мюсюлманското селище Кох Пани изградено върху дървени колони (включен в цената на екскурзията).
Свободно време за плаж и шнорхелинг на острова Кох Кай Най. Връщане в хотела около 18 ч.
Нощувка.

Ден 8 15.02.2020: ПУКЕТ/ закуска
Закуска в хотела.
Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до островите Пи-Пи с включен обяд (срещу допълнително заплащане от 95 евро на човек, продължителност около 8 часа ).
Ще се качим от марината на бърза лодка, където директно ще се отправим към Maya Bay, където е сниман филма „Плажът”. Ще видим залива и ще имаме възможност да направим снимки от палубата на лодката, след което ще имаме време да се потопим в кристалните води на Лох Самах и пещерата Пилех, ще преминем близо до пещерата Виникг – дом на лястовици, които гнездят там и да видим „Плажа на маймуните“. Ще се насладим на красивия подводен свят на големия коралов риф Хин Кланг и ще обядваме в ресторант на един от местните курорти.
След обяд ще имаме свободно време за плуване и шнорхелинг на бамбуковия остров.  А за почитателите на подводния свят, наблизо има и коралов риф. Връщане в хотела около 18 ч.
Нощувка.

Ден 9 16.02.2020: ПУКЕТ/ закуска
Свободно време за пълноценна почивка и разходки из острова. Късно напускане от хотела ( в часа определен за трансфер, около 1:30 ч. след полунощ ).

Ден 10 17.02.2020: ПУКЕТ – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ/ закуска
Трансфер до летището за полет на Turkish Airlines в 05:55 часа за Истанбул. Пристигане в Истанбул в 13:05 часа. Свързващ полет за София в 14:45 часа. Кацане в София в 15:05 часа.


Цената включва:
-Самолетен билет София – Истанбул – Банкок - Пукет - Истанбул – София с Turkish Airlines с включен 40 кг. багаж разпределен в 2 парчета по 20кг или един с максимално тегло до 32кг;
-Летищни такси;
-Вътрешен полет Банкок – Пукет с включен 20кг регистриран багаж;
-Трансфери летище – хотел – летище в Банкок и Пукет;
-3 нощувки със закуски в Банкок в хотел Novotel Platinum Bangkok 4*;
-4 нощувки със закуски на остров Пукет в избраният хотел с късно освобождаване на 16.02.2020 г.;
-2 обяда в Банкок в местни ресторанти по време на екскурзиите;
-Обзорна обиколка на Банкок с посещение на Кралския дворец с включен обяд;
-Целодневна екскурзия до плаващия пазар Даемон Судак и пазара на релси Маеклонг с включен обяд с морски специалитети; *Полудневна екскурзия на остров Пукет с посещение на най-голямата статуя на Буда на острова; Водач придружаващ групата при минимум 16 пътуващи и помагащ с превода на екскурзиите на място; Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек на ЗАД „Армеец“;

Цената не включва:
-Виза за Тайланд – 35 евро (от 15.07.2019 г. цената на туристическата виза е 35 евро за еднократно влизане);
-Хранения извън посочените в програмата;
-Разходи от личен характер;
-Допълнителни екскурзии на място: Шоу Сиам Нарамит с вечеря в Банкок – 64 евро на човек;
-Допълнителна екскурзия до островите Пи-Пи на о-в Пукет – 95 евро на човек с включен обяд;
-Допълнителна екскурзия до залива Панг-Нга и о-ва на Джеймс Бонд на остров Пукет– 90 евро на човек с включен обяд;
*Шоу Фантазия на остров Пукет – 55 евро на човек;
-Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД Армеец, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Хотел на остров Пукет На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
Patong Resort 4* https://www.patongresorthotel.com/ 1555 Евро / 3041 Лева 1918 Евро / 3751 Лева 1600 Евро / 3129 Лева
Sugar Marina Art Hotel 4* //www.sugarmarina-art.com/ 1615 Евро / 3159 Лева 2050 Евро / 4009 Лева 1658 Евро / 3243 Лева
Millenium Patong Resort 5* https://www.millenniumhotels.com/en/phuket/millennium-resort-patong-phuket/?cid=gplaces-millennium-resort-patong-phuket  1625 евро / 3178 лева 2065 евро / 4039 лева 1660 евро / 3247 лева
 

Полетно разписание и продължителност на полетите с АК Turkish Airlines:
08 Февруари София 16:00 Истанбул 18:20 - продължителност на полета 1 ч. 25 мин.
08 Февруари Истанбул 20:55 Банкок 10:05 +1 (кацате на 09.02 ) - продължителност на полета 9 ч. 35 мин.
17 Февруари Пукет 05:55 Истанбул 13:05 - продължителност на полета 10 ч. 25 мин.
17 Февруари Истанбул 14:45 София 15:05 - продължителност на полета 1 ч. 20 мин.
 
Полетното разписание е в местно часово време.

Часова разлика по време на пътуването между:
София, България и Истанбул, Турция  е + 1 час
София, България и Банкок, Пукет, Тайланд е +5 часa

Офертата важи при минимум 16 туриста;
Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване;
Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.75 лв.;
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.
 
Срокове за анулации и неустойки:
при наличие на повече от 80 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
между 80-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
между 45-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 08.01.2020 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Тайланд.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

16/02/09

Етикети
тайланд забележителности , ekskurzia do bankok , екскурзии пукет , сиам - аютая , екзотична екскурзия , тайланд банкок , информация , топ , ваканция през 2020 , тайланд банкок , банкок , хотели , екскурзии банкок , екскурзии тайланд , чанг май , тайланд , ekskurzii bankok , оферти тайланд , екскурзия до банкок , ekskurzia do bankok , тайланд банкок , сукотай , екскурзия до пукет , ekskurzii tailand , тайланд , екскурзия за тайланд , слонове , екскурзии банкок , екзотични острови , екскурзия до тайланд , ekskurzia do tailand , древните столици , екскурзии пукет , тайланд екскурзии , екскурзии банкок , екскурзия до банкок , остров пукет , най ниските цени , банкок , tailand , почивка на остров пукет , тайланд 2020 , екскурзия до тайланд 2020 , екскурзия до банкок , екскурзии пукет , екскурзия в банкок , ekskurzia do tailand , екскурзия до банкок , хотели в тайланд , плаж , екзотика с нас , екскурзия до пукет , екскурзия до пукет , екскурзия до банкок , почивка на острови , банкок , екзотични екскурзии 2020 , пролет , тайланд 2020 , острови , tailand , най добрите екскурзии , екскурзия до банкок , екзотични изживявания , на море , ниски цени за тайланд , тайланд 2020 , екскурзия до тайланд , ekskurzii bankok , ekskurzii tailand , екскурзии банкок , ekskurzii bankok , ekskurzia do tailand , ваканция , екзотични дестинации , сиам - аютая, сукотай, чанг май , tailand , тайланд , екскурзия до тайланд , екскурзии банкок , екскурзии тайланд , тайланд оферти , тайланд , ekskurzia do bankok , екскурзии тайланд , почивка за банкок , банкок , екскурзии банкок , ekskurzii tailand , топ травелс
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах