ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 7 вечери и 3 екскурзии + Beach club на Палмата 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Почивка на Охридското езеро - с автобус

Оферта номер: Е1806
Вид транспорт: Автобус Автобус
5 дни - 4 нощувки/Сезон 2023
Скопие - Охрид - Заливът на костите - манастирът Св. Наум - Струга - Калища - Бигорски манастир - Битоля


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Отпътуване от София в 7.30 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), 8.00 ч. от автогара "Сердика", в 8.30 ч. от Студена (бензиностанция "Shell/Mc Donalds" на автомагистрала "Струма"), в 8.50 ч. от Дупница (бензиностанция "OMV"), в 9.30 ч. от Кюстендил по маршрут Крива Паланка - Скопие. Пешеходна разходка в Скопие с местен екскурзовод: площад "Македония" с паметника "Воин на кон", Каменният мост – символ на града, паметникът на Филип Македонски, старият квартал Вароша - скопската чаршия, църквата "Св. Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Отпътуване за Охридската ривиера. Настаняване. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Посещение на Билянините извори. Пешеходна обиколка в Охрид с местен екскурзовод (минимум 2 часа). По желание и предварителна заявка - разходка с корабче по Охридското езеро (ок. 1 час) с прекрасна панорама към стария град на Охрид (осъществява се при подходящи метеорологични условия). Свободно време. Следобед - връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание:

1) полудневна автобусна екскурзия до Залива на костите и манастира "Св.Наум". Заливът на костите представлява любопитен археологически обект с музей, посветен на древните хора, живели край водите на езерото преди повече от 4000 години. Манастирът, основан от Свети Наум Преславско-Охридски, е разположен на 27 км южно от Охрид, на брега на Охридското езеро, в местност с неповторима природна красота. Разходка в манастирския комплекс с местен екскурзовод: църквата "Св. Архангели" с гроба на Свети Наум, паркът на охридските извори, църквата "Света Петка". Свободно време.

2) полудневна екскурзия до град Струга и манастира "Св. Богородица" в Калища. Пешеходна разходка в Струга покрай река Черни Дрин до родната къща на братя Миладинови (разглеждане отвън) и свободно време на стружката чаршия. Посещение на манастира "Св. Богородица", живописно разположен на брега на Охридското езеро. В манастирската църква се съхранява известната чудотворна икона "Черната Богородица".
Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка. 

Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: автобусна екскурзия до Вевчани и Бигорския манастир "Св. Йоан Предтеча". Вевчани е столицата на хумора в Северна Македония - архитектурен резерват, живописно разположен в подножието на планината Ябланица, северно от Струга. Посещение на Бигорския манастир: разположен на скален масив високо над долината на река Радика, той е един от най-значимите духовни центрове на Македония. Сред многобройните съкровища на манастира са една от най-известните чудотворни икони на Св. Йоан Предтеча, мощехранителниците, донесени от богати македонски търговци от Йерусалим, прекрасните фрески и богато резбованият иконостас на манастирската църква - шедьоври на дебърските майстори. Връщане в Охрид. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Отпътуване за Битоля. Кратка пешеходна разходка в центъра на града и свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта на автогара "Сердика" и ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“).


Цената включва
  • транспорт с туристически автобус;
  • 4 нощувки със закуски и вечери в избраната категория хотел на Охридската ривиера;
  • пешеходна разходка в Скопие с местен екскурзовод;
  • пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод;
  • посещение на Битоля;
  • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс";
  • водач от България;

Цената не включва
  • напитки по време на вечерите в хотела;
  • разходка с корабче в Охридското езеро;
  • полудневна автобусна екскурзия до Залива на костите и манастира "Св. Наум";
  • полудневна автобусна екскурзия до Струга и манастира "Св. Богородица" край Калища;
  • автобусна екскурзия до Вевчани и Бигорския манастир;
  • входни такси за църквата "Свети Спас" в Скопие (120 MKD), за църквата "Св. Богородица Перивлепта" в Охрид (120 MKD), за църквата "Свети Архангели" в манастира "Св.Наум" (100 MKD), за музея "Залив на костите" (100 MKD), за Бигорския манастир "Св. Йоан Предтеча" (100 MKD);
  • входни такси за музеи и други обекти, посещавани по желание, и градски транспорт;
  • застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);


хотел настаняване валидна
(от - до)
цена
хотел "Турист" *** (или подобен) Единична стая 11.10.2023 - 15.10.2023 160 BGN
хотел "Турист" *** (или подобен) Единична стая 07.06.2023 - 11.06.2023 160 BGN
хотел "Турист" *** (или подобен) Единична стая 20.09.2023 - 24.09.2023 160 BGN
хотел "Турист" *** (или подобен) Единична стая 06.09.2023 - 10.09.2023 160 BGN
хотел "Турист" *** (или подобен) Единична стая 09.08.2023 - 13.08.2023 160 BGN


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
разходка с корабче по Охридското езеро (ок. 1 час), при минимум 25 записани туристи от 3 до 102 години / 15 BGN
 
автобусна екскурзия до Залива на костите и манастира "Св. Наум" и обиколка на комплекса с местен екскурзовод (без включена входна такса за манастирската църква и за комплекса Залив на костите), при минимум 14 записани туристи от 3 до 102 години / 22 BGN
 
автобусна екскурзия до Струга и манастира Калища, при минимум 10 записани туристи от 3 до 102 години / 20 BGN
 
автобусна екскурзия до Вевчани и Бигорския манастир, при минимум 20 записани туристи от 3 до 102 години / 45 BGN
 
доплащане за гарантирано настаняване в стая с изглед към езерото (подлежи на потвърждение) от 3 до 102 години / 40 BGN
 
ползване на двойна седалка от един турист от 3 до 102 години / 100 BGN
 
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в единична стая от 3 до 102 години / 70 BGN
 
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в двойна стая от 3 до 102 години / 45 BGN
 
  Отстъпки възрастова група / цени  
ученици и студенти до 25 години от 7 до 25 години / 10 BGN
деца до 9 год., настанени в стаята на двамата родители от 1 до 10 години / 80 BGN


Пояснения:
  • Екскурзията се осъществява при минимум 24 записани туристи!
  • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
  • Разходката с корабче по Охридското езеро се провежда при подходящи метеорологични условия.
  • За пешеходната разходка в Охрид и посещението на Бигорския манастир се препоръчва носенето на удобни спортни обувки.
  • Настаняването по програмата е в хотел по избор на Охридската ривиера. При липса на свободни места в избрания хотел, туристите се настаняват в друг хотел от същата или по-висока категория, без доплащане.
  • Примерни хотели за настаняване по програмата: категория 3*: хотел "Климетица" ***, хотел "Турист" ***, хотел "Пела" ***, хотел "Десарет" ***; категория 4*: хотелски комплекс "Метропол-Белвю" ****, хотел "Силекс" ****; категория 5*: хотел "Инекс Олгица" *****.
  • Хотел "Турист" *** е разположен на брега на Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 7 км от Охрид. Част е от Езерски комплекс "Метропол-Белвю". Стаите са оборудвани с телевизор, телефон, хладилник, климатик, баня с душ. Комплексът предлага на гостите си ресторант, барове, безжичен интернет достъп.
  • Хотел "Климетица" *** е разположен в близост до Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 4 км южно от Охрид. Стаите са оборудвани с кабелна телевизия, минибар, климатик, баня с душ. Хотелът предлага на гостите си ресторант, лоби бар, безжичен интернет достъп.
  • Хотелски комплекс "Метропол-Белвю" **** е разположен на брега на Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 7 км южно от Охрид. Стаите са оборудвани с телевизор, телефон, радио, мини бар, климатик, балкон. Комплексът предлага на гостите си ресторант, лятна тераса, аперитив бар, бар галерия, външен басейн (през лятото), рум сервиз, билярд.
  • Хотел "Силекс" **** е разположен на брега на Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 4 км от Охрид. Стаите са оборудвани с телевизор, телефон, мини бар, климатик, балкон. Хотелът предлага на гостите си ресторант, лятна тераса, аперитив бар, басейн на открито, фитнес, салон за масаж.
  • Настаняването в хотел 5* е в хотел "Инекс Олгица" *****. Хотелът е разположен в една от най-красивите местности по крайбрежието на Охридското езеро, на 3 км южно от Охрид. Околностите му комбинират спокойствието на плаж, ограден от стръмни скали, с прекрасна гледка към цялото крайбрежие и града. Стаите са оборудвани с климатик, мини бар, баня с душ, балкон. Хотелът предлага на гостите си бар, сауна и салон за масаж, спортни игрища.
  • Места на отпътуване и връщане: Студена - отпътуване от бензиностанция "Shell/McDonald's"/ Перник - връщане на бензиностанция "Lukoil" (ул. "Юрий Гагарин", до "Kaufland"); Дупница - отпътуване от бензиностанция "OMV"/ връщане на бензиностанция "ЕКО"; Кюстендил - отпътуване и връщане на бензиностанция "Юг Ойл" на околовръстния път (на разклона за Олтоманци).
  • Валутен курс: 1 евро = 62 македонски денара
  • Часово време: България 12 ч.; Северна Македония 11 ч.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.


13/05

Етикети
чили , китай , норвегия , 2023 , оман , топ цени , евтина екскурзия до македония , ekskurziq do makedoniq , гърция , българия , мавриций , зимбабве , автобусна , кувейт , хит цени , кения , армения , бахрейн , екскурзия , екскурзия в македония , кипър , турция , хотел "метропол/ белвю" 4* , екскурзия , монако , автобусна екскурзия , почивка , швеция , хърватия , индонезия , информация , полша , танзания , виетнам , казахстан , филипини , юар , рамус , охрид , екскурзия до охрид , ekskurziq do ohridkosto ezero , пакистан , туркменистан , швейцария , тайланд , куба , mmacedonia , ekskurziq do ohridskoto ezero , судан , нидерландия , хотел "турист" 3* , изгодна екскурзия , френска полинезия , мадагаскар , латвия , ohrid , люксембург , ekskurziq do makedoniq , с нас , южна корея , германия , охридското езеро , оае , ekskurziq do ohridskoto ezero , замбия , ekskurziq do makedoniq , унгария , ваканция , седалки , ирландия , екскурзия до охрид , албания , перу , екскурзия до охридското езеро , охрид , боливия , топ травелс , етиопия , ниски цени , антигуа , охрид , ekskurziq do ohrid , малта , барбадос , екскурзия в охрид , доминиканска република , травелс оод , северна корея , словакия , уикенд с топ травелс , сейшели , чехия , на екскурзия в охрид , топ , топ травелс , ohridsko ezero , израел , либия , уикенд , катар , хонконг , молдова , малайзия , австрия , екскурзия до охрид , франция , бахамски острови , екскурзия до охридксото езеро , лихтенщайн , тайван , дания , хотел "пела 3* , гана , екскурзия до охрид , саудитска арабия , екскурзив до охридското езеро , евтина екскурзия до македония , португалия , екскурзия , финландия , черна гора , ekskurziq do ohridskoto ezero , хит почивка , екскурзия в охрид , мексико , киргизстан , нова зеландия , автобусна екскурзия , бутан , индия , исландия , египет , бермудски острови , почивка , ниски цени , аржентина , алжир , собствен транспорт , малдиви , украйна , екскурзия и ниски цени , ливан , непал , почивка , коста рика , мароко , япония , босна и херцеговина , сащ , ekskurziq do makedoniq , естония , хит , ekskurziq do ohrid , бразилия , словения , тунис , шри ланка , беларус , румъния , напитки , великобритания , испания , канада , екскурзия с автобус , екскурзия до охридското езеро , иран , екскурзия до охрид , почивка , цени , ekskurziq do ohrid , ekskurziq do ohrid , екскурзия до охрид , италия , русия , ekskurziq do ohrid , белгия , топ травелс , топ травелс , австралия , почивки и ниски цени , хит цеми , нигерия , охрид , сърбия , македония , екскурзия до охрид 2023 , екскурзия до охрид , чудно езеро , почивка , автобусна екскурзия , литва , екскурзиии , евтина екскурзия до македония , оод , ekskurziq do makedoniq , евтина екскурзия до македония , сингапур , ниски цени , йордания , сирия , узбекистан , монголия , 2023 , екскурзия
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах