Великден 2022 в Барселона, 21-24 април, самолетна екскурзия от София

Оферта номер: Е1999
Вид транспорт: Самолет Самолет
4 дни-3 нощувки
София-Барселона-София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
,

Великден в Барселона 2022
4 дни / 3 нощувки
Период на пътуването: 21-24 април 2022
3 нощувки в хотел 4* в центъра на Барселона
самолетна екскурзия от Сифия

Програма на екскурзията:

21.04.22 - четвъртък. Излитане за Барселона в 19:05 ч. от летище София,Т-1. Посрещане в 21:05 ч. от представителя на туроператора. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Front Maritim 4*, перфектно разположен в центъра на Барселона. Нощувка.
22.04.22 - петък. Закуска. Панорамна обиколка на Барселона - 4-5 часа /включена в цената/. Ще видим най-важните туристически обекти в Барселона: Базиликата Саграда, Фамилия, строяща се от 136 години и църква на  гения Антонио Гауди. Великолепният Парк Гуей, отново дело на Антонио Гауди, представляващ проект за частен жилищен комплекс от затворен тип в началото на 20 век, спонсориран от Еусебио Гуей. Ще се придвижваме по емблематичния булевард "Паседж де Гасия", на който се намират най-известните бутикови магазини в Барселона и едни от шедьоврите на модернизма - Каса Мила, Каса Батльо, дело на Антонио Гауди  и Каса Лео Морерра, строена от архитекта Луис Доминичек и Мунтанер. Ще разберем защо именно тази част на Барселона се нарича "Ябълката на раздора". Централният площад на Барселона, площад Каталония, е една от най-важните транспортни артерии на града, разделящ Готическият квартал от квартал "Ешампле". Ще видим и Величествената Триумфална Арка, построена в чест на първото световно изложение проведено в Испания през 1888 г., като за това е избрана индустриалната столица на Каталония Барселона. Следва най-големият градски парк "Ситадела", обновен и изграден в края на 19 век. Ще преминем през новопостроения квартал и район "Виа Олимпика", изграден за 25-тите летни Олимпийски игри през 1992 година в Барселона. Рибарското селище и района на "Барселонета" с най-старият градски едноименен плаж. Тук е и величествената статуя на откривателя  Кристофор Колумб, преобразил историята на света, откривайки два континента. Следи от най-древните заселници са открити на хълма "Монджук", като ще разберем защо носи това име. Ще видим всички запазени Олимпийски съоръжения от Олимпийските игри през 1992 година. Следва изложбената зала "Хуан Миро", съществуваща повече от 40 години на родения в Барселона сюрреалист скулптор и художник. Едно от инженерните постижения в началото на 20-ти век в Барселона и една от малкото безплатни атракции в града са  Вълщебните фонтани, заобиколени от Панаирните палати - едно истинско светлинно и музикално шоу, съпроводено от водни ефекти.  На площад Испания ще видим "Аренас де Барселона", стадион за корида, реконструиран  и превърнат в търговски център. Ще се запознаем накратко с историята на един от най-популярните футболни отбори в света- ФК Барселона и неговия величествен стадион, най-големият в Европа - Камп Ноу. Следобед по желание: Екскурзия с посещение на Саграда Фамилия и Парка Гюел с местен екскурзовод на български език и предварително резервиран и закупен билет за обектите. Продължителност - 4 часа. Цена - 125 лв на турист/100 лв дете до 13 г. при минимум 6 записани туристи. Цената включва резервация на билет, входния билет в Парка и Катедралата и екскурзоводската беседа. Екскурзията се заявява при записване, поради необходимостта от предварителна резервация. /Необходимо е ползването на градски транспорт/. Нощувка.
23.04.22 - събота. Закуска. Свободен ден. Следобед по желание: Посещение на стадиона Ноу Камп и музея на ФК Барселона с екскурзовод на български език. Безспорно най-големият стадион в Европа е емблема на футбола и спорта, който в Каталония се приема като религия. Неслучайно девизът на ФК "Барселона" е "Повече от клуб".  Зрителите на  стадиона, изграден през 1957 година, са ставали свидетели на невероятни събития. ФК "Барселона" са носители на 5 трофея на шампионска лига, като първият от тях е спечелен с огромната заслуга на легендарния български футболист Христо Стоичков. По време на пешеходния тур в рамките на 2 часа ще видите : Залата с купите на ФК "Барселона", интерактивната зала с видео стени, стадиона на три нива, залата за пресконференции, коментаторските кабини, малкият параклис с черната Mадона на Монсерат, резервните скамейки на футболистите с тунела за излизане на стадиона, съблекалнята на гостуващият отбор. Цена: 95 лв възрастни/85 лв за деца 4-13 г.. Цената е валидна за минимум 6 туристи и включва вход в стадиона и беседа с професионален екскурзовод на български език. Необходимо е ползването на градски транспорт/. По желание: Вечеря с шоу фламенко. Нощувка.
24.04.22 - неделя. Закуска. Освобождаване на хотела до 11:00 ч. и оставяне на багажа в стая за съхранение на багаж. Свободен ден. По желание: Екскурзия с влак до манастира Монсерат, в който се намира покровителката на Барселона - Черната Мадона. Продължителност на екскурзията - 6 часа. На мястото на манастира в миналото е бушувал океан, а в зората на христианството в скалите са живеели монаси - отшелници. Днес Монсерат се е превърнал в световен поклоннически център и е разположен на място с изумителна природна красота. Цена: 135 лв на турист при минимум 6 записани туристи. Цената включва екскурзоводско обслужване и билет за влак, не включва транспорт хотел - жп гара - хотел /необходимо е ползване на градски транспорт/. 19:00 ч. - трансфер до летище Барселона. Излитане за София в 22:00 ч. Кацане в 01:55 ч. на 25 април на Терминал 1.


Разписание на полетите
  • 21.04.22 - Излитане от София, Терминал 1 в 19:05 ч., кацане в Барселона в 21:05 ч.
  • 24.04.22 - Излитане от Барселона в 22:00 ч., кацане в София в 01:55 ч.
Възможна е промяна на часовете от страна на авиокмпанията.

При записване задължително се предоставя копие на валиден личен документ, с който ще се пътува.
Допълнителен багаж се заявява и заплаща при записване.
Допълнителните екскурзии са свързани с предварителни резервации на екскурзовод, час и купуване на билети, затова се заявяват при записване.

Условия за записване: Депозит 400 лв на турист, доплащане 14 дни преди отпътуване.
 

Програмата се провежда при минимум 12 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от деня, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване - дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването - не му се възстановяват никакви суми.

 

Цената включва
  • самолетен билет за директен полет София - Барселона - София  на а/к Уиз Еър с вкл. летищни такси
  • 1 безплатен ръчен  багаж с размери 40х30х20 см, който ще бъде поставен  под седалката салона на самолета
  • трансфер летище - хотел - летище
  • 3 нощувки и 3 закуски  в централно разположен хотел 4* Барселона
  • панорамна автобусна обиколка на Барселона с местен лицензиран екскурзовод на български език
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро. Задължително доплащане за лица навършили 66 г. - 7 лв към пакета.

     
Цената не включва
  • Слушалки по време на екскурзиите. Цена - 2,50 евро на турист за всяка екскурзия. Заплащане задължително на екскурзовода - на място.
  • Градска такса - 1,21 евро на турист на вечер - заплаща се задължително на място в хотела от всички туристи над 17 г.
  • Чекиран багаж  42х32х23 см до 10 кг. Цена - 100 лв двупосочно. Багажът се заявява и се заплаща заедно с депозита.
  • Чекиран багаж до 20 кг - цена 170 лв двупосочно. Цената на багажа подлежи на препотвърждение 10 дни преди отпътуване. Резервирайте възможно по-рано!
  • Екскурзии по желание, които се завяват при записване и се заплащат до 14 дни преди отпътуване.
  • Билети за музеи, паркове посещавани по желание.

Допълнителни услуги по желание:
  • Шоу фламенко с вечеря - 160 лв/80 лв дете до 8 г. няма изискване за минимум туристи.
  • Екскурзия в Саграда Фамилия и Парка Гюел  с лицензиран екскурзовод на български език и включени билети - 125 лв на турист/100 лв дете до 13 г. при минимум 6 записани туристи.
  • Посещение на Стадиона Ноу Камп - 95 лв възрастни/85 лв за деца 4-13 г., при минимум 6 туристи и включва вход в стадиона и беседа с професионален екскурзовод на български език.
  • Екскурзия с влак до манастира Монсерат - 135 лв на турист при минимум 6 записани туристи.Цената включва екскурзоводско обслужване и билет за влак, не включва транспорт хотел - жп гара - хотел//необходимо е ползване на градски транспорт/.
Екскурзиите са свързани с предварителни резервации и са заявяват с плащането на депозита, заплащане - до 14 дни преди отпътуване.

48/03
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах