ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 7 вечери и 3 екскурзии + Beach club на Палмата 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         УИКЕНД В МАЛТА 2024 - ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА! 5 дни / 4 нощувки - самолетна почивка - гарантирано заминаване всяка седмица         

Екскурзия в ПОРТУГАЛИЯ - ЛИСАБОН И АЗОРСКИ ОСТРОВИ – със самолет и водач от България!

Оферта номер: Е1821
Вид транспорт: Самолет Самолет
9 дни - 7 нощувки/Сезон 2024
София – Лисабон – Понта Делгада – Лисабон – София
Цена от: 1899.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
12.05.2024 2299.00 BGN Запитване
06.06.2024 2449.00 BGN Запитване
22.08.2024 2399.00 BGN Запитване
05.09.2024 2399.00 BGN Запитване
26.09.2024 2399.00 BGN Запитване
17.10.2024 2299.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

Отпътуване от летище София за Лисабон. Пристигане на летището в Лисабон. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Освобождаване на хотела. Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод (включена в цената): площад „Маркеш де Помбал”; квартал Байша, реставриран след земетресението през 1755 г., с площадите „Росио”, „Фигейра“ и „Комерсио”, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем" и манастира „Жеронимуш“, считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Свободно време с възможност за посещение на Алфама – старият квартал на Лисабон, известен с тесните си улички, традиционните фадо ресторанти и многото си барове, където изкачването става с ретро трамвай. Трансфер до летището. Полет до о-в Сао Мигел в 21.55 ч. Кацане в Понта Делгада в 23.20 ч. Трансфер до хотела. Настаняване след полунощ. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Полудневна туристическа програма в Понта Делгада с местен екскурзовод (включена в цената) – най-големият и най-важният град на о-в Сао Мигел и на Азорските острови въобще, с повече от 5 века история. Разхождайки се по тесните улици на града, посетителите могат да видят добре запазените исторически сгради и поддържани паркове. Туристическата програма започва от крайбрежния булевард „Енрике Мореплавателя“ до т.нар. Градски порти – прекрасен архитектурен ансамбъл във формата на тройна арка, превърнала се в символ на града, построен през 18 в. до стария кей и след това преместен при площад „Гонсало Велю Кабрал“, когато започва строителството на крайбрежния булевард. Фотопауза на площад „Гонсало Велю Кабрал“, известен още като „Трите площада“, където се намират едни от най-емблематичните паметници като бароковата сграда на кметството от 17 в. и статуята на архангел Михаил, покровител на острова, главната църква „Сан Себастиян“ в стил мануелин; Музея на светото изкуство и стария йезуитски манастир с най-красивата барокова фасада на Азорския архипелаг. Екскурзията завършва при Манастира на надеждата. Свободно време. По желание - екскурзия с катамаран "Наблюдение на китове и делфини" (около 3 часа). Нощувка.


Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж или по желание целодневна екскурзия „Лагуа ду Фогу и Фурнас“. Отпътуване в посока Лагуа на южния бряг и към планината Бароса. По време на изкачването в планината и най-вече в близост до най-високата част на пътя се виждат и двата бряга на острова. Кратка спирка за фотопауза. Спускане откъм северната част на острова със спирка на панорамна площадка, от която се разкрива красива гледка към Огненото езеро (Лагуа ду Фогу), разположено на най-голяма надморска височина на острова, в кратера на вулкана. Последното му изригване е било в периода на португалската колонизация и е довело до унищожаването на тогавашния главен град на острова. Следващата спирка е при Калдера Вейля – много популярна забележителност на острова, която изненадва с разнообразна и екзотична растителност. Основна атракция са каскадно разположените естествено отопляеми езерца, в които човек може да се потопи и да се наслади на изключителната красота на района. Богатата на минерали вода оцветява скалите и почвата в нюанси на червеникаво-кафяво, което придава допълнително очарование. Следва спускане към Рибейра Гранде – крайбрежен град, известен със своята барокова архитектура от XVII и XVIII век. Кратка почивка в центъра на града. Отпътуване към панорамната площадка „Санта Ириа“, откъдето може да се види голяма част от северния бряг на острова. Посещение на чаената плантация „Гореана“. Преминаване през богатото на пасища плато Ачада дас Фурнас и достигане до Пико до Феро с прекрасна панорама към езерото Фурнас, лежащо върху най-големия и най-стария вулканичен кратер, около което се намира едноименният спа център – един от най-богатите балнеоложки курорти в света, тъй като в долината има 22 различни вида лечебна минерална вода. Свободно време за обяд и разходка в красивия и романтичен парк, където могат да се видят много растителни видове от цял свят. Връщане в Понта Делгада покрай езерото Фурнас, Вила Франка – първата столица на острова, плажовете Агуа д`Алто и Популо. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Свободно време за плаж или по желание полудневна екскурзия „Лагуната на Седемте града“. Отпътуване към най-западната част на острова, където са разположени планините и двойното езеро Сети Сидадеш, чието име в превод на български означава „седем града“. Маршрутът преминава през югозападния път, по крайбрежната ивица и през зелени пасища. Спирка при Виста до Рей – една от най-живописните панорамни площадки на острова, където може да се види големият вулканичен кратер, в който са разположени Синьото и Зеленото езеро. Връщане в Понта Делгада по планинския път в северозападната част на острова със спирка при Пико до Карвао, откъдето едновременно се виждат северният и южният бряг на острова. По пътя посещение на плантация за отглеждане на ананаси. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Свободно време за плаж или по желание целодневна екскурзия в североизточната част на острова. Отпътуване към Вила Франка – първата столица на Сао Мигел, за посещение на готическата църква „Св. Мигел“, една от най-старите църкви на Азорите, известна с позлатения дървен олтар. Маршрутът продължава през Фурнас в посока Повоакао, където са акостирали за първи път португалските мореплаватели. Разходка по крайбрежната алея. Отпътуване за Понта до Мадругада, една от най-завладяващите панорамни площадки на острова с невероятна гледка към океана. Екскурзията продължава към селището Нордесте. Свободно време за обяд. По пътя за Понта Делгада се преминава през селища, разположени в подножието на Пико до Вара – най-високата планина на острова. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Освобождаване на хотела (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време. Трансфер до летището. Полет до Лисабон. Кацане в португалската столица. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.  


Ден 8

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Синтра и Кабо да Рока. Отпътуване за Синтра – приказен град на феи и добри вълшебници, лятна резиденция на португалското кралско семейство от 12 в., включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство през 1995 г. Възможност за самостоятелно посещение на двореца „Пена“ в Синтра. Посещение на Кабо да Рока – прочутите португалски мореплаватели са тръгнали от тук към неизвестното, за да откриват нови земи, да спечелят слава, богатство, постове и престиж. Връщане в Лисабон. Свободно време в Лисабон. Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София.


Цената включва
  • самолетен билет София - Лисабон - София на авиокомпания "Wizz Air" включени летищни такси и 1 брой ръчен салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см);
  • самолетен билет Лисабон - Понта Делгада - Лисабон на авиокомпания "Easyjet" с включени летищни такси и 1 брой ръчен багаж до 10 кг 45 x 36 x 20 см;
  • трансфер летище - хотел - летище в Лисабон
  • трансфер летище - хотел - летище на о-в Сао Мигел
  • 2 нощувки със закуски в хотел "Vip Executive Arts" 4* (или подобен) в Лисабон
  • 5 нощувки със закуски в хотел "Vip Executive Azores" 4* (или подобен) на о-в Сао Мигел
  • панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод
  • полудневна туристическа програма в Понта Делгада с местен екскурзовод
  • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Евроинс АД" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
  • водач-екскурзовод от България


Цената не включва
  • Чекиран багаж
  • туристическа такса в Лисабон: 2 EUR на турист на ден (заплаща се индивидуално от туристите на рецепцията на хотела)
  • допълнителни услуги и екскурзии по програмата
  • Бакшиши: 2 EUR на турист на ден за екскурзовод / шофьор (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;
  • Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)
  • Слушалки по време на туровете - 3 EUR на човек на ден (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват)
  • входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
  • градски и местен транспорт
  • разходи от личен характер
  • застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
  • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия


настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Допълнително легло в двойна стая - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 459 BGN
Двойна стая за комбиниране - настаняването е включено в основната цена


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
Екскурзия до Синтра и нос Кабо да Рока (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи от 1 до 100 години / 89 BGN
 
целодневна екскурзия "Лагуа ду Фогу и Фурнас" (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи от 1 до 10 години / 90 BGN
от 11 до 100 години / 95 BGN
 
полудневна екскурзия "Лагуната на Седемте града" (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи от 1 до 10 години / 50 BGN
от 11 до 100 години / 55 BGN
 
целодневна екскурзия в североизточната част на острова (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи от 1 до 10 години / 94 BGN
от 11 до 100 години / 99 BGN
 
Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) - на турист (подлежи на потвърждение) от 1 до 100 години / 79 BGN
 
Наблюдение на китове и делфини (с катамаран, около 3 часа) на турист при минимум 15 туриста от 13 до 100 години / 135 BGN
от 6 до 12 години / 69 BGN
от 1 до 5 години / 0 BGN
 
Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист - с полет на авиокомпания Wizz Air - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване от 2 до 100 години / 149 BGN
 
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - с полет на авиокомпания Wizz Air - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване от 2 до 100 години / 199 BGN
 
Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист - за полета Лисабон - Понта Делгада - Лисабон - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване от 1 до 99 години / 89 BGN
 
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - за полета Лисабон - Понта Делгада - Лисабон - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване от 1 до 99 години / 129 BGN
 
Доплащане за съседни места в самолета за полета Лисабон - Понта Делгада - Лисабон (отиване и връщане) на турист - подлежи на потвърждение от 1 до 99 години / 59 BGN
 


Условия
Пояснения:
  • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
  • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
  • Часово време: България 12 ч. Лисабон 10 ч. Азорските острови 9 ч.
  • Traveller MultiFlex - 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията или вашия туристически агент.
  • Туристическата програма се осъществява на български език.
  • Екскурзията се провежда при минимум 20 записани туристи.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (905 USD / тон и обменен курс 1.09 EUR / USD). При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 4,70 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
13/10
Етикети
самолетна почивка , обиколна почивка , самолет , кабо да рока , ачада дас фурнас , понта делгада , лисабон и азорски острови , holiday inn exp alfragide" 3* , екскурзия в португалия , екскурзия със самолет , bulgaria air , португалия , лисабон , azorski ostrovi , полудневна екскурзия до синтра и кабо да рока , portugalia , самолетна екскурзия , samoletna ekskurzia , водач от българия , лисабон , рибейра гранде , софия , почивка до лисабон , лисабон , лисабон 2024 , топ травелс , лисабон , vip executive azores" 4* , самолетна екскурзия , полет за лисабон , обиколна екскурзия , екскурзия до лисабон , ниски цени , софия , екскурзия до португалия , лисабон , екскурзия в португалия - лисабон и азорски о-ви , азорските острови , обиколна на лисабон , понта делгада , екскурзия до лисабон , сети сидадеш , bulgaria air , самолетна почивка , самолетна екскурзия 2022 , редовни линии , полудневна екскурзия , лагуната на седемте града , достигане до пико до феро , екскурзия португалия и азорски острови , понта делгада , обиколна португалия , почивка в португалия , лагуната на седемте града , лисабон , екскурзия до азорските острови , екскурзия до лисабон , азорски острови , екскурзия в португалия - лисабон и азорски о-ви 2024 , азорски острови , ekskurzia lisabon , директен полет , самолетни билети , двойното езеро
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах