Уикенд в Малта 2021 Дати на заминаване всяка събота от 13.02 до 27.03.2021 и всеки петък от 02.04 до 17.12.2021/3 нощ         Екскурзия Дубай – 6 дни + 3 екскурзии и 5 вечери включени в цената Целогодишно заминаване – всеки понеделник, сряда, петък и неделя/          Екскурзия Дубай – 5 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Заминаване всеки понеделник през Февруари и Март и всеки вторник през Април и Май 2021         

Екскурзия в Мароко - Магията на пустинята

Оферта номер: Е1923
Вид транспорт: Самолет Самолет
Есен 2021/9 дни - 7 нощ - Ранни записвания
София – Маракеш – Уарзазат – Ерфуд – Ифран – Фес – Рабат – Казабланка – Маракеш – София
Цена от: 1459.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
05.10.2021 1459.00 BGN Резервирай
05.10.2021 1459.00 BGN Резервирай
12.10.2021 1459.00 BGN Резервирай
12.10.2021 1459.00 BGN Резервирай
19.10.2021 1459.00 BGN Резервирай
19.10.2021 1459.00 BGN Резервирай
26.10.2021 1459.00 BGN Резервирай
26.10.2021 1459.00 BGN Резервирай
05.04.2022 1459.00 BGN Резервирай
05.04.2022 1459.00 BGN Резервирай
12.04.2022 1459.00 BGN Резервирай
12.04.2022 1459.00 BGN Резервирай
19.04.2022 1459.00 BGN Резервирай
19.04.2022 1459.00 BGN Резервирай
26.04.2022 1459.00 BGN Резервирай
26.04.2022 1459.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
Отпътуване от летище София (Терминал 1) в 15:00 ч. с директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air". Пристигане на летището в Маракеш в 17:30 ч. и посрещане от представител на обслужващата агенция. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Туристическа програма в историческата част на старинния имперски град Маракеш, нариначн още „Перлата на Юга“: джамията "Котубия" (отвън); кулата близнак на севилската "Хиралда"; градините "Менара"; дворецът "Бахия" (с включена входна такса); гробницата на Саади (отвън) – династията, която управлява Мароко от 1554 до 1659 г.; джамията "Касба" (отвън); площад "Джема Ел Фна". Възможност за посещение на градината на Мажорел (входната такса се заплаща допълнително на място). Свободно време в Маракеш. Вечеря в хотела. По желание и предварителна заявка – фолклорна шоу-програма в ресторант "Chez Ali" (без включена вечеря и напитки). Нощувка.

Ден 3
Закуска. Отпътуване през Атласките планини за Айт Бен Хадду – една от най-впечатляващите забележителности по поречието на скалната пустиня на Мароко, разположена на южните склонове на Атласките планини. Градът е известен със своите високи сгради от глина, построени зад защитни стени и известни с името „касба“. Известен като ксар или в превод укрепен град, за Айт Бен Хадду се смята, че е един от най-ярките примери на архитектурата в Южно Мароко, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното и културно наследство. Автентичната и живописна атмосфера на тази берберска крепост, разположена в пустинята, е причина да се използва често като филмова площадка в много холивудски филми и телевизионни сериали. Отпътуване за Уарзазат, наречен още "Вратата на пустинята". Дълго време градът е бил пресечна точка на африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. Уарзазат е разположен на 1150 метра надморска височина на плато в Атласките планини. Районът е известен още и със своите килими "Ouazguita" с геометричен дизайн на червено-оранжеви шарки на черен фон. Една от забележителностите на Уарзазат е забележителният дворец-крепост на Тауриртите, разположен в края на града. Уарзазат е също така и световноизвестен филмов център, с най-големите студия в Мароко, където най-прочутите международни компании снимат своите филми. Настаняване в района на Уарзазат или на Бумалне дю Дадес. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Отпътуване за Ерфуд през долината Дадес и каньона Тодра. Долината е обградена с внушителни типични цитадели, меандри покрай плодородни полета и цветни градини, а пътят е заобиколен от бадемови дървета, палми, маслинови горички. Стигайки до полите на Атлас, пейзажът се променя в посока към каньона през берберски провинции и номадски пастирски племена. Тук се открива една от най-зрелищните гледки в Мароко - издълбаният от две реки каньон Тодра, чията широчина на места се стеснява до 10 м, а отвесните стени достигат до 160 м височина от всяка страна. Две гигантски скали от розов гранит се допират една до друга на 300 м височина, като долу оставят място за малка река и тясна пътечка за туристите. Пристигане в Ерфуд – оазисен град в пустинята Сахара. Туристическа програма в Ерфуд с местен екскурзовод: Кралският дворец, стените на Ксар Маадид, местният пазар. Настаняване. По желание – екскурзия до пясъчните дюни на Мерзуга с джипове и камили по залез слънце. Маршрутът преминава през пясъчни дюни, неприкосновени пясъчни хълмове и места, оставени на влиянието на слънцето и вятъра. Всеки момент променят цвета си от розов, през охра към червено и благодарение на ослепителните слънчеви лъчи пленява наблюдателите. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Отпътуване за Фес. По пътя – спирка в Ифран – известен ски-курорт в Мароко с пейзаж, подобен на алпийския и отлична инфраструктура. Ифран е построен от французите като база за почивка, а днес е известен като „Мароканската Швейцария“, поради архитектурата си в типичен европейски стил. Пристигане във Фес . Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Закуска. Туристическа програма във Фес - най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура. Градът е създаден през 8 в. от потомък на Мохамед. Днес Фес се счита за религиозната столица на Мароко. Градът е разделен на три части: Фес ел Бали – старата част, която е оградена с крепостни стени и е част от списъка за историческо наследство на ЮНЕСКО; Фес ел Джадид – част от новия град Фес, включващ т.нар. Меллах (еврейски квартал); Вил Нувел – най-новата част от град Фес, създадена от французите. Посещение на старата Медина - истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Обиколката продължава с Медресе „Бу Инания“ (с включена входна такса), хидравличния часовник с невероятна структура „Дар Ал Магана“, най-стария университет в Мароко "Ал Крауин", който е построен през 859 г. и е един от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Свободно време за обяд. Следобед свободно време за разходка по търговската улица, която се смята за една от най-красивите в Мароко. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Отпътуване за Рабат – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. Панорамна обиколка с местен екскурзовод: Мавзолеят на Мохамед V; кулата на Хасан и Кралският дворец (разглеждане отвън). Посещение на Казба Удайя, преминаване през пиратския град до откриващата се панорамна гледка към Рабат, град Сале и океана. В Рабат се намират всички министерства, парламентът, университетът, както и много красиви паметници. Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството. Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Туристическа програма в Казабланка: площадът на Обединените нации; туристическият комплекс "Корниш"; старата Медина; площад "Мохамед" V; търговската улица; най-големият парк „Арабска лига“, характерен със своите палмови дървета. Обиколката продължава с джамията "Хасан II" (отвън) – втората по големина джамия в света след тази в Мека. По желание посещение на джамията "Хасан II" (входната такса се заплаща допънително, на място) – шедьовър на ислямската архитектура. Настаняване в Казабланка. Вечеря. Нощувка.

Ден 8
Закуска. Отпътуване за Маракеш. Трансфер до летището в Маракеш за чартърен полет на авиокомпания "BH Air" в 18:30 ч.

Ден 9
Пристигане на летището в София в 00:50 ч.

Доплащане за единична стая: +269 лв.

Цената включва:
- Самолетен билет София - Маракеш - София с директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air" с включени летищни такси
- Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен багаж до 7 кг. с размери 60х40х30 см
- Трансфер летище - хотел - летище
- Всички описани трансфери по програмата
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Farah Magrib" 4* (или подобен) в Маракеш
- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Riad salam" 4* (или подобен) в Уарзазат
- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Palm`s Club" 4* (или подобен) в Ерфуд
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Wassim" 4* (или подобен) във Фес
- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Oum Palace" 4* (или подобен) в Казабланка
- Туристическа такса престой в Мароко
- Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи в Маракеш, Айт Бен-Хадду, Уарзазат, Ерфуд, Ифран, Фес, Рабат и Казабланка
- Входна такса за двореца "Бахия" в Маракеш и медресе "Бу Инания" във Фес
- Местен водач по време на туристическата програма в Мароко
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
- Водач-преводач от България

Цената не включва:
- Фолклорна шоу-програма в ресторант "Chez Ali" (без включена вечеря и напитки) на турист при минимум 15 записани туристи: 59 лв.
- Екскурзия до пясъчните дюни на Мерзуга с джипове и камили на турист при минимум 15 записани туристи: 105 лв.
- Входна такса за градината на Мажорел (7 EUR), входна такса за джамията "Хасан ІІ" (12 EUR), гробницата на Саади (6 EUR)
- Обяди
- Напитки по време на храненията
- Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 15 евро на турист за целия престой - заплащат се на място
- Горивна такса - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на отпътуване (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпнията начисли такава)
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
- Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
- Разходи от личен характер
- За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Пояснения:
- Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
- Всички екскурзии се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език.
- Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
- Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
- Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
- Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца към планираната дата на напускане на страната.

13/10
Етикети
почивка мароко , почивка мароко , ekskurzii za ranni zapisvania , бени мелал , екскурзии фес , top travel , toptravels , мароко почивки 2021 , коста дел сол , marocco 2021 , мароко 2021 , екскурзия до рабат , рабат , ekskurzii , оферти за почивки , екскурзия в мароко - магията на пустинята 2021 , екскурзии маракеш , оферти за екскурзии , мароко 2021 , мараке , оферти мароко , мароко екскурзии , ekskurzii marocco , ekskurzii marocco , екскурзии мароко , екскурзия до мароко , почивка в мароко , екскурзия до маракеш , шефшауен , екскурзия до мароко 2021 , samoletni pochivki , екскурзии танжер , почивка мароко , мароко почивки 2021 , мароко - имперските градове 2021 , мароко , pochivki , мароко екскурзии , мароко 2021 , почивка испания , почивка коста дел сол , мароко 2021 , екскурзия до танжер , екскурзия до казабланка , oferti za ekskurzii , мароко 2021 , мароко 2021 , екскурзия в мароко - магията на пустинята , samoletni ekskurzii , оферти за ранни записвания , фес , ekskurzii marocco , мароко екскурзии 2021 , мароко екскурзии , екскурзии мароко 2021 , почивки , екскурзии мароко 2021 , почивки за ранни записвания , малага , мароко , оферти мароко , почивка в мароко , самолетни екскурзии , marocco 2021 , екскурзия до мароко 2021 , екскурзии за ранни записвания , ранни записвания , pochivka marocco , казабланка , екскурзии мароко , ranni zapisvania , мароко - имперските градове 2021 , pochivki za ranni zapisvania , екскурзия до мароко , екскурзии , екскурзия до фес , мароко почивки , самолетни почивки , мароко екскурзии , танжер , мароко почивки , мароко екскурзии , мароко - имперските градове - със самолет, водач от българия! , екскурзии мароко , pochivka marocco , мароко почивки , мароко екскурзии 2021 , екскурзии казабланка , мароко , мароко - имперските градове , почивка в мароко , marocco 2021 , екскурзия до мароко , oferti za ranni zapisvania , pochivka marocco , oferti za pochivki , мароко екскурзии
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах