Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Класическа Валенсия

Оферта номер: Е1998
Вид транспорт: Самолет Самолет
4дни/3нощ
София-Валенсия-София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
,

Майски празници 2020 във Валенсия
Богато историческо наследство, модерна архитектура, плажове и паеля!
3* хотел в центъра на Валенсия, 3 нощувки с екскурзоводско обслужване на български език
4 дни / 3 нощувки, 23-26 май 2020

 
Пакетна цена на човек: от 779 лв
 
Програма на екскурзията:

23 май - събота.  Излитане от летище София, Tерминал 1 в 19:15 ч Пристигане на летище Валенсия-Манисес в 21:15 ч. Посрещане от българоговорящ представител на туроператора. Трансфер до хотел Vilacarlos 3*, разположен в центъра на Валенсия. Настаняване.  

24  май - неделя. Закуска. Туристическа обиколка на историческия център на Валенсия /необходимо е ползване на градски транспорт/. Ще видим: кулите Серанос, Площада на Девата, Хенералитад Валенсиана, Базиликата, Катедралата със Св. Граал, Площад Св. Каталина, Пласа Редонда /Кръглия пазар/, Централния пазар, Копринената борса, Кметството. Свободно време за разходка из средновековните улички на Стария град на Валенсия. Нощувка. По желание: 20:00 ч - посещение на шоу фламенко с вечеря La Buleria, Carrer del Brisbe Jaume Perez, 24.

25 май - понеделник. Закуска. Свободен ден. Нощувка. По желание: самостоятелно посещение на Музея на науката и Океанариума /на пешеходно разстояние от хотела/. В музея на науките “Принц Филип” може буквално да се „докоснеш” до науката, в него са представени редица интерактивни изложби, свързани с науката и технологиите. Океанографският музей е най-големият аквариум в Европа, с голямо разнообразие от риби и морски животни, които свободно плуват около Вас и с невероятно шоу с делфини.

26 май - вторник. Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Оставяне на багаж в стая за съхранение на багаж в хотела. По желание: самостоятелно посещение на  Биопарк,  едно истинско  „парче от Африка във Валенсия” - най-модерният зоопарк в Европа, където оградите на практика са невидими и животните се чувстват  в естествената си среда на площ от 100 000 кв.м. 19:00 ч - трансфер до летището. Отпътуване за София в 21:55 ч. Кацане на Т1 в 1:55 ч. на 27 май.



Цената включва:
-самолетен билет с а/к Уиз Еър София - Валенсия - София
-ръчен багаж 40x30x20 см в салона на самолета
-3 нощувки със закуски в стандартна двойна стая хотел 3*, централно разположен
-трансфери летище-хотел-летище с българоговорящ представител
-пешеходна екскурзия в историческия център на Валенсия с екскурзовод на български език
-медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на застрахователната компания  Алианц.*

Цената не включва:
-допълнителен багаж 55/40/23 см до 10 кг в отделение за багаж, ориентировъчна цена - 88 лв на човек двупосочно към 5.11.19, цената на багажа подлежи на препотвърждение и се заплаща 15 дни преди полета.
-допълнителен багаж до 20 кг - ориентировъчна цена - 100 лв на човек двупосочно към 5.12.19, цената на багажа подлежи на препотвърждение и се -заплаща 15 дни преди полета.
Внимание: Може да се заяви само един от двата вида багаж на пътник. Не се гарантират места едно до друго на полета!


 
Условия за записване: Депозит 350 лв, доплащане 14 дни преди отпътуване.

 
 
Необходими документи за пътуване: Валидна лична крата или задграничен паспорт, задължително се предоставя копие на документа, с който ще се пътува при сключване на договор.


Програмата се провежда при минимум 15 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 15 дни преди датата на отпътуване.

 Условия за анулация:

-В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
-Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
-Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
-Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.


*Задължително доплащане за медицинска застраховка за туристи над 66 г. - 6 лв. на турист към пакета.

Входни такси за музеи по желание:

-Билети за Океанографския музей и Музея на науката - 31,30 евро възрастен, 23,70 евро дете до 12г., деца до 4 г. безплатно.
-Билети за Биопарк - 23,80 евро на възрастен, 18 евро деца до 12 г.деца до 4г. - безплатно.
-Препоръчваме предварителна заявка на входните билети!
-Шоу фламенко в типичен фламенко ресторант. Цена - 98 лв /възрастен. Вечерята започва в 20:00 ч, фламенко представлението - в 22:30 ч, продължителност 70 минути. Менюто включва: предястие от традиционни валенсиански колбаси и сирена, основно ястие - паеля с пиле или телешко във вино с картофи или риба по избор, десерт - ябълков сладкиш със сметана и напитки - бяло/червено вино по избор, сангрия, бира, вода, безалкохолно.
-Билети за градски транспрот - 1,50 евро за еднократно пътуване.


Препоръчани музеи и дворци във Валенсия:
-Катедралата - построена през 13 век върху стар римски храм, бивша джамия, днес тя е сърцето на Стария град. Вход - 7 евро, включва слушалки на английски, френски, немски, италиански езици. В Катедралата се съхраняват множество уникални произведения на изкуството, а в Параклиса на Светия Граал може да се види тази оспорвана и интересна реликва.
-Кулата Мигелете - част от Катедралата, с височина 50 м и 207 стъпала, от панорамната й площадка се открива чудесна гледка към цяла Валенсия. Вход само за кулата - 2 евро. Отворена е всеки ден от 10:00 ч. - 13:00 ч. и от 16:30 ч. - 19:00 ч.
-Църквата Св. Николай - от 13 век, наскоро реставрирана, тя е изцяло изписана с уникални фрески със сцени от живота на Св.Николай, наричат я „Сикстинската капела на Валенсия”. Вход: 5 евро, отворена в неделя до 19:00 ч. - безплатно и във вторник - от 10:30 ч. - до 19:00 ч.
-Националния дворец на Керамиката - в изключително красивия дворец на богатата фамилия Дос Агуас, с луксозни интериори и богата колекция от порцелан от Античността и от арабски и азиатски произход. Има и съвременни произведения, включително и такива на Пикасо. Интерес представлява и входната врата от алабастър, един истински архитектурен шедьовър. Вход: 3 евро, в неделя 10:00 ч. - 14:00 ч, във вторник, 10:00 ч. - 14:00 ч. и от 16:00 ч. - 20:00 ч.



Информация за хотела:


Хотел Vila Carlos 3* //www.hotelvillacarlos.com/ 
 
С перфектна локация, на 1 км от историческия център, в оживен район с много магазини и бутици. На 500 м от ст. метро, на 1 км от градините Турия и на 1,7 км от Музея на Науката. На 3 км от разкошните валенсиански плажове.
В хотела: денонощна рецепция, безплатен безжичен интернет, ресторант, наем на коли/велосипеди.
В стаите: телевизор, климатик, сешоар, минибар, сейф.

 
48/01

Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах