ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         

Япония и магията на Момиджи

Оферта номер: Е2012
Вид транспорт: Самолет Самолет
10 дни / 7 нощувки - Ранни записвания
Токио – Нико – Фуджи – Хаконе – Киото – Осака – Нара – Йокохама – Камакура


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Програма по дни
Ден 1 06.11.2020 София – Истанбул
Среща на летище София (Терминал 2) в 19:30 ч. и отпътуване за Истанбул с Turkish Airlines в 21:25 ч. Кацане на летището в Истанбул в 23:50 ч.

Ден 2 07.11.2020 Истанбул – Токио
Полет за Токио с Turkish Airlains в 01:55 ч. Кацане на летище Ханеда в 19:45 ч. в Токио – динамичен, модерен мегаполис с над 13-милионно население. Разположен на „края на Азия”, на брега на Тихия океан, Токио е град на контрастите. Оживен трафик по магистралите и булевардите, неонови светлинни реклами, забързани тълпи по улиците – японската столица притежава всички черти на модерния град от 21-ви век. Но отвъд шума и движението, Токио е запазил своето очарование от отминалите векове. Можете да се разходите по малките улички на един „различен” град, изпълнен с храмове, светилища и хармония. Посрещане oт фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел Mystays Higashi Ikebukuro. Нощувка.

Ден 3 08.11.2020: Целодневна панорамна обиколка на Токио с екскурзовод и включен обяд
Закуска. Тръгване от хотела с автобус. Посещение на един от най-старите будистки храмове Сенсоджи в историческия район Асакуса, където се е съхранил ароматът на древно Токио. Разходка по улицата със сувенирните магазини Нака Мисе, където са се съхранили и много традиционни занаяти. Разходка в парка Хамарикю. Забележителност на този парк са водоемите с морска вода, нивото на които се мени в зависимост от приливите и отливите. Посещение на изкуствения остров в Токийския залив Одайба. Панорамен изглед към Токио и Токийския залив със статуята на свободата. Обяд. Разходка по една от най-скъпите улици в света – Гиндза. Площадът на Императорския дворец в историческия център на града. Посещение на величествения шинтоистки храм Мейджи Джингу, посветен на император Муцухито – основателят на съвременна Япония. Качване на сградата на Токийското кметство на височина 220 метра, откъдето ще се насладим на 360-градусова гледка (при хубаво време, освен Токио на длан, ще имате възможността да видите и планината Фуджи). Свободно време. Нощувка.

09.11.2020: Пълен туристически ден в национален парк Фуджи-Хаконе с екскурзовод и включен обяд
Закуска. Отпътуване от хотела с автобус за Националния парк Фуджи, известен с горещите си извори, живописната природа и прекрасната панорама. Планината е обградена от 5 живописни езера, затова този район още се нарича и Фуджигоко (“петте езера на Фуджи”). Екскурзията започва с изкачване към храма Аракура Синген и пагодата. В парка има засадени повече от 650 дървета сакура, а от храма се открива най-красивата гледка към планината Фуджи и езерата. Посещение на храма “Духът на езерото” – един от най-древните храмове в Япония. Това светилище, което съхранява много реликви, един път на няколко години се посещава от императора и неговото семейство. Обяд. Посещение на Иясино сато – село-музей под открито небе, където ще видите традиционни занаяти, с които се занимават хората. След завършване на екскурзията, трансфер до гара Одавара и отпътуване за Осака с влака-стрела Шинкансен. Гарата в Осака се намира на 10 мин. пеша от хотела. Настаняване в хотел Mystays Shin Osaka Conference Center в Осaка. Нощувка.

10.11.2020: Пълен туристически ден Нара-Осака с екскурзовод и включен обяд
Закуска. Отпътуване за Нара. Това е първата столица на Япония, като градът е основан през 8-ми век. Паркът на Нара се намира в центъра на града и в него са съсредоточени повечето забележителности. Паркът е място, където свободно се разхождат хиляди елени. В шинтоизма елените се смятат за посланици на боговете, затова те са символ на града. Ще посетите древния храм Тодайджи (Великият източен храм), построен в средата на 8 век. Тук се намира най-голямата дървена статуя на Буда и светилището Касуга Тайша, една от трите най-почитани шинтоитски гробници в Япония. Посещение на урок по калиграфия – това ще е необичаен класически урок по калиграфия. Ще се проведе от художник-калиграф. В края на урока Ви ще сте създали свой калиграфски шедьовър, който ще ви остане за спомен. Дегустация на саке при местен производител. Обяд. Връщане в Осака. Вечерта разходка по една от най-атрактивнитe и футуристични улици в Осака – това е най-точното определение за „Дотонбори“. Тук сградите не са боядисани с боя, а са покрити с огромни екрани, излъчващи неонови светлини. Магията се случва вечер, когато от огромните пана проблясват реклами, а цветовете се сменят постоянно. „Дотонбори“ върви по линия на едноименната река и освен като център на светлините е известен и с бурния си нощен живот, магазините и театрите. Нощувка.

11.11.2020: Пълен туристически ден в Киото с екскурзовод и включен обяд
Закуска. Отпътуване с автобус за Киото. Днес екскурзията ни ще започне с посещение на бамбуковата гора Арашияма. Отпътуване за Киото. Туристическа програма в града, известен исторически и културен център, в който са запазени над 4000 шинтоистки и будистки храма. Въпреки че е модерен град с население от 1,5 млн. души, той до голяма степен е запазил стария си архитектурен стил. Посещение на Храма Рьоанджи „Градината на Щастието“. Посещение на музея на Кимоното. Посещение на Златния храм “Кинкакуджи”, построен в края на 14 век в три различни архитектурни стила – дворцов, стил на самурайския дом и стил на Дзен-будистки храм. Обяд. Посещение на музея на кимоното, където ще се насладите на модно дефиле на кимона. След завършване на програмата в Киото, връщане в Осака. Нощувка

Ден 7 12.11.2020: Програма в Осака
Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа на съхранение. До обяд разходка в Осака. Посещение на замъкa, построен през 1576 г. По желание: Качване на Umeda Sky Building. Зданието се състои от два 40-етажни небостъргача, свързани помежду си с ескалатор. Връщане в хотела и с багажа се придвижваме до гарата. Отпътуване за Токио с влака-стрела Шинкансен. Пристигане в Токио. Среща с екскурзовода на перона и трансфер до хотела в Токио. Нощувка.

Ден 8 13.11.2020: Целодневна екскурзия до национален парк Никко с екскурзовод и включен обяд
Закуска. Този ден ви очаква едно незабравимо пътуване до национален парк Никко, наричан още «Диаманта на Япония». Националният парк е богат на природни забележителности през цялата година. Тук се намира и Бронзовата пагода Ходо и няколко храма, сред които и най-голямият дървен храм. Свещеният мост Синке, принадлежащ на древния храм Футура, ще ви посрещне още на входа. Мостът се смята за един от най-красивите в Япония. Обяд. Посещение на водопада Кегон, известен сред японците с името Кегон-но-таки. Смята се, че е един от трите най-красиви водопади в Япония и се намира на езерото Чузенджи. Връщане в хотела. Нощувка.

14.11.2020: Пълен туристически ден Камакура – Йокохама с екскурзовод на руски език и включен обяд
Закуска. Отпътуване от хотела с багажа по маршрут: Токио – Камакура – великият Буда – храма Цуругаока – Хатимангу – Хасе Дера – разходка по брега на Тихия океан – Йокохама – площада на кралицата – пристанището Минато Мирай – Ландмарк (70-етажният небостъргач се извисява на 296 м над земята и е най-високата сграда в Япония). Първа спирка Камакура – старата столица на Япония и град спътник на Токио. Храмовете Цуругаока и Хасе Канон, обградени от дърветата сакура, са живописни по всяко време на годината. Главната забележителност на Камакура е Котоку-ин будистки храм на сектата Джодо в град Камакура е известен с голямата си будистка статуя, изображение на Амида Буда – една от най-известните будистки фигури в Япония. Направена от бронз, статуята на Великия Буда е висока над 13 метра и тежи близо 93 тона. Отпътуване за Йокохама. Градът е първото пристанище, което започва да приема чужди кораби. Днес се явява вторият по големина град в Япония. Обяд. Разходка в модерния район Минато Мирай – пристанището на бъдещето. Тук ще видите интересни дизайнерски идеи. На площада на Кралицата има множество разнообразни магазинчета. Посещение на Ланд Марк Тауър, откъдето се разкрива 360-градусова гледка над Токийския залив. Посещение на една от най-живописните градини на Япония – Сенкей. Тази градина е национален паметник на Япония. Връщане в Токио. Трансфер до летище Ханеда. Полет до Истанбул с Turkish Airlines в 22:50 ч.

Ден 10 15.11.2020
Кацане на летището в Истанбул в 05:45 ч. В 08:35 ч. полет от Истанбул за България. В 08:55 ч. кацане на летище София (Терминал 2).
 


Шестият сезон в Япония настъпва през септември и продължава до края на ноември.
Япония е единствената страна в света, която има шест сезона.
Освен стандартните (пролет, лято, есен, зима), има още два неофициални – «сезонът на дъждовете» или петият сезон, който е през юни, и «есенната прозрачност», което прилича на нашето «циганско лято».
Това е времето, когато в природата настъпва тишина и умиротворение,
а кленовете започват да сменят цвета си от зелено на жълто, оранжаво и много алено червено.
Едно от най- красивите явления се нарича – Момиджи, което от японски се превежда като «червените листа».


Цени при ранно записване до 30.04.2020
 
Дата Възрастен в двойна стая Двойна стая Единична стая
06.11 - 15.11.2020 5555 лв. 11 110 лв. 6135 лв.

 


Цената включва:
-Самолетни билети по направление София-Истанбул-Токио-Истанбул-София с полет на Turkish Airlinеs
- Всички летищни такси по полетите на стойност 100 евро към 15.01.2020. Летищните такси подлежат на препотвърждение 1 месец преди заминаването.
-JR PASS за влака стрела „ Шинкансен“ по направление Фуджи-Осака и Осака-Токио
-Всички трансфери летище-хотел-летище
-4 нощувки в хотел Hotel Mystays Higashi Ikebukuro 
https://www.mystays.com/hotel-mystays-higashi-ikebukuro-tokyo/ 
или подобен
- 7 закуски на блок маса в хотелите по програмата
- 6 обяда по време на всички екскурзии
- 3 нощувки в хотел Hotel Mystays Shin Osaka Conference Center
 https://www.mystays.com/hotel-mystays-shin-osaka-cc-osaka/ в Осака или подобен
-Туристическа програма: Целодневна панорамна обиколка на Токио с включен обяд. Пълен туристически ден в националния парк Фуджи-Хаконе с включен обяд Пълен туристически ден в старата столица Нара с включени такси за обектите и включен обяд. Посещение на бамбукова гора и Туристическа програма в Киото с включени такси за обектите и включен обяд. Туристическа програма в Осака Туристическа програма в Никко с включени такси за обектите и включен обяд. Пълен Туристически ден в Камакура и Йокохама с включени такси за обектите и включен обяд.
-Местен екскурзовод на руски език по време на туровете в Япония. Осигурен е превод.
- Водач-екскурзовод от България
- Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро със ЗД „ЕВРОИНС“.


Цената не включва:
-Разходи от личен характер
- Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 24 лв
- Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация).



Условия за записване:
При сключване на договора депозит – 800 лв.
2-ра вноска до 02.06.2020 – 1500 лв.
3-та вноска до 01.08.2020 – 1500 лв.
4-та вноска до 45 дни преди отпътуване – 1755 лв.

Забележки:
Цената на пътуването е калкулирана при курс 1 USD = 1.8 лв.  При промяна на съотношението долар-лев с повече от 0.03 лв. туроператорът си запазва правото да актуализира цената на пътуването.
Цената е калкулирана при минимум 18 плащащи туристи.
В случай на ненабран минимален брой туристи, но не по-малко от 15 записани, туроператорът предлага осъществяване на пътуването с доплащане от 350 лева на човек.


Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
3/ под 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет
 
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Агенцията предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.      


74/01/01

Етикети
pochivki ranni zapisvania , turkish airlines , токио с водач , осака , samoletni ekkurzii s vodach , екскурзия киото , ekkurzii oferti , osaka , екскурзии оферти , екскурзии ранни записвания , hotel mystays shin osaka conference center , камакура , ranni zapisvania , екскурзия токио , хотел mystays higashi ikebukuro. , почивки ранни записвания , камакура , камакура , pochivki , самолетни екскурзии , екскурзии , pochivki oferti , япония и магията на момиджи , парк никко , оферти , нара-осака , самолетни почивки , нико , samoletni pochivki s vodach , нара , samoletni pochivki s vodach , почивки оферти , ekkurzii , хаконе , оферти за ранни записвания , киото , tokio s vodach , самолетни почивки с водач , парк фуджи-хаконе , киото , ранни записвания , ekskurzia kioto , samoletni ekkurzii s vodach , самолетни екскурзии с водач , почивки , самолетни почивки с водач , ekkurzii ranni zapisvania , samoletni pochivki , фуджи , oferti za ranni zapisvania , oferti , йокохама , ekskurzia tokio , йокохама , токио , осака , самолетни екскурзии с водач , kioto
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах