ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Индия – Златният триъгълник с възможност за посещение на Аджмер и Пушкар!

Оферта номер: Е1895
Вид транспорт: Самолет Самолет
7 нощ / 9 дни
9 дни / 7 нощувки / 7 закуски


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / .
.

София – Истанбул - Делхи
Отпътуване от София в 16.00 ч. с редовен полет на Turkish Airlines за Истанбул. Кацане в 17.15 ч. Продължаване в 20.20 ч. за Делхи.

Ден 2 Делхи
Кацане след полунощ в 04.45 ч. на летище Индира Ганди в Делхи. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Закуска. Почивка до обяд и начало на полудневен тур на Делхи. Днес, спомен от някогашната могъща столица на моголите са останките от нейните мощни крепостни стени и няколко от портите на града. Обиколката включва преминаване през Червената крепост – укрепление, намиращо се в старата част на Делхи, Джама Масджид - най - голямата джамия в Индия, която има три входа, четири ъглови кули и две минарета, издигащи се на над 40 м. И двете сгради са издигнати по заповед на може би най - прочутия моголски владетел Шах Джахан. По желание разглеждане на гробницата на Хумаюн. Обиколката предвижда и посещение на Радж Гат, където обикновена плоча от черен мрамор бележи мястото, на което е бил кремиран Махатма Ганди след убийството му през 1948 г. Автобусният тур продължава с Раджпат, булеварда, по който преминава парадът организиран по случай „Денят на Републиката”, Раштрапати Бхаван или Президентския дворец, Сансад Бхаван или сградата на Парламента, „Вратата на Индия”- 42-метров монумент, посветен на индийците, загинали през Първата световна война, под който се намира и Мемориалът на незнайния войн. Нощувка.

Ден 3 Делхи – Агра
Закуска. Разглеждането на Делхи продължава с посещение на архитектурния комплекс Кутуб Минар (UNESCO). Съхраняващ останки от най-ранните мюсюлмански сгради на територията на Индия, архитектурният ансамбъл е безценен културно-исторически паметник, в който може да бъде проследено развитието на индо-ислямската архитектура. Без съмнение най-силно впечатление правят най-високото минаре в Индия, както и портата Алай Дарваза. След обиколката на комплекса групата отпътува към Агра. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 4 Агра
Ранно ставане и по изгрев слънце посещение на прочутата гробница Тадж Махал, построена за любимата съпруга на моголския владетел Шах Джахан - Мумтаз Махал. Изящната гробница е един от най - бляскавите примери за високите достижения на моголската култура и архитектура. Съчетала в себе си елементи от индийския и персийски архитектурни стилове, тя се е превърнала в символ на вечната любов на шаха към неговата съпруга. Връщане в хотела. Закуска. Свободно време за почивка. По желание посещение на Червения Форт – могъща крепост издигната по време на златния век на моголската династия по заповед на Акбар. Цитаделата впечатлява с внушителните си крепостни стени и мощни кули, които превръщат червения форт в една от най-непристъпните крепости в Индия. Нощувка.

Ден 5 Агра – Фатехпур Сикри – Джайпур
Закуска. Отпътуване за Джайпур с попътна спирка във Фатехпур Сикри - древната столица на Моголската империя, изградена през XVI в. от считания за най - могъщ владетел на моголите Джалал уд Дин Акбар. Статутът си на столица, градът запазва само 15 г., заради отсъствието на достатъчно източници на питейна вода. Склоновете, на които е разположен градът, са умело терасирани, за да може да се разположат многобройните гробници и дворци, които заедно с умелата градска планировка, сложната водоснабдителна система и канализацията, са доказателство за високата култура на моголите. Групата продължава в посока Джайпур. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 6 Джайпур
Закуска. Отпътуване за селището Амер и посещение на великолепната едноименна крепост. Екскурзията включва изкачване до крепостта на гърба на слон и връщане в купето на високопроходим автомобил. Следобедна разходка в Джайпур, включваща двореца на Махараджата, древната обсерватория Джантар Мантар, Парламента на щата Раджастан и екзотичния дворец Хава Махал, известен под името „Дворецът на ветровете”. Джайпур е известен още като Розовият град. Той е популярна туристическа дестинация и важна част от така наречения Златен триъгълник в Индия. Градът е създаден през 1727 г. от един от най - великите махарджи от клана Качваха, Савай Джай Сингх. Името на Джайпур идва от розовия цвят, който е използван, за да заприлича на градовете от червен пясъчник, строени от моголите. Свободно време. Нощувка.

Ден 7 Джайпур – Аджмер - Пушкар
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Аджмер и Пушкар. Този ден ще имате възможност да се опознаете по-задълбочено древната история и сурова красота на щата Раджастан. Програмата предвижда посещение на древния град Пушкар и едноименното езеро, на чийто бряг се издигат десетки гати. Поклонници от цяла Индия се тълпят тук, за да изразят своята почит към митологичния създател на града – бог Брама. Тук те посещават и един от малкото храмове посветени на създателя на Вселената – храмът Джагатпита Брама. Следващата спирка по програмата е Аджмер, главен град на областта и религиозен център за другата преобладаваща религия в страната, ислямът. Акцент на посещението тук е Шариф Дарга, паметник посветен на философът, аскет и проповедник Моинуддин Чисти. Ако времето позволява посещение на джайнисткия храм Сонджи ки Насиян. Късно вечерта връщане в Джайпур. Нощувка.

Ден 8 Джайпур – Делхи
Закуска. Отпътуване от Джайпур в посока Делхи. Пристигане и настаняване в хотел. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на зрелищния танцов спектакъл в боливудски стил – Кралство на мечтите. Нощувка.

Ден 9 Делхи – Истанбул - София
Трансфер до летището. Полет за Истанбул в 06.25 ч. Кацане в Истанбул в 10.30 ч. Излитане за София в 13.45 ч. Кацане в София в 15.05 ч.



Цената включва:
-самолетен билет за международния полет София-Истанбул-Делхи-Истанбул-София на TURKISH AIRLINES.
-летищни такси.
-трансфери летище – хотел – летище
-7 нощувки със 7 закуски в хотели 4****, от които 2 – в Делхи, 2 – в Агра, 3 – в Джайпур, туристическа обиколка на градовете Делхи, Фатехпур Сикри, Джайпур.
-местни екскурзоводи на английски/руски език с превод на български от водача на групата.
-разходка със слонове или в купето на високопроходим автомобил до крепостта Амер в Джайпур.
-входни такси на туристическите обекти ,предвидени по маршрута и посочени в програмата ден по ден, входна такса за Тадж Махал, наземен транспорт с туристически климатизиран автобус.
-водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване.
Забележка: в пакетната цена са включени летищни такси на стойност 259 ЕUR. В случай на тяхна промяна при издаването на самолетните билети, разликата ще бъде добавена към доплащането на пакетната цена.


Цената не включва:
-Пакет 7 вечери – 165 лв. /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет/

Начин на плащане: 1-ви депозит – 300 лв. при сключване на договора, 2-ри депозит – 600 лв. до 23.02.2020 г., доплащане – до 30 дни преди отпътува 


Други:
--Доплащане за:  Единична стая – 335 лв.
Медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД – 17.00 лв., за лица над 65 г. –27.00 лв., над 70 г. – 34.00 лв.
-При недостигнат мин.брой от 20 туристи и при записани не по – малко от 15 тур. – 45 лв. /заплаща се с основния пакет/
-Виза за Индия – 85 USD + такса подготовка за подаване на виза – 30 лв. Агенцията съдейства за подготовката на документите и подаването им по интернет. След одобрение, полагането на визите е на летище при влизане в Индия.
-Допълнителни мероприятия: еднодневна екскурзия до Пушкар и Аджмер - 48 EUR при мин. 10 туристи /необходима е предварителна резервация и плащане с основния пакет/ ; посещение на Червения Форт в Агра - 20 EUR при мин. 10 туристи /необходима е предварителна резервация и плащане с основния пакет/
-входна такса и транспорт до гробницата на Хумаюн – 20 EUR /заплаща се на място/
-посещение на танцов спектакъл Кралство на мечтите – 33 EUR при мин. 10 туристи /необходима е предварителна резервация и плащане с основния пакет/
-бакшиши за местни екскурзоводи, шофьори и пиколи за пренасяне на багажа в хотелите – 30 EUR /заплаща се с основния пакет/
такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в обектите - ~50-250 INR /заплаща се на място/.
-Примерни хотели, предвидени по програмата: Хотел Hotel Jaypee Vasant Continental Jaypee Vasant Continental Hotel – 4* (
https://www.jaypeehotels.com/vasant-continental-new-delhi) или подобен в Делхи, хотел Radisson Blu – 4* (https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-agra) или подобен в Агра, хотел Sarovar Premiere – 4* (https://www.sarovarhotels.com/sarovar-premiere-jaipur/) или подобен в Джайпур.
-Мин.брой туристи за осъществяване на екскурзията:                20 туристи
-Срок за уведомление при недостигнат мин. брой:      20 дни преди началната дата.
-Документи необходими за виза за Индия:       Паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване и поне 2 свободни страници за полагане на виза, 1 дигитална цветна снимка с размери 5.08 см/5.08 см, данни за формуляра за виза; няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Индия (не се налага ваксинация).
-Застраховка „Отмяна на пътуване“:     Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.



35/12/02
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах