Почивка във Варадеро, Куба Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Хавана и Варадеро - от Юли до Октомври 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Малта през Oктомври 01.10 - 24.10.2020/3, 4 и 7 нощ         

Южна Африка с Национален парк Крюгер – Зимбабве с водопада Виктория – Ботсвана с Национален парк Чобе - транзит през Замбия!

Оферта номер: Е2019
Вид транспорт: Самолет Самолет
13 дни/ 10 нощувки/ 10 закуски/ 2 вечери
София – Истанбул – Йоханесбург - Водопадът Виктория – Ботсвана /Национален парк Чобе/ - Замбия / Ливингстън/ - Йоханесбург – Претория – Дракановите планини - Национален парк Крюгер – Кейптаун – нос Добра Надежда – Кейп Пойнт - Стеленбош – Кейптаун –
Цена от: 6787.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
24.10.2020 2987.00 лв Резервирай


Програма
1 ДЕН
.

Програма
1 ден София – Истанбул – Йоханесбург

Излитане в 21.40 ч. от летище София с полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в Истанбул в 23.05 ч. Излитане в 01.35 ч. за Йоханесбург.

2 ден Йоханесбург
Кацане в Йоханесбург в 10.20 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Свободно време за кратка почивка. Въпреки че градът не е столица на страната, той е най – големият и вероятно най- богатият град на ЮАР. Възникнал едва през XIX в., Йоханесбург се разраства бързо, благодарение на минното дело и богатите златни находища. Днес той е важен индустриален и икономически център на страната, като тук се намира и седалището на Върховния конституционен съд. Въпреки липсата на забележителни паметници на културата, Йоханесбург заради своята близост до административната столица Претория, както и до Националния Парк Крюгер, е и един от най- често посещаваните градове в Южна Африка. Следва панорамна туристическа обиколка на града, която включва минаване покрай Стария форт, който в началото е използван като затвор, отиване до мината Кулинан, покрай която ще се разходим и разгледаме отвън, за да разберем историята на най - големия диамант в света, Националната банка, старата Поща и старото Кметство. Разглеждане на музея на Апартейда, разказващ жестоката история за отношенията между различните етноси, които съставляват населението на ЮАР. Нощувка.

3 ден Йоханесбург - Водопадът Виктория
Закуска. Трансфер до летището на Йоханесбург и полет за Зимбабве. Кацане на летище Victoria Falls. Трансфер и настаняване в хотел в района на Водопада Виктория, намиращ се на границата между двете държави. Кратка почивка и в следобедните часове начало на круиз по водите на р. Замбези с включени мезета сред едни от най - живописните гледки в най – романтичния момент от денонощието, а именно този на залеза на слънцето. Връщане в хотела.Нощувка.

4 ден Водопадът Виктория
Закуска. Начало на ден с благовейни гледки, посветен на едно от най – величествените творения на природата – водопада Виктория. Дейвид Ливингстън - първият европеец, който вижда с очите си водопада, казва за него, че несъмнено небесните ангели летят над водопада, възхищавайки се на неговото великолепие. Красотата на Виктория и чувствата, които завладяват посетителите на величествения водопад, не могат да се опишат с думи. Всеки трябва лично да усети мощта и да чуе тътена на падащата от около 108 мeтра вода. Връщане в хотела. По желание и срещу допълнително заплащане полет с хеликоптер над водопада Виктория – незабравим спомен за цял живот и за незабравима снимка. Нощувка.

5 ден Водопадът Виктория – Ботсвана /Национален парк Чобе/ - Виктория Фолс
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане круиз и сафари в съседна Ботсвана. Трансфер с микробус до Национален парк Чобе, откъдето започва сафари с джипове. Денят продължава с вкусен обяд в местен ресторант. Следва най- живописното пътешествие с корабче през делтата на реката Чобе, където под съпровода на ритмичната африканска музика групата ще има възможност да се наслади на едни от най – величествените африкански пейзажи. Връщане в хотела. Вечерта по желание Бома-вечеря с шоу програма, местни специалитети, музика и танци. Нощувка.
6 ден Водопадът Виктория – Замбия – Претория - Йоханесбург
Закуска. Трансфер до летище Harry Mwanga Nkumbula International, Ливингстън в Замбия. Следва полет за Йоханесбург. Кацане на летище Тамбо. Отпътуване за Претория. Кратък вечерен панорамен тур на града. Трансфер до Йоханесбург и настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден Йоханесбург - Панорамният път през Драконовите планини – парк Крюгер
Ранна закуска. Предстои целодневно пътуване през едни от най – красивите природни гледки на ЮАР. Маршрутът минава през така наречения Панорамен път, който прекосява северните склонове на Драконовите планини, преминаващи през провинция Мпумаланга. Смайващите пейзажи, несравнимата природа в съчетание със спокойния живот на живописно разположените населени места по планините ще оставят незабравими спомени. Попътна спирка при „Прозореца на Господ“, където от 1000 м височина, сякаш от Небесата ще се докоснете до поразителната разломна долина Лоувелд, след която някъде там в безбрежната шир е границата с Мозамбик и планината Лемомбо. Предвидени са още две кратки панорамни спирки - Three Rondavels, Bourkes Luck Potholes, при които ще имате възможност да се насладите на живописната природа на Драконовите планини. Пристигане вечерта в Крюгер - най – големия национален парк в ЮАР. Името му идва от неговия основател Паул Крюгер. Отворен е за посетители от 1927 г. и един от най – богатите паркове на животински видове в света. Настаняване в лодж. Вечеря. Нощувка.

8 ден парк Крюгер
Закуска. Джип сафари 4х4! Тук несъмнено ще започне една от най – запомнящите се части на пътуването в Южна Африка в световноизвестния и един от най – посещаваните Национални паркове в цяла Африка. Славата му се носи сред природолюбителите от цял свят като място, където могат да се видят представителите на т.нар. „голяма петорка“ на Африка – слон, бивол, носорог, лъв и леопард. За любителите на животни в парка има над 2000 км асфалтирани пътища. Където и да попаднете ще станете свидетели на едни от най – красивите животински видове. Във водните басейни ще се любувате и на носорози, хипопотами и крокодили. Също ще имате възможност да се докоснете до дивата природа, за да се радвате на антилопи, зебри и жирафи. По бреговете на река Мапуто, снасят яйца най – големите кожести костенурки в света с тегло над 900 кг. Убедете се сами! Вечеря. Нощувка.

9 ден парк Крюгер - Кейптаун
Закуска. Трансфер до летище Скукуза и полет за Кейптаун. Кацане, трансфер и настаняване в хотел. Кратка почивка. Придружени от водача на групата, се предвижда пешеходна разходка за първи впечатления до колоритния африкански квартал Бо-каап. Нощувка.

10 ден Кейптаун – нос Добра Надежда и нос Кейп Пойнт – Болдърс Бийч
Закуска. Начало на целодневна екскурзия към намиращите се на юг от града нос Добра Надежда и нос Кейп Пойнт. Този тур не би оставил равнодушен дори и най - взискателния турист. Красиви заливи, скални отвеси и безбрежен океан ще направят пътешествието незабравимо. След изкачване със зъбчата железница, позната като „Летящият холандец“ на 250 метра височина до стария фар, стигаща до една от най – високите точки на нос Кейп Пойнт, ще останете с усещането, че сте стигнали до края на света. Продължаваме към известния нос Добра Надежда /Cape of Good Hope/. Спирка за фотопауза. След тази наситена с емоции и впечатления сутрин, следва круиз из залива Хънт бей. Денят продължава с попътна спирка за фото-пауза в подножието на връх Чапман. Най – вълнуващото в този ден е минаването по крайбрежната магистрала Чапис, строена от военнопленниците в началото на XX в. в продължение на 7 години. Изключително силно впечатление правят многобройните извивки, изваяни с голи ръце покрай заливите, около които се движи групата докато се стигне до Болдърс Бийч за спирка и приятелска среща с пингвините…Връщане към хотела в Кейптаун. Нощувка.

11 ден Кейптаун - Стеленбош – Франчук - Тейбъл Маунтийн
Закуска. Денят започва с незабравимо пътешествие до Тейбъл Маунт (Плоската планина). В този ден ще имаме възможност да се изкачим с лифт, стигащ до една от най – високите точки на Тейбъл Маунтин и откриващ панорамна гледка на 360°, с която ще се насладим на смайващите красоти на Кейптаун. Гледката е неповторима и като на длан се вижда простиращия се в ниското град, а отвъд златните плажове синее безкрайният океан. Отпътуване за град Стеленбош - един от най - значимите винопроизводителни райони на ЮАР. Преди пристигането е предвидена дегустация на прочутите южноафрикански избрани марки вина в известните изби Франчук. Корените на винопроизводството тук се свързват с първите френски заселници в страната - хугеноти, които, гонени от преследванията на католическата църква напускат Стария континент и се заселват в плодородните равнини около града в края на XVII в. Следва посещение на града на френските заселници и свободно време за разходка и шопинг. Връщане в Кейптаун. Нощувка.

12 ден Кейптаун – Истанбул
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за разходка и последни покупки. Трансфер до летището и полет в 18.35 ч. на TURKISH AIRLINES за Истанбул.

13 ден Истанбул – София
Кацане в 06.00 ч. Полет за София в 08.35 ч. Кацане в 08.55 ч. Ранни записвания: отстъпка от 200 лв.  от  пакетната цена за записвания до 28.02.2020 г.

 
Цената включва:
-самолетен билет на TURKISH AIRLINES за международен полет София – Истанбул – Йоханесбург - Кейптаун – Истанбул – София с включени летищни такси /366 EUR към 23.12.2019 г./
-самолетен билет Йоханесбург - Victoria Falls (Зимбабве) с включени летищни такси
-самолетен билет Harry Mwanga Nkumbula International (Ливингстън, Замбия) - Йоханесбург с включени летищни такси
-самолетен билет Скукуза (Парк Крюгер) - Кейптаун с включени летищни такси
-10 нощувки със закуски, от които 2 – в Йоханесбург в хотел 4****, 3 – в района на Водопада Виктория в хотел 4****, 2 – на територията на Национален Парк Крюгер в лодж 4****, 3 – в Кейптаун в хотел 4****, 2 вечери
-транспорт с луксозен, климатизиран автобус
- всички трансфери, посочени в програмата
-обиколка на Йоханесбург с включени входни такси за музея на Апартейд
-круиз по р. Замбези с включени мезета, входна такса за Природния резерват в района на Водопада Виктория + полудневно посещение
-кратък панорамен тур на Претория
-целодневно пътуване през Драконовите планини на ЮАР с включени входни такси за трите панорамни спирки по Панорамния път
-еднодневно сафари в Парка Крюгер с включена такса за опазване на парка
-екскурзия до нос Добра Надежда и нос Кейп Пойнт
- изкачване със зъбчата железница до нос Кейп Пойнт и круиз из залива Хънт бей
-винарски тур до Стеленбош с дегустация на избрани марки вина във Франчук
- изкачване с лифт до Плоската планина
- местни екскурзоводи с превод на български език
-водач-преводач от агенцията.


Цената не включва:
-виза за ЮАР – 65 лв. + 30 лв. такса обработка на документи /заплаща се с основния пакет/
- задължително лично кандидатстване за виза и явяване в Консулство на ЮАР в София
-виза за Зимбабве – 45 USD /полага се при влизане в страната и се заплаща с основния пакет/
- виза за Замбия – 50 USD (полага се и се заплаща се при влизане в страната)
- бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 45 EUR /заплащат се с основния пакет/.

Начин на плащане:  Депозит – 2500 лв., доплащане – до 45 дни преди отпътуване.Други:
-Доплащане за: Единична стая – 1295 лв.
-Медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД – 30 лв., за лица над 65 г. – 60 лв., над 75 г. – 120 лв.
-При недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 12 тур. – 120 EUR.
-Намаление за: 3-ти възрастен на допълнително легло – 795 лв.
-Доп. мероприятия /изисква се предварителна резервация и плащане с осн. пакет: Бома-вечеря с традиционнни специалитети и шоу програма – 75 EUR при мин. 12 туристи /заплаща се предварително с основния пакет/; еднодневна екскурзия до Ботсвана с круиз и джип сафари из Национален парк Чобе с включен обяд – 190 EUR при мин. 10 туристи /заплаща се предварително с основния пакет/; полет с хеликоптер над Водопада Виктория с включен трансфер – 150 EUR + входна такса за Природния резерват (20 EUR) при мин. 10 туристи = общо 170 EUR /заплаща се предварително с основния пакет/.
-Документи необходими за виза за ЮАР:  Паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване, 2 паспортни снимки, служебна бележка от работодател или документ за управление на фирма, банково извлечение за доказване на средства през последните 3 месеца и удостоверение/референция от банката за притежание на банкова сметка.
-Предвидени хотели по програмата:    Crowne Plaza The Rosebank Hotel 4* (
https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/us/en/johannesburg/jnbrb/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-CP-_-ZA-_-JNBRB) или подобен в Йоханесбург, The Kingdom Hotel 4* (https://www.thekingdomhotel.co.za/) или подобен в района на водопада Виктория, Protea Hotel by Marriott Kruger Gate 4* (https://www.marriott.com/hotels/) или подобен в района на Крюгер, Cape Town Lodge Hotel 4* (//capetownlodge.co.za/) или подобен в Кейптаун.
-Мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията:  15 туристи
-Срок за уведомление при недостигнат мин. брой туристи:     20 дни преди началната дата.
-Застраховка „Отмяна на пътуване“:     Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

35/02/01
Етикети
oferti za ranni zapisvania , оферти за екскурзии , pochivki sys samolet , водопадът виктория , истанбул , ранни записвания до 28.02.2020 г.! , южна африка , почивки ранни записвания , юар със самолет , кейптаун , почивки юар , екзотични екскурзии , екскурзии ранни записвания , кейп пойнт , ekskurzii sys samolet , ранни записвания , оферти за почивки , оферти за ранни записвания , юар с водач , crowne plaza the rosebank hotel 4* , национален парк чобе - , oferti za pochviki , /ливингстън/ , pochivki , ekzotichni pochivki , екзотични почивки с водач , protea hotel by marriott kruger gate 4* , нос добра надежда , национален парк чобе , ekskurzii ranni zapisvania , ботсвана , pochivki ranni zapisvania , ekzotichni ekskurzii , национален парк крюгер , юар ранни записвания , екзотични почивки , oferti , транзит през замбия! , оферти , екскурзии , национален парк крюгер , претория , ekskurzii , замбия , ekzotichni ekskurzii s vodach , почивки със самолет , ботсвана , oferti za ekskurzii , екскурзии със самолет , the kingdom hotel 4* , йоханесбург , юар , кейптаун , ekzotichni pochivki s vodach , далечни пътешествия , зимбабве , юар от софия , dalechni pyteshestvia , ranni zapisvania , стеленбош , йоханесбург , екскурзии юар , почивки , cape town lodge hotel 4* , екзотични екскурзии с водач , водопада виктория , дракановите планини
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах