Скандинавия 2021 със самолет от Бургас

Оферта номер: Е1846
Вид транспорт: Самолет Самолет
12.06.2021 /7 нощ-8 дни
Бургас – Копенхаген – Елсинор, Кронборг – Берген - Нерьойфиорд, Фломската железница – Осло – Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм - Бургас


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / .
.

 
Изберете тази програма, защото:
Това е пълноценна панорама на Скандинавия – включени са Норвегия, Швеция, Финландия и Дания. Планини, гори, водопади, зелени долини и суровото очарование на знаменитите фиорди – маршрутът включва първенеца Сьогнефиорд, най-дългия в Норвегия и втори в света след Скорсби в Гренландия, с предложение за круиз по непристъпния Нерьойфиорд – тясно и драматично разклонение на Сьогнефиорд. Пътуването с Фломската железница е признато за най-впечатляващото пътешествие с влак в света.  Този тур  ви дава възможност да го осъществите и да общувате с недокоснатата дива природа на Норвегия.  Очаква ви и  град Берген - вратата в царството на фиордите.
Ще  се  запознаете с четири  скандинавски столици:  Осло, Стокхолм,   Хелзинки  и  Копенхаген, ще  прекосите с кораби две морета: Северно море и Балтийско  море.
 
ПРОГРАМА

1 ден: полет до Копенхаген, разглеждане на Копенхаген
Сбор на летище Бургас за полет до Копенхаген с Norwegian Air в 11.30 ч. Пристигане в 13.10 ч. местно време /полетната информация може да претърпи промяна!/. Трансфер с автобуса до Копенхаген. Обиколка на датската столица с местен екскурзовод на български език: започва със зданието на Кметството, уникален образец на оригинално архитектурно решение със съчетанието на различни художествени стилове. Фотопауза и продължаваме с двореца Кристиансборг, Борсата, Старото и новото пристанище, двореца Амалиенборг, фотопауза при “Малката русалка” от приказките на Андерсен. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Копенхаген /хотелът е разположен извън града/.  Нощувка.
 
2 ден: Кронборг, замъка на Хамлет, пътуване през Дания
След закуска отпътуваме за Елсинор /48 км/, където ще посетим замъка Кронборг /заплаща се входна такса/. Този замък е познат на всеки, чувал някога за Хамлет, защото действието се случва именно тук. Всяка година по традиция той отново се превръща в сцена на драматичните събития, а световно признати театрални трупи и актьори показват своята версия на гениалната творба на Шекспир. Казват, че и до днес в замъка в полунощ се появява духът на бащата на Хамлет. Но дори и без него замъкът е достоен за посещение – неповторим в своята красота и мощ на непристъпна крепост, охраняваща единствения вход в Балтийско море. Ще посетим кралските апартаменти, Рицарската бална зала, подземията със статуята на Холгер Датски. Хората вярват, че ако някога Дания изпадне в беда, той ще се събуди от вековния сън, за да я защити и спаси от враговете
12.00 ч. отпътуване за датското пристанище Odde. Прекосяваме с автобуса най-големия от датските острови – Шеланд, за да се качим на ферибот за полуостров Ютланд. Пътуването през Северно море трае 1 час и 15 минути. Акостираме на втория по големина град в Дания – Орхус,
откъдето ще се отправим за пристанището Хиртшалс. Качване на кораба за Берген. Настаняване в каюти. Нощувка.
 
3 ден: Берген
Пътуване през Северно море. Пристигане в Берген в 12.30 ч.  Не само в далечното минало, но и сега Берген  е най - важният северен търговски център,  разположен  на  морския бряг. Оттук тръгвали корабите, натоварени с риба и зърно във всички посоки на света. Днес ни очаква разходка по крайбрежната Ханзейска улица. Достойно  място  в  списъка на културните  паментници на ЮНЕСКО заема  Брюген – кварталът на ханзейските  търговци, чиито дървени къщи,  боядисани в ярки  цветове,  сега служат за сувенирни магазини, занаятчийски ателиета, дори нощни клубове! В края на улицата се намира най-старият  градеж в Берген – каменната  крепост  Бергенхус  със  залата  на  Хакон  и кулата  на  Розенкранц. Възможност за посещение на Музея  на  Ханзата.  Ще видите и църквата Света Богородица,  както и най - големия рибен пазар в Норвегия. Свободно време. Настаняване в хотел в района на фиордите.  Вечеря по желание. Нощувка.
 
4 ден: Нерьойфиорд, Фломската железница
Закуска.
*По желание и срещу допълнително заплащане: двучасов круиз по Нерьойфиорд.
Това е най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие – това е пътуване в царството на фиордите!
*По желание и срещу допълнително заплащане: пътуване с Фломската железница.
Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 870 м разлика във височината. Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд - това е преживяването на Фломската железница, третата по посещаемост забележителност в Норвегия.
Забележка: Възможно е участието и в двете доп. екскурзии, осъществяват се последователно!
Връщане във Флом и отпътуване за района на Осло. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.
 

5 ден: Осло
Закуска. Обзорна екскурзия на норвежката столица Осло: Кралския дворец, Кметството, парка “Вигеланд” с 212 скулптурни фигури – най-голямата сбирка под открито небе, дело на един човек – талантливия скулптор Густав Вигеланд. Тъга и радост, любов и ненавист, младост и старост, родители и деца – всички емоции, които ни съпровождат в ежедневния живот, са застинали в бронз, гранит и ковано желязо в пет композиционни части, всяка носеща своя философски смисъл. Крайбрежната улица Акер Брюге е многолюдна и пълна с живот. Погледът ни е поразен от съвременното футуристично здание на Новата Опера, открита през 2008 година. Необичайната архитектура на това здание от стъкло и мрамор го превръща в една от най - популярните забележителности на Осло. Недалече се намира и замъкът Акершус /13 - 18 век/, исторически комплекс, в който са погребани норвежките монарси.  Свободно време. 13.00 ч отпътуване за Швеция (520 км). Пристигане в района на Стокхолм вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.

6 ден: Стокхолм
Закуска. Обзорна обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод на руски език. Изумително красив град, разположен на 14 острова, свързани помежду си с 57 моста, шведската столица с право е гордостта на Скандинавия. На централния остров Stadsholmen се намира Гамла Стан – средновековния Стар град. Разходка в лабиринта от улички, за да почувстваме очарованието на старата архитектура. Главното здание е Кралският дворец, една от най-големите кралски резиденции в Европа със своите седем етажа и 600 стаи. Настоящият крал е Карл ХVI Густав.. С автобуса ще преминем по най-красивата улица, крайбрежната Strandvägen, истински шедьовър от края на 19 век. Посещение на Кметството с местния екскурзовод /заплаща се входна такса/. Това е най - известната сграда на Стокхолм, чиято световна слава се дължи на церемонията по връчването на Нобеловите награди, които от 1902 година се провеждат именно тук. Ще запомните този ден с разглеждането на Синята зала, където се провежда приемът след връчването и Златната зала с мозайките от 18 милиона елемента, позлатени с 10 кг злато. Свободно време и качване на кораба за Хелзинки. Започва едно невероятно морско пътуване сред 24 000 острова на Стокхолмския архипелаг. Нощувка в каюти. 
 
7 ден: Хелзинки 
10.00 ч. пристигане в Хелзинки.  Обиколка на града с местен екскурзовод на руски език – пешеходен тур с впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад. Свободно време. Привечер обратно отпътуване за Стокхолм с круизния кораб. Нощувка в каюти. 
 
8 ден: Стокхолм, музеите на Юргорден
09.30 ч. пристигане в Стокхолм. Свободно време за посещение на музеите на остров Юргорден по избор и по интереси. Това са музеи, които нямат аналог по целия свят! 
*Корабът - музей Васа е построен около един от най-обсъжданите морски съдове на всички времена, поради удивителната история на зрелищното си спускане на вода на 10 август 1628 година. Пред очите на многочислената тълпа флагманът, гордост на шведската корона, с две оръдейни палуби и цвета на шведското морско войнство на борда си, изминава по малко от една миля и потъва! 16 хектара дъбови гори са били изсечени за построяването му, но не напразно – през 1961 година, когато е изваден, се оказва, че дървото е непокътнато. Металните елементи са повредени и ръждясали, но корпусът сияе с цялото великолепие на богатата си украса. След като 333 години смущава от дъното корабите и моряците, плаващи над него, той се превръща в радост и атракция за малки и големи – най - посещавания музей в Стокхолм!
*Скансен – първият в света етнографски музей на открито пресъздава картина на шведския бит от началото на 20 век. Ще видите над 150 домове от различни части на страната, където ще ви посрещнат жени и мъже в национални носии, заети в традициони за районите дейности.
13.30 ч. трансфер с автобуса до летище Арланда /Стокхолм/ за директен полет до Бургас с Norwegian Air в 16.25 ч. Пристигане в 20.25 ч. местно време /полетната информация може да претърпи промяна!/.
Допълнителни екскурзии
  • Фломската железница – възрастен 79 Е = 155 лв, дете до 14 г. 39 Е = 78 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Фериботен круиз по Зогнефиорд: възрастен 65 Е = 130 лв, дете до 14 г. 32 евро = 64 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация!/ 

Цената включва
  • Самолетни билети Бургас-Копенхаген и Стокхолм-Бургас с Norwegian Air: директни полети
  • Летищни такси
  • Включен багаж:
  • 1 брой до 10 кг с размери 55/40/23 и 1 дамска чанта/лаптоп – салонен багаж
  • 1 брой  до 20 кг – чекиран багаж на лента
  • Трансфери летище - хотел – летищ
  • Транспорт с автобус на местна лицензирана транспортна агенция  по горепосочения маршрут
  • Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
  • Автобусни и пешеходни обиколки на Копенхаген, Берген, Осло, Стокхолм, Хелзинки
  • Екскурзия до Елсинор и замъка Кронборг (без включена входна такса)
  • Местни екскурзоводи за Копенхаген, Берген, Стокхолм и  Хелзинки
  • 7 нощувки, както следва:
1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Копенхаген
1 нощувка във вътрешна каюта на кораба от Хиртшалс до Берген
1 нощувка със закуска в хотел*** в района на фиордите
1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Осло 
1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Стокхолм 
2 нощувки във вътрешни каюти на кораба от Стокхолм до Хелзинки
  • Всички пътни и пристанищни такси
Необходима валута за Скандинавия: 
Около 130 лв на човек в норвежки крони (600 крони) 
Около 300 лв човек в шведски крони (1600 крони) 
Около 80 лв на човек в датски крони (300 крони) 
Около 100 лв на човек за Хелзинки в евро (50 евро)
*Във Финландия местната валута е евро!
 
NB: Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват! 
 
Условия за резервации: 
  • Депозит: 50% от пакетната цена при записване
  • Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
Условия за анулация/прекратяване на договора
В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява платената сума за пътуването, като удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа следните такси за отказ:
  • от деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми – такса в размер на 100 лв на турист,
  • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
  • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
  • под 14 календарни дни 100% от общата цена на туристическия пакет;
- Няма паспортен и визов режим в страните, няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 
Цената не включва: 
  • Бакшиш за обслужващия персонал: 20 евро = 40 лева на човек – еднократно /задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/
  • Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” със застрахователно покритие 10 000 евро за лица до 65 г.: 16лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 5000 евро за лица от 65 г. до 70г.: 24лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България
  • Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 4 000 евро за лица над 70 г.: 32 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Фломската железница – възрастен 79 Е = 155 лв, дете до 14 г. 39 Е = 78 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Фериботен круиз по Зогнефиорд: възрастен 65 Е = 130 лв, дете до 14 г. 32 евро = 64 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация!/
  • Вход за Кметството в Стокхолм: 120 шведски крони = 25 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Вход в музея Васа: 150 шведски крони = 30 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България, за да се избегне чакането на опашката/
  • Пакет 3 вечери в ресторантите на хотелите: в района на Берген, в района на Осло, Стокхолм и 2 закуски на кораба от Стокхолм до Хелзинки = 196 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Доплащане за настаняване в каюта с прозорец за трите нощувки на кораб: 120 лв на човек при настаняване в  двойна каюта /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности/
  • Вход в Скансен: 220 шведски крони /по желание, заплаща се на място/
  • Вход в замъка Кронборг: 145 датски крони по желание, заплаща се на място/
  • Самолетен билет София – Бургас - София, в порядъка на 160 лв /по желание, цена на запитване/
  • Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.
  • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Армеец  – България, ул. „Стефан Караджа“ № 2 гр. София – Общи условия.

33/10/02


 
Етикети
екскурзии до скандинавските столици със самолет за белите нощи , екскурзии до скандинавските столици със самолет , бели нощи в скандинавия , екскурзии до скандинавските столици със самолет за белите нощи , екскурзии в копенхаген със самолет за белите нощи , екскурзии до скандинавските столици със самолет , екскурзии до скандинавските столици със самолет , екскурзии до скандинавските столици със самолет за белите нощи , екскурзии скандинавски столици със самолет август , самолетни екскурзии до осло за белите нощи , екскурзии до скандинавските столици със самолет , екскурзии в осло със самолет за белите нощи , бохемиа, екскурзии в скандинавия със самолет , самолетни екскурзии до копенхаген за белите нощи , скандинавия 2021 , четири скандинавски столици самолет 2021 , скандинавски столици със самолет за белите нощи , скандинавски столици със самолет , самолетни екскурзии до скандинавия , екскурзии до скандинавските столици със самолет , самолетни екскурзии скандинавски столици август , скандинавски столици със самолет за белите нощи , екскурзии четири скандинавски столици , екскурзии в копенхагенза белите нощи , екскурзии до копенхаген със самолет , скандинавски столици със самолет за белите нощи , скандинавски столици със самолет , скандинавски столици със самолет , екскурзии в осло , бели нощи в скандинавия 2021 , екскурзии в скандинавия със самолет за белите нощи , скандинавия със самолет , белите нощи със самолет , екскурзии до скандинавските столици със самолет , белите нощи със самолет , белите нощи със самолет , копенхагенсъс самолет , екскурзии в осло със самолет , екскурзии в осло за белите нощи , екскурзии до копенхаген , скандинавски столици със самолет за белите нощи , екскурзии до скандинавските столици със самолет за белите нощи , екскурзии в скандинавия , екскурзии до скандинавските столици със самолет за белите нощи , осло със самолет , бели нощи в скандинавия 2021 , скандинавски столици със самолет , екскурзии в скандинавия за белите нощи , скандинавски столици със самолет , екскурзии до скандинавските столици със самолет за белите нощи , самолетни екскурзии до осло , самолетни екскурзии до скандинавия за белите нощи
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах