Екскурзия Дубай – 5 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Заминаване всеки понеделник през Февруари и Март и всеки вторник през Април и Май 2021         Екскурзия Дубай – 8 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Целогодишно 2021/7 нощ         Екскурзия Дубай – 6 дни + 3 екскурзии и 5 вечери включени в цената Целогодишно заминаване – всеки понеделник, сряда, петък и неделя/          

Израел и Йордания 2021

Оферта номер: Е1826
Вид транспорт: Самолет Самолет
Пролет 2021/7 нощ , 8 дни с полет на България Еър
София –летище Бен Гурион – Нетания - Кесария – Хайфа – Акра – Назарет – Кана – Тиберия - Капернаум – Табха – Аман - Джераш – Небо – Мадаба – Петра – Шобак – Аман - река Йордан (Каср - ал-Яхуд) - Кумран – Мъртво море – Йерихон – Витлеем – Йерусалим – Ло
Цена от: 2220.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
20.05.2021 2220.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
.

Ден 1  /СОФИЯ – ЛЕТИЩЕ БЕН ГУРИОН - ТЕЛ АВИВ - НЕТАНИЯ/
Среща на летище в 16:00 за полет с авиокомпания България Ер - София – Тел Авив в 18:00 ч. Пристигане на летище Бен Гурион около 20:30. Отпътуване за Нетания. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка. За дата 27.03.2020: Сборен час на летище София, Терминал 2 в 07:55 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 10:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“в 13:30 ч. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Отпътуване за Нетания. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.Ден 2 Кесария – Хайфа – Акра – Назарет – Кана – Тиберия
Закуска. Отпътуване към Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и  цветните градини около него. Туристическа програма в град Акра: цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древния град и пристанището. Посещение на град Назарет - разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Разходка с лодка по Галилейското езеро. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино. Вечеря и нощувка в Тиберия.

Ден 3 Капернаум – Табха – Аман
Закуска. Заминаване за Капернаум - споменава се в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с умножаването на двете риби и петте хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. Отпътуване към планината на Блаженствата, мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт „Шейх Хюсеин”. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря и нощувка.

Ден 4 Джераш – Небо – Мадаба – Петра
Закуска. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса) - основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на император Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където се предполага, че е умрял Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Заминаване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникалната мозайка представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка.

Ден 5 Петра – Шобак - Аман
Закуска. Отпътуване за „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ  се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен  в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Заминаване за Аман. Вечеря и нощувка.

Ден 6 Аман – река Йордан (Каср-ал-Яхуд) - Кумран – Мъртво море – Йерихон - Витлеем
Закуска. Панорамна обиколка на Аман; при възможност посещение на Цитаделата и Археологическият музей. Заминаване за Израел през граничния пункт „Аленби”. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан. Заминаване за Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Посещение на Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи на Стария завет, изписани на иврит. Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Отпътуване за Йерусалим. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел /отвън/. Вечеря и нощувка във Витлеем.

Ден 7 Йерусалим
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим - съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) -  това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието — Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най- голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.

Ден 8 Витлеем - Лод - Бен Гурион – София
Закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за София в 21:20 ч. Пристигане в София в 23:55 ч.За дата 27.03.2020:Закуска. Трансфер до летище „Бен Гурион“.  Полет за България в 07:15 ч. Пристигане на летище София около 10:00ч.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

 
19.03.2020
27.03.2020
23.04.2020
14.05.2020
21.05.2020
На човек  в двойна  стая Самостоятелна
стая
Дете от 6 до 10.99 г с двама възрастни в стая
  2130 лв. 2514 лв. 2030 лв.
 
Цената включва:
- Самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания България Еър
- Летищни такси
- Гранични такси
- Всички трансфери по програмата
- 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*:

* 1 в Нетаня (Margoa 3 * - //www.hotelmargoa.co.il/или подобен)
* 1 в района на Тиберия (Hotel Arcadia 3* https://www.arcadiahotelsil.com или подобен)
* 2 в Аман (хотел Al Waleed 3* //www.rumhotels.com/ или подобен)
* 1 в района на Петра (Hotel Edom 3* //www.edomhotelpetra.com/или подобен)
* 2 във Витлеем- (хотел Shepherd Bethlehem 3* //www.shepherdbethlehem.com/ или подобен)
- Екскурзоводско обслужване на български (или руски език) по целия маршрут в Йордания и Израел
- разходка с лодка по Галилейското езеро
- Екскурзия до Петра
- Водач на групата от България
- Входни такси на посещаваните обекти
- Групова виза за кралство Йордания
- Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“
- Саунд система със слушалки по време на туровете
- сертификат за хаджийство


Цената не включва:
- разходи от личен характер
- такса обслужване - 40 долара общо на турист за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се задължително на място)
- обяд на Галилейско езеро – 22 USD, заплаща се на място
- застраховка „Отмяна на пътуване“: (препоръчваме сключването на такава при резервация или до 5 дни от заплащането на депозита)
- допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на място

Условия за записване:
- копие от международен паспорт
- депозит от 700 лева на човек
- доплащане – 1 месец преди датата на заминаване


Необходими документи:
- международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
- за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
- Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел

Детайли на полета с България Еър:
№ на полет Ден   излита   каца
FB 571 четвъртък София 18.00 ч. Тел Авив 20.30 ч.
FB 572 четвъртък Тел Авив 21.20 ч. София 23.55 ч.

ПОЛЕТНИ ДЕТАЙЛИ НА ПОЛЕТА С ЕЛ АЛ:
LY 552 София 10:55 Тел Авив 13:30
LY 551 Тел Авив 07:15 София 10:00
 
 
Срокове за анулации и неустойки:
- от деня следващ деня на подписване на договора до 60 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 100 лв;
- между 59-ия и 31-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 30-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 75% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 15 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията

Допълнителна информация:
- Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
- застраховка „ Отмяна на пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63 г.
- Офертата важи при минимум 30 туристи
- Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
- При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 20 дни преди началото на пътуването
- Авиокомпанията запазва правото да промени полетното разписание. При настъпила промяна туристите ще бъдат информирани своевременно.
- Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатскиядолар 1 USD = 1.75 лв.!!!!
- Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това.

16/10
Етикети
мъртво море , tel aviv , ниски цени 2021 , ranni zapisvania izrael 2021 , ekskurzia sus samolet 2021 , kesaria , израел екскурзии , izrael 2021 top travels , ranni zapisvania top travels 2021 , далечни пътувания 2021 , ranni zapisvania 2021 , екскурзия със самолет , река йордан , екскурзии израел , обиколни екскурзии 2021 , израел и йордания 2021 , топ оферти 2021 , obikolni ekskurzii 2021 , top oferti 2021 , йерусалим , izrael 2021 , vitleem 2021 , израел 2021 , тел авив , ranni zapisvania izrael 2021 top travels , ekskurzia izrael 2021 , nazaret , ранни записвания израел 2021 , отстъпки , израел 2021 топ травелс , reka iordan , екскурзия до израел и йордания , хотели в израел , myrtvo more , екскурзия до израел и йордания , ранни записвания 2021 , израел и йордания 2021 , израел и йордания 2021 , ранни записвания топ травелс 2021 , екскурзия израел 2021 , витлеем 2021 , израел екскурзии , oferti top travels , почивка в израел със самолет , оферти израел , израел и йордания 2021 , екскурзии йордания , почивка в израел , pochivka v izrael , оферти йордания , оферти израел , dalechni pytuvania 2021 , oferti top travels izrael 2021 , hoteli v izrael , ранни записвания израел 2021 топ травелс , екскурзии йордания , оферти израел 2021 , екскурзия до израел и йордания , назарет , pochivka v izrael sys samolet , екскурзии израел , niski ceni 2021 , оферти йордания , оферти топ травелс , кесария , израел и йордания 2021
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах