Нова Година 2021 в Доминикана 27.12.2020 - 04.01.2021/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Хавана и Варадеро от Януари до Април 2021 Полети всяка Сряда и Неделя от 03.01 до 21.04.2021/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Доминикана през Декември 2020 Промо оферта с право на анулация до 7 дни преди заминаване/7 нощ         

Екскурзия до ПЕРУ и АМАЗОНИЯ - ДРЕВНИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ

Оферта номер: Е1855
Вид транспорт: Самолет Самолет
19 дни / 17 нощ
ЧИКЛAЙО–СИКАН–ТУМБАС РЕАЛЕС–ТУКУМЕ–СИПАН–ХУАКА РАХАДА И МУЗЕЯ БРЮНИНГ–ТРУХИЛЬО–ХУАКА ДЕ ЛА ЛУНА–ХУАНЧАКО– ЧАН ЧАН–ЛИМА–ПАРАКАС–БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ–НАСКА–АРЕКИПА–КОЛКА КАНЬОН–ПУНО–ез.ТИТИКАКА–КУСКО–ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ–МАЧУ ПИКЧУ–АМАЗОНСКАТА ДЖУНГЛА
Цена от: 7745.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
17.03.2021 7845.00 BGN Резервирай
16.10.2021 7845.00 BGN Резервирай
05.11.2021 7845.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
.

Ден 1
14.04.2020 Среща в 05.15 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 07.15 ч. – самолетен полет София – Мадрид с “Bulgaria Аir”. Пристигане в Мадрид в 09.45 ч. В 12.40 ч. – международен полет Мадрид – Лима. Пристигане в Лима в 17.35 ч. Трансфер до хотел. Свободно време в централната част на Лима. Нощувка в Лима.
 
Ден 2
15.04.2020 ЛИМА/ ЧИКЛAЙО/ СИКАН/ ТУМБАС РЕАЛЕС/ ТУКУМЕ Закуска. В 06.30 ч. трансфер до летището и в 08.50 ч. – полет Лима – Чиклайо. В днешния ден ще разгледаме няколко археологически обекта. Ще започнем с посещение на Музея на Сика. В този музей е изложена прекрасна колекция със златни изделия, открити при Боскя Помак. Някои от тези златни изделия са сред най-красивите, открити в областта на Ламбайеке и дори може би в цяло Перу. След това ще посетите красивия музей „Тумбас Реалес” („кралските гробници”). Този музей е построен във формата на старата гробница на царя на Сипан и представя голяма колекция с много златни изделия , намерини в оригиналната гробница. Това превръща „Тумбас Реалес” в един от най-интересните музеи в Перу. По-късно следобед, когато слънчевата светлина е по-мека, ще посетите археологическият обект Тукуме. Руините на тези пирамиди и ритуални олтари някога били построени от кирпич от културите Ламбайеке и Чиму. Нощувка около Тукуме.
 
Ден 3
16.04.2020 СИПАН/ ХУАКА РАХАДА И МУЗЕЯ БРЮНИНГ/ ТРУХИЛЬО Закуска. Сутринта ще посетите Хуака Рахада, оригиналната гробница на царя на Сипан. В края на 80-те години на 20 век крадци иманяри намерили тази гробница в Сипан. Тя все още била запазена и за щастие властите скоро научили за откритието, успели да спрат плячкосването и започнали разкопки на тази уникална гробница по професионален метод. (Повечето от находките тук вече ще сте разгледали в предишния ден в музея „Тумбас Реалес”.) Следва пътуване през долината Сугаркане до град Ламбайеке, където ще посетите много интересния музей „Брюнин” в Ламбайеке. Музеят съхранява изключително пълна колекция, представяща историята на областта на Ламбайеке. Ще се възхитите на текстила и керамиката с детайлни украси от културите на Чиму и Викус, на керамичните и златни изделия и бижута от културите Мочика и Чиму и на други изделия от Ламбайеке, и дори от културите на Чавин и Инките. След обяд – пътуване към Трухильо. Нощувка в Трухильо.
 
Ден 4
17.04.2020 ТРУХИЛЬО/ ХУАКА ДЕ ЛА ЛУНА/ ХУАНЧАКО/ ЧАН ЧАН Закуска. Днес денят ще започне с раглеждане на обширните археологически гробищни могили на Хуака дел Сол и Хуака де Луна, където ще научите повече за космологията и церемониите на културата Моче (100-700 г. сл. Хр.). Продължаваме към Чан Чан – най-големият кирпичен град в света, в който са останките на специфични сгради като Хуака Арко Ирис и Паласио Ник-АН, декорирани с различни природни мотиви, птици и животни, дело на културата Чиму (900-1470 г. сл. Хр.). Посещение на Хуанчао, където ще видите традиционните тръстикови рибарски лодки „кабалитос де тотора” („тръстикови коне”). Полет за Лима. Нощувка в Лима.
 
Ден 5
18.04.2020 ЛИМА Закуска. Пешеходна и туристическа обиколка на колониална Лима – гробът на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Време за обяд. След обяд - посещиние на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Баранко. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Нощувка в Лима.
 
Ден 6
19.04.2020 ЛИМА/ ПАЧАКАМАК/ ПАРАКАС Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По път ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи, както и на живописни рибарски селца, където се спира за почивка. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотел. Нощувка в Паракас.
 
Ден 7
20.04.2020 ПАРАКАС/ БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/НАСКА Закуска. Трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Островът Канделабро, също известен и като “Трите кръста” се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса – на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.
 
Ден 8
21.04.2020 НАСКА/ АРЕКИПА Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км. на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м. надм. вис. Нощувка в Арекипа.
 
Ден 9
22.04.2020 АРЕКИПА/ КОЛКА КАНЬОН Закуска. Туристическа обиколка Арекипа, вторият по големина град в Перу – манастирът „Санта Каталина”, катедралата, йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.
 
Ден 10
23.04.2020 Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр. Арекипа до 14.00 ч. След което се тръгва за гр. Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно. (За тези, които ще участват в екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията.)
 
Ден 11
24.04.2020 ПУНО/ КУСКО Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, не желаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани – прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. По пътя се прекосяват високите проходи на Андите, преди да се стигне до “Пъпът на света” и имперска столица Куско. Преди влизане в Куско се посещава храмът на Виракоча (при възможност във времето). Връщане в Куско и свободно време. Нощувка в Куско.
 
Ден 12
25.04.2020 КУСКО Закуска. Сутринта – свободно време за аклиматизация. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително). След обяд – панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – храмовият комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалният център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. Връщане в Куско и свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.
 
Ден 13
26.04.2020 ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ Закуска. Пътуване през Свещената долина на инките – по пътя се разглежда археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд в Писак. Продължаваме към Олантайтамбо покрай р. Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Олантайтамбо. Настаняване в хотел и нощувка в Олантайтамбо.
 
Ден 14
27.04.2020 МАЧУ ПИКЧУ Закуска. Пътуване с влак през Андите до Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. След обяд, по желание - посещение и свободно време на горещ минерален извор, преди отпътуване обратно за Куско. Нощувка в Куско.
 
Ден 15
28.04.2020 ПУЕРТО МАЛДОНАДО Закуска. Трансфер до летището. В 13.12 ч. - вътрешен полет Куско – Пуерто Малдонадо, Амазонската джунгла. В 14.12 ч. - пристигане в Пуерто Малдонадо – градът с най-голямо разнообразие от животински и растителни видове в Перу. Настаняване в хотел-лоджия в Амазонската джунгла. Късен обяд. Свободно време. Посрещане на летището и трансфер до офиса на Лоджия Монте Амазонико за инструктаж, свързан с тура. Трансфер до понтона, откъдето отплаваме с лодка около 1 час до лоджия. Посрещане с пресни плодове от региона. След настаняване по стаите ще посетим „Острова на маймуните“, който се намира срещу лоджият, от другата страна на р.Мадре де Диос. Място, където обитават различни видове маймуни като кафяв капуцин, маймуната саймири, седлогърбиятамарин, бял капуцин. След активностите на острова, се връщаме в лоджия. Вечертаотиваме на разходка, за да видим кайманите, които обитават бреговете на р.Мадре де Диос, като е добре да си носим фенерче. С малко повече късмет ще можем да видим „капибара“, най-големият гризач, който достига тегло от 60 кг., впечатляващ вид от семейството на перуанскиякуй /дребен гризач, плъх/.Връщаме се обратно в лоджиятa. Вечеря и нощувка.
 
Ден 16
29.04.2020 След ранната закуска ще направим кратка разходка с лодка в езерото Сандовал. След регистрацията на входа на защитената зона ще извървим 3 км. до езерото Сандовал /естествен хабитат на пирани/ и едно от най-големите в Резервата Томбопата. След приятната разходка, местният екскурзовод ще ни разходи с лодка около един час из езерото, за да се полюбуваме на разнообразието от птици, маймуни и други животински видове като корморани, пуми, орли, маймуни ревачи, маймуни саймири, черен капуцин, тамарини и ленивци. Възможно е да срещнем семейство от гигантски речни видри, често достигащи до 2 м., които са застрашени от изчезване. Както и големият алигатор, с дължина 4 м. Връщане в лоджия за вкусен обяд. Време за почивка. Вечерта ще направим среднощна разходка, за да наблюдаваме различни видове насекоми, амфибии, влечуги и други нощни обитатели. Вечеря и нощувка.
 
Ден 17
30.04.2020 В 5.30 ч. ранно събуждане в джунглата, за да се включим в едно от най-забавните приключения в джунглата – разходка по въжена пътека в короните на дърветата. Въжената пътека ще ни даде възможност да разгледаме тропическата гора от по-различен ъгъл. Мостовете, издигнати на около 30 м. надм. височина, ще ни позволят да се насладим на невероятните природни гледки отвисоко,включително и на панорамната гледка към река Мадре де Диос. От площадките може да наблюдаваме различни видове птици, например тукани, макао,тангари / малка песнопойна птица от семейството на овесарите/, авлига и т.н., което е едно незабравимо преживяване. След закуска се подготвяме за приключения, изпълнени с адреналин. Предстои ни спускане с тролей от дървета с височина над 30м., придружени от инструктор, който ще ниобясни как да използваме предпазните колани по време на спускането. Очаква ни едно незабравимо преживяване сред дърветата на джунглата. Връщане в лоджият. Обяд и свободно време за почивка. След обяд ни очаква прекосяване на река Мадре де Диос с кану, наслаждавайки се на залеза. След това може да ловим риба в реката и ако сме достатъчно търпеливи може да видим дори сом. Вечеря и нощувка.
 
Ден 18
01.05.2020 Закуска. След закуска се отправяме за двучасов тур във вътрешността на тропическата гора с местен екскурзовод, който ще ни покаже разнообразни многовековни дървесни видове. В същото време ще имаме възможност да наблюдаваме различни видове диви животни като тукани, авлиги, папагали, маймуни, змии, пеперуди и др. Ще имаме възможността да усетим магията на Дъждовната амазонска гора като част от Национален парк Томбопата. След обяд - връщане в градчето Пуерто Малдонадо и базисния лагер. Трансфер до летището и в 15.09. - полет Пуерто Малдонадо – Лима. Кацане в Лима в 16.42 ч. Международен полет Лима – Мадрид в 19.45 ч. с “IBERIA”.
 
Ден 19
02.05.2020 Кацане в Мадрид в 14.25 ч. В 19.30 ч. - самолетен полет Мадрид - София с „България Еър”. Пристигане на летище София в 23.55 ч.
ПРОГРАМА 
 
 
Екскурзията  до   Колка  каньон  се   осъществява  по  следната  програма:
9 ДЕН – 22.04.2020  АРЕКИПА
Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа,  вторият по големина град в Перу -    манастирът „Санта Каталина”, катедралата, йезуитската църква, както и центъра на колониалния град.  След  обяд – тръгване за  Чивай.  Нощувка в Чивай.
 
10 ДЕН – 23.04.2020 КОЛКА КАНЬОН
 Закуска. Екскурзията до Колка каньон тръгва рано сутринта, около 04.30 ч. -        отпътуване към Колка Каньон - Каньонът  на  Кондорите.  Пристигане  в  Каньона  около  06.00 ч.  При  възможност – наблюдаване  полета   на  кондорите.  Продължаваме   към  недрата на ”същинските Анди”,  към  Пуно – пристанището  на  най – високо  разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя  имате  шанс  да  срещнете   представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки – езера.  По пътя се срещате с останалата  част от групата. Настаняване и нощувка  в Пуно
 


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7 745 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15ЧОВЕКА. ПРИ  ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  7 845 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15ЧОВЕКА. ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
-самолетни билети за всички международни  полети: София – Мадрид – Лима и Лима – Мадрид – София;
-самолетни билети за вътрешните полети Куско – Пуерто Малдонадо, Пуерто Малдонадо – Лима;
-летищни такси за международните полети – 929 лв/ 475 евро (15.03.2019 г.) - подлежат на потвърждение;
-летищни такси за вътрешните полети Куско – Пуерто Малдонадо, Пуерто Малдонадо –  Лима;
-трансфери летище –хотел – летище:
-14 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу,
-3 нощувки със закуски, 3 обяда и 3 вечери в хотел-лоджия в Амазонската джунгла (15-ти, 16-ти, 17-ти ден);
 (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
-билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите (10-ти ден);
-двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (7-ми ден);
-полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (7-ми ден);
-разходка с лодка по езерото Титикака (11-ти ден),
-пътуване с влак до Мачу Пикчу (14-ти ден);
-входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;
-наземен танспорт с туристически автобус и влак;
-екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на  български език водачът, който придружава групата);
такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 140 лв В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
-    персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска – 25 соле (около 10 щ. долара) – в местна валута, плаща се на място (6-ти ден); 
-    медицинска  и  туристическа  застраховка: с покритие 25 000 евро –  43лв, за лица от 70 год. до 71 год. – 86 лв;
-    допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
- допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
- 1обяд по време на обиколката в Лима (5-ти ден)- 20 щ.долара
 -екскурзия  до  Колка  каньон   – 135 щ. долара (от  4-6 човека)
                                                                   – 90 щ. долара (от  7-12 човека)
-посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско – 40 щ. долара (12-ти ден) -   
-допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
-  вход за Базилаката в Куско - 25 соле (около 10 щ.долара) - (12-ти ден);
-  посещение на горещ  минерален извор - около 10 нуево соле (около 4 щ.долара)- (14-ти ден);
-  разходка с лодка по река Гамитана - ........ - 17-ти ден.    
 

 
*Забележки:
-Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
-За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
 -Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2019 г.
-Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
    офиса на туроператора.
-Категоризацията на хотелите в Перу и Амазония не съответства на критериите за 
  категоризация на хотелите в Европа.
-Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
клиента.
Освен вечерите (по желание), посочени в програмата, по желание на клиента може да се
     организира всеки ден вечеря в ресторант – около 15-25 щ. долара.
 Цените 7 745 лв/7 845 лв са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 980 лв. - /подлежи на актуализация/
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2019 г и  подлежат на  актуализация.
 

 
Начин на плащане
 - в брой (в офиса на ТО)
- по банков път


 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 800 лв
 

Информация за хотелите (или подобни):
Лима  – QP Hotels Lima 
    https://www.qphotels.com/hotel/lima
Паракас – Hotel Gran Palma     www.hotelgranpalma.com/
Наска– Hotel Casa Hacienda Nasca Oasis     //nascaoasis.com/
Арекипа – Hotel Esmeflo         www.hotelesmeflo.com
Янке (Чивай) – Hotel Pozo del Cielo      www.tradicioncolca.com
Пуно – Hotel Balsa Inn    www.hotelbalsainn.com/
Куско – Hotel Casa-Andina     www.casa-andina.com/classic-cuzco-catedral/
 Олантайтамбо – Hotel Tunupa Lodge   //tunupa-lodge.com/en/index.php
 
26/10/01
Етикети
долината на инките , oferti , оферти за ранни записвания 2020 , мачу пикчу , oferti za ranni zapisvania 2020 , балестови острови , тукум , pochivki , pochivki ranni zapisvania , арекипа , amazonia , екзотични почивки , peru , сикан , oferti za amazonia , ekzotichni ekskurzii s vodach , оферти за перу , колка каньон , ekzotichni pochivki s vodach , екзотични екскурзии с водач , хуака де ла луна , музея брюнинг , почивки , чан чан , куско , лима , амазония , почивки ранни записвания , oferti za pochivki , наска , оферти за почивки , южна америка , оферти , сипа , хуака рахада , ekzotichni ekskurzii , оферти южна америка , oferti za ekskurzii , хуанчако , екзотични екскурзии , ekskurzii , амазонската джунгла , тумбас реале , amazonia s vodach , ез.титикака , чиклaйо , паракас , пуно , ранни записвания 2020 , oferti za peru , amazonia s vodach , екскурзии , ekzotichni pochivki , амазония с водач , оферти за амазония , трухиль , екскурзии ранни записвания , перу с водач , оферти за екскурзии , екзотични почивки с водач , ekskurzii ranni zapisvania , перу , ranni zapisvania 2020
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах