Карлови Вари - Чешки замъци - Златна Прага

Оферта номер: Е1956
Вид транспорт: Самолет Самолет
6 дни / 5 нощувки-На запитване!
София-Прага-София
Цена от: 1299.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
20.08.2024 1299.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН / .
.

Карлови Вари - Чешки замъци - Златна Прага
Красотата на Чехия
Дати на пътуването: 15-20 август 2023
6 дни / 5 нощувки

Обиколна програма с обслужване на български език
самолетна екскурзия от София
Местата по програмата са на запитване!

Промоционална цена за записвания в периода 03-14 юли: 1200 лв.
Пакетна цена на турист: 1279 лв.

Програма на екскурзията:

15 август - вторник. Отпътуване с редовен полет на а/к България Еър в 10:20 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Посрещане от представителя на туроператора. Трансфер до Карлови Вари. Пристигане около 15:00 ч. Свободно време за обяд. Кратка пешеходна разходка. Настаняване в хотел Marttel 3*. Нощувка.
16 август - сряда. Закуска. Закуска. Пешеходна обиколка на Карлови вари: Музеят на Ян Бехер, хотел Термал, Парка на Дворжак, Колонадите, Площада със Стария и Новия театър, хотел Пуп. Свободно време за обяд. Обиколката продължава през луксозната вилна част с православната църква Св.Св.Петър и Павел. По желание: Разходка с минижелезницата до кула Диана, от чиято тераса се открива живописна панорама към цялата местност /билет за железницата - 90 крони двупосочно/. Нощувка.
17 август - четвъртък. Закуска.Отпътуване за замъка Бечов на Теплоу /на 23 км/, пленяващ със своето водно огледало, средновековен интериор и мощите на Св.Маур, на второ място по значимост след Чешкото съкровище, съхранявано в Св.Вит. Разглеждане на експозицията /около час/. 11:00 ч. - отпътуване за Марианске лазне, свободно време за обяд във втората СПА столица на Чехия. 14:30 ч. - отпътуване за Чешке Будейовице - южната столица на Чехия /210 км/. Настаняване в хотел Savoy 4*, централно разположен. Свободно време за кратка разходка до площада на града. Нощувка.
18 август - петък. Закуска. Отпътуване за Чешки Крумлов /30 км/. Разглеждане на градините на замъка. Посещение на замъка Чешки Крумлов, един от най-красивите градове на Чехия и паметник на ЮНЕСКО. Едночасова обиколка с местен екскурзовод: апартаментите от времето на барока и Ренесанса, залата със Златната колесница, Балната зала, изписана със 131 изображения в карнавални костюми и др., входът се заплаща на място. Свободно време за обяд в града. 13:00 ч. - отпътуване за замъка Хлубока над Вълтавоу, признат за седми по красота в света. Обиколка на замъка: представителните апартаменти на фамилия Шверценберг, пищно украсени с уникални дърворезби, витражи и полюлеи, сутрешната приемна, работния кабинет, библиотеката, чайната гостна, ловната трапезария и др., входът се заплаща на място. 16:00 ч - отпътуване за Прага /170 км/. Настаняване в хотел Centre Plaza 3*, централно разположен. Нощувка.
19 август - събота. Закуска. Пешеходна екскурзия в Мала Страна и Старе место - 2,5 ч /необходимо е ползване на градски транспорт/. Ще видите Страховския манастир с най-старата библиотека в Европа, Лоретата с уникалното Пражко слънце, Пражката крепост - емблема на Прага и катедралата Св.Вит, Малостранския площад с църквата Св.Николай, Въртебската градина, Карловия мост. Свободно време. Нощувка.
20 август - неделя. Закуска. Освобождавaне на стаите, оставяне багаж на рецепция. Пешеходна обиколка на Стария град на Прага /2ч/: улица На Пришкопи, която разделя Стария и Новия град, Кметството с Барутната кула,улица Целетна с кубичната къща на Гончаар и Ориент кафе, Плодовия пазар със Ставовския театър, Карловият университет. Продължаване по тесните улички към еврейския квартал, базиликата Св.Яков, църквата Св.Богородица Тинска, Площада на Стария град с астрономическият часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час. Свободно време за обяд 13:30 ч. - трансфер до летище. 16:20 ч - излитане за София с полет FB 302, пристигане в 19:20 ч. в София.

Цената включва
  • Самолетен билет София - Прага - София на а/к България Еър с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 7 кг
  • Трансфери по програмата
  • 5 нощувки и 5 закуски в стандартни двойни стаи в хотели 3* и 4*
  • Описаната екскурзионна програма с екскурзовод на български език
  • 2 пешеходни екскурзии на Прага с лицензиран екскурзовод на български език
  • Представител на туроператора по време на пътуването
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 


Цената не включва
  • Горивна такса - авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса поради постоянно променящите се цени на горивата. В този случай се променя и цената на пакета. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивната такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/
  • Входни такси за посещаваните замъци по програмата, Страховската библиотека, Лоретата /около 44 евро за всички замъци и обекти с посещения по програмата/. Сумата се заплаща на място на екскурзовода.
  • Входни такси за обекти извън описаната програма по желание.
  • Разходи за градски транспорт в Прага.
  • Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна.
  • Градска такса за нощувка в хотелите в Прага, Карлови вари и Чешке Будейовице - 2.50 евро на турист на нощувка. Заплаща се задължително при настаняване.
  • Задължително доплащане за медицинска застраховка за туристи на и над 66 г. - 31 лв на турист към пакетната цена.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.

Часове на полетите:
  • 15 август. Излитане за Прага в 10:20 ч, кацане в 11:15 ч.
  • 20 август.  Излитане за София в 16:20 ч, кацане в 19:20. ч.
Полетното разписание подлежи на препотвърждение от страна на авиокомпанията!

Условия за записване: Депозит - 550 лв. на човек при записване, доплащане до 1 август 2023.
 

Програмата се провежда при минимум 16 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 15 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от деня,, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

 

48/08
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах