Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

ВИЕТНАМ - драконът на Индокитай и красивите му плажове!

Оферта номер: Е1933
Вид транспорт: Самолет Самолет
11 дни/ 8 нощувки + 1 на борда на кораб / 9 закуски /1 обяд /1 вечеря/- Ранни записвания до 07.01.2020 г.
София – Доха – Ханой – Нин Бин – Халонг – Хой Ан – Да Нанг – Хюе – Да Нанг – Доха – София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / .
.

Програма по дни
Ден 1 София – Доха – Ханой
Излитане в 13.00 ч. от летище София с полет на авиокомпания QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в Доха в 17.50 ч. Излитане в 20.45 ч. за Ханой.

Ден 2 Ханой
В 07.35 ч. кацане на летище Ной Бай и трансфер до хотела. Настаняване и кратко време за почивка. По обед начало на обиколка на Виетнамската столица, която ще започне с правителствения район на града и площад Ба Дин, където се разположени някои от символите на Ханой – мавзолеят на Хо Ши Мин, сградата на парламента, президентския дворец, построен по времето на френската колониална власт, както и пагодата на Ли Тай Тонг. Програмата ще продължи с разходка с велорикши в най-старата част на града и ще завърши край бреговете на езерото Хоан Кием. Денят завършва с уникално шоу – театрално куклено представление във вода. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 Ханой – Нин Бин
Закуска. Свободно време в Ханой или по желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Нин Бин - красива област, намираща се на юг от столицата Ханой. Нин Бин е район известен с великолепната си природа, характеризираща се с зелени оризища, плодородни равнини и рязко изскачащи от равнината варовикови хълмове. Скалните формирования често са причина мястото да бъде сравнявано със залива Халонг. Освен с красива природа, провинция Нин Бин е известна и като местоположението на първата столица на Виетнамското кралство. Програмата предвижда посещение на останките от древната столица Хоа Лу, храмовете Дин и Ле, както и разходка със сампан, който плъзгайки се по водната повърхност ще ви преведе покрай оризищата и внушителни варовикови формирования до пещерите Там Кок. Следобед посещение на комплекса Бич-Дон в който могат да се видят едни от най-красивите пагоди в страната. Късния следобед, връщане в Ханой. Нощувка.

Ден 4 Ханой – залива Халонг (UNESCO)
Закуска. Денят е посветен на очарованието на залива Халонг (UNESCO). Отпътуване в посока залива Халонг. „Заливът на спускащия се дракон“ е поредното доказателство за величието на природата. От нефритено зелената вода на залива се издигат над 1900 острова с различни големина и форма. Благодарение на островите, дори най – силните ветрове отслабват в района на залива и не оставят и следа върху гладката като стената на шлифован изумруд, смарагдово зелена водна повърхност. Красотата и великолепието на Халонг ще пленят завинаги всеки, който е имал щастието да зърне това природно чудо. Качване на кораб и начало на круиз по водите на залива. Програмата предвижда обяд, включващ местни рибни деликатеси, разходка с лодка из теснините и пещерите на залива, време за плаж на един от многото красиви острови и урок по виетнамска кулинария. Връщане на кораба. Вечеря. Нощувка в каюта.

Ден 5 Халонг – летище Ной Бай – Да Нанг – Хой Ан
Желаещите могат да се събудят с изгрева и да се включат в ранна тай чи практика или да направят снимки на изгряващото над водите на залива слънце. Лека закуска с кафе, чай, сладкиши и плодове. Следва посещение на най – красивата пещера в района - Сунг Со или по – известна като Пещерата на изненадите. Връщане на кораба. Втора закуска – брънч. Преди обяд круизът приключва и следва трансфер с автобус до летище Ной Бай и полет за Да Нанг. Пристигане в третия по население град в страната и трансфер до Хой Ан (UNESCO). В периода XV – XIX в., градът се налага като процъфтяващ търговски център в Централен Виетнам, който се превръща в притегателна точка за търговци от цяла Азия. Днес вписаният в листата на ЮНЕСКО стар град съхранява паметници, белязани от традициите на различни традиции. Настаняване в хотел в курортния район на Хой Ан. Нощувка.

Ден 6 Хой Ан
6 ден Хой Ан Закуска. Свободно време, през което може да се отдадете на релаксиращ отдих на върху пясъчния бряг и да се насладите на кристалните води на Южнокитайско море или пък да се отдадете на активна почивка, като изберете измежду различни водни спортове. Нощувка.

Ден 7 Хой Ан
Закуска. Свободно време за плаж на Южнокитайско море или по желание и срещу допълнително заплащане обиколка на Хой Ан, включваща покрития Японски мост, който е известен с хармоничното съчетание елементи от японски, китайски и виетнамски строителни традиции. Ще бъдат посетени и пагодата Онг, построена през XVII в., известна с пищната си декорация зала за събирания на Фукиенските търговци и др. Последната спирка по програмата е фабрика за копринени изделия. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8 Хой Ан - Да Нанг
Закуска. Трансфер до Да Нанг – петият по големина град в страната и главен административен и търговски център в Централен Виетнам. Заради близостта си до няколко обекта вписани в листата на ЮНЕСКО, както и заради прекрасните плажове в района, Да Нанг се превръща в притегателна точка за хиляди туристи от цял свят. Настаняване в хотел и свободно време за плаж във водите на Южнокитайско море. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до хълмовете Ба-На, които са част от Анамската планинска верига. За да стигнем до върха на височина от 1400 м ще се качим на една от най-модерните въжени линии в Югоизточна Азия, откъдето се разкрива прекрасна гледка към цялата околия и град Да Нанг. Програмата предвижда и време за снимки от най-новата туристическа атракция на Виетнам – Златният мост. След спиращата дъха панорама групата ще се изкачи още малко до връх Кинг Пийк или с други думи най-високата точка в района на Да Нанг. Там на границата между земята и небето, на височина от 1487 м е разположена пагодата Лин Ту. Местните хора вярват, че посещението на пагодата ще им донесе спокойствие и вътрешен мир, както и че ще ги освободи от лоши чувства като завист и алчност. В късния следобед връщане в Да Нанг. Нощувка.

Ден 9 Да Нанг – Имперския град Хюе – Да Нанг
Закуска. Отпътуване за Хюе - старата имперска столица на Виетнам. Пътят преминава по живописната крайбрежна магистрала №1, свързваща северен и южен Виетнам, следвайки красивото крайбрежие на страната. Несъмнено най-впечатляващата част от пътя е проходът Хай Ван, или в превод от виетнамски „Проходът на Облаците и Морето“. Проходът е дълъг 20 км, а на места височината на пътя достига до 500 м надморска височина, откъдето се разкриват незабравими гледки към безкрайната морска шир. Обиколката включва Забранения град – седалище на владетелите от династията Нгуйен, Двореца на върховната Хармония, в който се пазят троновете на 13 владетели на Виетнам, Имперския театър и Храма Те Мию – построен по заповед на император Мин Манг, посветен на неговите предшественици. Следобед разходка с лодка по водите на Парфюмената река, до пагодата Тиен Му, чиято осмоъгълна кула е една от най-забележителните сгради в страната. Свободно време и връщане в Да Нанг. Нощувка.

Ден 10 Да Нанг
Закуска. Програмата предвижда разходка в Да Нанг и посещение на Музея на скулптурата, съхраняващ богата колекция от произведения на изкуството от епохата на кралство Чампа. Посещение на традиционния пазар Хан. Свободно време в града. Нощувка.

Ден 11 Да Нанг – Доха – София
11 ден Да Нанг – Доха – София Закуска-сух пакет. Трансфер до летището. Полет за Доха в 08.40 ч Кацане в Катар в 12.30 ч. и в 15.50 ч. полет за София. Пристигане в София в 21.00 ч.


Цената включва:
-самолетен билет международен полет София – Доха – Ханой – Да Нанг – Доха – София на авиокомпания Qatar Airways
-летищни такси, 8 нощувки в хотели 4****, от които 2 - в Ханой, 3 - в Хой Ан, 3 - в Да Нанг, 1 – в делукс каюта на кораб из залива Халонг, 9 закуски, 1, обяд, 1 вечеря
-самолетен билет с включени летищни такси Ханой – Да Нанг
-всички трансфери от/до летището
-транспорт с климатизиран автобус
-беседа на местни екскурзоводи на английски/руски език с превод на български език от водача на групата
-туристическа програма в Ханой, Хюе
- разходка с лодка по водите на Парфюмената река и пагодата Тиен Му в Хюе
-разходка с кораб из залива Халонг
-разходка с велорикши в Ханой
- водно шоу – куклено представление в Ханой
- разходка в Да Нанг с посещение на Музея на скулптурата и на традиционния пазар Хан
- всички екскурзии и входни такси на туристически обекти и музеи, посочени в програмата
-водач – преводач на бълг. език по време на цялото пътуване


Начин на плащане:   депозит – 1-ва вноска 600 лв при записване, 2-ра вноска – 800 лв.- до 60 дни преди датата, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.75 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Други:
Намаление за:
дете до 8.99 г. с 2-ма възр. на допълн. легло – 135 лв., без ползване на допълн. легло – 350 лв.
Доплащане за:
-медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД – 25.00 лв., над 65 г. – 50.00 лв., над 75 г. – 100.00 лв.
-единична стая – 655 лв.
-при недостигнат мин. брой от 15 туристи, но не по – малко от 12 тур. – доплащане от 60 лв.
-виза за Виетнам – 80 USD
-бакшиши за шофьори, екскурзоводи и пиколи – 30 EUR /заплащат се на летището в брой на водача на групата/.

Всички допълнителни екскурзии се заявяват предварително и се заплащат с основния пакет/
Допълнителни мероприятия: еднодневна екскурзия до Нин Бин с включен обяд и разходка със сампан до пещерите Там Кок – 59 USD при мин. 10 туристи
полудневна екскурзия до Хой Ан, включваща покрития Японски мост, пагодата Онг и фабрика за копринени изделия - 39 USD при мин. 10 туристи
еднодневна екскурзия до хълмовете Ба-На, Златния мост и пагодата Лин Ту + пътуване с въжена линия - 80 USD при мин. 10 туристи.
Примерни хотели, ползвани по тази програма: 
 
хотел Flower Garden 4* (www,flowergardenhotel.com.vn) или подобен в Ханой, кораб из залива Халонг – Syrena Cruise (//www.syrenacruises.com/default.aspx), хотел Green Heaven 4**** (https://hoiangreenheavenresort.com/en/) – или подобен в Хой Ан, хотел Serene beach hotel 4**** (https://hoiangreenheavenresort.com/en/) – в Да Нанг или подобен.

 
Мин.брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
Срок за уведомление при недостигнат мин.брой туристи: 10 дни преди началната дата.
Необходими документи:           задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване, с 2 празни страници за полагане на визата, попълнен формуляр на Консулски отдел на Виетнам, 2 бр. актуални снимки със задължителни размери 4 х 6 см, двустранно копие на лична карта (не се налага ваксинация).

Застраховка „Отмяна на пътуване“:     предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.



35/12/01
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах