Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Класически Лисабон, самолетна програма от Варна

Оферта номер: Е1987
Вид транспорт: Самолет Самолет
21.05-25.05.2020 4 нощ/5 дни
София-Варна-Лисабон-София-Варна
Цена от: 2399.80 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
05.10.2024 2399.80 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
,

Класически Лисабон от Варна
5 дни / 4 нощувки, 21-25 май 2020

Гарантирани места, централен хотел 4*, обслужване на български език!

Цена с ранно записване до 13.01.20 - 685 евро на турист

Програма на екскурзията:

21 май - четвъртък. Излитане от Варна за София с полет на България Еър в 16:20 ч, кацане в София в 17:10 ч. на Терминал 2. Излитане за Лисабон с полет FB 563 в 20:50 ч. от Терминал 2. Кацане на летище Лисабон в 23:00 ч. Посрещане от представител на туроператора и групов трансфер до хотел от VIP Arts 4*. Настаняване. Нощувка.
22 май - петък. Закуска. Панорамна обиколка на удивителния Лисабон с местен екскурзовод на български език. Градът е удобно разположен на 7 хълма в устието на река Тежу. Разглеждане на историческия център на града, запазил автентичен облик: булевард Либердаде, Площада на Реставраторите, площад Росиу със статуята на Педру Четвърти и сградата на Националния театър, площад Комерсио. Продължаване към историческата част Белем с Имперския площад. Тук се намира впечатляващия манастир Жеронимуш и известната кула Белем от 16 век. Разглеждане на Паметника на Откривателите /отвън/. Връщане към централната градска част за пешеходна разходка, по време на която ще видите: Триумфалната арка, Руа Аугуща, асансьорът Санта Жуста и квартал Алфама, най-старият квартал на града.15.00.ч-свободно време.Нощувка.
23 май - събота. Закуска. Свободен ден. Нощувка. Екскурзия по желание: 9:00 ч - Целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език в Синтра и в двореца Пена - нос Кабо де Рока - Ещорил - Кашкаиш. Цена при минимум 20 туристи - 55 евро на турист, деца до 12 г - 22 евро на турист. Входът за Двореца Пена и слушалките не са включени в цената на екскурзията. Цена на билет за Двореца Пена април - октомври - 18 евро /за туристи 18-64 г/. Цената включва: вход за Двореца и Парка, слушалки  и транспорт до входа на Двореца. Старинният мавритански град Синтра още през Средните векове се превръща в резиденция на португалските крале. Той е една безценна перла на Португалия, разположена сред прохладната зеленина на евкалипти, вековни кедрови и палмови дървета. Разглеждане на Двореца де Пена, построен през 19 в., чудесен образец на „романтичната” архитектура на Португалия. Разходка в Синтра, където хармонията на архитектурата се среща с колорита на местните занаяти. Продължаване по живописен планински път до най-западната точка на Европейския континент - нос Кабо Рока. Кратка спирка в Кашкаиш, малко рибарско селище, което се епревърнало в любим курорт на известни личност от цял свят, разходка по живописната крайбрежна алея. Кратка фотопауза пред Казиното и градините на Ещорил. 18:30 ч. - връщане в Лисабон.
24 май - неделя. Закуска. Свободен ден. Нощувка. Екскурзия по желание: Целодневна екскурзия Фатима - Баталя - Обидуш - Назаре - с местен екскурзовод на български език. Цена при минимум 18 туристи - 49 евро на турист, деца до 12 г. - 25 евро на турист. Продължителност на екскурзията: 8:00 ч. - 18:30 ч. Екскурзията започва с посещение на святото място Фатима - третото по значимост място за поклонение в християнския свят след Божи гроб и Ватикана. Тук през 1917 г. Богородица се явява на 3 местни деца. Посещение на Базиликата. Кратка спирка при манастира Санта Мария де Виктория в Баталя – паметник на ЮНЕСКО. Продължаване към Назаре, живописно рибарско селце с чудесна панорама към Атлантическия океан. Свободно време. Следва разходка в очарователния Обидуш с характерни бели къщи с червени покриви и малки църкви, обградено от средновековни крепостни стени. Разходка по уличките, разглеждане на централния площад, старинната църква Санта Мария. Не пропускайте да опитате местния вишнев ликьор жинжиня, поднасян в изящни шоколадови чашки. Свободно време за дегустация и покупка на сувенири. Връщане в Лисабон.
25 май - понеделник. Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Оставяне на багажа в стая за съхранение на багаж. Свободен ден. 20:00 ч - трансфер до летище. Излитане на София в 22:35 ч. За заявилите по желание: 10:00 ч - 14:00 ч - Полудневна екскурзия в Мафра. Цена при минимум 18 туристи - 29 евро на турист. Мафра е красиво португалско градче на 30 км от Лисабон, в който се намира една от най-големите и екстравагантни кралски резиденции в Европа. Строителството на комплекса, включващ  резиденция, базилика и манастир започва през 18 век от крал Жуао Пети. Комплексът има 1 200 стаи, 150 стълбища и изумителна библиотека с дължина 90 м и 40 000 тома редки книги. В манастира могат да се разгледат килиите, лечебницата и аптеката. Внушителната резиденция е символ на абсолютната монархия на Португалия  и е включена в класацията за едно от седемте чудеса на страната. Входът се заплаща на място. Цена - 6 евро, за деца под 12 г. - безплатно. Свободно време за разходка в уютните улички около Двореца, където могат да се опитат местните сладкиши, създадени по рецепти на монахините от многобройните манастири в региона.
26 май - вторник. Кацане на Терминал 2 в София в 04:25 ч. на 26 май. Излитане за Варна в 7:05 ч., кацане на летище Варна в 7:55 ч на 26 май.

Необходими документи и условия за записване: Валидна лична карта или задграничен паспорт, задължително се предоставя копие на документа, с който ще се пътува при сключване на договор.

Начин на плащане: Депозит - 250 евро при записване, доплащане - 14 дни преди отпътуване.

 

Програмата се провежда при минимум 25 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 21 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулация:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

 Цената включва:

  • самолетен билет на а/к България Еър Варна - София - Лисабон - София - Варна
  • летищни такси и включен голям багаж до 23 кг и салонен багаж до 10 кг
  • 4 нощувки със закуски в хотел VIP Arts 4*
  • групов трансфер летище - хотел - летище с представител на български език
  • панорамна екскурзия на Лисабон с местен екскурзовод на български език
  • представител на туроператора по време на пътуването
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро*.
*Задължително се доплаща медицинска застраховка за всички туристи над 66 г. - 6 евро на турист към пакета.


Цената не включва:
  • градска такса от 2 евро на турист на нощувка - заплаща се задължително на място от всеки турист на рецепцията на хотела
  • екскурзии по желание, които се заявяват при записване от България.

Внимание: Екскурзиите по желание са свързани с предварителни резервации и организации, затова се заявяват още при записване и сключване на договора за организираното пътуване.

48/01
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах