Почивка във Варадеро, Куба През Ноември и Декември 2019 всяка неделя и сряда/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Малта през Април 01.04 - 30.04.2020/3,4 и 7 нощувки         Почивка в Малта през Oктомври 01.10 - 24.10.2020/3, 4 и 7 нощ         

Китай, Хонконг и Макао - драконите на Изтока

Оферта номер: Е1901
Вид транспорт: Самолет Самолет
10 нощ /13 дни
София – Доха - Пекин – Сиян - Лоян - Шанхай – Хонг Конг – Макао – Доха - София
Цена от: 4298.91 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
20.03.2020 4298.91 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН / Ден 1 20.03.2020/ СОФИЯ
Полет от София с АК“Qatar Airways” в 22:35 ч. Кацане в Доха в 04.15 ч.

2 ДЕН / Ден 2 21.03.2020/ ПЕКИН / Вечеря
Полет от Доха в 11.00 ч. и кацане в Пекин в 23.50 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Wuhuan Hotel 4* или подобен. Нощувка.

3 ДЕН / Ден 3 22.03.2020/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска.Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най- впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря и нощувка.

4 ДЕН / 23.03.2020/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска.Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността. В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла. Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска».Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 60 евро/117 лева).Вечеря и нощувка.

5 ДЕН / 24.03.2020/ ПЕКИН – ЛОЯН / Закуска и вечеря
Закуска.Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 09:38ч ( часовете подлежат на препотвърждение ). Пристигане в Лоян в 13:47ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Настаняване в хотел Luoyang Peony Hotel 3* или подобен. Вечеря и нощувка.

6 ДЕН / 25.03.2020/ ЛОЯН - СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска.Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 17:41ч. Пристигане в Сиян в 19:12ч. Вечеря, след което настаняване в хотел SkyTel Xian или подобен 4*. Нощувка.

7 ДЕН / 26.03.2020/ СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска.Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим магазин за изделия изработени от лак, след което ще имаме свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка.

8 ДЕН / 27.03.2020/ СИЯН - ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска.След закуска ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи.Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 12:25ч. Пристигане в Шанхай в 19:47 ч. Вечеря, след което настаняване в хотел Friend Hotel Shanghai 4* или подобен.

9 ДЕН / 28.03.2020/ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска.Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли. Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра. Пазаруване по булевард Nanjing Road – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най- доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най- известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града. Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (55 евро/108 лева).

10 ДЕН / 29.03.2020/ ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ / Закуска и вечеря
Закуска.Свободно време, след което трансфер до летището за полет до удивителния Хонг Конг в 16:50 ( подлежи на препотвърждение ) разположен на повече от 200 острова. Пристигане в 19:50ч и настаняване в хотел Hong Kong Regal Riverside Hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

11 ДЕН / 30.03.2020/ ХОНГ КОНГ – МАКАО / Закуска и вечеря
Закуска.Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”. Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Посещение на казино “Венецианецът”. Ферибот до Хонг Конг. Вечеря и нощувка.

12 ДЕН / 31.03.2020/ ХОНГ КОНГ - ДОХА
Закуска.Панорамна обиколка на града с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар. Посещение на плажа Рипълс Бей, където могат да се направят страхотни снимки на залива. Вечеря. Около 21:00ч трансфер до летището за полет с АК“Qatar Airways” в 01:20ч. на 01.04.2020 г.

13 ДЕН / 01.04.2020/ ДОХА – СОФИЯ
Пристигане в Доха в 05:45 ч. Полет за София в 06:50ч и кацане на летището в София в 12:00 ч.

 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
20.03.2020 г. 2198  Евро /  4299 Лева    2489 Евро / 4868 Лева 2080 Евро / 4068 Лева


Цената включва: 
-Самолетен билет с АК“Qatar Airways” по маршрут София - Доха – Пекин - Хонг Конг – Доха – София с летищни такси и включен 30кг багаж ; -Самолетен билет Шанхай – Хонг Конг с включен 20кг багаж;
- 10 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* - 3 н. в Пекин ( Beijing Wuhuan Hotel 
//beijing-wuhuan-hotel.hotels-beijing-ch.com/en/ или подобен ), 1н. в Лоян (Luoyang Peony Hotel 3* //www.peonyhotel.net/ или подобен), 2 н. в Сиян (SkyTel Xian или подобен 4* //www.skytelhotelxian.com/contact_us/ ), 2 н. в Шанхай (Ramada Shanghai Wujiaochang 4* //www.ramadash.com/en/ или подобен ) и 2 н. в Хонк Конг ( Hong Kong regal Riverside Hotel  https://www.regalhotel.com/regal-riverside-hotel/en/home/home.html или подобен); 
-10 Вечери по маршрута в местни ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира ;
- Целодневен тур на Макао;
-Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела във втора класа;
-Трансфер Лоян - Сиян с влак стрела във втора класа;
-Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела във втора класа;
-Климатизиран транспорт;
-Входни такси за музеите и обектите по програмата;
- Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата; Всички трансфери, упоменати в програмата; Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек в ЗАД Армеец; Водач, който ще придружава групата през цялото време.


Цената не включва :
-бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 40 евро / 78 лв, заплащат се предварително в България.
-билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 60 евро/117 лв на човек (при минумум 10 записани туриста). -разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 55 евро/108 лева на човек (при минумум 10 записани туриста)
- лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги
-такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD на човек (около 160лв. в зависимост от курса на долара).
-По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля запитайте в офисите ни.


Условия и Забележки:
-При записване се внася  депозит от 2000 лева, а пълно плащане се прави 40 дни преди тръгване.
-Офертата важи при минимум 15 туристи.
-Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.78 лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването 
-Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
-Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
-Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с  други от същата категория, но идентични по качество;
-Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
-Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 Допълнителна информация:
-Цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,78 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването
-Офертата важи при минимум 15 туристи.

 
Полетно разписание:
20 Март QR226 София 22:35 – Доха 04:15 ( на 21-ви Март )
21 Март QR 896 Доха 11:00 Пекин 23:50
01 Април QR815 Хонг Конг 01:20 – Доха 05:45ч 
01 Април QR227 Доха 06:50 – София 12:00Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Срокове за анулации и неустойки:
-при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
-при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
-В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
-ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 20.02.2020 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
-Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.
 
-Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 19 570 1315 0000841600 на ЗАД „Армеец”

16/11/01
Етикети
екзотични самолетни почивки с водач , династията на златната маска , доха , хонг конг , happy valley park , pochivki ranni zapisvania , пещерите лонгмън , hong kong regal riverside hotel , далечни пътешествия с водач , шанхай , nanjing road , оферти за ранни записвания , samoletni ekskurzii , ранни записвания , samoletni ekskurzii s vodach , връх виктория , dalechni pyteshestvia , макао , шанхай , ranni zapisvania , samoletni pochivki , makao , почивки ранни записвания , hongkong , забранения град , pochivki , лоян , dalechni pyteshestvia s vodach , oferti za ranni zapisvania , ekzotichni samoletni pochivki s vodach , далечни пътешествия , р. хуан пу , тян ан мън , манастира шао лин , екскурзии ранни записвания , oferti ekskurzii , градините yuyuan , дворец гугун , samoletni pochivki s vodach , китай , макао , лоян , гробницата с теракотената армия , сиян , самолетни екскурзии с водач , самолетни екскурзии , oferti , почивки , екскурзии , skytel xian или подобен 4* , хонконг , ekzotichni samoletni ekskurzii s vodach , великата китайска стена , kitai , оферти за екскурзии , ekskurzii , luoyang peony hotel 3* , ekskurzii ranni zapisvania , оферти за почивки , самолетни почивки , екзотични самолетни екскурзии с водач , самолетни почивки с водач , сиян , oferti za pochivki , голямата пагода на великата гъска , beijing wuhuan hotel , оферти , пекин
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах