Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

СЕНЕГАЛ И ГАМБИЯ – АФРИКАНСКА ЕКЗОТИКА

Оферта номер: Е1858
Вид транспорт: Самолет Самолет
13.03-23.03.2020 05.10-15.10.2020
ДАКАР * СЕЙНТ ЛУИС * ЛОМПУЛ * МЕКЕ * ТУБАКУТА * САЛУМ * БАНДЖУЛ


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Ден 1  Полет до Дакар
Ще кацнете в Дакар – столицата на Сенегал. Трансфер до хотела и нощувка в района на Дакар.

Ден 2  Дакар – остров Горе
Закуска. С кораб ще се отправите към историческия о. Горе ("Пакет допълнителни екскурзии"), на който няма пътища и коли, само тесни улички с колониални тухлени сгради. До XIX век островът е бил затвор за роби. Сградите, които устояли на времето, са превърнати в музеи и включени в културното и природно наследство на ЮНЕСКО. Нощувка в района на Дакар.

Ден 3  Дакар – Розовото езеро Ретба – Сейнт Луис
След закуска, освобождаване на хотела. Този ден имате организирана сутрешна обиколка из гр. Дакар. Две от най-големите забележителности на града са католическата катедрала и Голямата джамия. Ще посетите розовото солено езеро Ретба, което мени цвета си през различни периоди от годината, от лилаво, розово до тъмно синьо. Ще преминете с лодка на другия бряг, където ще имате възможност за обяд. По-късно ще се насладите на пътуване през дюните на Дакар с джип 4х4 до рибарското пристанище Кайар, където ще наблюдавате как се обработва и опушва рибата. Рано вечерта ще пристигнете в Сейнт Луис – френски колониален град от XIX век, най-стария град в Западна Африка. Нощувка в района на Сейнт Луис.

Ден 4  Сейнт Луис
Закуска. Свободно време или обиколка с карета на Сейнт Луис ("Пакет допълнителни екскурзии"). По тесните улички около площад „Фидерб“ ще усетите мултикултурната атмосфера на Африка. Нощувка в района на Сейнт Луис.

Ден 5 ДЕН Сейнт Луис – Национален парк Джудж – Ломпул
Закуска. Рано сутринта ще посетите сенегалския национален парк „Джудж“ – третия по големина резерват за птици в света. (От май до октомври се извършва посещение на парк „Ланг дьо Барбари“ вместо „Джудж“). По-късно ще имате възможност да обядвате в Ranch de Bango и да си починете. След това ще продължите към Ломпул – традиционен лагер, намиращ се в оазис. Ще имате възможност да яздите едногърби камили. След вечеря местните хора ще Ви представят традиционната чаена церемония. Ще нощувате в подножието на дюните в луксозни палатки с удобни легла и собствен санитарен възел.

Ден 6  Меке – Баба Гараж – Фонданьо – Тубакута
Закуска. Ще пътувате до Салум през Меке и ще посетите седмичния базар в Баба Гараж, където ще можете да разгледате и да си закупите различни сувенири. По-късно ще прекосите река Салум, за да стигнете до Фатик. Пътуването продължва през Тубакута и към делтата на Салум, която е национален парк. Нощувка в района.

Ден 7  Салум
Закуска. Свободно време или възможност за разходката в националния парк „Делтата на Салум“ ("Пакет допълнителни екскурзии"). Ще се насладите на неговите влажни зони с много интересни животни и растения. След разходка с лодка ще посетите местния пазар Тоуба Динг, както и традиционното село Дасиламе Серере. Може да опитате прясна риба на скара за обяд на пясъчния
плаж, заобиколен от мангрови гори. Нощувка в района.

Ден 8  Салум – Банджул
Закуска. С ферибот ще прекосите река Гамбия. Ще пристигнете в Банджул – столицата на Гамбия. Хотелът се намира на самия плаж. Ще имате четиридневна почивка, на база ол инклузив.

Ден 9 | Банджул
Свободно време за плаж и пълноценна почивка на база ол инклузив.

Ден 10  Полет до България
Закуска. Трансфер до летището в Банджул и полет до София.
 
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:
- Дакар – 2 нощувки в хотел ONOMO HOTEL DAKAR 3*
- Сейнт Луис – 2 нощувки в хотел HOTEL DE LA POSTE 3*
- Ломпул – 1 нощувка в луксозни палатки
- Тубакута – 2 нощувки в хотел HOTEL KEUR SALOUM 3*
- Банджул – 4 нощувки нощувки на база Oл инклузив в хотел LABRANDA CORAL BEACH RESORT 4*
 
Допълнителни екскурзии
"Пакет допълнителни екскурзии" – 299,00 лв., който осигурява:
• Екскурзия до остров Горе;
• Обиколка на град Сейнт Луис;
• Посещение на национален парк Делтата на Салум.
 
Цената включва:
- ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
- ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
- БАГАЖ - 23 кг регистриран и 7 кг салонен багаж
- TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик
- НАСТАНЯВАНЕ - специално за Вас сме избрали отлични хотели
- ХРАНА - 7 закуски на блок маса, 4 дни на база Ол Инклузив в Банджул.
- ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

Цената не включва:
- Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро за лица до        65 г.: 42,00 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 849,00 лв.;
- В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.
- "Пакет 6 вечери" – 229,00 лв.;
- Застраховка "Отмяна на пътуването"

 
 
(На място се заплаща такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьор, които ще бъдат на разположение и ще се грижат за групата по време на целия престой. Таксата, в размер на $ 50,00 ще бъде събрана от вашият водач от България. В края на пътуването всеки клиент решава сам, дали да задели допълнителна сума, която да остави, като комплимент и по този начин да даде оценка за обслужването, което е получил.)
47/10
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах