Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         

Майски празници в Рим - Вечния град

Оферта номер: Е1989
Вид транспорт: Самолет Самолет
3 нощ , 4 дни
София-Рим-София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
,

Майски празници в Рим - Вечния град

4 дни / 3 нощувки, 22-25 май 2020


Пакетна цена на турист в двойна стая: 879 лв
Пакетна цена на дете до 10 г. на доп. легло: 859 лв
Единична стая: 1058 лв
Трети турист се настанява на нормално легло и не ползва отстъпка от пакетната цена

Програма на пътуването:


22 май - петък. Излитане от летище София, Терминал 2 в 7:30 с полет FB 449 на България еър. Пристигане на летище Фиумичино Рим в 8:30 ч Посрещане от местния екскурзовод, панорамна обиколка на Рим с автобус на български език /около 3 часа/. Панорамната обиколка включва символите на Вечния град: Термите на Каракала, Базиликата Св. Йоан ди Латерано, Базиликата Санта Мария Маджоре, площад Република, Термите на Диоклециан, виа Национале, Колизеума - отвън, Капитолийския хълм със стълбите на Микеланджело, Кметството, площад Венеция с паметника на Виторио Емануеле, театър Марчело - предшественика на Колизеума. Трансфер до хотел 4* от веригата Sebraeli, настаняване. Свободно време. Нощувка.
23 май - събота. Закуска. По желание: Пешеходна екскурзия „Площадите на Рим” и Траставере с лицензиран местен екскурзовод на български език, необходимо е ползване на градски транспорт.Екскурзията включва разглеждане на най-красивите барокови площади на Рим: площад Испания с църквата Св. Тринита деи Монти, площад Навона, Пантеона, фонтана ди Треви. Пешеходна екскурзия в квартал Траставере с местен лицензиран екскурзовод на български език, необходимо е ползване на градски транспорт. Разходка из един най-автентичните римски квартали, съхранил чудесни образци на средновековната история и изкуство. Нощувка.
24 май - неделя. Закуска. По желание: Екскурзия във Ватиканските музеи с лицензиран екскурзовод на български език, необходимо е ползване на градски транспорт. Разглеждане на изключителната колекция от произведения на Джото, Ботичели, Лука Синьорели, Рафаело и Сикстинската капела със знаменитото Сътворение. Посещение на базиликата Св.Петър. Следобед по желание: Посещение на Галерия Боргезе с лицензиран екскурзовод на български език. Галерията е истинска съкровищница на шедьоври събирани от кардинал Боргезе, в нея могат да се видят произведения на Караваджо, младия Бернини, Рафаело, Тициан и знаменитата Полина Боргезе на Антонио Канова, изобразена като Венера Победителка. Свободно време. Нощувка.
25 май - понеделник. Закуска - сух пакет. Трансфер до летището. Излитане от летище Фиумичино с полет FB 450 в 9:30 ч, кацане на летище София, Терминал 2 в 12:20 ч.
Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзиите.


Условия за записване: Депозит от 450 лв, доплащане 21 дни преди отпътуване.

 
Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 22 дни преди датата на отпътуване.

 Условия за анулация:
При анулация от деня, следващ записването до 29 дни преди отпътуване се удържа депозита.
При анулация от 29 до 14 дни преди отпътуване се удържа неустойка в размер от 50% от пакетната цена.
При анулация от 14 до 7 дни преди отпътуване се удържа неустойка от 80% от пакетната цена.
След този срок суми не се възстановяват.

 Цената включва:
 -самолетен билет София - Рим - София на а/к България Еър с включени летищни такси
-включен ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг
-3 нощувки и 3 закуски в двойна стая в хотел Archimede 4*  
https://archimede-hotel-rome.hotel-ds.com/en/ от веригата SebRaeli
-посрещане на летището, трансфери летище-хотел-летище
-панорамна автобусна екскурзия
-лицензиран екскурзовод на български език по време на екскурзиите
-слушалки по време на екскурзиите
-представител на туроператора по време на пътуването
-медицинска застраховка с покритие 10 000 евро*
*Задължително доплащане за медицинска застраховка за всички туристи над 66 г. - 6 лв към пакета.

Цената не включва:
-екскурзиите по желание
-градска такса за хотелите в Рим.
Важно: Заплащането на градската такса е задължително  и се извършва  на място от всеки турист. За хотел 4* -таксата е 6 евро на турист на нощувка.

-разходи за градски транспорт: Еднократно пътуване 1,5 евро, 7 евро - карта за 24 часа.


Внимание: Заявяването на допълнителните екскурзии става в момента на сключване на договор на организирано пътуване. Тези услуги са свързани с предварителни резервации и закупуване на билети. Не се гарантира възможност за включване на туристи към допълнителните екскурзии след внасянето на депозит.


Допълнителни екскурзии при минимум 15 записани туристи:
-Пешеходна екскурзия „Площадите на Рим” и Траставере - 30 лв на записан турист. Цената на екскурзията включва лицензиран гид на български и слушалки.
-Ватикански музеи и базиликата Св.Петър - 75 лв на записан турист/60 лв дете до 12г. Цената на екскурзията включва входни такси, лицензиран гид на български и слушалки.
-Галерия Боргезе - 65 лв на записан турист, 30 лв турист до 17г. Цената на екскурзията включва входни такси, лицензиран гид на български и слушалки.

Описание на хотела по програмата:

Хотел Archimede 4*
https://archimede-hotel-rome.hotel-ds.com/en/ от веригата Себраели e разположен на 150 м от гара Термини, на 300 м от ст. м. Термини и на 300 м от площад дела Република, в централен и силно оживен туристически квартал на Рим. В района на хотела богат избор от ресторанти и супермаркети.
В хотела: класическа сграда от 19 век, изцяло реновирана, 24 часа рецепция, безплатен безжичен интернет в целия хотел. Сервира се континентална закуска на шведска маса.
Стаите предлагат класически комфорт, площ 16 кв. м, отопление, сейф, минибар, телевизор, климатик. 



48/01

Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах