ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 7 вечери и 3 екскурзии + Beach club на Палмата 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         

Величието на Русия - Москва и Санкт Петербург, Белите нощи

Оферта номер: Е1985
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни / 7 нощувки, 04-10 юли 2021
София-Русия-София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
,

Величието на Русия - Москва и Санкт Петербург
Приказното сияние на Белите нощи

самолетна екскурзия от София
8 дни / 7 нощувки, 04-10 юли 2021

Програма на екскурзията:            

4 юли.  Излитане от София Терминал 2  в 15:10ч с авиокомпания България Еър за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 18:05ч. Посрещане и трансфер до хотел Измайлово Делта 4*. Настаняване в стаи категория премиум бизнес. Нощувка.
5 юли. Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва: Червения площад - политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а - най-старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др. Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия на български език в Третяковската галерия - разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Връщане в  хотела (продължителност на програмата около 8 часа). Нощувка.
6 юли. Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл - архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Благовещенския и Архангелския  събор. Посещение на Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница, част от комплекса на Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства. Обяд в ресторант в града. Екскурзия до Двореца и Парка Царицино. Царицино е един от най-красивите извънградски дворци на Москва с прекрасен парк, любим на всички московчани. Построен преди 400 години по заповед на Екатерина Втора, той впечатлява с характерната си архитектура и изкусно проектиран парк. Разходка в дворцовия комплекс и сред парка с неговите прекрасни алеи, романтични павилиони, езера, артистични мостчета, арки и др. Продължителност на програмата – 8 часа. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
7 юли. Закуска. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростен влак Сапсан - втора класа. Пристигане, посрещане. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Дипломат 4*. Нощувка. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исаакиевския площад, събора Смолни, Спас на Крови, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение  на  Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 1703 год., от която води началото си градът Петербург.Разглеждане на територията и посещение на Петро-Павловския събор. Интериорът на Събора наподобява парадна зала на дворец. В него са изложени белокаменните саркофази на императорите и императриците на Руската империя. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Дипломат 4*. Нощувка.
8 юли. Закуска. Посещение на Храма Спас на крови, построен на мястото на покушението срещу император Александър Втори.Интериорът на храма е покрит с великолепни мозайки, дело на най-известните  руски живописци - Харламов, Васнецов и др. Обяд в ресторант  в града. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца.(продължителност на програмата около 8 часа). Трансфер до хотела. Нощувка. По желание: 23:00ч. По желание: Нощна разходка „Развод мостов , която включва автобусна нощна екскурзия на С. Петербург и атрактивна екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на С. Петербург, по време на която се наблюдава вдигането на мостове на р. Нева.Включени трансфери от и до хотела.Цена- 99 лв на турист при минимум 15 туриста.
9 юли  Закуска. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец - имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най-бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексна екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление от 1916 г. Обяд в ресторант в града. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзх.ождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на български език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в Петерхоф. Връщане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела (продължителност на програмата около 9 часа). Нощувка.
10  юли. Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00ч. Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа (основна сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл и официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, само оригинали. Свободно време. Трансфер до летището за полет Санкт Петербург - София  на България Еър в 19:20ч, пристигане в 22:50ч.
 

Цената включва
  • самолетен билет  София - Москва - Санкт Петербург - София на а/к България Еър с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг
  • 3 нощувки със закуска в хотел Измайлово Делта 4* в Москва в стаи премиум бизнес
  • 3 нощувки със закуска - в хотел Дипломат  4* в Санкт Петербург  в стандартни стаи
  • 2 обяда в ресторанти в Москва
  • 2 обяда в ресторанти в Санкт Петербург
  • трансфери летище-хотел-летище
  • описаната програма с лицензирани екскурзоводи на български език
  • входни такси за посещаваните музеи и дворци  по програмата
  • слушалки по време на екскурзионната програма
  • медицинска  застраховка ( с покритие 50000 € )
  • тур-лидер, представител на  туроператора
Обяди: 4-степенно меню + кафе/чай, минерална вода


Цената не включва
  • Задължително се заплаща: стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център - 120 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България+1 цветна снимка паспортен формат. В случай на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждането  на виза/ въвеждане на електронна виза или друго/, туристите ще бъдат своевременно уведомени.
  • задължително доплащане за медицинска  застраховка за туристи над 65 год - 20 лв.на турист
  • застраховка отмяна на пътуване - 120 лв на турист, препоръчителна
  • допълнителни екскурзии по желание: Автобусна нощна екскурзия на С. Петербург + екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева, цена -  99 лв на записан турист при минимум 15 записани туристи.


 



Полетното разписание е в местни времена.
Туроператорът си запазва правото за промени в последователността  на провеждане на екскурзионната програма

ВАЖНО: Настаняването е в градски хотели, за разлика от ваканционните, стандартните стаи са с квадратура 19-21 кв.м., което не предполага комфортно настаняване на 3-ма възрастни. Настаняване на 2 възрастни + 1 възрастен (над 13г.) на допълнително легло е съответно: в хотел Дипломат в стая супериор, в хотел Делта - в стая лукс при  потвърждение на наличност.


Условия за резервация:

  • Депозит - 35%
  • Доплащане - 35 дни преди датата на отпътуване.

Програмата се провежда при минимум 25 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 21 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
  • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.

48/03

Етикети
белите нощи в санкт петербур , ekskurzia 2021 , русия , москва , екскурзия 2021 , ниски цени , оферти , русия , екскурзия в санкт петербург , ekskurziq do sant peterburg i moskwa , екскурзия за белите нощи в русия , toptravels.bg , програми , екскурзия в москва , ekskurzia , ekskurzia v rusiq , почивка русия , самолетни билети , niski ceni , бели нощи в русия , топ оферти , екскурзия до санкт петербург с екскурзовод , русия 2021 , още оферти от топ травелс , санкт петербург , екскурзия до русия , екскурзия до русия , екскурзия на ниска цена , екскурзия до русия , moskva i sankt peterburg 2021, екскурзия до москва с екскурзовод , препоръчан хотел , препоръчайте ми хотел , pochivka v rusiq , pochivka 2021 , почивка на ниска цена , екскурзи в русия , топ травелс , екскурзия в русия , екскурзия , екскурзия с екскурзовод на български до русия , samoletni bileti , toptravels , русия , po`iwka w rysiq , programi ot top travels , ekskurziq rusiq , ekskurzia do rusia , москва и санкт петербург , pochivka , екскурзия за белите нощи в петербур от бургас , ekskurziq do peterburg i mokva , екскурзия в санкт петербург и москва , екскурзии русия , москва и санкт петербург , почивка в москва , екскурзия до санкт петербург , екскурзия до москва , pochivka na ploshtada , санкт петербург , санкт петербург , почивка 2021 , белите нощи в петербур , почивка русия , ekskurziq do moskwa i sankt peterburg , москва , pochivka v rusia , екскурзии русия , top oferti , почивка
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах